pemanasan renewable

Aerothermal underfloor pemanasan

Dina artikel ieu kami baris ngabejaan Anjeun sagalana nu peryogi kauninga ngeunaan aerothermal underfloor pemanasan sarta kaunggulan na.

inersia termal dina wangunan

Inersia termal

Dina artikel ieu kami ngabejaan Anjeun sagalana nu peryogi kauninga ngeunaan inersia termal jeung ciri na. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

bumi kalayan efisiensi anu langkung luhur

Labél énergi anyar

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan labél énergi anu énggal. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

radiator di imah

Radiator getih

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang pikeun diajar kumaha radiator getihan. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

imah sustainable

Imah berkelanjutan

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan bumi sustainable sareng naon kaunggulanana. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

Daur ulang penting pikeun planét

Kampanye daur ulang

Naha anjeun badé gaduh kampus daur ulang anu suksés anu ngabantosan daur ulang limbah? Lebetkeun sareng terang tip anu pangsaéna.

Imah héjo ngahargaan lingkungan

Karakteristik sareng jinis bumi ékologis

Imah ékologis mangrupikeun bumi anu ngamangpaatkeun sumber daya alam matahari sareng bumi sareng anu ogé ngahargaan lingkungan. Anjeun hoyong terang langkung seueur?

kebon fumigate

Ngabubur kebon sayur

Kami ngawartosan anjeun tips pangsaéna ngeunaan cara ngégél kebon sareng pencegahan alternatif. Diajar langkung seueur di dieu.

karajinan kalayan bahan didaur

Karajinan sareng bahan didaur

Kami nyaritakeun sababaraha ideu pangsaéna pikeun ngadamel karajinan kalayan bahan didaur di bumi. Kalebet sareng diajar!

irigasi efisien

Irigasi netes bumi

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang pikeun nyiptakeun sistem irigasi netes bumi anjeun nyalira.

ngitung kakuatan listrik

Ngitung kakuatan listrik

Kami ngawartosan anjeun kumaha anjeun kedah ngitung kakuatan listrik pikeun nyéwa di bumi anjeun sareng kiat pangsaéna pikeun ngahémat.

bentuk hiasan terbarukan

Lampu surya buatan bumi

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang pikeun diajar kumaha ngadamel lampu surya buatan bumi. Diajar langkung seueur di dieu.

ICP

ICP

Diajar sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan ICP (Power Control Switch) sareng kumaha jalanna.

lampu di bumi

Dimmer

Kami ngajarkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan dimmer, ciri sareng operasina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

kebon nangtung daur ulang

Dusun nangtung

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kebon nangtung sareng ciri-cirina.

barbecue areng di kebon

Barbecue areng

Kami ngawartosan anjeun sacara rinci sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan barbecues areng sareng kaunggulan anu dipibanda.

imah pasip

Imah pasip

Pilarian terang didieu sadayana detail ngeunaan imah Passive, hiji jinis bumi kalayan arsitéktur bioklimatik éfisién.

kompor gas

Kompor gas

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kompor gas sareng kumaha jalanna. Diajar langkung seueur ngeunaan aranjeunna di dieu.

Kompor kai murah

Kompor kai

Kami ngawartosan anjeun sacara rinci sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kompor kai. Diajar langkung seueur ngeunaan jinis sareng ciri na.

lemes cai

Lemes cai

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan cara dianggo pelembut cai sareng naon manpaatna. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

Kalanchoe

Kalanchoe

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun ciri, panggunaan sareng perawatan Kalanchoe. Diajar langkung seueur ngeunaan tutuwuhan idéal ieu pikeun hiasan.

SEER sareng SCOP tina AC

SEER sareng SCOP

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan akronim SEER sareng SCOP sareng pentingna dina épisiénsi énergi alat éléktronik.

