kumaha cara ngadamel lilin seungit

Kumaha cara ngadamel lilin

Di dieu kami ngajelaskeun sacara rinci kumaha cara ngadamel lilin seungit undak-usuk di bumi. Diajar langkung seueur ngeunaan éta ku katerangan ieu.

Ékosistem laut

Ékosistem laut

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan ékosistem laut sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur di dieu.

kontaminasi biologis

Kontaminasi biologis

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kontaminasi biologis sareng ciri-cirina.

bahan biodegradable pikeun tuangeun

Bahan biodegradable

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan bahan biodegradable sareng ciri-cirina.

cai kacemar

Pencemaran cai

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun sacara rinci naon ari polusi cai, sabab sareng akibat na. Diajar kumaha ngotorkeun kirang dieu.

gizi heterotrof

Nutrisi héterotrofik

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan nutrisi heterotrofik sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

Wangun batu

Batu sareng mineral

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan batu sareng mineral, formasi sareng klasifikasi na. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

plankton handapeun mikroskop

Naon plankton

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun naon ari plankton, naon ciri na sareng pentingna dina ékosistem.

naon hummus

Naon humus

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun naon éta humus, naon manpaatna sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

leuweung

Jenis tangkal

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan sababaraha jinis tangkal anu aya sareng ciri-cirina.

gas rumah kaca

Dékarbonisasi

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan dekarbonisasi sareng pentingna. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

kabiasaan daur ulang

Naon daur ulang

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan daur ulang naon, naon kaunggulanana sareng naon ciri anu dipibanda.

Sasatoan licik

Sasatoan licik

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan sato licik sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

polusi atmosfir

Halimun fotokimia

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan haseup fotokimia sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

ékosistem darat

Ékosistem terestrial

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan ékosistem daratan sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

leuweung Amazon

Leuweung Amazon

Diajar ngeunaan sadaya fungsi leuweung hujan Amazon di dunya di dieu. Kami ngawartosan anjeun sacara rinci pentingna leuweung ieu.

bukit pasir kalayan leuweung

Ékosistem Doñana

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun pentingna ékosistem Doñana sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan lingkungan alam ieu.

parahu dihias pikeun natal

Gagasan pikeun ngahias kendi kaca

Di dieu urang carioskeun naon ideu anu pangsaéna pikeun ngahias kendi kaca sareng ngajantenkeun bumi anjeun tempat anu langkung saé.

térmoplastik

Téropopastik

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan ciri sareng kagunaan thermoplastics. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

nyababkeun polusi

Nyababkeun polusi

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan sabab anu béda tina polusi sareng asal usulna. Diajar ngeunaan dieu.

leupas tina buku

Naon anu kudu dilakukeun ku buku-buku lami

Kami nyarioskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan naon anu kedah dilakukeun sareng buku-buku lami anu henteu anjeun anggo. Diajar langkung seueur ngeunaan tips di dieu.

planet bumi anu tercemar

Kumaha ngirangan polusi

Dina tulisan ieu kami masihan anjeun konci pikeun diajar kumaha ngirangan polusi sareng ngalakukeun sakedik anjeun pikeun nyalametkeun planét.

watesan ngeunaan kehutanan

Definisi kehutanan

Kami nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan définisi kehutanan. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

naha penting ngadaur ulang sapopoé

Naha daur ulang penting

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan naha daur ulang penting sareng alesan pikeun éta.

kontaminasi nuklir

Runtah radioaktif

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan limbah radioaktif sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

5 unsur ciri alam

5 unsur alam

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan 5 unsur alam sareng pentingna. Terang sadayana sacara rinci di dieu.

jinis wadah sampah

Jenis wadah sampah

Terang sacara jero naon rupa-rupa wadah sampah anu aya. Kami ngajarkeun sadayana ngeunaan ieu di dieu.

Badak dina bahaya punah

Sasatoan anu kaancam punah

Lebetkeun di dieu pikeun terang sabab sareng akibat sato dina bahaya punah. Terang kunaon spésiésna janten punah.

Daur ulang penting pikeun planét

Kampanye daur ulang

Naha anjeun badé gaduh kampus daur ulang anu suksés anu ngabantosan daur ulang limbah? Lebetkeun sareng terang tip anu pangsaéna.

plastik biodegradable pikeun ngotorkeun kirang

Plastik biodegradable

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan plastik biodegradable sareng kaunggulanana. Diajar langkung seueur ngeunaan produk ieu.

pandemi sareng runtah

Dimana topéng dialungkeun

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan mana topéng dialungkeun sareng naon tujuanana. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

cara ngajantenkeun AC bumi

AC bumi

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang pikeun ngadamel AC di bumi anjeun nyalira.

Imah héjo ngahargaan lingkungan

Karakteristik sareng jinis bumi ékologis

Imah ékologis mangrupikeun bumi anu ngamangpaatkeun sumber daya alam matahari sareng bumi sareng anu ogé ngahargaan lingkungan. Anjeun hoyong terang langkung seueur?

sato langka di dunya

Sasatoan paling langka di dunya

Kami nyaritakeun mana sato anu paling langka di dunya, tempat dimana aranjeunna cicing sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur di dieu.

daur ulang kaléng aluminium

Daur mulang kaléng

Kami ngawartosan anjeun naon pentingna daur ulang kaléng sareng disimpen dina wadah konéng. Diajar sareng didieu.

ékosistem cai tawar

Leuweung hujan

Kami ngawartosan anjeun sacara rinci sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan leuweung tropis sareng ciri-cirina. Diajar ngeunaan sadayana didieu.

bahan didaur kanggo dianggo deui

Bahan daur ulang

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan bahan didaur sareng kumaha cara nganggona. Diajar langkung seueur ngeunaan prosésna di dieu.

Kaspér Band

Kaspér Band

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan pita Kaspary sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

sato karnivora

Sasatoan karnivora

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan sato karnivora sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu

ékosistem akuatik

Ékosistem akuatik

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan ékosistem akuatik sareng ciri-cirina. Terang sadayana ngeunaan dieu.

kumaha makalahna didamel

Kumaha makalahna didamel

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kumaha ngadamel kertas sareng bahan baku naon anu dianggo pikeun éta.

titik bersih kota

Naon titik bersih

Kami nyaritakeun pentingna titik bersih pikeun manajemén limbah kota. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

sato punah

Sasatoan punah

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan sato punah sareng anu nyababkeun punah. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

cotyledons

Naon cotyledons sareng ciri na

Kami ngajelaskeun sacara rinci sagala anu anjeun kedah terang ngeunaan cotyledons sareng pentingna aranjeunna dina karajaan pepelakan.

klasifikasi taksonomi mahluk hirup

Klasifikasi mahluk hirup

Terang sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan klasifikasi mahluk hirup sareng naon anu diperhatoskeun pikeun éta.

daur ulang ti leuleutik

Miara lingkungan

Diajar pentingna miara lingkungan pikeun nyalametkeun planét urang. Diajar ngeunaan kiat pangsaéna di dieu.

runtah nuklir

Résidu ngabahayakeun

Kami wartoskeun ka anjeun sacara rinci naon rupa-rupa jinis limbah bahaya anu aya. Diajar langkung seueur ngeunaan aranjeunna di dieu.

fungsi penting pepelakan dina gizi

Fungsi penting tina pepelakan

Kami ngawartosan anjeun sacara rinci sadaya fungsi penting pepelakan sareng masing-masing ciri na. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

panyerbuk serangga

Tutuwuhan angiosperm

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan pepelakan angiosperm. Diajar langkung seueur ngeunaan pepelakan anu paling mekar.

kumaha ngadaur mulangkeunana di bumi ku misahkeun sampah

Kumaha daur ulang di bumi

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan cara didaur ulang di bumi. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

kembang sareng pembuahan

Bagéan kembang

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan sababaraha bagéan kembang. Diajar langkung seueur ngeunaan kembang di dieu.

pepelakan tahan sareng mekar

Tutuwuhan senam

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan ciri senam sareng metode épolusi na.

blastopore

Naon blastopore

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan blastopore sareng ciri-cirina. Terang pentingna di dieu.

e-coli

Jenis baktéri

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan sababaraha jinis baktéri anu aya. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

pikasieuneun

Detritivores

Kami ngajarkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan organisme detritivore sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

cara cai

Irigasi ku botol

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan nyiram ku botol, kumaha éta dilakukeun sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

hiasan natal didaur

Daur ulang hiasan Natal

Kami nunjukkeun ide anu pangsaéna sareng tips tentang hiasan Natal didaur. Diajar masihan imajinasi sareng daur ulang anjeun.

flora punah alam

Flora punah

Kami ngawartosan anjeun naha aya spésiés flora punah sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur di dieu.

fungsi ngapung dina ékosistem

Fungsi ngapung dina ékosistem

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan peran laleur dina ékosistem sareng pentingna.

kolam renang alam

Kolam renang alam

Kami ngawartosan anjeun sadaya ciri, jinis sareng pembentukan kolam renang alami. Diajar langkung seueur ngeunaan inovasi sustainable ieu.

inséktisida buatan imah

Inséktisida buatan imah

Kami ngawartosan anjeun kumaha cara ngadamel inséktisida kebon bumi organik sorangan. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

kembang cinyusu

kembang cinyusu

Kami ngadamel daptar kembang musim semi anu paling dikenal sareng paling dituntut kusabab seueur tur berharga. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

spésiés invasif

Spésiés ngajajah

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan spésiés jajahan, karakteristikna sareng pangaruh négatip.

Beda antara kaca sareng kristal

Beda antara kaca sareng kristal

Kami nyaritakeun sagala bédana antara kaca sareng kristal, ciri-cirina sareng panggunaan unggal matéri. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

léngkah tina siklus hidrologis

Siklus hidrologis

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan siklus hidrologis sareng pentingna dina ngembangkeun kahirupan.

Morfologi supa

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan morfologi jamur sareng naon klasifikasi na. Diajar langkung seueur ngeunaan organisme ieu.

érosi taneuh faktor angin

Faktor érosi taneuh

Kami ngajelaskeun sacara rinci naon faktor érosi taneuh sareng naon akibatna dina taneuh. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

kumaha cara ngadamel sabun buatan sendiri

Kumaha cara ngadamel sabun

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun kumaha ngadamel sabun buatan bumi di bumi pikeun ngadaur mulangkeunana minyak bekas. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

ecopark mobile

Ecopark

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan ecopark sareng manpaatna. Diajar langkung seueur ngeunaan modél manajemén limbah ieu.

pepelakan cryptogamic

Tutuwuhan Cryptogamic

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun peryogikeun ngeunaan pepelakan cryptogamic sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan kelompok tutuwuhan ieu.

sato amazon

Sasatoan Amazon

Kami ngawartosan anjeun sababaraha ciri anu paling luar biasa tina sato Amazon. Diajar langkung seueur ngeunaan fauna di dieu.

studi éléktronik

Autoékologi

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan autoecology, ciri na sareng tujuan diajar.

sato anu ngahakan pepelakan

Sato hérbivora

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan sato hérbivora, karakteristikna sareng cara tuangeun.

perkara hirup

Perkara hirup

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan matéri hirup sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

sato anu hirup di darat

Sasatoan darat

Diajar sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan sato darat sareng adaptasi na. Diajar langkung seueur ngeunaan sato ieu di dieu.

batu jirim leueur

Perkara gersang

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan perkawis iners, ciri sareng jinis na anu aya.

cai di walungan

Ékosistem cai tawar

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan ékosistem cai tawar, ciri na, flora sareng fauna.

sato anu ngahakan pepelakan sareng daging

Sasatoan Omnivorous

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan sato omnivorous, pola makan sareng gaya hirupna.

ranté tropis darat

Ranté dahareun darat

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan ranté kadaharan daratan sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan ékologi di dieu.

pepelakan mycorrhizal

Mycorrhizae

Kami ngawartosan anjeun sadaya ciri mycorrhizae sareng pentingna aranjeunna dina ékosistem alam.

jinis batré sareng kagunaan

Jinis batré

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sacara rinci naon jinis batréna gumantung kana ciri sareng kagunaanna.

