Kilowatt: sagalana nu peryogi kauninga

kilowatt

Nalika urang ngontrak kakuatan listrik bumi urang, urang kedah tumut kana akun kilowatt. Ieu mangrupikeun unit kakuatan anu biasa dianggo anu sami sareng 1000 watt. Sabalikna, watt mangrupikeun unit pikeun ningkatkeun sistem internasional anu sami sareng hiji joule per detik. Ieu mangrupikeun istilah anu pikaresepeun pisan pikeun terang langkung seueur ngeunaan kakuatan listrik anu urang keuna.

Kituna, urang bade ngahaturanan artikel ieu ngabejaan Anjeun sagalana nu peryogi kauninga ngeunaan kilowatt sarta ciri na.

Naon kilowatt

jam kilowatt

Kilowatt (kw) mangrupikeun unit kakuatan anu biasa dianggo, sami sareng 1000 watt (w). Watt (w) nyaéta unit kakuatan sistem internasional, sarua jeung hiji joule per detik. Upami urang nganggo unit anu dianggo dina listrik pikeun nganyatakeun watt, urang tiasa nyarios yén watt mangrupikeun énergi listrik anu dihasilkeun ku bédana poténsial 1 volt sareng arus 1 amp (1 volt amp).

Watt hour (Wh) ogé umumna katelah unit énergi. Watt hour mangrupikeun unit énergi praktis, sami sareng énergi anu dihasilkeun ku hiji watt kakuatan dina sajam.

Kasalahan nu patali jeung kilowatt umum

kakuatan listrik

Kilowatts kadang bingung sareng unit ukuran anu sanés.

Watt sareng Watt-jam

Kakuatan sareng tanaga gampang ngabingungkeun. Daya bisa disebutkeun laju di mana énergi dikonsumsi (atawa dihasilkeun). Hiji watt sarua jeung hiji joule per detik. Contona, upami bohlam lampu 100 W tetep hurung salami sajam, énergi anu dikonsumsi nyaéta 100 watt-jam (W • h) atawa 0,1 kilowatt-jam (kW • h) atawa (60 × 60 × 100) 360.000 joule (J).

Ieu mangrupikeun énérgi anu sami anu diperyogikeun pikeun ngajantenkeun bohlam 40W salami 2,5 jam. Kapasitas pembangkit listrik diukur dina watt, tapi énergi anu dihasilkeun taunan diukur dina watt jam.

Unit panungtungan jarang dipaké. Biasana langsung dirobih kana jam kilowatt atanapi jam megawatt. Kilowatt-jam (kWh) sanes unit kakuatan. Sajam kilowatt mangrupikeun unit énergi. Kusabab kacenderungan ngagunakeun kilowatts tinimbang kilowatt jam pikeun shorten istilah énergi, aranjeunna mindeng bingung.

Watt-jam sareng Watt per jam

Ngagunakeun terminologi lepat nalika ngarujuk kana kakuatan dina kilowatt jam bisa ngabalukarkeun kabingungan salajengna. Upami anjeun maca salaku kilowatt-jam atanapi kWh, éta tiasa ngabingungkeun. Jenis alat ieu aya hubunganana sareng pembangkit listrik sareng tiasa nganyatakeun karakteristik pembangkit listrik dina cara anu pikaresepeun.

Jinis unit di luhur, sapertos watt per jam (W / h), ngagambarkeun kamampuan ngarobih kakuatan per jam. Jumlah watt per jam (W / h) bisa dipaké pikeun ciri laju kanaékan kakuatan hiji pembangkit listrik. Contona, pembangkit listrik éta ngahontal 1 MW ti enol nepi ka 15 menit boga laju kanaékan kakuatan atawa speed 4 MW / jam.

Kakuatan PLTA ngembang gancang pisan, anu ngajantenkeun aranjeunna cocog pisan pikeun nanganan beban puncak sareng kaayaan darurat. Kalolobaan produksi énergi atawa konsumsi dina hiji periode dinyatakeun dina terawatt-jam dikonsumsi atawa dihasilkeun. Mangsa anu digunakeun biasana taun kalénder atawa taun fiskal. Hiji terawatt • jam sarua jeung kurang leuwih 114 megawatt énergi dikonsumsi (atawa dihasilkeun) terus-terusan dina sataun.