Masarakat tempat urang hirup maju dina tingkat anu teu tiasa lestari kana waktos.  Beuki seueur produk anu dihasilkeun dina unggal dinten sareng dikonsumsi kalayan gancang.  Produksi peryogi énergi sareng efisiensi atanapi kelestarian énergi éta gumantung kana sumberna.  Masarakat parantos biasa ngadaur mulangkeunana sareng ngabiayaan miceun runtah.  Nanging, cara anu langkung langsung pikeun masihan sumbangan pikeun kelestarian planét nyaéta efisiensi énergi.  Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun naon épisiénsi énergi sareng kumaha pentingna pikeun konservasi planét.  Naon épisiénsi énergi? Produksi mangrupikeun sumber utama polusi kusabab énergi anu dianggo pikeun daya tahan henteu tetep.  Hartosna, panggunaan bahan bakar fosil disalahgunakeun pikeun ngahasilkeun énergi anu engkéna bakal dianggo pikeun produksi atanapi dianggo.  Urang kedah émut yén, upami sumber énérgi tiasa diperbarui, polusiana bakal nol atanapi handap pisan.  Masarakat ayeuna henteu sadar kana jumlah énergi anu disia-siakeun unggal dinten, ngukur asal tanaga ieu.  Nanging, aya kasadaran anu ningkat ngeunaan pentingna ngirangan konsumsi.  Kami ngotoran planet urang gancang teuing sareng urang parantos ngalangkungan tapak karbon di ampir unggal tempat di planét.  Dina raraga ngirangan pangaruh anu urang hasilkeun dina ékosistem és sumberdaya alam, urang kedah nganggo épisiénsi énergi.  Efisiensi énergi dihartikeun salaku énergi anu épéktip.  Istilah sanésna, alat bakal épisién nalika prosés atanapi pamasanganana langkung handap énergi, aranjeunna nyéépkeun langkung handap rata-rata jumlah énergi pikeun ngalaksanakeun hiji kagiatan.  Jalma, jasa atanapi produk anu éfisién sareng anu komitmen ka lingkungan moal peryogi seueur tanaga pikeun ngalakukeun padamelan anu sami sareng tiasa ngahémat langkung énergi.  Salaku tambahan, éta bakal nyobian ngajantenkeun asal-usul énergi éta tiasa dibaharukeun.  Tujuan utama épisiénsi énergi nyaéta ngajaga lingkungan.  Pikeun ngalakukeun ieu, éta nyobian netepkeun padoman pikeun ngirangan inténsitas énergi sareng émisi CO2 anu urang kirimkeun ka atmosfir.  Salah sahiji alat anu paling sering dianggo pikeun ngawangun épisiénsi énergi di masarakat nyaéta difusi.  Pesenna kedah disebarkeun yén épisiensi énergi diperyogikeun pikeun ngabantosan lingkungan.  Ku cara kieu, kahontal yén pamaké tiasa ngenalkeun kabiasaan tangtu dina kahirupan sadidinten pikeun ngirangan konsumsi kana anu diperyogikeun sareng henteu deui.  Paradigma épisiénsi énergi Efisiensi énergi sanés anu ngabantosan urang pikeun ngahémat énergi sareng, saurna, mayar kirang kanggo tagihan listrik.  Leres ieu mangrupikeun kaunggulan anu saé, tapi sanés hal anu utama.  Tujuan utami nyaéta ngajaga lingkungan kalayan ngirangan émisi gas rumah kaca kana atmosfir.  Entong hilap yén gas-gas ieu ngagaduhan kapasitas pikeun nahan panas dina atmosfir.  Langkung seueur gas di atmosfir, beuki seueur panas dipikagaduh sareng, ku alatan éta, suhu rata-rata global naékna titik-titik anu bakal ngabalukarkeun parobihan anu teu tiasa dibalikkeun dina sadaya ékosistem alam planét.  Kalayan éfisién énergi urang tiasa ngirangan émisi sabab urang bakal nyéépkeun tanaga anu kirang pikeun ngalaksanakeun hiji kagiatan.  Salaku tambahan, diklaim yén sumber énérgi parantos diperbaharui.  Émut yén ku émisi énérgi anu terbarukan nol.  Efisiensi énergi parantos janten cara ngurus planét ku cara sapertos kitu, henteu ngan ukur alat-alat rumah tangga anu paling meakeun sahenteuna, tapi urang ogé ngajantenkeun urang ngonsumsi kirang.  Kaunggulan sareng karugian Jelas yén efisiensi énergi henteu sadayana kaunggulan tapi ogé ngagaduhan sababaraha masalah.  Masalah utama kalayan épisiénsi énergi nyaéta éta kénéh pilihan.  Kami anu mutuskeun sareng netepkeun efisiensi énergi di bumi atanapi gedong padamelan urang.  Ayeuna henteu sadaya produk anu kami anggo épisién.  Pikeun terang naha produk épéktip atanapi henteu, anjeun kedah analisa labél efisiensi énergi.  Seueur alat-alat anu épisiénsi anu cukup biasa.  Tapi, harga na langkung handap.  Nalika ngagaleuh peralatan urang kedah ngémutan seueur variabel.  Efisiensi énergi ngabantosan urang ngahémat listrik dina jangka panjang bari ngabantosan ngajaga lingkungan.  Sareng éta tagihan listrik sacara drastis dikirangan upami sadaya alat listrik anu urang gaduh di bumi ngagaduhan kategori épisiensi énergi anu paling luhur.  Nya sami sareng lampu.  Lampu bohlam tradisional boh bohlam LED nyéépkeun langkung ti dua kali.  Salaku tambahan, aranjeunna ngagaduhan kahirupan anu langkung cekap mangpaat.  Alternatif alat anu éfisiénna sok langkung mahal tibatan anu henteu.  Sajam-jam, tiasa disebatkeun efisiensi énergi mangrupikeun masalah kasadaran lingkungan sanés pilihan wajib.  Kedah disebatkeun yén sanés biaya anu langkung saé pikeun produk épisién gancang amortisasi, tapi éta ogé sacara langsung nguntungkeun buku saku urang.  Kami émut yén tagihan listrik bakal langkung handap upami urang gaduh perkakas ieu.  Urang ogé tiasa nambihan kabiasaan konsumsi anu langkung sustainable kana panggunaan alat-alat ieu.  Ku cara kieu urang ngatur pikeun ngatur énergi sedemikian rupa sehingga urang bakal nyumbang kana ngurus lingkungan urang.  Upami anjeun hoyong langkung épisién, anjeun henteu kedah ngan ukur mésér pakakas anu langkung épisién, tapi anjeun ogé kedah ngenalkeun kabiasaan berkelanjutan di bumi.  Mangpaat utama Efisiensi énergi ngagaduhan manpaat sapertos kieu: • Éta ngabantosan urang ngirangan konsumsi énergi di bumi sareng di perusahaan atanapi tempat umum.  • Biaya produksi langkung handap sareng daya saing perusahaan ningkat.  • Ngabantosan ngirangan kagumantungan énergi di luar.  Di Spanyol kagumantungan énergi langkung ti 80%.  • Ningkatkeun kaamanan pasokan énergi.  Upami kakuatan kirang dikonsumsi pikeun tugas anu sami, langkung seueur kakuatan bakal sayogi.  • Ngirangan konsumsi sumber daya alam.  • Lingkungan langkung dijagi kumargi kirang seueur kagoréngan sumber daya alam kusabab overexploitation.  • Ngirangan pangaruh émisi gas rumah kaca.