Sasatoan laut

Sasatoan laut

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan sato laut. Diajar langkung seueur ngeunaan fitur na di dieu.

Kodeu étika lingkungan

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kode etika lingkungan, karakteristikna sareng pentingna aranjeunna.

desalination

Tutuwuhan desalinasi

Dina tulisan ieu kami bakal nunjukkeun fase pangobatan dina tutuwuhan desalinasi cai sareng naon kaunggulan sareng kalemahanana.

ranté tropis laut

Ranté dahareun laut

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan ranté kadaharan laut, ciri na, tingkat trofik sareng pentingna.

kasaimbangan réaksi kimia

Kasaimbangan kimia

Dina tulisan ieu kami ngajarkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kasaimbangan kimia sareng pentingna.

otolisis

Autolisis

Kami ngajelaskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan autolisis sareng pentingna dina biologi sareng daérah sanés.

Cnidarians

Cnidarians

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan cnidarians sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

wéb tropik

Wéb Tropik

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun sacara rinci sagala anu anjeun kedah terang ngeunaan wéb tuangeun sareng variasina. Diajar ngeunaan dieu.

Plastik piaraan sareng daur ulang

Plastik piaraan

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan plastik PET sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

faktor biotik sareng hubungan

Faktor biotik

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadaya ciri, flora sareng fauna faktor biotik hiji ékosistem.

akumulasi

Akumulasi biologis

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadaya ciri sareng operasi biokumulasi. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

Poé Lingkungan Dunya

Poé Lingkungan Dunya

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadayana anu aya hubunganana sareng Poé Lingkungan Dunia. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

kaleungitan taneuh

Gurun pasir

Kami ngajelaskeun sacara rinci naon éta gurun pasir sareng naon sabab na akibat na. Diajar langkung seueur ngeunaan fenomena ieu.

mahluk hirup

Biokénosis

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan biokénosis sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan lingkungan di dieu.

ranté dahareun

Ranté dahareun

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan ranté dahareun sareng pentingna pikeun ékosistem.

bioma darat

Biome

Kami ngawartosan anjeun sacara rinci sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan naon éta bioma sareng naon ciri utami na. Diajar ngeunaan dieu.

pintonan ékosistem

Paramo

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun sadaya ciri, pentingna, flora sareng fauna ékosistem páramo. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

ékosistem alam

Marshes

Dina tulisan ieu kami ngawartosan anjeun sacara rinci sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan rawa. Terang pentingna ékosistem ieu.

Naon ari ékologi

Naon ari ékologi

Kami ngawartosan anjeun kalayan rinci pisan sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan ékologi. Diajar langkung seueur ngeunaan élmu penting ieu di dieu.

karuksakan spésiés invasif

Kerang Zebra

Kami ngawartosan anjeun sacara rinci sadaya ciri tina kerang zebra sareng karusakan anu disababkeun salaku spésiés anu nyerang. Diajar langkung seueur di dieu.

Kontaminasi laut

Kumaha palastik dugi ka laut

Kami ngawartosan anjeun kumaha palastik ngahontal laut sareng kumaha akibatna pikeun ékosistem. Diajar langkung seueur ngeunaan polusi.

vermikultur

Vermikultur

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan vermikultur, ciri sareng biologi cacing.

aeroponics sareng produksi

Aéroponik

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun naon ari aeroponics sareng kumaha jalanna sareng naon kaunggulanana. Diajar langkung seueur ngeunaan jenis pepelakan ieu.

Kontaminasi laut

Kontaminasi laut

Kami nyaritakeun naon ari polusi laut sareng naon sumber utama. Terang asal muasal tina kontaminasi jenis ieu.

jinis plastik

Jinis-jinis plastik

Dina tulisan ieu anjeun tiasa mendakan sadayana klasifikasi tina sababaraha jinis plastik. Diajar ngeunaan kagunaan sareng komposisi na di dieu.

Quokka

Diajar sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan quokka sareng kunaon éta dianggap sato anu bagja di dunya. Diajar langkung seueur ngeunaan sato kasohor ieu.

nyucikeun cai

Nyucikeun cai

Diajar sadayana ngeunaan nyucikeun cai sareng prosésna supados cai cocog pikeun dikonsumsi manusa. Diajar langkung seueur di dieu.

struktur molekul cai

Molékul cai

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadaya ciri tina molekul cai. Diajar langkung seueur ngeunaan sipat sareng pentingna.

Jane Goodall

Jane Goodall

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun biografi sareng exploits of bekimpan zoozologist Jane Goodall. Diajar langkung seueur ngeunaan dirina di dieu.

Hésé cai

Kami nyaritakeun naon anu karasa tina cai sareng pentingna pikeun panggunaan sareng panggunaan na. Pilarian langkung seueur perkawis ieu di dieu.

Dian Fossey

Dian Fossey

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadayana biografi sareng prestasi ahli Zoologi Dian Fossey, panaliti gorila anu paling kawéntar.

Kopi pang mahalna sadunya

Kopi pang mahalna sadunya

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun rahasia hideung di tukangeun kopi anu paling mahal di dunya sareng produksi na. Terang sadayana di dieu.

jerapah okapi

okapi

Kami ngawartosan anjeun sadaya ciri, habitat, tuangeun sareng baranahan okapi, campuran sato antara jerapah sareng zébra.

Aye Aye

Aye Aye

Kami ngajarkeun anjeun sadaya ciri, baranahan sareng ancaman tina aye-aye. Sasatoan ieu dianggap salah sahiji anu paling parah di dunya.

Jumaah pikeun Deui

Jumaah pikeun Deui

Kami ngawartosan anjeun sadaya ciri sareng tujuan anu dipilampah ku gerakan lingkungan Jum'at kanggo Kahareup. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

ciri axolotl

Axolotl

Kami ngajelaskeun sadaya ciri, habitat, tuang sareng réproduksi tina axolotl. Diajar langkung seueur ngeunaan sato anéh ieu.

Kukupu monarch

Kukupu monarch

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadaya ciri, habitat, tuangeun sareng migrasi kukupu monarch. Diajar sadayana ngeunaan spésiés ieu.

CoP25 madrid

CoP25

Kami ngajarkeun anjeun sadaya ciri sareng pentingna CoP25. Diajar langkung seueur ngeunaan konvénsi pikeun ngahambat parobihan iklim.

Tawon Asia

Tawon Asia

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sacara rinci sagala anu anjeun kedah terang ngeunaan tawon Asia sareng karesepna ka palebah umum.

ciri konsultasi lingkungan

Konsultasi lingkungan

Kami bakal nyaritakeun anjeun dina tulisan ieu naon konsultasi lingkungan sareng naon pentingna pikeun perusahaan sareng organisasi.

cadangan hidrolik

Cadangan hidrolik

Kami bakal nyaritakeun ka anjeun dina pos ieu naon cadangan hidrolik sareng naon pentingna. Diajar kumaha cai disimpen kanggo panggunaan.

Mobilitas anu berkelanjutan

Kami nunjukkeun naon ciri sareng tujuan mobilitas berkelanjutan. Diajar langkung seueur ngeunaan ngirangan polusi di kota-kota.

Invertebrata

Sato invertebrata nyaéta sato anu henteu ngagaduhan tulang. Dina tulisan ieu kami ngagolongkeun aranjeunna sareng nyaritakeun ciri masing-masing.

Sora alam sareng kaséhatan

Sora alam

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun naon sora alam sareng manpaat kaséhatanna. Diajar langkung seueur ngeunaan kumaha pangaruhna kana psikologi.

Teu aya planét B

Teu aya planét B

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan gerakan ngalawan perubahan iklim Teu aya planét B. Diajar sadayana ngeunaan ieu di dieu.

Leuweung campuran kalér

Leuweung campuran

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadaya ciri leuweung campuran. Diajar langkung seueur ngeunaan flora, fauna sareng iklim leuweung.

Jenis leuweung

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan sababaraha jinis leuweung. Diajar langkung seueur ngeunaan vegetasi sareng ékosistem.

Flora vaskular anos

Antos

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadayana ngeunaan program Anthos, alat pikeun diajar langkung seueur ngeunaan flora Iberia sareng ciri-cirina.

Perawatan lingkungan

Padamelan hejo

Kami ngajelaskeun sacara rinci naon waé pagawéan héjo sareng naon diwangunna. Diajar langkung seueur ngeunaan jinis padamelan anu langkung énggal ieu di dieu.

Kehutanan

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan kehutanan sareng ciri-cirina. Kenalkeun jinis logging ieu.

Samudra cleanup

Samudra cleanup

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun naon proyék The Ocean Cleanup diwangun pikeun ngabersihan plastik tina sagara. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

Naon keanekaragaman hayati

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun naon kaanekaragaman hayati sareng kumaha pentingna pikeun ékosistem sareng manusa. Diajar ngeunaan dieu.

Saha Greta Thunberg

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun anjeun sacara rinci saha waé Greta Thunberg sareng naon tujuanana. Diajar langkung seueur ngeunaan ikon lingkungan ieu.

Kawijakan lingkungan

Kawijakan lingkungan

Dina tulisan ieu kami ngajarkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kabijakan lingkungan. Diajar naon éta sareng naon éta pikeun sababaraha conto.

Émisi gas

Kiridit karbon

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun naon kiridit karbon sareng naon artina. Diajar langkung seueur ngeunaan émisi polutan.

Kaamanan lingkungan

Kaamanan lingkungan

Kami nunjukkeun sadaya fitur sareng kumaha kaamanan lingkungan dilumangsungkeun. Diajar langkung seueur ngeunaan éta dina pos ieu.

Pencemaran hawa

Bédana polusi sareng polusi

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun naon bédana utama antara polusi sareng polusi. Diajar kumaha ngagunakeun konsép ieu di dieu.

Lebur glasier

Akibat tina cair

Dina tulisan ieu kami ngawartosan anjeun sacara rinci naon akibat tina caina. Diajar langkung seueur ngeunaan naon anu tiasa kajantenan upami és Arktik lebur.

agenda 21

agenda 21

Dina tulisan ieu kami ngajarkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Agenda 21. Diajar kumaha kabijakan lingkungan diterapkeun di dieu.

