Kaunggulan mikroalga salaku biofuel

Salami sababaraha taun éta parantos nalungtik sareng ékspérimén sareng  mikroalga pikeun ngagunakeunana pikeun ngadamel bahan bakar sabab aranjeunna gaduh sababaraha kaunggulan tibatan bahan baku anu sanés. Microalgae ayeuna dianggo pikeun panggunaan farmasi, tuangeun, sareng sajabana.

Mikroalga ieu mangrupikeun mikroorganisme unisélular fotoautotrofik, kalayan kamampuan kéngingkeun énergi tina radiasi cahaya sareng nyintésis biomolekul na dasarna tina karbon dioksida (CO2) sareng cai.

Sababaraha anu paling kasohor nyaéta:

  • Microalgae loba pisan di planét henteu ngan ukur dina jumlah tapi ogé dina sababaraha ragam. 30.000 spésiés ganggang anu dipikaterang tapi ngan 50 anu ditaliti sacara rinci sareng ngan 10% anu dianggo pikeun tujuan komersial. Janten aya kamungkinan anu saé kéngingkeun hasil anu saé tina anu kaleungitan diajar.
  • Aranjeunna gaduh kamungkinan kanggo dianggo ngadamel produk anu béda sapertos bioetanol karbohidrat anjeun, biodiesel tina lipid atanapi minyak na, biogas sareng kuring pikir pikeun sapi protéinna.
  • Kauntungan sanés mikroalga anu hadé nyaéta aranjeunna tiasa ngembangkeun uyah, cai tawar bahkan résidu, janten aranjeunna ngagaduhan adaptasi anu hadé. Sareng éta ngamungkinkeun henteu aya lahan anu dianggo ngokolakeun aranjeunna.
  • Produksi mikroalga ieu ogé ngamungkinkeun nyerep CO2 tina suasana.

Microalgae mangrupikeun bahan baku kalayan hébat poténsi énergi yén kalobaannana masih dina tahap panilitian sareng ékspérimén.

Tapi diarepkeun dina jangka waktu anu singget produk anyar bakal dimekarkeun dumasar kana anu nguntungkeun sacara ékonomis sareng ékologis lestari.

Microalgae tiasa janten bagian tina solusi masalah di masarakat modéren di suluh fosil sareng polusi anu dihasilkeun. Kusabab éta leres-leres ékologis tapi anjeun kedah ngartos aranjeunna pikeun tiasa ngagunakeun sareng mangpaatkeunana sacara komersil.

SUMBER: Anu ékonom. ieu


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.