Ngabubur kebon sayur

kebon fumigate

Kami terang yén nalika cuaca anu saé sumping anjeun kedah ati-ati pisan saprak serangan hama sareng panyakit dimimitian. Ku alatan éta, disarankan pikeun diajar tips anu pangsaéna pikeun ngégél kebon. Aya seueur jalma anu suwek antara kedah fumigate kebon sareng gelut sacara biologis ku organisme anu nyerang.

Dina tulisan ieu kami badé ngawartosan anjeun naon tip anu pangsaéna pikeun ngusapan kebon sareng naon anu anjeun tiasa lakukeun pikeun ngagaduhan kebon dina kaayaan anu saé.

Kedah fumigate kebon

kebon fumigate jeung kebon

Tujuan utama nyemprot kebon nyaéta nyegah sadaya serangan hama sareng panyakit supados jaga pepelakan anjeun leres-leres dirawat. Pikeun ngagaduhan pepelakan dina kaayaan anu saé urang kedah terang pisan ciri-ciri jalma anu urang tumuh pikeun nyegah serangan hama sareng panyakit tanpa kedah fumigate. Salaku conto, urang kedah terang persiapan taneuh anu cekap pikeun perkebunan, waktos irigasi sareng pembuahan, lokasi, suhu, sareng sajabana. Upami urang ngadamel pepelakan atanapi pepelakan urang dina kaayaan anu ideal sareng paling optimal, kirang sering diserang ku hama sareng panyakit.

Cara séjén pikeun nyegah nyemprot kebon nyaéta ngagunakeun téhnik rotasi pepelakan. Éta ogé merenah pikeun ngajaga sadaya daérah bébas tina gulma sareng lebu kebon. Sadaya tempat ieu mangrupikeun waduk anu sampurna pikeun parasit. Aya sato anu manpaat anu ngadahar serangga anu sanés anu tiasa ngabahayakeun. Pamakéan serangga ieu sacara alami disebut kontrol hama biologis. Salaku conto, ladybug mangrupikeun predator serangga tina aphids boh déwasa sareng larva. Serangga sanésna éta dipaké pikeun ngendalikeun biologis hama nyaéta mantis solat, kadal, bangkong, lancah, bangkong, centipedesJeung sajabana

Tip anu sanés pikeun nyingkahan kebon anjeun nyaéta narik manuk ka kebon anjeun. Anjeun tiasa nganggo kotak nyarang, tuangeun sareng tukang inuman supados manuk tiasa cicing di kebon anjeun. Manuk katarik ku konifér sareng rungkun sapertos blueberry, holly sareng blackberry, sareng anu sanésna. Kalayan manuk di sisi anjeun, anjeun tiasa ngalawan seueur hama.

Upami aya hama serangga bohlam unggal taun, anjeun tiasa nerapkeun sprays preventif leutik. Ku cara kieu, anjeun bakal nyingkahan panawaran sajumlah ageung bahan kimia ieu anu tiasa buruk kualitas cai sareng taneuh.

Solusi bumi

ngaleungitkeun hama

Salah sahiji solusi buatan imah anu paling lega di masarakat nyaéta leyuran bako. Sareng éta anjeun tiasa ngagunakeun 50 gram bako dina liter cai sareng nambihan 10 gram sabun bodas. Sadaya ieu tiasa disemprotkeun dina pepelakan urang pikeun nyerang serangan serangga sapertos mealybugs, kutu daun sareng sababaraha cacing.

El Bacillus thuringiensis nyaéta baktéri anu maéhan serangga dina tahap larva na sapertos ulat sareng dijual dina toples siga produk fitosinitari. Bakteri ieu tiasa janten cara sanés pikeun merangan hama sareng panyakit dina pepelakan anjeun. Anjeun tiasa ngagunakeun sabun inséktisida ku nyampur sabun, minyak, sareng cai pikeun ngungkulan sadaya serangga anu lemes. Tutuwuhan kedah direndem supados sabun ieu jalan. Henteu disarankeun nganggo sabun rumah tangga sareng pepelakan.