Kontaminasi kimia

Kontaminasi kimia

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kontaminasi kimia. Diajar langkung seueur ngeunaan éta dina tulisan ieu.

Pinewood

Pinewood

Kami ngajelaskeun sacara rinci naon jinis kai pinus sareng ciri utami. Diajar ngeunaan dieu.

Jahé

Rhizome

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun naon rhizome sareng kumaha pentingna pikeun tumuh tutuwuhan. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

Colokkeun palastik

Daur ulang tutup palastik

Daur ulang tutup palastik mangrupikeun salah sahiji kaputusan anu pangsaéna pikeun tiasa dilakukeun pikeun solidaritas sareng lingkungan. Asup ka dieu sareng terang kunaon.

Perayaan dinten bumi

Dinten bumi

Kami ngajarkeun naon ari Bumi sareng naon anu dirayakeun di dinya. Diajar kumaha anjeun kedah nyumbangkeun gandum keusik anjeun pikeun ngurus lingkungan.

Runtah nol

Runtah nol

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun naon éta enol limbah, naon tujuanana pikeun dilakukeun sareng kumaha cara ngalaksanakeunana. Lebetkeun di dieu pikeun terang sacara jero.

Pamakéan jarami

Sedotan anu tiasa didahar

Pendakan alternatif biodegradable anu kawéntar pikeun jarami anu tiasa didahar. Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun naon aranjeunna sareng naon kaunggulan anu dimangpaatkeun ku aranjeunna.

Deformasi batu

Agén géologis éksternal

Dina tulisan ieu anjeun tiasa mendakan inpormasi lengkep ngeunaan naon agén géologis éksternal sareng kumaha kalakuanna dina bentang.

Pencemaran lingkungan

Jenis polusi

Diajar ngeunaan sababaraha jinis polusi anu aya dina pos ieu. Kami ngajelaskeun sacara rinci naon akibatna unggal jenis.

Pencemaran cahaya

Pencemaran cahaya

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan polusi cahaya. Diajar alesan kunaon teuing lampu jieunan henteu saé.

Nalika urang miceun runtah urang dina wadah koleksi selektif anu béda, urang nyobian pikeun ngatur supaya tiasa ngamangpaatkeun sadaya kamungkinan bahan.  Volume Umum limbah padet perkotaan (MSW) anu kami hasilkeun beuki luhur.  Kira-kira 25 juta ton dihasilkeun per taun.  Seueur limbah ieu tiasa dihargaan sareng dipulihkeun.  Nanging, anu sanés henteu tiasa gampang dipisahkeun sareng anjeunna terang pamulihan rada rumit.  Pikeun ngahindarkeun yén kalolobaan runtah angkat ka TPA, upaya dilakukeun pikeun milari cara ngatur éta.  Ieu anu disebat pamulihan limbah.  Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun naon pamulihan limbah, kumaha pentingna sareng kumaha cara ngalaksanakeunana.  Naon pamulihan limbah? Tina jumlah ageung limbah kota padet anu urang ngahasilkeun di akhir taun, sakitar 40% tiasa sampurna dipulihkeun.  Kami nyarioskeun limbah anu dipisahkeun dina wadah koléksi anu misah atanapi wadah daur ulang (tautan).  Sakali limbah ieu dipisahkeun dina sumberna, aranjeunna dibawa ka pepelakan pangolahan limbah anu béda.  Éta aya dimana aranjeunna tiasa diubaran ku cara anu béda sareng masihan kahirupan anu anyar sareng gabungkeun limbah salaku produk énggal.  Salaku conto, bahan baku énggal tiasa diala ngalangkungan gelas, plastik, kertas sareng limbah kardus.  Di sisi anu sanésna, anu sanés 60% tina sadaya limbah anu urang ngahasilkeun di akhir taun teu pati gampang dipisahkeun sareng pamulihanana langkung rumit.  Kusabab aranjeunna henteu cocog pikeun didaur ulang, aranjeunna kedah dibawa ka tempat pembuangan sampah terkendali.  Di tempat tumpukan aranjeunna henteu ngagaduhan kahirupan anu manpaat deui, tapi dikubur.  Hiji-hijina hal anu tiasa dianggo tina limbah ieu nyaéta ékstraksi biogas (link) anu dihasilkeun nalika dékomposisi na ku baktéri anaérobik.  Pikeun nyingkahan kalolobaan limbah ieu anu henteu ngagaduhan tujuan anu tetep tungtungna nepi ka TPA, usaha dilakukeun pikeun milarian cara ngatur éta pikeun kéngingkeun manpaat tina éta.  Ieu mangrupakeun pamulihan limbah.  Definisi resmi pamulihan limbah dipendakan dina arahan limbah 2008/98 / EC sareng ieu: Operasi anu milari tujuan utami éta limbah tiasa ngagaduhan tujuan anu manpaat pikeun ngagentos bahan-bahan sanés anu sanésna bakal dipaké pikeun minuhan tinangtu. fungsi.  Éta ngeunaan nyiapkeun padumukan pikeun minuhan fungsi anu khusus, boh dina fasilitas boh dina ékonomi sacara umum.  Jinis pamulihan limbah Nalika milari nilai énggal anu dipiboga ku runtah, aya sababaraha bentuk sareng analisis anu kedah ditepikeun heula.  Sifat sésana kedah dianalisis, jinis fungsi naon sareng naon jinis fungsi anu bakal dipasihkeun.  Urang badé nganalisis sababaraha jinis pamulihan limbah anu aya: • Pamulihan énergi: pamulihan ieu lumangsung berkat kagiatan anu disebut pembakaran sampah.  Salami insinerasi ieu sadaya limbah diduruk sareng diala sakedik tina ieu sareng énergi anu asalna tina bahan anu dikandungna.  Dina kasus limbah domestik, éta dianggo dina hiji cara atanapi cara sanés gumantung kana tingkat épisién énergi dina prosés.  Urang kedah ditaksir naha énergi anu urang anggo pikeun ngabakar limbah ieu langkung ageung atanapi kirang ti anu bakal dihasilkeun ku pembakaran éta nyalira.  Salah sahiji bahan bakar anu dicandak tina prosés ieu nyaéta bahan bakar pulih padet (CSR).  • Pamulihan bahan: éta mangrupikeun jinis pamulihan anu bahanna énggal diala.  Tiasa disebatkeun sapertos daur ulang bagian tina limbah ieu pikeun ngahindaran panggunaan bahan baku anu énggal.  Kami émut yén, upami urang ngirangan panggunaan bahan baku, urang bakal ngirangan teuing panggunaan sumberdaya alam (tautan) sareng pangaruhna ka lingkungan.  Kusabab kitu, salah sahiji pangajen anu paling penting nyaéta meunteun matéri.  Dina jenis pamulihan ieu, bahan anu dihargaan nyaéta bungkus lampu, kertas, karton, bahan organik anu dipénta sareng organik.  Kalayan bahan ieu, dievaluasi naha sababaraha jinis kompos atanapi pencernaan anaérobik tiasa dilaksanakeun.  Salaku pilihan terakhir, upami teu aya cara séjén pikeun nyéépkeun limbah ieu, éta bakal dikirim ka tempat pembuangan sampah terkendali dimana éta tungtungna dialungkeun.  Sékrési ieu kedah aman sareng léngkah-léngkah anu kedah dilaksanakeun pikeun ngajamin panyalindungan kasihatan manusa boh lingkungan.  Pamulihan limbah di Spanyol Nagara kami parantos ngalaksanakeun sababaraha panilitian anu nunjukkeun kumaha nagara-nagara Uni Éropa ngatur limbah kota padet.  Dina panilitian ieu, persentase limbah anu ditujukeun pikeun kompos, pembakaran, daur ulang sareng TPA tiasa dititénan.  Unggal tujuan dipilih pikeun sababaraha jinis limbah.  Hal kahiji anu dicobian sareng masing-masing runtah nyaéta ngahargaan aranjeunna pikeun kéngingkeun kauntungan tina aranjeunna.  Dina kasus henteu aya jinis kauntungan ékonomi atanapi anu dihasilkeun tiasa didapet, limbah éta ditakdirkeun ka TPA terkendali anu ngan ukur biogas anu tiasa diekstraksi.  Spanyol, dibandingkeun sareng nagara-nagara sanés sapertos Jérman, Dénmark atanapi Bélgia nyayogikeun perséntase anu luhur tina sadaya limbah ka TPA anu dikontrol.  Persentase ieu aya dina 57%.  Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta inohong anu luhur teuing.  Tujuan manajemén sampah anu leres nyaéta ngamanfaatkeun éta pikeun ngédit panggunaan bahan baku.  Spanyol henteu ngagaduhan manajemén limbah anu saé pikeun hal ieu.  Panilitian ieu ogé ngungkabkeun yén ngan 9% tina sadaya limbah anu ngaduruk.  Kalayan data ieu tiasa dicindekkeun yén Spanyol henteu ngamangpaatkeun énergi anu aya dina limbah ieu sareng nganggo bahan baku énggal anu tiasa diganti ku bahan daur ulang ieu.  Pamulihan limbah mangrupikeun téknik anu teras dianggo kumargi éta tiasa masihan nilai ékonomi pikeun limbah.  Urang kedah gaduh visi pangusaha anu upami limbah henteu nyayogikeun manpaatna, éta moal dianggo deui atanapi didaur ulang.  Kusabab kitu, perlu dipikirkeun yén pamulihan limbah mangrupikeun alat ékonomi.

Pamulihan limbah

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun naon pamulihan limbah sareng kumaha cara ngalaksanakeunana. Diajar ngeunaan manajemén sampah di dieu.

Hujan bangkong

Hujan bangkong

Kami ngajarkeun anjeun ngeunaan naon anu dimaksud bangkong sareng kunaon éta lumangsung. Anjeun tiasa diajar ngeunaan asal muasalna sareng kamungkinan katerangan.

Kehutanan

Naon anu logging

Kami ngajelaskeun naon éta penebangan atanapi kehutanan sareng kumaha pentingna. Diajar ngeunaan jinis anu béda sareng kagunaanna di dieu.

Mikroplastik

Masalah kontaminasi mikroplastik

Dina tulisan ieu anjeun tiasa mendakan inpormasi ngeunaan mikroplastik naon sareng masalah ayeuna di dunya ku polusi. Diajar ngeunaan dieu.

kadal komodo

Komodo komodo kaancam

Kami ngajelaskeun ciri naga Komodo sareng alesan naha éta bahaya tina punah. Diajar langkung seueur di dieu.

Ternakan sareng kontaminasi taneuh

Kontaminasi taneuh

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun naon ari polusi taneuh sareng naon pangaruhna kana kaséhatan sareng lingkungan. Diajar ngeunaan dieu.

Tabél didaur

Diajar ngadaur ulang jati

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun anjeun sababaraha ideu anu asli pikeun diajar kumaha ngadaur mulangkeunana parabot lami di bumi. Entong sono!

