Kebon kota tiasa janten résiko kaséhatan

kebon kota

Kebon kota parantos dipelak di Spanyol sareng Éropa pisan. Aranjeunna mangrupikeun tren dina révolusi katuangan dina taun-taun ayeuna. Nanging, ledakan taman ieu ngagaduhan seueur résiko.

Naha anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan résiko anu ditanggung ku kamajuan kebon kota?

Résiko anu mungkin

Kamajuan kebon kota tiasa janten masalah sareng bahaya kaséhatan. Salah sahijina nyaéta taneuh anu dianggo pikeun budidaya tiasa asalna tina unsur-unsur anu berpotensi toksik sabab caket kana daérah industri anu panginten aya sababaraha jinis tumpahan. Résiko anu sanés nyaéta anu tiasa dipendakan caket jalan anu lalu lintas ageung atanapi caket tempat tumpukan bumi.

Sadaya kaayaan ieu hartosna yén kebon kota henteu ngajaga tingkat kualitas anu paling optimal sareng aranjeunna tiasa nampilkeun résiko kaséhatan tina kontaminasi pepelakan.

Taneuh kota anu henteu ngagaduhan jinis kendali tiasa ngagaduhan seueur polutan sapertos produk minyak bumi, logam beurat sapertos timbel, péstisida sareng bahan kimia industri, utamina di lahan anu caket sareng daérah industri, jalan anu sibuk sareng tempat pembuangan sampah.

Ieu nyababkeun pepelakan, nalika tumuhna, nyerep zat bahaya ieu teras aranjeunna diseupan ku konsumen, mangaruhan kaséhatan. Polutan biasana akumulasi dina bobot, akar sareng daun pepelakan, tapi gumantung kana masing-masing unsur sareng paripolahna dina taneuh éta tindakan dina hiji cara atanapi cara anu sanés.

Ngurangan résiko

Kebon kota tanpa jinis kendali henteu ngagaduhan kaayaan anu pas pikeun nyingkahan résiko anu disebatkeun di luhur. Salaku conto, pepelakan anu dipelak di kebon rumah kaca tiasa nyegah polusi udara.

Pikeun ngalegaan kebon kota ku cara anu bener sareng séhat, analisis awal kedah dilakukeun heula pikeun ngajén ka viabilitas lahan sareng spésiés anu tiasa dibudidayakan.

Numutkeun data ti Ecologistas en Acción, dina taun-taun ayeuna kamekaran anu luar biasa anu dialaman ku hortikultura kota di sadaya daérah otonom parantos dititénan di Spanyol, khususna di Andalusia, Catalonia, Madrid sareng Komunitas Valencian, sareng kota-kota Barcelona sareng Madrid nyaéta anu ngagaduhan jumlah zona langkung ageung.

Kasakit tina pepelakan kacemar

kebon kota di kota anu tercemar

Panyakit anu tiasa disababkeun ku pepelakan anu terkontaminasi biasana dina tingkat anu cukup rendah. Nyatana, jumlah ageung kedah dikonsumsi supados pangaruh toksikologis.

Bahan-bahan Toksik Anu Paling Kahariwang nyaéta polutan organik, sapertos hidrokarbon aromatik polikliklik atanapi biphenyls poliklorinasi (PCBs), samentawis timah parantos kénging tempat kadua, diantawis alesan sanésna, kusabab kanyataan yén bénsin henteu deui ngandung unsur ieu.

Lead masih polutan anu kedah diperhatoskeun, sabab éta mangrupikeun rereged anu diturunkeun tina lalu lintas jalan sapertos tambaga atanapi séng. Polutan organik ieu aranjeunna henteu dipindahkeun ka pepelakan kalayan gampang sapertos rereged anorganik.

Pikeun kebon kota tiasa dilegakeun ku cara anu séhat sareng leres, kota dimana aranjeunna dimekarkeun kedah ngagaduhan kaayaan lingkungan anu saé. Salaku conto, nambahan jumlah kebon kota di kota-kota anu tercemar sapertos Madrid tiasa nyababkeun résiko kaséhatan anu nyata pikeun jalma anu tuang pepelakan.

Sateuacan ngawitan ngadamel kebon, karakteristik khusus unggal kebon sareng jinis pepelakan anu bakal dipelak kedah dianalisis.

Nalika taneuh anu subur tina planét tetep ngaleungit, moal aya pilihan sanés kapayunna ti batan nyéar di kota-kota. Ku alatan éta, kebon kota parantos janten alat pendidikan sareng pastime anu saé sampurna pikeun sagala umur.

Pilihan anu pangsaéna pikeun ngagaduhan kebon kota sakumaha anu séhat nyaéta ngawangun plot di tempat anu jauh ti jalan, nganggo bahan organik pikeun langkung ngabuahan taneuh sareng ngarobih na pH, gumantung kana jinis pepelakan. Sedengkeun pikeun buah-buahan, pikeun meakeunana, langkung saé dipiceun daun, mesék teras dikumbah sateuacan didahar kanggo nyingkahan résiko kontaminasi permukaan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   VILMA CARDOSO DURAN cenahna

    Kebon kota diperyogikeun pikeun kelestarian. Aranjeunna kedah didukung ku analisis anu cekap pikeun kelayakan lahan dimana aranjeunna kedah netep. Kalayan pancegahan ieu aranjeunna mangrupikeun jalan kaluar anu hadé pikeun kabutuhan tuangeun sareng kaséhatan masarakat. Kolaborasi dina kagiatan tatanén séhat pikeun anu miluan sabab mangrupikeun kagiatan anu pikaresepeun anu nyalurkeun énergi sareng nyumbang waktos waktos pikeun kahirupan warga kota. Kegiatan outdoor ngajaga kaséhatan méntal.

  2.   Miguel cenahna

    Halo alus! Naha anjeun tiasa nyayogikeun sumber anu nunjukkeun yén pepelakan nyerep polutan anu ageung? Atawa tutuwuhan mana nu nyerep polutan mana? Dumasar kana panilitian kuring, éta gumantung kana pamotongan, sareng sacara umum ieu henteu dianggap masalah anu serius.