Peternakan angin pangageungna di dunya

Angin tegalan di lautPeternakan angin mangrupikeun golongan turbin angin anu ngarobah énergi angin kana énergi listrikÉta tiasa daratan atanapi laut.

8 tina 10 kebon angin panggedéna di dunya aya di Amérika Serikat, dimana lima tempatna di Texas. Ogé, antara dina TOP 10 ngan aya hiji kebon angin luar negeri, janten sadayana anu sanésna terestrial. Kami badé mengklasifikasikeunana sesuai kapasitas dipasangna:


1. Pusat Energi Angin Alta:

El Puseur énergi Angin Alta (AWEC, Pusat Tenaga Angin Alta) anu aya di Tehachapi, di California, Amérika Serikat, ayeuna kebon angin pangageungna di dunya, kalayan kapasitas operasi 1.020 MW. Peternakan angin darat dioperasikeun ku insinyur Terra-Gen Power, anu ayeuna lebet dina ékspansi anyar pikeun ningkatkeun kapasitas peternakan angin ka 1.550 MW.

turbin angin

2. Angon Angon Datar Angin:

Tempatna caket di Arlington, di wétan Oregon, di Amérika Serikat, éta mangrupikeun kebon angin kadua pangageungna di dunya kalayan kapasitas anu dipasang 845 MW.

Diwangun ku insinyur Caithness Energy, fasilitas na ngalangkungan langkung ti 77 km ² antara kabupaten Gilliam sareng Morrow. Proyék éta, dikembangkeun ku insinyur ti Énergi Caithness di daérah langkung ti 77 km² antara kabupaten Gilliam sareng Morrow, pangwangunan dimimitian di 2009 dina perkiraan biaya $ 2000 milyar.

Taman ieu diwangun ku 338 GE2.5XL turbin, masing-masing kalayan kapasitas nominal 2,5 MW.
angin

3. Ladang Angin Roscoe:

El Ladang Angin Roscoe nyaéta caket Abilene di Texas, Amérika Serikat, ayeuna kebon angin anu katilu pangageungna di dunya kalayan kapasitas anu dipasang 781,5 MW, dikembangkeun ku insinyur di E.ON Climate & Renewables (EC&R). Pangwangunanana dilakukeun dina opat tahapan antara taun 2007 sareng 2009, ngaliput lahan lega 400 km² lahan pertanian.

Khususna, tahap kahiji kalebet pangwangunan 209 turbin Mitsubishi tina 1 MW, dina fase kadua 55 turbin Siemens 2,3 MW dipasang, sedengkeun fase katilu sareng kaopat diintegrasikeun 166 turbin GE tina 1,5 MW sareng 197 turbin Mitsubishi tina 1 MW masing-masing. Total, 627 turbin angin anu misah dipasang dina jarak 274 méter, anu mimiti beroperasi babarengan dina kapasitas lengkep saprak Oktober 2009.

4. Pusat Tenaga Angin Kuda kerung:

Taman ieu aya di antara Taylor sareng Nolan County di Texas, Amérika Serikat, ayeuna mangrupikeun kebon angin kaopat pangageungna di dunya kalayan kapasitas anu dipasang 735,5 MW.

Fasilitas na diwangun dina opat tahapan salami 2005 sareng 2006, kalayan insinyur Blattner Energy jawab rékayasa, pengadaan sareng konstruksi (EPC) pikeun proyek éta. Husus dina tilu tahapan mimiti proyek 142 turbin angin dipasang tina 1,5 MW ti gé, 130 turbin angin 2,3 MW ti Siemens sareng 149 turbin angin 1,5 MW ti GE masing-masing.

Angin Google

5. Ladang Angin Ridge Capricorn:

Tempatna diantara kabupaten Sterling sareng Coke di Texas, Amérika Serikat, ayeuna mangrupikeun kebon angin anu kalima saageung dunya kalayan kapasitas anu dipasang 662,5 MW, dioperasikeun ku insinyur NextEra Energy Resources. Pangwangunanana dikembangkeun dina dua tahap, anu munggaran réngsé di 2007 sareng anu kadua di 2008.

Peternakan angin ngagaduhan turbin angin 342 GE 1,5 MW sareng 65 turbin angin Siemens 2,3 MW, ukuranna langkung ti 79 meter jangkungna tina taneuh. Hasilna, kebon angin tiasa nyumponan kabutuhan listrik ti langkung ti 220.000 bumi.