Sasatoan savana Afrika

Sasatoan savana Afrika

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun naon sasatoan sabana Afrika. Diajar langkung seueur ngeunaan mahluk hirup dina ékosistem ieu.

Penjaga Amazon

Suku Amazon

Kami ngawartosan anjeun sadayana ngeunaan ciri sareng cara hirup suku Amazon. Anjeun bakal tiasa terang kumaha aranjeunna salamet dina dinten ka dinten.

Lynx Iberia katelah licik anu paling kaancam di dunya.  Mangrupikeun spésiés endemik di Semenanjung Iberia, ku sabab kitu namina.  Didaptarkeun ku Uni Internasional pikeun Konservasi Alam (IUCN) salaku bahaya ngancam.  Sanaos sagala upaya sareng investasi ékonomi anu dialokasikan pikeun pamulihan lberx Iberia, hasilna langkung goréng tibatan anu diarepkeun.  Dina tulisan ieu kami badé nyarioskeun naon ciri-ciri lynx basa Iberia, naon cara hirupna sareng naon sababna éta ngancam sacara kritis.  Karakteristik utama Sadaya bobcats ngagaduhan buntut sareng nguping.  Dina gado éta dicirikeun ku ngonci anu mirip janggot manusa.  Pikeun seueur jalma, lynx sami sareng ucing tapi langkung liar.  Éta ngagaduhan tanda coklat atanapi kulawu dina kulit sareng éta rada keuna.  Dina hal beurat, éta tiasa dibasajankeun 28 pon dugi ka 60.  Jalu biasana langkung ageung tibatan bikang.  Kumis tina lynx Ibéria cukup sénsitip kana stimulus naon waé.  Hatur nuhun kana kapekaan ieu aranjeunna tiasa mendakan mangsa ku gampang betah.  Dédéngéan na hadé sareng anjeunna ogé ngagunakeunana pikeun moro.  Rambutna rada panjang sareng nutupan dugi ka sampéan.  Seueur ilmuwan ngémutan yén jumlah éta ngabantosan ngatur suhu awak sareng gerak sepi tina salju.  Sakumaha urang terang, pikeun sato anu henteu gaduh kamuflase khusus, salju nyusahkeun pikeun nyumput pikeun moro.  Nyanghareupan kaayaan ieu, sato kedah ngalih tanpa nyaring sakedik supados teraskeun tuang.  Daérah distribusi sareng tingkah laku lynx Iberia Sakumaha anu urang sebatkeun dina awal tulisan, éta mangrupikeun spésiés endemik di Semenanjung Iberia.  Maka, éta mangrupikeun hiji-hijina daérah di dunya anu urang tiasa mendakan lynx basa Iberia.  Daérah semenanjung dimana urang tiasa mendakan langkung seueur nyaéta di Doñana.  Sasatoan ieu diadaptasi pikeun bisa salamet boh di dataran boh di gunung.  Awak na didesain kanggo gaduh kalenturan anu hébat, tahan dina suhu anu handap sareng tiasa gerak sepanjang waktos.  Dina hal kabiasaan, éta mangrupikeun spésiés anu cukup wilayah.  Aranjeunna biasana ngalangkungan daérah sakitar sapuluh mil pasagi.  Dina sagala daérah éta anjeunna bakal ngajaga yén sadaya tuangeunana milikna.  Kusabab sumber pangan kirang, sato ieu kapaksa ngumbara jarak jauh pikeun kéngingkeunana.  Aya sababaraha perjuangan sareng konflik anu lumangsung diantara sato ieu kusabab gerakan dina interaksi ngalangkungan daérah éta.  Salaku conto, pikeun awéwé pikeun cicing sareng budakna, rada sesah ngalangkungan daérah anu dikawasa ku lalaki.  Ieu kusabab naluri lalaki bakal maéhan anu ngora.  Anjeunna ngalakukeun éta pikeun ngeureunkeun persaingan naon waé anu anjeunna gaduh.  Dahar sareng baranahan lynx Iberia Aya sababaraha jinis kadaharan anu didahar ku lynx Iberia.  Diantara anu paling sering urang mendakan rodénsia, manuk, amfibi sareng réptil.  Éta ogé condong nyéépkeun seueur kelenci sareng kelinci upami sanggup moro éta.  Biasana, éta bakal ngajantenkeun aranjeunna langkung gampang moro, aranjeunna condong taat kana mangsa anu langkung alit ieu, sanaos dina sababaraha waktos aranjeunna sanggup ngaluarkeun kijang alit, rubah sareng sababaraha bebek.  Dina baranahan na urang tingali yén awéwé nyaéta jalma anu ngamimitian ritual kawin.  Pikeun milarian jalu aranjeunna aranjeunna ninggalkeun kisaran normalna.  Anu anom biasana dilahirkeun antara Maret sareng April.  Aranjeunna biasana gaduh antara dua sareng tilu ngora per litter.  Pikeun ngabantosan budak ngora pikeun berkembang sareng diajar salamet, ibu-ibu disimpen di guha salami sababaraha bulan.  Saatos éta, aranjeunna ngabantosan aranjeunna usaha di luar negeri sareng diajar kaahlian anu béda anu bakal ngabantosan aranjeunna salamet.  Ngan ukur umurna sapuluh bulan, umurna anu anom bakal mandiri.  Nanging, aranjeunna bakal tetep hirup sareng indungna dugi ka yuswa 20 bulan.  Kauntungan anu dipasihkeun aranjeunna nyaéta aranjeunna tiasa moro di daérah indung komo ngabagi mangsa sareng silih bantosan silih moro.  Élmuwan henteu yakin naha sato ieu agrésip pisan ka dulur-dulurna sorangan.  Ieu salah sahiji alesan kunaon tingkat maotna lynx Iberia cukup luhur.  Sareng éta lynx Iberia aya dina bahaya kritis punah.  Upami sanés usaha konservasi manusa, spésiés ieu panginten parantos ngaleungit.  Nalika aranjeunna umur sababaraha bulan, diduga yén aranjeunna ngembangkeun hiji jinis hirarki anu nyababkeun anu aya dina tautan anu paling luhur pikeun maéhan jalma anu aya dina tautan anu panghandapna.  Tingkah laku agrésip ieu biasana lumangsung salami 30 dinten teras ngaleutikan.  Konservasi sareng pamulihan Sakumaha anu parantos kami sebatkeun sateuacanna, lynx Iberia diklasifikasikeun salaku terancam bahaya.  Aya seueur jalma anu kalibet dina nyageurkeun sareng ngalestarikan spésiés ieu.  Tekanan ti kelompok konservasi ieu ka pamaréntah parantos maksa aranjeunna pikeun nuturkeun hukum anu tangtu anu ngabahayakeun spésiés ieu haram.  Pagawean anu langkung keras ogé dilakukeun pikeun ngadidik jalma ngeunaan pentingna sato ieu pikeun kasaimbangan alam.  Ngajagi habitat penting pisan pikeun lynx pikeun nambahan populasina anu jauh.  Kaayaan anu dicicingan mangrupikeun salah sahiji variabel anu paling penting nalika ngeunaan pelestarian anu kuring ngarepkeun éta kusabab daérah dimana hirupna aya dina kontaminasi konstan, fragméntasi, sareng sagala rupa tabrakan lingkungan moal tiasa nyayogikeun kaayaan anu diperyogikeun pikeun lynx tiasa ngembangkeun.  Kusabab lynx Iberia dina bahaya punah, éta parantos janten ikon konservasi alam.  Mudah-mudahan lynx tiasa pulih sareng ngajaga kasaimbangan di ékosistem dimana hirupna kusabab éta mangrupikeun bagian penting dina ranté dahareun.

Lynx iberia dina bahaya punah

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan lynx basa Iberia sareng naha éta bahaya pikeun punah. Entong sono!

