Kaunggulan tanaga angin

turbin angin

Énergi angin parantos janten sumber utama ngahasilkeun tanaga pikeun ngarobih modél énergi, langkung bersih sareng langkung lestari. Téknologi anu ningkat ngamungkinkeun sababaraha peternakan angin pikeun ngahasilkeun listrik kalayan harga murah sakumaha pembangkit listrik tenaga batu bara atanapi nuklir. Teu aya ragu yén énergi anu urang nyanghareupan ngagaduhan kaunggulan sareng karugian, tapi anu saéna meunang ku kameunangan anu luar biasa. Sareng aya seueur kaunggulan tanaga angin.

Kusabab ieu, urang bakal nyungkeun tulisan ieu pikeun nyaritakeun naon kaunggulan utama tanaga angin anu penting pikeun pangwangunan énergi planét.

Naon éta

kaunggulan tanaga angin anu tiasa dirobih

Anu mimiti sadayana nyaéta terang naon jinis énergi ieu. Énergi angin nyaéta énergi anu diala tina angin. Mangrupikeun jenis énergi kinétik anu dihasilkeun ku aksi aliran hawa. Urang tiasa ngarobih énergi ieu kana énergi listrik ngalangkungan generator. Mangrupikeun énergi anu bersih, tiasa diperbarui sareng bebas polusi anu tiasa ngabantosan ngagentos énergi anu dihasilkeun ku bahan bakar fosil.

Produser énergi angin pangageungna di dunya nyaéta Amérika Serikat, dituturkeun ku Jérman, Cina, India sareng Spanyol. Di Amérika Latin, produser panggedéna nyaéta Brazil. Di Spanyol, kakuatan angin nyayogikeun listrik sami sareng 12 juta bumi, anu ngagambarkeun 18% paménta nagara éta. Ieu ngandung harti yén kaseueuran énergi héjo anu disayogikeun ku perusahaan listrik nagara éta asalna tina kebon angin.

operasi

kaunggulan tanaga angin

Énergi angin diala ku ngarobah gerakan agul-agul turbin angin kana énergi listrik. Turbin angin mangrupikeun generator anu disetir ku turbin angin, sareng anu sateuacanna nyaéta kincir angin. Turbin angin diwangun ku hiji menara; sistem posisina aya di tungtung menara, di tungtung luhurna. A kabinet dipaké pikeun nyambung ka jaringan listrik di handapeun menara; karinjang ngagantung mangrupikeun kerangka anu nempatkeun bagian mékanis pabrik sareng janten dasar agul-agul; aci sareng rotor disetir payuneun agul; aya rem, multiplier, generator sareng sistem penyesuaian listrik dina nacelle.

Agul-agul sambung kana rotor, anu dina gilirannana sambung kana aci (tempatna dina tihang magnét), anu ngirimkeun énergi puteran ka generator. Generator ngagunakeun magnet pikeun ngahasilkeun tegangan, sahingga ngahasilkeun énergi listrik.

Ladang angin ngalirkeun listrik anu dihasilkeun ku pusat gardu na kana gardu distribusi ngalangkungan kabel, sareng énergi anu dihasilkeun disayogikeun ka gerbang distribusi teras dipasihan ka pangguna akhir.

Kaunggulan tanaga angin

Aya seueur pisan kaunggulan tanaga angin anu urang kedah bagi-bagi supados tiasa langkung rinci.

Éta énergi anu teu ka habiskeun sareng nyandak sakedik rohangan

Mangrupikeun sumber énergi anu tiasa diénggalan. Angin mangrupikeun sumber anu beunghar sareng teu habis-habis, anu hartosna anjeun tiasa ngandelkeun sumber énergi aslina, anu hartosna éta Teu aya tanggal béakna. Ogé, éta tiasa dianggo di seueur tempat di panjuru dunya.