Efisiensi énergi

Kami ngawartosan anjeun sacara rinci pisan pikeun épisiénsi énergi sareng naon éta pikeun. Nyaho pentingna ngahémat énergi pikeun ngajaga lingkungan.

Kawijakan lingkungan

Kawijakan lingkungan

Dina tulisan ieu kami ngajarkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kabijakan lingkungan. Diajar naon éta sareng naon éta pikeun sababaraha conto.

Formasi oven liat

Oven liat

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun naon bahan anu diperyogikeun ku oven liat sareng kumaha cara ngawangunna saléngkah-saléngkah. Lebetkeun di dieu pikeun terang langkung seueur.

imah kaca bumi

Imah kaca bumi

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun naon waé imah kaca bumi sareng naon kaunggulan anu dipibanda. Diajar kumaha ngawangun rumah kaca di bumi anjeun.

Hawu bioethanol

Hawu bioethanol

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan seuneu bioethanol. Terang kaunggulan utama sareng karugian tina hawu ieu.

Iraha lampu langkung awis

Iraha lampu langkung awis?

Kami ngajarkeun anjeun terang iraha listrik langkung mahal pikeun milih antara harga anu paling cocog sareng gaya hirup anjeun. Datang sareng diajar ngeunaan éta.

Ngahémat énergi

Hemat énergi

Dina tulisan ieu kami masihan anjeun kiat pikeun anjeun nerapkeun tabungan énergi di bumi anjeun. Diajar kumaha ngajantenkeun bumi anjeun langkung lestari.

Tabél didaur

Diajar ngadaur ulang jati

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun anjeun sababaraha ideu anu asli pikeun diajar kumaha ngadaur mulangkeunana parabot lami di bumi. Entong sono!

