Kaunggulan sareng karugian énergi panas bumi

Prosés industri

Énergi anu tiasa diperbarui henteu diragukeun masa depan dina jangka menengah sareng jangka panjang, kabutuhan pikeun milarian jinis énergi sanés pikeun ngagentoskeun cadangan fosil anu beuki ngaleut

Upami urang nyarioskeun énergi panas bumi, urang ngarujuk kana jinis énergi anu lengkep diperbarui, tapi upami panggunaan na langsung tinggiIstilah sanésna, kapasitas régenerasi wadukna kirang ti kapasitas ékstraksi, saurna pembaharuan bakal leungit.

Naon énergi panas bumi?

Énergi panas bumi mangrupikeun énergi anu tiasa diénggalan anu ngamangpaatkeun panas tina taneuh handapeun manaskeun sareng kéngingkeun cai panas sanitasi ku cara ékologis. Sanaos éta mangrupikeun salah sahiji sumber énergi anu tiasa dibangkitkeun kirang dikenal, épék na spektakuler pikeun admire di alam. Pasti urang sadayana tiasa émut gambar gunungapi Etna di Sisilia dina letusan lengkep, urang kantos nyobian pangaruh santai tina perairan termal atanapi fumaroles sareng geysers anu dikagumkeun, sapertos di taman Timanfaya di Lanzarote, salaku conto.

Ampir sok, panggunaan langsung pikeun produksi énergi listrik ngan ukur lumangsung di tempat-tempat tertentu di bumi, dimana aya kaayaan anu pasti. pisan khususna, Sedengkeun upami anjeun hoyong ngamangpaatkeunana pikeun tujuan termal, kemungkinan tambihan ningkat.

aplikasi

Aplikasi panas bumi gumantung kana ciri masing-masing sumber. Sumberdaya panas bumi panas luhur (di luhur 100-150ºC) utamina dianggo pikeun produksi listrik. Nalika suhu waduk henteu cekap pikeun ngahasilkeun listrik, aplikasi utamina anu termal di industri, jasa sareng séktor padumukan.

Historia

Swédia mangrupikeun nagara Éropa munggaran anu nganggo tanaga panas bumi, salaku akibat tina krisis minyak taun 1979. Di nagara-nagara sanés sapertos Finlandia, Amérika Serikat, Jepang, Jérman, Holland sareng Perancis, énergi panas bumi mangrupikeun énergi anu dipikaterang anu parantos dilaksanakeun mangtaun-taun.

Kauntungan sareng karugian

Upami urang nyarioskeun kaunggulan sareng karugian ieu sumber terbarukan, ieu menonjol:

kauntungan

  1. Éta lengkep gratis sareng lokal, Kusabab éta henteu gumantung ka pihak katilu pikeun panggunaan na.
  2. Sacara alamiah tiasa dibaharuan, kalayan naon hartosna tina hal émisi gas tina pangaruh rumah kaca, sareng khususna, karbon dioksida.
  3. Éta langkung resep kana pamekaran industri lokal, salian ti nyiptakeun jinis padamelan mumpuni.

Areng

  1. Kinerja térmodinamik tina fasilitasna henteu pati luhur.
  2. Investasi ageung umumna diperyogikeun pikeun ngamangpaatkeun listrik sumberdaya ieu, nalika ditambahan kakuatan ékstraksi henteu luhur.
  3. Eksploitasi deposit salawasna ngalibatkeun tingkat kateupastian, hususna kusabab béda poténsina nalika éksplorasi sareng garapan. Ieu anu micu variasi anu signifikan dina kameunangan proyék-proyék.
  4. Pamakéan sumber daya kudu dilaksanakeun ku cara anu deukeut ka tempat asalna, sahingga kadang fasilitasna aya jauh ti pusat kota, panggihna nalika aya produksi listrik.

Énergi panas bumi di Spanyol

Di Spanyol panggunaan sumber énergi ieu ampir nol, sanaos sanés hartosna henteu ngagaduhan poténsial. Perkawis produksi listrik, ngan ukur kapuloan Kanaria Kusabab asal vulkanikna, aranjeunna bakal janten priori gaduh poténsi anu cekap pikeun host pamasangan, sedengkeun panggunaanna pikeun tujuan termal parantos tiasa dianggo dina sababaraha tempat anu langkung ageung.

Warta anu paling anyar ngarah urang kanyataan yén Galicia bisa jadi salah sahiji kota panaratas dina ngagunakeun énergi panas bumi pikeun manaskeun, AC sareng cai panas dina gedong. Malah aya anu nyarios perusahaan manufaktur pompa panas anu munggaran

Ieu kontras sareng kanyataan nagara-nagara sanés, sapertos kasus Chili, dimana tutuwuhan panas bumi munggaran di Amérika Kidul , kalayan investasi langkung ti 320 juta dolar, anu bakal ngahasilkeun énergi pikeun 165000 kulawarga.

Mangrupikeun fasilitas listrik anu dipasang 48 MW anu bakal ngahasilkeun sakitar 340 GWh per taun.

Ékstraksi cairan suhu handap ti pedalaman Bumi sareng nganggona, contona, dina pemanasan rumah kaca, sigana aya manpaatna pikeun produksi hortikultura, Kusabab éta diijinkeun pikeun ngokolakeun spésiés hortikultura musim anu henteu tiasa dilaksanakeun sanés.

Dina sektor padumukan sareng jasa, sumberdaya ieu ogé tiasa dianggo sabab peryogi énergi ti entalpi handap.

Conto pinunjul tina kagunaan ieu tiasa janten proyek AC tina platform, kamar téhnis sareng tempat komérsial di Stasion Metro Pacífico di kota Madrid.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)