6. Ladang Angin lepas pantai London Array:

London Array, taman laut pangageungna di dunya kalayan kapasitas dipasang 630 MW, pangkatna salaku kebon angin kagenep pangageungna di dunya. Dimekarkeun ku insinyur di Dong Energy, E.ON sareng Masdar, fasilitas na aya di luar muara Thames langkung ti 20 km ti basisir Kent sareng Essex.

Sanaos janten taman luar negeri pangageungna di dunya, promotor na ngarencanakeun ningkatkeun kakuatanana nepi ka 870 MW dina fase kadua ngantosan persetujuan.

7. Ladang Angin Fantanele-Cogealac:

El Ladang Angin Fantanele-Cogealac perenahna di propinsi Dobruja di Romania, éta mangrupikeun kebon angin katujuh panggedéna di dunya kalayan kapasitas anu dipasang 600 MW. Proyék anu dikembangkeun ku insinyur CEZ Group, dugi ka 1.092 hektar di nagara terbuka ngan 17 kilométer kuloneun pantai Laut Hideung.

Turbin munggaran peternakan angin dipasang dina Juni 2010, ngajantenkeun sambungan kana jaringan turbin terakhir dina bulan Nopémber 2012, ti saprak éta tegalan angin daratan panggedéna di Éropa. Fasilitas na diwangun ti 240 gé 2.5 turbin angin 99 kalayan diaméter rotor rata-rata 2,5 méter sareng kapasitas nominal individu XNUMX MW, anu sasarengan ngagambarkeun sakitar sapuluh tina total produksi énergi héjo di Rumania.

Pamasangan kincir angin

8. Ladang Angin Fowler Ridge:

Lokasina di Benton County di Indiana, Amérika Serikat, éta kebon angin pangageungna kadalapan di dunya. Proyék anu dikembangkeun ku insinyur ti BP Alternative Energy Amérika Kalér sareng Dominion Resources, dilaksanakeun dina dua fase, ngamungkinkeun kapasitas terpasang total 599,8 MW.

Pangwangunan peternakan angin, kalayan legana langkung ti 20.000 héktar, dimimitian di 2008, tungtungna mimiti dioperasikeun di 2010. Fasilitasna diwangun ku 182 Vestas V82-1.65MW turbin angin, 40 turbin angin Clipper C-96 tina 2,5 MW sareng turbin angin GE gé GEUWANGSA 133 MW. Babarengan, kebon angin tiasa nyumponan kabutuhan kakuatan pikeun langkung ti 200.000 bumi.

  turbin angin

9. Ladang Angin Cai Manis:

El Taman Manisan, perenahna di Nolan County, Texas, Amérika Serikat, ayeuna kebon angin panggedéna kasalapan di dunya kalayan kapasitas anu dipasang 585,3 MW, anu dikembangkeun babarengan ku insinyur Energi Energi sareng Infigen.

Éta diwangun dina lima fase. Kahiji tina ieu dimimitian operasi komérsial di 2003, sedengkeun opat fase sésana mimiti dilayanan di 2007. Fasilitasna diwangun ku jumlahna 392 turbin, kalebet turbin angin 25 gé 1,5 MW, turbin angin 151 gé SLE 1,5 MW, 135 Mitsubishi 1.000A 1 MW turbin angin sareng 81 turbin angin Siemens 2,3 MW.

angin

10. Ladang Angin Gap kebo:

Tempatna 30 kilométer kidul-kulon ka Abilene di Texas, Amérika Serikat, ayeuna-ayeuna Tegalan angin ka-XNUMX panggedéna di dunya kalayan kapasitas anu dipasang dina 523,3 MW, milik perusahaan AES Angin Generasi. Proyék ieu dilaksanakeun dina tilu tahapan, anu munggaran réngsé dina 2006 sareng dua anu terakhir di 2007 sareng 2008.

Fase kahiji peternakan angin dipasang 67 Vestas V-80 1,8 MW turbin angin, sedengkeun tahapan-tahapan ieu dihijikeun 155 gé 1,5 turbin angin sareng masing-masing 74 turbin angin Siemens 2,3 MW, sahingga ngagaduhan total 296 turbin angin.

 

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.