Pikeun ngahasilkeun sareng nyimpen jumlah listrik anu sami, kebon angin peryogi lahan anu langkung alit tibatan fotovoltaik. Éta ogé tiasa dibalikkeun, anu hartosna yén daérah anu dikuasai ku taman tiasa gampang disimpen deui pikeun ngabarukeun daérah anu tos aya.

Éta henteu najiskeun sareng biaya murah

Énergi angin mangrupikeun sumber énergi anu paling bersih saatos énergi matahari. Alesan pikeun ieu nyaéta yén henteu prosés pembakaran salami prosés generasi na. Maka, éta henteu ngahasilkeun gas toksik atanapi limbah padet. Kapasitas énergi turbin angin sami sareng kapasitas énérgi 1.000 kilogram minyak.

Salajengna, turbin nyalira ngagaduhan siklus hirup anu panjang pisan sateuacan dicabut kanggo dibuang. Biaya pangropéa turbin sareng turbin angin relatif handap. Di daérah anu ageung angin, biaya per kilowatt produksi na murah pisan. Dina sababaraha kasus, biaya produksi sami sareng biaya batubara atanapi bahkan kakuatan nuklir.

Langkung kaunggulan kakuatan angin sareng kakurangan

Jenis énergi ieu cocog sareng kagiatan ékonomi sanés. Ieu mangrupikeun titik anu hadé pikeun dipikaresep. Salaku conto, kagiatan tatanén sareng ingon-ingon hirup babarengan sareng kagiatan peternakan angin. Ieu ngandung harti yén éta moal aya pangaruh négatip pikeun ékonomi lokal, sareng ngamungkinkeun fasilitas pikeun nyiptakeun sumber kabeungharan énggal tanpa ngaganggu kamekaran kagiatan tradisional na.

Di sisi anu sanésna, sakumaha anu anjeun ngarepkeun, henteu sadayana mangrupikeun kaunggulan tanaga angin, tapi aya ogé sababaraha karugian. Hayu urang analisa masing-masing:

Anginna henteu angger sareng énergi henteu disimpen

Kakuatan angin relatif teu katebak, janten ramalan produksi henteu teras-terasan ditepung, utamina dina alat-alat samentawis alit. Pikeun ngaleutikan résiko, investasi pikeun fasilitas sapertos kitu jangka panjang, janten itungan pangulanganana langkung aman. Kakurangan ieu tiasa langkung dipikaharti kalayan salah sahiji inpormasi: turbin angin aranjeunna ngan ukur tiasa fungsina normal dina jarak 10 dugi 40 km / jam. Dina kagancangan anu langkung handap, énergi henteu nguntungkeun, sedengkeun dina kecepatan anu langkung luhur, éta ngagambarkeun résiko fisik pikeun strukturna.

Éta énergi anu teu tiasa disimpen, tapi kedah dikonsumsi langsung nalika dihasilkeun. Ieu ngandung harti yén éta moal tiasa nyayogikeun alternatif lengkep pikeun ngagunakeun jinis énergi sanés.

Pangaruh bentang sareng kaanekaragaman hayati

Peternakan angin ageung ngagaduhan dampak bentang anu kuat sareng tiasa ditingali ti kajauhan jauh. Rata-rata jangkungna munara / turbin dibasajankeun 50 dugi ka 80 méter, sareng wilah puteran diangkat 40 méter tambahan. Dampak éstétis dina lanskap sakapeung nyababkeun ngarareunah padumuk lokal.

Peternakan angin tiasa mangaruhan négatip pikeun kahirupan manuk, utamina raptor anu aktip nalika wengi. Pangaruh kana manuk kusabab kanyataan éta wilah puteran tiasa ngalih kalayan kecepatan dugi ka 70 km / jam. Manuk teu tiasa sacara visual ngakuan ngawelah kalayan gancang ieu sareng tabrakan sareng aranjeunna fatal.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan kaunggulan tanaga angin sareng sababaraha kakurangannana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.