Sababaraha kali urang kedah meresihan dapur sareng urang teras sieun mimitian ku hiji hal: bersihkeun oven.  Biasana, produk beberesih kedah dianggo ku cara anu strategis supados urang ulah rusak atanapi sesek ku haseup toksik nalika urang ngumbah.  Kituna, anjeun kedah terang produk mana anu kapilih tina jutaan anu aya di pasar.  Dina tulisan ieu, kami bade ngajelaskeun ka anjeun kumaha cara ngabersihan oven ku cara épisién sareng nyegah ngarusak lingkungan atanapi struktur alat.  Produk beberesih anu cocog Kanggo meresihan oven anjeun kedah terang kumaha milih diantara rébuan produk dina pasaran pikeun éta.  Aya alternatif alami anu sami épéktasi sareng bahan kimia sareng hasilna saé pisan.  Masalah utama anu timbul ku produk kimia nyaéta aranjeunna condong ngairitasi panon, mukosa sareng nyéépkeun bau anu henteu pikaresepeun sanés ngan ukur di dapur, tapi di sapanjang imah.  Produk alami parantos dianggo di bumi salami hirupna ngabersihkeun sareng ayeuna, urang badé nganggo produk ieu pikeun ngabersihan oven.  Biasana, nalika urang nyarioskeun produk alami sigana rada rumit sareng éta moal jalan.  Nya sami sareng panyakit.  Pangobatan anu didamel ku bahan kimia sok pikaresep tibatan ngagunakeun pangubaran alami anu teu aya kabuktosanna.  Nanging, dina hal ieu, kabuktosan yén produk alami ieu sami épisiénna sareng di luhur yén éta moal ngarugikeun lingkungan atanapi ngantunkeun hawa beracun di bumi.  Raja-raja beberesih alami nyaéta jeruk nipis sareng cuka.  Upami urang ngiringan produk ieu nganggo bikarbonat, urang mendakan campuran anu épisién pisan.  Bikarbonat éta sorangan mangrupikeun produk kimia tapi ngagaduhan panggunaan anu henteu bahaya sareng bahkan biasana dicandak dina inuman lemes pikeun ngubaran gas lambung sareng ngarareunah umum.  Kombinasi ieu ngagaduhan reputasi anu saé pikeun ngaleungitkeun sadaya minyak sareng kokotor tina oven.  Éta mangrupikeun padamelan anu kedah dilakukeun langkung sering di bumi tapi teras-terasan teu puguh.  Cuka Pikeun ngabersihkeun oven, cuka, sanaos anjeun henteu resep pisan bau na, mangrupikeun sekutu anu berpotensi.  Éta ngagaduhan sababaraha sipat baktéri sareng disinféktan, naha éta ogé dipaké pikeun ngabersihkeun buah sareng sayuran sateuacan dikonsumsi.  Pilihan anu saé nyaéta nyiapkeun semprot ku botol cai sareng campuran cuka.  Kami ngajaga babandingan 3 bagéan cai sareng ngan ukur 1 tina cuka.  Ku cara ieu, campuran moal bau bau.  Anjeun henteu kedah hariwang upami seungitna sapertos cuka, sabab éta bau anu ngaleungit gancang pisan.  Semprot ieu dianggo pikeun nyemprotkeun témbok oven.  Pikeun ngalakukeun ieu, urang bakal nerapkeunana sareng ngantep éta meta sababaraha menit.  Sakali waktos éta parantos kalangkung, urang bakal bilas ku cai sareng tingali hasilna.  Upami oven henteu kotor teuing, moal diperyogikeun ngalakukeun beberesih anu jero.  Ngan ngalakukeun anu gancang.  Urang tiasa ngeusian baki ku 2 gelas cai panas sareng 1 cuka.  Urang ngahurungkeun oven kana 200 derajat sareng ngantepkeun éta jalan salami 30 menit.  