Kadang-kadang énergi anu dikonsumsi salami sataun bakal saimbang, ngawakilan kakuatan anu dipasang, sahingga langkung gampang pikeun anu nampi laporan ningali konvérsi. Contona, konsumsi kontinyu 1 kW per taun bakal ngahasilkeun paménta énergi kurang leuwih 8.760 kW • h / taun. Taun watt kadang dibahas dina konperénsi ngeunaan pemanasan global sareng panggunaan énergi.

Bédana antara kakuatan sareng konsumsi énergi

Dina loba buku fisika, simbol W kaasup pikeun nuduhkeun karya (tina kecap Inggris work). Simbol ieu kedah dibédakeun tina unit dina watt (karya / waktos). Biasana, dina buku, karya ditulis nganggo hurup W dina miring atanapi sami sareng gambar tangan bébas.

Daya dinyatakeun dina kilowatts. Contona, parabot imah. Daya ngagambarkeun énergi anu diperyogikeun pikeun ngoperasikeun alat. Gumantung kana kinerja anu disayogikeun ku alat ieu, éta tiasa ngabutuhkeun kakuatan langkung atanapi kirang.

aspék séjén nyaéta konsumsi énergi. Konsumsi énergi diukur dina kilowatt jam (kWh). Nilai ieu gumantung kana sabaraha kakuatan alat anu dikonsumsi dina waktos anu khusus sareng sabaraha lami alatna ngabutuhkeun kakuatan.

Asal sareng sejarah

james watt

Watt ieu dingaranan élmuwan Skotlandia James Watt dina pangakuan kontribusina pikeun ngembangkeun mesin uap. Unit pangukuran disatujuan ku Kongrés Kadua Asosiasi Britania pikeun Kamajuan Élmu di 1882. Pangakuan ieu coincided jeung awal cai komérsial sarta produksi uap.

Kongrés Timbangan jeung Ukur Kasabelas taun 1960 ngadopsi unit ukuran ieu salaku unit pangukuran kakuatan dina Sistem Satuan Internasional (SI).

Kakuatan listrik

Daya nyaéta jumlah énergi anu dihasilkeun atanapi dikonsumsi pikeun unggal unit waktos. Waktos ieu tiasa diukur dina detik, menit, jam, dinten ... sarta kakuatan diukur dina joules atawa watt.

Énergi anu dihasilkeun ngalangkungan mékanisme listrik ngukur kamampuan pikeun ngahasilkeun karya, nyaéta, sagala jinis "usaha". Pikeun langkung ngartos deui, hayu urang nempatkeun conto saderhana damel: manaskeun cai, mindahkeun wilah kipas, ngahasilkeun hawa, ngalir, jst. Sadaya ieu meryogikeun padamelan anu ngatur pikeun ngatasi kakuatan anu lawan, gaya sapertos gravitasi, gaya gesekan sareng taneuh atanapi hawa, hawa anu parantos aya di lingkungan ... sareng padamelan éta dina bentuk énergi (tanaga listrik, termal , mékanis ...).

Hubungan anu ditetepkeun antara énergi sareng kakuatan nyaéta laju konsumsi énergi. Nyaéta, kumaha énergi diukur dina joule anu dikonsumsi per unit waktos. Unggal Juli anu dikonsumsi per detik nyaéta hiji watt (watt), jadi ieu unit ukuran pikeun kakuatan. Kusabab watt mangrupikeun unit anu alit, kilowatts (kW) biasana dianggo. Nalika anjeun ningali tagihan listrik, alat-alat sareng saterasna, aranjeunna bakal datang dina kW.

Kuring miharep éta kalayan informasi ieu anjeun bisa leuwih jéntré ngeunaan kilowatt sarta ciri na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)