Dinten ayeuna urang badé nyarioskeun perkawis salah sahiji oray anu kawéntar di dunya.  Éta katelah oray karang.  Mangrupikeun salah sahiji spésiés kalayan warna anu paling matak diantara anu beureum, bodas sareng hideung didominasi.  Hal ieu dipikaterang pisan ku racun anu matak nepi ka tiwasna sareng dianggap salah sahiji anu paling takwa di dunya.  Ieu naha oray ieu sapinuhna pantes nyerat.  Urang bade ngajelaskeun sadaya ciri, habitat, luas distribusi, tuangeun sareng baranahan oray karang.  Ciri utama Jenis oray ieu ogé dikenal ku nami oray buntut cabe atanapi coralillos.  Grup oray bahya ieu kalebet kulawarga Elapidae.  Éta asalna ti daérah tropis dimana suhu luhur sareng kalembabanna seueur, dibarengan ku rézim hujan anu loba.  Oray karang tiasa dibagi kana dua kelompok ageung: • Oray karang dunya lami: dina grup ieu kagolong 16 spésiés dikelompokkeun kana dua genera anu béda.  • oray karang tina dunya anyar: pikeun grup ieu kagolongkeun tilu belas spésiés anu dikelompokkeun kana 3 rupa anu béda.  Biasana oray langkung alit dibandingkeun sareng spésiés anu sanés.  Paling-paling, upami pamekaran na paling optimal, urang ngahontal yén éta henteu tumuh panjang méter nalika ngahontal tahap déwasa.  Bikangna biasana langkung ageung tibatan lalaki, sareng berkat ieu aranjeunna tiasa dibédakeun langkung gampil.  Salian ukuranana leutik, aranjeunna ngagaduhan awak anu cukup rupa sareng ipis sareng warnana pikaresepeun pisan.  Teu aya oray karang anu kombinasi warna na sami dina kulitna, anu ngajantenkeun rada panasaran.  Dina sirahna awak dicampur tanpa gaduh beuheung anu khas.  Ciri séjén tina oray ieu nyaéta bénten sareng spésiés anu sanés anu racun ku ngagaduhan murid bunder.  Sirahna dibuleudkeun tanpa tip sareng aranjeunna henteu ngagaduhan sumur deteksi panas.  Henteu dipikaterang pisan sabaraha lami oray ieu alami sacara alami.  Perlu dipikanyaho yén dina kurungan aranjeunna tiasa hirup dugi ka 20 taun.  Paripolah atanapi oray karang jenis réptil ieu tiasa janten sieun pisan sareng khususna nyalira.  Dina siang dinten aranjeunna tanggel waler milarian lombang atanapi guha bawah tanah.  Waktos aktip nyaéta nalika wengi sareng énjing-énjing.  Ieu kusabab waktos Alcides milari tuang tuangeun.  Racun anu dipiboga oray ieu nyaéta neurotoksik.  Éta ngandung harti yén éta mangaruhan komunikasi otak sareng sadaya otot sareng nyusahkeun pikeun jalma anu diculik kanggo ngalih.  Upami nyeureud lengkep, sigana pisan yén fungsi jantung sareng pernapasan bakal kaganggu.  Hanjakalna, kusabab oray ieu ngagaduhan warna anu cerah pisan pikaresepeun pikeun barudak.  Kusabab ieu, aya seueur kasus kacabitan anu dilaporkeun kusabab panasaran jalma ngora anu parantos nyobian nyandak oray karang.  Kusabab kitu, diapresiasi yén oray rada isin sareng henteu katingali ngan ukur sababaraha kali.  Habitat sareng tuangeun oray karang Oray ieu tiasa dipendakan utamina di buana Amérika.  Éta ogé tiasa ditingali di sababaraha daérah daérah Asia.  Janten jinis getih anu tiis éta bakal biasa hirup di daérah haneut.  Ieu dilakukeun pikeun ngatur suhu na langkung saé di lingkungan tropis.  Nanging, urang tiasa mendakannana di sababaraha rawa sareng bushes kalayan tingkat asor anu langkung luhur.  Sedengkeun pikeun tuangeun, sapertos sésa oray, éta karnivora.  Anu paling umum nyaéta aranjeunna tiasa nyéépkeun réptil sanés sareng bahkan spésimén karang anu sanés.  Dina diétna urang tiasa mendakan bangkong, kadal, mamalia alit, sareng sajabana.  Cara moro nya éta ku nyuntik racun ku cara nyeureud, di mana éta muka rahang na, engké, teras nguseup sakujur awak mangsa.  Sakali awak diseupan mimiti asimilasi dina jero.  Sabalikna tina kapercayaan masarakat, jumlah maksimum racun oray anu tiasa nganteurkeun aya hubunganana sareng lilana waktos mangsa tiasa dina rahang na.  Éta henteu gumantung kana sabaraha kali anjeun ngaseuk éta.  Memang leres yén ngadamel sababaraha gigitan mempermudah sareng ngagancangkeun mindahkeun racun, tapi henteu hartosna yén ngirimkeun langkung seueur tina éta.  Baranahan oray koral Oray karang nyayogikeun antara 3 sareng 5 endog kanggo unggal peletakan dina sasih Juni.  Sakali endogna parantos ditetepkeun, sakitar 12 minggu pikeun ditetepkeun.  Béda sareng oray bahya anu ngahasilkeun ngora hirup, orok oray ieu menetas tina endog anu diteundeun ku indungna.  Nalika aranjeunna dilahirkeun, aranjeunna cukup leutik dina ngan ukur dalapan belas sentimeter panjangna, sanaos aranjeunna parantos dilahirkeun kalayan poténsi racun anu hébat.  Bahaya anu anom tiasa sami sareng spesimen sawawa.  Nempatkeun kasus anu disebut di luhur, barudak kusabab panasaran ningali sato anu warnana pikaresepeun sapertos kitu tiasa kalibet dina panyeupan anu tiasa fatal.  Pangajaran anu dipasihkeun ku alam nyaéta sato anu henteu meryogikeun kamuflase, atanapi sabalikna, éta diwarnaan pisan anu matak, éta kusabab aranjeunna tiasa membela diri.  Dina hal ieu, oray karang henteu peryogi jinis kamuflase kumargi kamampuanna nyuntik racun ngajantenkeunana cukup kuat pikeun moro mangsana sareng ngabela nyalira tina prédatorna.  Sakumaha anjeun tiasa tingali, alam wijaksana sareng urang ningali cara hirup oray karang salaku salah sahiji oray paling bahaya di dunya.  Kabeneran ku kasohorna anjeunna parantos janten fokus seueur jalma anu sakali ningali anjeunna henteu ngadeukeutan anjeunna.

Oray karang

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan oray karang sareng racun anu kasohor. Pendakan sadayana rahasia di dieu.

tangkal jangkung di dunya

Tangkal jangkung di dunya

Kami nunjukkeun anjeun asal usul sareng ciri Hyperion. Tangkal jangkung di dunya. Lebetkeun di dieu pikeun terang sadayana perkawis éta.

Saber gambar huntu

Macan berotot saber

Dina tulisan ieu kami ngajarkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan macan bergerot. Terang ciri na sareng sabab musababna punah.

ékstraksi kai

Jenis kai

Kami ngajelaskeun naon rupa-rupa jinis kai sareng naon ciri na. Diajar langkung seueur ngeunaan éta dina tulisan ieu.

Tuna sareng bonito

Beda antara tuna sareng bonito

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun naon bédana tuna sareng bonito. Anjeun tiasa diajar ngabédakeun aranjeunna sareng terang ciri-cirina

Cagar alam lengkep

Cadangan alam

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan cadangan alam di Spanyol. Lebetkeun pikeun diajar langkung seueur ngeunaan éta.

Naon anu fracking

Naon anu fracking

Dina tulisan ieu anjeun tiasa mendakan analisa anu lengkep ngeunaan naon éta fracking sareng kumaha cara ngalaksanakeunana. Diajar sadayana ngeunaan dieu.

Pangaruh lingkungan

Pangaruh lingkungan

Dina tulisan ieu anjeun tiasa diajar sadayana anu aya hubunganana sareng dampak lingkungan. Terang naon anu positip sareng negatif na.

Kertas daur ulang

Kertas daur ulang

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun masalah konsumsi kertas di dunya sareng urang ngajarkeun anjeun step by step kumaha ngadaur mulangkeunana kertas di bumi.

Nalika urang ngagaduhan kebon urang atanapi urang badé ngamimitian ngabentukna, urang kedah tumut kana orientasi anu urang ayana sareng jam cahaya panonpoe anu urang atos dinten akhir.  Penting pikeun ngagaduhan spésiés pepelakan luar anu tahan matahari upami urang gaduh paparan anu panjang salami siang.  Ayeuna, spésiés naon anu tahan sinar panonpoé langsung?  Aya sababaraha spésiés anu henteu sabar sinar panonpoé langsung sabab daun atanapi kembangna langkung peka.  Batur peryogi kalembaban atanapi aya dina tempat teduh.  Dina tulisan ieu kami badé ngabantosan anjeun milih diantara spésiés pepelakan luar anu tahan ka panonpoé sareng, antukna, ngagaduhan nilai hias anu hébat anu bakal ngabantosan anjeun ngagaduhan kebon anu saé pisan.  Daisies salaku pepelakan luar anu tahan sinar matahari Daisies, tanpa diragukeun, diantara pepelakan anu ngagaduhan kamampuan pangsaéna pikeun sabar sinar panonpoé langsung.  Aranjeunna ngagaduhan kembang bodas sareng pusat konéng atanapi oranyeu.  Kauntungannana nyaéta aranjeunna pepelakan umum pisan ampir di mana waé planét.  Ieu kusabab aranjeunna tahan pisan sanés ngan ukur ngarahkeun sinar matahari, tapi kana sababaraha kaayaan ngarugikeun anu tiasa urang ngagaduhan dina iklim urang.  Kusabab kembangna bodas, éta bakal idéal pikeun masihan lampu ka kebon urang sareng ngajantenkeun langkung pikaresepeun.  Éta pepelakan anu boro-boro butuh perawatan janten urang kedah henteu sadar pisan kana éta.  Éta ogé henteu peryogi seueur cai, janten irigasi henteu rumit pisan.  Waru Ieu pepelakan ieu mangrupikeun calon sanés pikeun tahan pisan kana sinar panonpoé langsung.  Kembangna biasana beureum, tapi aya ogé bodas, pink, konéng, oranyeu sareng sababaraha warna anu sanés.  Mangrupikeun salah sahiji pepelakan anu tahan dina usum panas, usum semi sareng usum panas.  Salami ngembang, aranjeunna bakal ngageulisan kebon ku warna warni na.  Éta peryogi lampu langsung pikeun tumuh saé.  Biasana, éta dina dinten-dinten terpanas taun dimana anjeun peryogi tempat teduh supados henteu rusak ku sinar matahari.  Upami pepelakanana pinuh ku kembang, rada langkung rentan.  Nanging, sapanjang taun peryogi seueur jam panonpoé pikeun tumuh sacara séhat.  Bougainvillea Lian ti tutuwuhan anu paling tahan ka panonpoé sareng anu dianggo pikeun teras sareng kebon nyaéta bougainvillea.  Mangrupikeun pepelakan anu tumuh seueur sareng dianggo nutupan témbok komo témbokna lengkep.  Éta tiasa disimpen dina pot ageung upami anjeun resep.  Aya rupa-rupa spésiés ieu kalayan kembang anu béda-béda warna.  Bisa jadi aya warna pink, bodas, beureum, sareng ungu.  Nalika kembangan maju, urang tiasa niténan kumaha di tengah unggal kembang kembang anu sanés ukuranana langkung alit kaluar.  Kembang mini ieu biasana bodas atanapi warnana konéng hérang.  Éta merenah pikeun ngagaduhan pepelakan ieu di daérah anu paling cerah di kebon kusabab meryogikeun sababaraha jam matahari.  Geranium Ieu mangrupikeun pepelakan luar anu tahan sinar matahari.  Di Spanyol anjeun tiasa ningali geranium dina jandéla, teras, balkon sareng kebon.  Henteu ngan ukur saé pikeun nolak sinar matahari, tapi ogé nawiskeun hiasan anu saé sareng warna na sareng nada anu rupa-rupa.  Anjeun tiasa gaduh geranium dina warna beureum, bodas, atanapi dina kombinasi warna.  Éta pepelakan anu kembangan sapanjang taun.  Aranjeunna henteu meryogikeun perawatan anu nungtut pisan, janten anjeun tiasa ngaraosan hiasan anjeun tanpa kedah hariwang ngeunaan nyiramkeun atanapi ngurus éta langkung sering.  Rosales Éta mangrupikeun kembang anu paling tahan upami kebon anjeun berorientasi ka panonpoé.  Anjeun pasti bakal hoyong rungkun kembang mawar pikeun hartos sareng kaindahanana.  Aya seueur rupa-rupa bushes mawar, janten langkung gampang anjeun ngabéjaan diri sateuacan mésér.  Aya sababaraha anu panginten henteu cocog teuing sareng daérah dimana anjeun cicing.  Anjeun tiasa melak sababaraha jinis anu langkung ageung atanapi anu sanés dina miniatur.  Éta pepelakan anu peryogi seueur jam panonpoé sareng, sanaos katingalina panas pisan, pepelakan ieu tiasa ngatur pisan.  Verbena Verbena mangrupikeun pepelakan luar anu tahan sinar matahari anu paling narik.  Aranjeunna biasana ngagaduhan seueur kembang sareng lumayan warni.  Salaku tambahan, éta mekar dina jumlah anu langkung ageung ti ahir usum semi dugi ka akhir usum panas.  Anjeun tiasa ngagaduhan kebon anu warna-warni salami usum panas.  Sakumaha anu diarepkeun tina pepelakan anu ngagaduhan ciri-ciri ieu, mangrupikeun pepelakan anu tahan ka panas sareng usum garing.  Aya sababaraha ragam kecap tina kembang bodas, pink, beureum, ungu, konéng sareng biru kembang.  Henteu peryogi seueur cai, janten anjeun tiasa ngagaduhan sampurna di tempat anu cerah sareng garing.  Dina sababaraha waktos anu panas teuing, perlu nyiram anu langkung seueur dina waktos sadidinten nalika teu aya panonpoé langsung.  Ku cara kieu, urang bakal nyingkahan kaleungitan bagian ageung tina cai irigasi dina kesang.  Di sisi anu sanésna, dina sésana taun, éta cukup pikeun cai dina dua kali saminggu.  Lavender Sejen tutuwuhan anu paling dikenal di dunya sareng tahan pisan ka panonpoé.  Éta ngagaduhan aroma anu matak dikenal sareng dianggo dina produk kosmétik sareng kabersihan.  Aya penyegar udara alami sareng lavender anu cukup populér.  Kembangna lilac atanapi violet sareng ngahias kebon atanapi teras kalayan cara anu spektakuler.  Éta kembang leutik tapi aya jumlah seueur kembang babarengan.  Mangrupikeun pepelakan anu tumuh di kebon ageung sareng peryogi seueur sun pikeun tumuh saé.  Ieu ngajantenkeun pepelakan rada tahan sinar panonpoé langsung.  Éta kedah disiram minimal dua kali saminggu.  Salah sahiji pepelakan cahaya panonpoe anu paling gampang dijaga sapanjang taun nyaéta lavender.  Upami anjeun cicing di daérah anu nganggo usum tiis anu tiis teu kedah hariwang.  Tutuwuhan ieu, sanaos peryogi matahari, ogé sabar sareng ngadukung tiis sareng ngiuhan.  Sakumaha anjeun tiasa tingali, aya seueur pepelakan luar anu tahan matahari anu tiasa anjeun anggo upami kebon anjeun gaduh jam matahari anu panjang.