Saatos éta, urang bakal ngusap kaén anu beueus dina témbok oven, dina gelas, jsb.  Anjeun bakal ningali yén uap tina cuka bakal langkung ti cukup pikeun sadaya kokotor kaluar nyalira.  Baking soda sareng campuran sareng cuka Baking soda ngagaduhan seueur kagunaan di bumi.  Mangrupikeun produk anu murah pisan anu urang tiasa mendakan dimana waé.  Urang bade ngajelaskeun kumaha cara ngabersihkeun oven ku baking soda.  Anjeun kedah nyemprot langsung dina bagian handap upami aya sésa-sésa katuangan anu nyangkut sareng nyemprot saatos ku cai sareng cuka anu parantos kami sebutkan di luhur.  Cara anu langkung épisién pikeun ngagunakeun baking soda nyaéta ngadamel témpél kalayan baking soda, cai, sareng cuka.  Témpél ieu ngajantenkeun iteuk langkung saé sareng tiasa dianggo dina témbok oven.  Anjeun kedah nempatkeun mangkok kalayan 10 séndok baking soda, 4 cai panas sareng 3 cuka.  Kalayan campuran ieu, urang bakal nambihan cuka sakedik-sakedik, sabab éta bakal ngaréaksikeun ngahasilkeun busa.  Upami urang ningali yén campuranna teuing cair, urang bakal nambihan sababaraha bikarbonat.  Salajengna, urang bakal nyebarkeun campuran kana oven sareng urang bakal langkung nekenkeun kana daérah anu langkung kotor atanapi ngagaduhan sésa-sésa tuang.  Kami ngantep campuran tiasa dianggo sababaraha jam.  Upami kokotorna cekap luhur, urang bakal ngantep éta polah sapeuting.  Kami henteu kedah ngosok, sabab ku campuran ieu, kokotor kaluar sacara praktis nyalira.  Upami urang hoyong nyepetkeun prosésna kusabab urang gaduh sakedik waktos, urang ngahurungkeun oven sareng ngantep éta meta sakedap sareng campuran di jero.  Ieu bakal ngajantenkeun kokotor dina oven mesek langkung gancang.  Ragi Ieu mangrupikeun produk sanés anu ngabantosan meresihan oven.  Adonan anu sateuacana urang damel ku baking soda sareng cuka ogé tiasa didamel nganggo ragi sareng cuka.  Campuran ieu kirang dianggo, kumargi nganggo ragi anu seueur.  Baking soda langkung dipikaresep sabab langkung gancang sareng langkung épéktip.  Nanging, urang bade ngajelaskeun kumaha ngabersihkeun tuang nganggo ragi.  Kantun ngadamel campuran sapertos anu tadi dimana urang bakal nambihan gelas cai sareng cuka dina proporsi anu sami sareng sateuacanna, tapi ku ragi dugi campuranana langkung atanapi kirang padet sapertos témpél.  Uyah sareng jeruk nipis Upami urang henteu gaduh cuka di bumi, urang tiasa nganggo uyah kasar.  Urang ogé tiasa ngagunakeunana upami bau cuka ngaganggu khusus urang.  Urang tiasa ngagantikeun cuka pikeun uyah, anu ogé disinféktan.  Éta bakal ngabantosan urang ngaleungitkeun bau anu goréng, utamina upami urang parantos nyiapkeun lauk dina oven.  Urang ngan ukur bakal kéngingkeun baki oven, tambahkeun uyah sareng jus jeruk nipis sareng mesék sareng ngantepkeun éta polah.  Langkung saé nganggo sésana panas saatos nganggo oven kanggo ngadamel lauk.  Ku cara kieu, anjeun tiasa ngabersihan oven tanpa bau anu raoseun.  Uap ngabantosan miceun kokotor kalayan gampang.