Walirang dipaké pikeun ngubaran jamur jamur bubuk sareng ngagaduhan tindakan anu hadé ngalawan mites.

Hama sareng metode kontrol panyakit

Hayu urang tingali naon sababaraha cara béda hama sareng panyakit anu tiasa dilakukeun di kebon sareng kebon anjeun:

  • Nyemprot kimia: inséktisida, acarisida, fungisida, jsb. kadieu.
  • Fumigations sareng produk organik: aya inséktisida organik atanapi sacara homemade sareng fungisida anu tiasa mangaruhan sapertos mirip bahan kimia.
  • Feromon
  • Jebakan warnaan
  • Manual néwak serangga: Cara ieu ngan ukur bakal dipaké upami serangan serangga ageung sareng henteu seueur teuing.
  • Kadali hama biologis: éta aya hubunganana sareng sadayana anu disebatkeun di luhur ngeunaan ngenalkeun serangga sareng manuk anu sacara alami tiasa ngendalikeun panyebaran serangga anu ngabahayakeun.

Tip pikeun nyemprot kebon

kontrol hama

Upami anjeun teu ngagaduhan pilihan anu sanés sareng anjeun kedah ngasuh kebon, urang badé nyarioskeun anjeun tip anu pangsaéna:

  • Anggo produk anu leres: Éta kedahna pikeun ngaidentipikasi hama anu nyerang pepelakan urang pikeun nganggo produk anu pas sareng leres ngaleungitkeun hama éta. Anjeun kedah terang pisan anu mana produk panyalindungan pepelakan anu badé dianggo.
  • Anggo campuran tuang momen: Disarankeun henteu nyimpen produk anu parantos dicampur sareng cai kumargi lami-lami aranjeunna kaleungitan efektivitas. Perlu diitung sacara saksama jumlah produk fitosinitari anu diperyogikeun pikeun ngaluyukeun campuranana ogé sareng dianggo dina waktos ayeuna.
  • Entong disemprot pepelakan dina panonpoe pinuh: upami anjeun ngalaksanakeun fumigasi dina panonpoe lengkep anjeun tiasa ngarusak pepelakan atanapi pepelakan anu diubaran. Wayah pangsaéna pikeun ngusapan kebon mangrupikeun jam terakhir anu munggaran dina sadidinten.
  • Entong nganggo produk fitosanitér kabuka: langkung atanapi kirang produk fitosinitari gaduh jumlah sababaraha taun. Biasana kaleungitan efektivitas sareng tiasa ngabahayakeun pepelakan anjeun.
  • Larapkeun produk fitosinitér ku panyemprot: panyemprot ngajantenkeun tugas langkung gancang, langkung gampang sareng langkung raoseun ogé ningkatkeun épéktipitasna.
  • Henteu salawasna disarankeun pikeun nyemprot: Sakumaha anu parantos kami sebatkeun sateuacanna, pikaresepeun pikeun diajar sateuacanna naha perluna ngagunakeun produk fitosinitér pikeun ngabuahan pepelakan. Kedah dilakukeun nalika serangga anu ngarusak pepelakan parantos janten hama.
  • Silih ganti: Penting pikeun henteu teras-terasan nganggo produk fitosaan anu sami sabab serangga anu diubaran nyiptakeun résistansi kana produk sareng janten imun. Sadaya aplikasi salajengna bakal kirang épéktasi sareng langkung ngarusak taneuh.
  • Ngabersihan sprayer: Saatos fumigating kebon, perlu ngabersihan ransel atanapi nyemprot anu dianggo pikeun fumigate ku sabun alami. Perlu dibilas, dibaseuhan sareng mendakan deui ku cai.
  • Lereskeun pH cai: PH cai kedah leres sahingga inséktisida, mitisida sareng fungisida tiasa langkung lami dina pepelakan.

Kuring ngaharepkeun yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan kumaha cara ngégél kebon.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.