Tutuwuhan luar tahan matahari

Dina tulisan ieu urang nyarioskeun pepelakan luar anu tahan sinar matahari. Diajar naon spésiés ieu sareng naon anu diperyogikeun ku aranjeunna.

Sakumaha urang terang, karton parantos janten atanapi janten bahan anu sampurna pikeun ngadamel jati.  Sanaos mimitina ieu sigana kontradiktif, jati kardus aya sareng beuki tambah réa patalina.  Hal anu paling normal nyaéta mikir yén jati ieu moal tiasa ngadukung beurat ageung kusabab éta didamel kalayan bahan anu rada kirang tahan.  Nanging, kardus anu diperlakukeun khusus pikeun pembuatan jati mangrupikeun bahan anu tahan, ekonomis sareng berkelanjutan.  Dina tulisan ieu kami bade ngajelaskeun sadaya ciri jati kardus, ogé kaunggulan sareng karugian utama.  Perabotan kardus sareng lingkungan Diantara masalah utama anu urang ayeuna gaduhkeun ngeunaan lingkungan nyaéta konservasi sareng panggunaan sumberdaya alam (link) anu pas.  Pikeun pangwangunan, industri, jst.  Penting pikeun kéngingkeun bahan anu, salami ékstraksi sareng panggunaan, ngotorkeun sakedik-gancangna.  Pangeluaran énergi anu kedah dianggo dina pangwangunan sareng panggunaanna kedah dikontrol, ti saprak éta bakal janten masalah anu sami.  Daur ulang mangrupikeun salah sahiji pilihan utama anu anjeun tiasa nganggo deui bahan anu anjeun henteu ngagaduhan kasempetan sanés salaku produk.  Seueur ideu didamel pikeun upcycling (link).  Nanging, jati parantos dikaitkeun sareng kai salami hirup sareng sesah pikeun ngarobih pola pikir yén objék atanapi bahan anu didaur tiasa dianggo saé pikeun panggunaan ieu.  Nalika urang nyobian di abad ieu, inovasi ngagaduhan peran penting dina pamekaran ideu sareng pembuatan produk énggal.  Salaku conto, jati kardus mangrupikeun révolusi anu bakal ngajempékeun langkung ti hiji mamang perkawis éta sareng kagunaanna.  Tiasa waé mendesain sareng ngadamel jati sagala rupa nganggo kardus didaur, kumargi, sanaos anjeun mikir sanésna, éta mangrupikeun bahan anu cukup tahan.  Karakteristik utama Karton mangrupikeun bahan anu diwangun ku sababaraha lapisan kertas anu ditumpukkeun.  Ieu masihan kakuatan langkung ageung tibatan kertas biasa.  Penampilan kardus dibatesan ku lapisan luhur anu urang tingali ku panon taranjang.  Tamatna tiasa bénten sareng duanana tiasa dicetak sareng dicét.  Hatur nuhun kana ciri intrinsik kardus, urang tiasa ngadamel desain jati anu cukup pikaresepeun anu henteu ngan ukur minuhan fungsina pikeun nyimpen objék, tapi ogé nyayogikeun hiasan bumi anu inovatif anu kuat.  Sapertos anu kabuktosan, jati kardus kedah dijauhkeun sajauh-jauhna tina asor atanapi kontak langsung sareng cai.  Sapertos anu diarepkeun, teu aya mébel kardus dapur, dimana biasana, cai aya unggal dinten.  Hasil ngadamel desain mébel kardus cukup pikaresepeun sareng ngahibur.  Éta parabot anu anjeun tiasa lakukeun nyalira atanapi mésér éta parantos didamel.  Pikeun anu langkung pikaresepeun atanapi hobi, ieu mangrupikeun pilihan anu saé pisan pikeun ngadamel jati anjeun nyalira sareng henteu pati nyobian.  Pikeun kéngingkeun desain anu saé, kantun unduh témplat pdf tina sababaraha desain jati anu suksés pisan online.  Sababaraha témplat ieu gratis, tapi anu sanésna kedah dibayar.  The downside anu bahan ieu tiasa ngagaduhan nyaéta anu tahan kirang ti kai atanapi aluminium.  Tapi tangtosna, ieu diarepkeun janten karton barina ogé.  Biasana, frekuensi anu urang kedah ngaganti jati langkung ageung tibatan jati kai atanapi aluminium biasa.  Nanging, éta masih langkung mirah, henteu ngarugikeun lingkungan sareng henteu najiskeun naon-naon.  Tiasa disebatkeun, ngaevaluasi biaya sadaya tingkatan, mébel kardus langkung mirah.  Pilihan anu mampuh Upami anjeun henteu resep kana karajinan atanapi ngan saukur henteu resep atanapi henteu gaduh waktos ngurilingan ngadamel perabotan anjeun nyalira, pilihan anu sustainable pisan nyaéta milarian mébel kardus anu parantos didamel nyalira.  Aya rébuan desain anu didamel sareng dijual saolah-olah éta parabot umum.  Ieu kusabab jati kardus janten bahan trend.  Salaku conto, aya toko anu ngamungkinkeun anjeun milih parabot pikeun kamar barudak.  Aya méja, korsi, jati, ganti baju, jst.  Ku cara kieu, anjeun henteu ngan ukur bakal ngabantosan lingkungan ku henteu ngotoran atanapi ngarusak sumber daya alam, tapi anjeun ogé bakal masihan pendidikan anu saé pikeun barudak ti mimiti yuswa dina masalah lingkungan sareng konservasi.  Aya rak anu bentukna tangkal, korsi anu réngsé kalayan hadé, jst.  Urang tiasa mendakan jati kalayan langkung gaya tibatan anu biasa sareng harga anu saé pisan.  Positip ieu nyaéta, sanaos aranjeunna kedah dirobih langkung sering, anu ngabantosan anjeun henteu ngagaduhan imah anu selalu dihias dina cara anu sami pikeun nyeri tina miceun jati anyar.  Jati langkung rumit kalayan modular shelving ogé didamel.  Aranjeunna biasana hampang tapi cukup tahan sareng fungsional.  Anjeun tiasa ngaropea rohangan panyimpenan ku karesep anjeun.  Seueur perusahaan parantos bet dina kardus didaur kanggo sababaraha potongan jati na.  Sanaon sigana henteu kapake, korsi atanapi konsol didamel nganggo bingkai bahan kardus didaur.  Sababaraha pikasieuneun sampurna pikeun disimpen dina kamar tidur, jalan masuk atanapi bagian bumi.  Bahan ieu bakal masihan sentuhan modéren sareng inovatif pikeun bumi anjeun bari anjeun pasti yakin yén éta leres-leres lestari.  Kaunggulan sareng karugian tina jati karton Kauntungan utami tiasa dipendakan di: • Éta leres-leres lestari, janten henteu ngotoran lingkungan atanapi ngarusak sumber daya alam.  • Aranjeunna rada tahan.  • Modélna tiasa inovatif sareng desain hébat.  • Anjeun tiasa ngomean hiasan bumi ti jaman ka jaman.  • Anjeun tiasa ngalakukeun aranjeunna nyalira.  Di sisi anu sanésna, karugian tina jati kardus nyaéta: • Éta kirang waktos, janten aranjeunna kedah sering dirobah.  • Aranjeunna henteu ngadukung tempat anu lembab, langkung cai.  • Sababaraha desain henteu ngagaduhan utiliti pinuh anu tiasa dipiboga ku furnitur konvensional.

Jati karton

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun naon jati kardus sareng ciri utamina. Anjeun tiasa diajar ngeunaan hiasan berkelanjutan.

Abiotik

Dina tulisan ieu anjeun tiasa mendakan definisi faktor abiotik sareng pangaruhna kana jinis ékosistem.