Kumaha cara ngabersihkeun seuseuh

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sababaraha trik anu paling sering dianggo pikeun terang cara ngabersihkeun oven sareng produk alami. Kadieu ayeuna!

Zona waktos

Nalika waktosna dirobih

Kami ngajelaskeun iraha waktuna dirobah. Uni Éropa badé ngaleungitkeun parobihan waktos. Lebetkeun didieu sareng terang sadayana ngeunaan éta.

Lampu bohlam dibandingkeun sareng anu konvensional

Kasetaraan bohlam LED

Kami ngajarkeun anjeun aspek-aspek utama pikeun diperhatoskeun dina kasetaraan bohlam LED sareng anu konvensional. Lebetkeun sareng diajar anu pangsaéna.

Konsumsi alat-alat rumah tangga

Konsumsi alat-alat rumah tangga

Konsumsi alat-alat rumah tangga mangrupikeun faktor anu pasti dina harga tagihan listrik. Di dieu kami nunjukkeun naon anu kedah diperhatoskeun pikeun ngirangan éta. Lebetkeun!

arsitéktur bioklimatik

Arsitéktur bioklimatik

Arsitéktur bioklimatik ngagunakeun bahan pinter pikeun ngawangun bumi anu leres-leres lestari. Lebetkeun di dieu pikeun terang lengkep.

Turbin angin buatan bumi

Turbin angin buatan bumi

Dina tulisan ieu urang badé ngajarkeun kumaha ngawangun turbin angin buatan bumi kanggo bumi urang. Upami anjeun hoyong diajar sadayana ngeunaan éta, lebet ka dieu.

nyucikeun cai

Nyucikeun cai

Pemurni cai ngabantosan anjeun nginum cai keran bébas baktéri sareng mikroorganisme ngabahayakeun sanés. Diajar sadayana ngeunaan dieu.

kompor ékologis pikeun ngahémat sumberdaya

Kompor ékologis

Kompor ékologis langkung seueur nyayogikeun sumber daya tibatan kompor konvensional. Diajar kumaha sabab tiasa dianggo sareng naon ciri na dina tulisan ieu.

kronoterapi

Katerangan paling jauh

Kronostostérat parantos ngembangkeun fungsi-fungsi anu ningkatkeun kualitas pemanasan di bumi urang. Pilarian terang sadayana perkawis didieu.

Efisiensi énergi dina gedong

Efisiensi énergi dina gedong

Éfisiénsi énergi dina gedong ngukur total konsumsi énergi sareng tabungan anu tiasa didamel. Diajar kumaha ningkatkeun efisiensi bumi anjeun.

sistem pemanasan aeroterma

Harga aerérmal

Énergi aerérmal mangrupikeun sistem AC anu épisién pisan sareng beuki populér dumasar kana énergi anu diperbarui. Terang operasi sareng harga na didieu.

Panas biru

Naon panas biru?

Panas biru mangrupikeun seueur seueur strategi pemasaran dina usum tiis. Diajar sadayana ngeunaan éta dina tulisan ieu.

Baju ngagantung dina jajaran listrik

Rak baju listrik

Tali baju listrik nawiskeun seueur kaunggulan tibatan anu tradisional. Diajar sadaya fitur sareng kumaha jalanna di dieu.

Radiator konsumsi rendah

Radiator konsumsi low

Radiator konsumsi murah ngabantosan pisan pikeun ngahémat énergi sareng artos dina tagihan listrik, Diajar kumaha milih modél pangsaéna di dieu.

Watts

Watts, volt sareng amp

Watts seueur dianggo dina bidang listrik, tapi éta sering lieur sareng volt sareng amp. Naha anjeun hoyong diajar ngabedakeun masing-masing?

Mesin Stirling

Mesin Stirling

Mesin Stirling dipikaterang ku efisiensi anu luhur sareng kamampuan na pikeun ngirangan polusi. Pendakan sadayana ciri na. Lebetkeun!

Panyimpenan énergi

Sistem neundeun énergi

Sistem panyimpenan énergi diperyogikeun pikeun salawasna ngagaduhan énergi. Diajar sadayana ngeunaan aranjeunna didieu.

Cét pikeun ningkatkeun insulasi di bumi

Lukisan termal

Cét termal mangrupikeun penemuan répolusionér dina dunya insulasi. Naha anjeun hoyong terang sadayana pasipatan sareng kumaha jalanna?

aparat anu ngolah runtah

Runtah organik anu ditakdirkeun pikeun dapur

Kalayan bantosan HomeBiogas urang tiasa ngaluarkeun limbah organik urang kana dua kagunaan, boh pikeun ngahasilkeun kompos atanapi ngahasilkeun biogas sareng tiasa nganggona di dapur.

Ngabiayaan énergi anu tiasa diperbarui Castilla-La Mancha

Castilla-La Mancha nyubsidi énergi anu tiasa dibangkitkeun

Castilla-La Mancha bakal ngamajukeun subsidi énergi sareng énergi épisién anu tiasa diperbaharui. Énergi anu diperpanjang dipilih janten panas bumi, angin sareng énergi fotovoltaik supados tiasa aya di bumi, komunitas sareng perusahaan.

Soria, surga biomassa

Ti saprak 2015, dina kompor gas atanapi solar Soria diganti ku bahan bakar biomassa sanés pikeun panyediaan cai panas sareng pemanasan

Tesla Powerwall 2 Batré

Kami ngawartosan anjeun sadayana ngeunaan Tesla Powerwall 2, generasi kadua aki Tesla. Kumaha béntenna sareng modél sateuacana?

Perusahaan anu tanggung jawab sareng lingkungan

Tantangan lingkungan pikeun 2017

Kami mangrupikeun generasi munggaran anu ngagaduhan pakakas pikeun ngeureunkeun parobihan iklim sareng tantangan-tantangan sanés anu urang hadapi

TPA-sampah

Tuang runtah

Kieu carana miceun limbah di lingkungan pangaruh. Kami bakal nyaritakeun kumaha sampah mangaruhan kualitas udara, taneuh sareng cai anu urang konsumsi.

Naon aerothermy?

Aerothermal ngamangpaatkeun énergi anu aya dina hawa, ieu dina pembaharuan konstan, ngajantenkeun hawa janten sumber énergi anu teu tiasa habis.

Dinten bumi 2018 bakal 22 April

Poé Bumi 2018 bakal dirayakeun tanggal 22 April sapertos unggal taun. 1970 mangrupikeun taun munggaran acara ieu diayakeun. Évolusi énergi anu tiasa diénggalan

Babandingan énergi anu tiasa dibenerkeun

Greenpeace debunks mitos énergi terbarukan

Greenpeace nyatakeun yén dunya anu énergi bersih pikeun sadayana tiasa sareng dimungkinkeun, sabab éta parantos ngabaktikeun dirina pikeun ngabongkar sababaraha mitos anu paling penting.

Itungan lumén lampu bohlam énergi

Dina bohlam lampu hemat énergi kami diklasifikasikeunana dumasar kana luminarna, kalayan unit anu disebut "lumens" anu persis nunjukkeun jumlah cahaya anu dipancarkan.

Imah surya, bumi payun

Imah surya tiasa tina sababaraha jinis kalayan kaunggulan sapertos panel surya, konsumsi cai lemah. Imah kapayunna aya di dieu.

Pemurni hawa anu ngionisasi

Mimitina aranjeunna mahal, ribut sareng henteu ramah lingkungan. Kiwari, pemurni udara anu diionisasi didesain pikeun ngabersihan hawa anu urang napas.

Tips pikeun nyeuseuh baju tanpa ngotoran

Cuci mangrupikeun salah sahiji padamelan anu rutin dilakukeun tanpa ngukur akibatna, nyéépkeun seueur cai (biasana tiasa diinum) sareng detérjen. Hayu urang tingali sababaraha tips pikeun nyeuseuh baju tanpa teuing ngotorkeun.

Pasar mébel kardus

Henteu lami pisan, jati kardus sareng objék mangrupikeun tanda éksentrik sababaraha seniman. Nanging, pikeun sababaraha waktos, mebel kardus parantos muncul, siap ngagentos parabot kai tradisional.

Fungsi AC kolong anggur

AC kolong anggur mangrupikeun alat anu peryogi pisan pikeun sadayana anu gaduh gudang di jero taneuh anggur sareng fungsina ngaoptimalkeun kualitas anggur.