Sakumaha kantos disebatkeun yén pikeun masalah rasa aya saloba aya warna di dunya.  Nanging, seueur jalma satuju kana seueur pendapat nalika urang fokus kana hiji hal.  Salaku conto, kuring pikir seuseueurna satuju yén sato anu paling parah di dunya nyaéta lauk titis.  Ngaran ilmiah Psychrolutes marcidus, éta sato anu luhur diantara anu paling parah di dunya.  Dina tulisan ieu kami bade nunjukkeun anjeun kunaon lauk serelek mangrupikeun sato paling awon di dunya sareng urang bakal ngajelaskeun sababaraha ciri sareng cara hirupna.  Goréng diantara awon Diantara sato anu paling parah urang mendakan lauk anu murag.  Éta parantos dipilih sato anu paling parah di dunya ku Society for the Preservation of Ugly Animals.  Masarakat ieu nyebarkeun ka dunya yén, sanaos sasatoan tangtu katingalina pikareueuseun atanapi teu pikaresepeun, masing-masing masing ngagaduhan fungsina di dunya sareng alesan na pikeun mahluk.  Lauk serelek ogé dikenal salaku lauk lumpur.  Anjeunna mangrupikeun salah sahiji karesep diantara kompetisi anu diayakeun ku masarakat ieu unggal taun.  Akhirna, saatos sebelas nominasi, anjeunna dianggap sato anu paling parah di dunya.  Sasatoan anu aya di ambang juara pikeun judul éta nyaéta kakopo, manuk beo anu henteu ngapung sareng anu asalna ti Selandia Anyar, sareng axoloti, salamander anu ngahirupkeun deui anggota awakna anu rusak.  Diantarana ogé bangkong Titicaca raksasa sareng monyét proboscis.  Sasatoan ieu kasohor katingali awon sareng teu éstetik.  Kusabab lauk serelek ngagaduhan penampilan anu aneh pisan sareng tekstur sapertos jelly, éta masihan sakedik kaulinan salaku sato awon.  Diharepkeun ku namina éta sato paling awon di dunya, éta bakal tiasa nguntungkeun sareng ngajantenkeun spésiés langkung dikenal di panjuru dunya.  Kalayan hal ieu tiasa diarepkeun yén bakal aya langkung panyalindungan pikeun spésiés ieu anu ngalaman pangaruh parobihan iklim.  Kabutuhan ngenalkeun dirina sorangan Ieu nyiptakeun kabutuhan sasatoan anu tangtu pikeun ngenalkeun dirina sorangan ku kituna masarakat mimiti sadar kana aranjeunna.  Sato ieu peryogi dukungan pikeun nyingkahan punah kumargi, sanaos awon, ékosistem sareng seueur spésiés sanés peryogi ayana.  Sakumaha urang terang, alam dipandu ku jinis kasaimbangan ékologis.  Kasaimbangan ieu lumangsung kusabab ayana spésiés tinangtu sareng interaksi na sareng anu sanés.  Upami salah sahiji spésiésna ngaleungit, jalma-jalma anu gumantung kana aranjeunna pikeun salamet bakal kapangaruhan.  Ieu langkung disorot nalika aya spésiés anu gumantungna langkung ngahiji atanapi kisaran tuang na langkung pondok.  Salaku conto, biruang kutub peryogi segel pikeun salamet, sabab éta mangrupikeun salah sahiji katuangan utami dina tuangeun.  Upami ngagaduhan kasusah moro segel (sapertos anu kajantenan kusabab cair) atanapi anjing laut ngaleungit, biruang kutub murag ogé.  Spésiés anu langkung seueur warna sapertos pandas sareng ucing ageung ngagaduhan perhatosan sareng investasi ku manusa salaku alesan pikeun nyegah punah aranjeunna.  Nanging, dina kasus ieu, proporsi jalma anu badé nyimpen spésiés sakumaha awonna sapertos anu disebatkeun di luhur langkung handap.  Numutkeun ka pakaitna, sakitar 200 spésiés punah unggal dinten.  Sasatoan anu paling parah peryogi langkung bantosan kumargi aranjeunna henteu ngagaduhan dukungan anu sami sareng anu sanés.  Dipiharep ku judul sato paling parah di dunya tiasa nampi panarimaan anu langkung ageung sareng aya di garis payun sapertos bear panda dina logo WWF.  Sato awon ogé ngagaduhan hak pikeun hirup sareng ogé minuhan fungsi penting di alam.  Karakteristik sato anu paling parah di dunya Jalma anu parantos ningali sato ieu sacara pribadi nyarios yén éta katingalina saé pisan.  Sentuhan anu dipiboga nyaéta gelatin sareng pikaresepeun.  Panjangna 30 dugi 38 cm janten katingalina langkung ageung.  Awakna kedah gaduh kapadetan rendah sareng kulit gelatinous disababkeun kanyataanna diadaptasi kana jero tempat cicingna.  Dina bojong ieu, tekananna luhur pisan.  Tanpa ngagaduhan kulit anu langkung gelatin anu tiasa adaptasi sareng lingkungan ieu, éta moal tiasa salamet.  Sirahna rada ageung sareng siripna sempit.  Nalika ragrag, katingalina siga serelek, maka nami na biasa.  Hatur nuhun kana awakna anu ipis pisan sareng tekstur gelatinna, éta tiasa mekar di bojong tanpa kedah ngalirkeun énergina ku ngojay.  Urang émut yén dina jero sinar panonpoé henteu ngahontal sareng gizi kirang.  Mangrupikeun lingkungan anu lengkep sareng henteu aya hubunganana sareng rak buana atanapi perairan anu langkung cetek.  Di tempat-tempat ieu aya pepelakan kusabab cahaya nembus, fitoplankton sareng kaanekaragaman hayati langkung seueur.  Nanging, di dasar laut, lingkungan sareng kaayaan langkung musuhan.  Éta henteu ngagaduhan kandung kemih ngojay sapertos kajadian sareng lauk sanés.  Organ ieu diperyogikeun pikeun lauk sanés upami aranjeunna hoyong ngojay atanapi ngambang dina cai tanpa permukaan.  Nanging, lauk serelek henteu peryogi.  Sirah menonjol pisan ku sésa awak.  Dahareun sareng tingkah laku Kusabab sato ieu aya di dasar laut, diét kedahna karnivora.  Nyaéta, éta tuangeun sagala jinis sato anu ditunda dina cai.  Salaku conto, diét aranjeunna diwangun utamina tina crustacea, moluska, sareng sababaraha organisme sapertos urchin laut.  Teu ngagaduhan huntu pikeun nyapek tuang, tapi henteu ngagaduhan masalah.  Upami anjeun hoyong nyerna dahareun naon waé, anjeun gaduh sistem pencernaan kalayan seueur poténsial pikeun nyerna kadaharan anu paling beurat.  Béda sareng sato sanés anu nyicingan dasar laut, lauk serelek ngambang lirén ngantosan mangsana payuneunana.  Éta sanés spésiés anu moro atanapi ngudag mangsa na.

Sasatoan paling parah di dunya

Kami nunjukkeun anjeun sato anu paling goréng di dunya. Lebetkeun di dieu pikeun diajar langkung seueur ngeunaan ciri sareng cara hirupna. Entong sono!

Flora sareng fauna

Tundra

Dina tulisan ieu anjeun bakal mendakan ciri, jinis, flora sareng fauna tundra. Lebetkeun di dieu pikeun milari inpormasi lengkep.

Aya seueur pisan simbol daur ulang pikeun produk anu urang mésér.  Aya seueur logo sareng ngartos sadayana langkung rumit.  Dina yogurt aya hiji, dina bata aya deui, botol cai anu sanésna ... Masing-masing hartosna aya artina sareng nunjukkeun pikeun didaur ulang.  Diantara simbol ieu urang mendakan titik héjo.  Naon hartosna titik ieu sareng kumaha manpaatna pikeun daur ulang produk?  Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun sadaya ciri tina titik héjo sareng pentingna pikeun didaur ulang.  Naon titik héjo Hal anu pangpayunna nyaéta terang naon héjo titik éta sareng mikawanoh éta ku panon taranjang.  Gambar anu kuring anggap, pikeun anjeun atanapi saha waé, henteu kanyahoan.  Simbol ieu parantos lami ti saprak daur ulang parantos penting.  Éta mangrupikeun bunderan anu diwangun ku dua panah anu nyilangan di sumbu nangtung.  Dina warna héjo anu langkung hampang nyaéta panah di sisi kénca sareng dina warna anu langkung peteng tanggal dina arah anu leres.  Biasana, dina format standar dimana seueur produk dipendakan, éta ngagaduhan simbol mérek.  Warna resmi nyaéta Pantone 336 C sareng Pantone 343 C, sareng disarankeun nganggo éta nalika bungkus atanapi labél produk dicitak dina opat warna.  Simbol ieu dianggo sareng tiasa ogé ditingali nalika aya produk dina latar bodas atanapi warna.  Anjeun panginten parantos ningali simbol ieu sababaraha kali.  Tapi naon maksadna?  Urang bakal ngajelaskeun ka anjeun dina langkung jéntré.  Naon hartosna Fungsi simbol ieu paling saderhana tapi nunjukkeun.  Éta hartosna yén produk anu nganggo titik héjo bakal didaur deui saatos janten limbah sareng ninggali siklus kahirupan produk.  Perusahaan anu jawab produk éta ngagaduhan sistem pengelolaan sampah terpadu (SIG) anu mayar kanggo aranjeunna tiasa ngadaur mulangkeun produkna.  Nyaéta, nalika ningali botol plastik sareng titik héjo, éta hartosna produk ieu bakal didaur deui saatos dianggo.  Mangrupikeun simbol anu netepkeun jaminan anu pasti sareng anu nunjukkeun yén perusahaan tanggung jawab bungkusan anu dihasilkeun.  Salaku tambahan, perusahaan-perusahaan ieu kedah patuh sareng Arahan Éropa 94/62 / CE sareng hukum nasional 11/97 ngeunaan Pembungkus sareng Pembuangan Runtah.  Biasana, titik héjo ieu biasana némbongan dina palastik, logam, karton, kertas sareng wadah bata.  Éta résidu paling umum anu ngagaduhan simbol ieu.  Sistem manajemén limbah terpadu anu nanganan produk anu ngandung simbol ieu sareng daur ulang anu saluyu di Spanyol nyaéta Ecoembes.  Éta ogé muncul dina wadah gelas sapertos botol, jsb.  Dina hal ieu, sistem manajemén limbah terpadu nyaéta Ecovidrio.  Supados limbah nyandak titik héjo, éta kedah nyumponan standar anu ditetepkeun.  Ku cara kieu, anu dimaksad nyaéta idéntifikasi na dipermudah sareng gampang bacaeunana sateuacan konsumen akhir langkung gampil.  Standar anu kedah ditepikeun ku produk nyaéta: • Éta henteu tiasa dirobah ku cara naon waé.  • percetakan kudu dilakukeun hormat integritas produk.  • Babandingan kedah cocog sareng anu di wadah.  • Henteu tiasa direngsekeun ku elemen grafis.  • Éta moal tiasa dirobih upami teu nganggo otorisasina Ecoembes.  Asal sareng pentingna titik héjo Asalna titik héjo ieu aya ti saprak 1991.  Perusahaan nirlaba Jérman nyiptakeunana dina taun éta sareng sacara resmi dilebetkeun salaku simbol pikeun bungkus Éropa sareng diréktur limbah di 1994.  Éta sumping ka Spanyol di 1997, nalika Ecoembes nandatanganan perjanjian sareng Pro Éropa pikeun tiasa masihan lisénsi pamakean eksklusif merek héjo di nagara éta.  Pentingna simbol ieu aya dina pentingna 3Rs (link).  Kahiji nyaéta ngirangan.  Lingkungan kulawarga mangrupikeun anu kedah ngarobih kabiasaan konsumen upami anjeun leres-leres hoyong ngahontal hasil anu nyata.  Salaku conto, ngirangan panggunaan produk anu urang henteu diperyogikeun penting pisan pikeun ngirangan panggunaan bahan baku pikeun pabrik.  Ieu ngabantosan ngirangan dampak lingkungan sareng polusi.  Upami teu kitu, henteu sadaya simbol ieu bakal masuk akal.  Urang Sunda penting anu sanés nyaéta nganggo deui.  Produk anu ngandung titik héjo ogé tiasa dianggo deui.  Salaku conto, botol cai tiasa diisi deui sababaraha kali sateuacan dibuang janten limbah.  Ieu bakal ngabantosan urang pikeun manjangkeun umur mangpaat produk sateuacan kedah ngadaur mulangkeunana atanapi ngantepkeun éta salaku limbah.  Anu pamungkas, basa Sunda anu katilu nyaéta ngadaur ulang.  Daur ulang, sanaos éta anu paling dikenal sareng disebatkeun, kedah janten aturan anu paling henteu penting.  Ieu kusabab, sanaos prosés daur ulang urang tiasa kéngingkeun produk énggal tina limbah salaku bahan baku, dina prosésna kami nganggo énergi, mesin sareng éta ogé terkontaminasi.  Urutan pentingna Urang Sunda Pikeun titik héjo pikeun asup akal dina produk, 3R mangrupakeun faktor anu penting pisan.  Anu paling penting nyaéta ngirangan.  Tangtosna, ku ngirangan konsumsi produk, perusahaan ageung henteu ningali kauntunganana ku ngirangan penjualanna.  Éta rada kontradiktif dina modél ékonomi anu urang gaduh ayeuna.  Upami urang kedah ngahasilkeun pendapatan, urang ogé kedah ngadaur mulangkeunana pikeun ngagaduhan bahan baku langkung.  Ngirangan mangrupikeun basa Sunda anu paling penting pikeun lingkungan nyarios.  Nanging, éta anu paling henteu merenah sacara ékonomis nyarios.  Dina kasus perusahaan anu mayar sistem pengelolaan limbah terpadu ieu, aranjeunna ngajantenkeun aranjeunna mastikeun yén, sakali dipasihan fungsina salaku produk, limbahna diolah leres sareng didaur ulang.  Éta mangrupikeun jaminan yén, salaku perusahaan, anjeun henteu ngotoran produk anu didamel.  Salaku tambahan, anjeun pastikeun yén, ku runtah sareng daur ulang na, éta bakal tiasa masihan kahirupan anyar salaku produk énggal.

Titik Héjo

Diajar sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan pentingna titik héjo. Lebetkeun di dieu pikeun diajar langkung seueur ngeunaan simbol daur ulang ieu.

Daur mulang baju

Dina tulisan ieu kami ngajarkeun anjeun téhnik anu paling asli pikeun ngadaur mulangkeunana baju di bumi sareng masihan panggunaan énggal. Entong sono!

Ékuitas sumberdaya

Harti pangwangunan berkelanjutan

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun sacara rinci ngeunaan definisi pangwangunan berkelanjutan sareng tujuan anu diudag. Lebetkeun di dieu pikeun diajar langkung seueur.

Runtah padet

Limbah padet nyaéta bahan anu dihasilkeun unggal dinten di panjuru dunya. Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun klasifikasi na kumaha cara ngaturna.

Ékosistem sareng Ecological Ecological

Ecological Ecological

Dina tulisan ieu anjeun tiasa mendakan bédana utami antara Ecological Ecological sareng habitat. Lebetkeun di dieu pikeun terang sadayana perkawis éta.

Tutuwuhan dina bahaya punah

Tutuwuhan dina bahaya punah

Manusa éta nyababkeun aya seueur pepelakan dina bahaya punah. Di dieu urang ngajelaskeun sacara rinci sabab sareng pentingna.

sabun kalium homemade

Sabun kalium

Sabun kalium mangrupikeun produk alami anu ngabantosan merangan hama sareng panyakit pepelakan. Diajar sadayana ngeunaan anjeunna di dieu.

Pentingna cai

Pentingna cai

Dina tulisan ieu kami bade ngajelaskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan pentingna cai pikeun planét sareng manusa.

Harti lingkungan

Harti lingkungan

Dina tulisan ieu anjeun tiasa milari definisi lingkungan sareng kumaha anjeun kedah ngurus éta. Terang sadayana perkawis éta sareng tong bingung deui.

Daur mulang plastik

Daur mulang plastik

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun sacara rinci ngeunaan cara ngadaur mulangkeunana palastik ku cara anu leres. Lebetkeun di dieu pikeun ngajawab patanyaan anjeun.

Budidaya hidroponik

Budidaya hidroponik

Dina tulisan ieu kami ngajarkeun anjeun sadayana ngeunaan budidaya hidroponik. Lebetkeun di dieu pikeun diajar langkung seueur ngeunaan kumaha cara numuwuhkeun bumi anu dipelak.

Kagenep punah

Kaleungitan karagaman hayati

Dina tulisan ieu kami badé ngajarkeun anjeun sabab utama sareng akibat tina leungitna kaanekaragaman hayati saalam dunya. Lebetkeun sareng terang perkawis éta.

Wadah sampah abu

Wadah abu

Henteu yakin kana sampah naon anu disimpen dina wadah abu? Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun ka anjeun sacara rinci pisan. Datang sareng diajar ngeunaan éta.

Minyak sawit goréng

Minyak sawit

Pencét di dieu pikeun maca ngeunaan minyak sawit. Kami nyaritakeun kanyataan ngeunaan produk ieu sareng pasipatan kasihatanna. Entong sono!

upcycling

Upcycling

Upcycling mangrupikeun téhnik daur ulang dimana urang masihan utiliti anu langkung ageung pikeun limbah tibatan anu tiheula. Di dieu urang ngajelaskeun sadayana sacara rinci

Mamalia laut sareng adaptasi na

Mamalia laut

Lebetkeun di dieu pikeun diajar ngeunaan ciri, cara hirup sareng evolusi mamalia laut. Diajar ngeunaan asalna.

Rawa bakau

Rawa bakau

Lebetkeun di dieu pikeun diajar langkung seueur ngeunaan bakau. Ékosistem anu beunghar ku nutrisi sareng seueur manpaatna pikeun kamanusaan.

Wadah coklat

Wadah coklat

Dina tulisan ieu anjeun bakal tiasa méréskeun sadaya mamang ngeunaan wadah coklat. Anjeun bakal diajar naon anu anjeun kedah buang sareng naon anu dianggo ku éta.

Kaseueuran sato paling bahaya di dunya

Sasatoan paling bahaya di dunya

Lebetkeun di dieu pikeun milarian terang sato anu paling bahaya di dunya. Anjeun bakal tiasa terang kunaon aranjeunna bahaya sareng naon ciri na.

Pentingna ka-3

Anu ka-3

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun ku cara anu detil aspek-aspek utama dina 3r. Ku cara kieu urang ngajelaskeun kumaha carana ngirangan, nganggo deui sareng ngadaur mulangkeunana.

Ciri-ciri réboisasi

Réforestasi

Kami ngajelaskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan réboisasi. Lebetkeun di dieu pikeun diajar anu leres ngeunaan réboisasi. Entong sono!

Panasaran Bumi

Panasaran Bumi

Lebetkeun di dieu pikeun terang curiosities anu paling berkesan di Bumi. Planet urang henteu pernah lirén ngagumkeun urang. Di dieu anjeun pasti bakal narik.

kaunggulan tani nangtung

Patani nangtung

Dina ayana érosi taneuh di sakumna dunya, tatanén nangtung lahir. Diajar sadayana ngeunaan dirina dina tulisan ieu.

Ngalayang siklus kahirupan

Sabaraha lami hirup ngapung

Dina tulisan ieu anjeun bakal tiasa terang sabaraha lami hirup ngapung salian ti diajar langkung seueur ngeunaan siklus hirupna, pentingna sareng sababaraha rasa panasaran. Kadieu ayeuna!

Sumberdaya alam

Sumberdaya alam

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun naon sumber daya alam sareng pentingna. Diajar ngeunaan sababaraha jinis sumber daya alam sareng panggunaanna di dieu.

Émisi CO2 global

Karbon dioksida

Kami ngajelaskeun dina tulisan ieu ciri sareng operasi karbon dioksida. Lebetkeun di dieu pikeun diajar sadayana ngeunaan éta.

Wadah konéng

Wadah konéng

Kami ngajelaskeun jinis-jinis runtah pikeun disimpen dina wadah konéng. Lebetkeun pikeun terang kasalahan anu paling umum sareng sababaraha kapanasaran.

Tempat ningali Lampu Kalér

Lampu Kalér

Lebetkeun didieu sareng diajar sadayana ngeunaan Lampu Kalér. Diajar kumaha kabentukna, naon ciri na sababaraha kapanasaranana. Entong sono!

Pulo palastik

Pulo palastik

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan formasi sareng akibat tina pulau plastik. Lebetkeun sareng terang sadayana.

Langkung nganggo sapédah

Kota berkelanjutan sareng mobilitas

Mobilitas berkelanjutan mangrupikeun strategi perencanaan kota pikeun ngirangan polusi sareng ningkatkeun kualitas hirup. Kami ngajelaskeun sadayana di dieu.

Tips pikeun diet anu berkelanjutan

Kadaharan berkelanjutan

Kadaharan anu berkelanjutan nyobian ngirangan dampak lingkungan sareng ningkatkeun kasihatan masarakat. Diajar sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan éta di dieu.

Naon hal anu tiasa didaur ulang

Naon hal anu tiasa didaur ulang

Kami ngajelaskeun sacara rinci naon hal anu tiasa didaur sareng naon pentingna didaur ulang. Lebetkeun sareng terang langkung seueur ngeunaan éta.

Botol kaca

Daur ulang botol kaca

Daur ulang botol kaca nyaéta urutan sadidinten. Dina tulisan ieu anjeun bakal tiasa terang naon prosés daur ulang na sareng keraguan anu timbul.

ideu pikeun ngadaur mulangkeunana botol plastik

Daur mulang botol plastik

Dina tulisan ieu anjeun tiasa diajar seueur ideu ngeunaan kumaha ngadaur ulang botol plastik sareng masihan kasempetan kadua pikeun aranjeunna. Anjeun hoyong terang langkung seueur?

biodegradasi

Naon produk biodegradable

Produk biodegradable mangrupikeun produk anu tiasa nguraikeun nyalira sacara alami. Diajar didieu sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan éta.

simbol daur ulang

Simbol daur ulang

Dina tulisan ieu anjeun bakal tiasa terang sadayana jinis simbol daur ulang anu aya sareng hartos masing-masing na. Naha anjeun hoyong terang aranjeunna?

Parobihan iklim di Spanyol

Parobihan iklim di Spanyol

Parobihan iklim di Spanyol ngagaduhan akibat serius dina ékonomi, populasi, spésiés sareng sumber daya alam. Kenalan di dieu sacara tuntas.

Ékobilitas

Naon ecomobility sareng kumaha pentingna?

Dina tulisan ieu anjeun bakal tiasa terang ciri sareng kabutuhan kota-kota urang kedah ngalebetkeun ecomobility dina transportasi. Naha anjeun hoyong diajar langkung seueur?

Kota ékologis modéren

Tantangan kota-kota anu tiasa diperbaharui

Aya kota anu tangtu sareng target anu tiasa diperbarui ambisius. Kaseueuran aranjeunna parantos ngusulkeun pikeun nyayogikeun kota 100%. Naon ari éta? Iraha aranjeunna hoyong ngahontal tujuan anu tiasa dibaharukeun?

Biaya ngahasilkeun listrik dina inohong

Hatur nuhun kana kurva diajar, biaya énergi anu diperbarui parantos turun kalayan langkung tibatan anu bakal turun. IRENA ngajamin yén sadaya pembaruan tiasa kalapa dina sababaraha taun.