Jati Awi

Jati awi mangrupikeun pilihan anu ramah lingkungan pikeun bumi atanapi kantor

Mangpaat minyak daur ulang

Nalika urang tuang minyak masak atanapi minyak mobil kana tilelep, urang nyababkeun karuksakan laut sareng sagara sabab janten pilem tahan cai anu ngahalangan surup panonpoe sareng bursa oksigén tina kahirupan laut.

Imah kai ékologis

Imah kai mangrupikeun alternatif ékologis

Imah kai mangrupikeun alternatif ékologis sabab éta mangrupikeun bahan anu tiasa diperbaharui. Éta ngagaduhan kinerja insulasi anu saé, konstruksi garing sareng éfisién.

Buku dina perpustakaan, panggunaan e-book

Produksi buku cetak ngotoran lingkungan

Produksi buku cetak ngaliwat prosés anu ngotorkeun lingkungan sareng pikeun ngahasilkeunana kedah ditegor jutaan tangkal sataun. E-book buku éléktronik mangrupikeun alternatif anu héjo.

Luminaire LED

Kota-kota dunya kasorot ku lampu LED

Kota sareng kota di sakumna dunya parantos ngahijikeun lampu LED kana lampu umum sabab ngahasilkeun penghematan énergi anu signifikan sareng ngirangan émisi CO2.

Treuk biru pisan

Jalanan tiasa ngahasilkeun énergi kinétik

Insinyur Inggris Peter Hughes parantos nyiptakeun tanjakan anu ngamangpaatkeun gerakan anu dihasilkeun ku ngalirkeun mobil pikeun nyiptakeun énergi sareng pasokan lampu umum dugi ka jarak 1,5 km.

Titik bersih

Naon anu urang tiasa nyandak kana titik bersih

The Clean Points mangrupikeun tempat anu disebarkeun di sadaya kota Spanyol dimana anjeun tiasa nyandak limbah anu henteu kedah ditingalkeun dina wadah sabab bahaya pisan pikeun lingkungan.

Panén cai hujan

Kumaha ngamangpaatkeun cai hujan

Cai hujan tiasa manpaat pikeun sagala rupa panggunaan di bumi, anjeun tiasa ngumpulkeun sareng nyalurkeunana pikeun ngirangan konsumsi cai nginum di bumi, ngabantosan lingkungan.

Oven microwave kalayan sagala rupa program masak

Kumaha gelombang mikro sareng ngahémat énergi

Masak dina gelombang mikro ngahémat antara 60 sareng 70 persén panggunaan énergi, numutkeun IDAE. Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun kumaha urang kedah masak dina gelombang mikro pikeun kéngingkeun hasil anu saé.

Hotél ramah lingkungan

Hotel ékologis: pilihan pariwisata jawab

Hotél héjo kedah nyumponan sarat anu tangtu pikeun cocog sapertos kitu. Éta mangrupikeun alternatif pikeun ngalaksanakeun pariwisata anu tanggung jawab sareng berkelanjutan.

Otomatisasi bumi kalayan otomatisasi bumi

Otomatisasi bumi, sumberdaya pikeun nyiptakeun bumi ékologis

Otomatisasi bumi mangrupikeun téknologi canggih anu nyayogikeun bumi ku kanyamanan, kaamanan sareng hemat energi. Éta diwangun ku otomatisasi jasa sareng unsur-unsur bumi pikeun ngarasionalisasi pengeluaran énergi, kaamanan sareng kanyamanan bumi.

Imah bioklimatik, kebon baseuh.

Imah Bioklimatik (4). Teras baseuh.

Kami teraskeun komitmen pikeun ngirimkeun strategi arsitéktur bikiklimatik pikeun nyiptakeun bumi anu ngamangpaatkeun kaayaan alam lingkunganana ka ...

Imah bioklimatik

Imah bioklimatik (1). Orientasi kidul

Imah anu nganggo lingkungan pikeun ngaoptimalkeun sumber daya lingkungan salaku mékanisme pikeun ngahémat énergi, artos sareng ngalaksanakeun konstruksi anu ngahargaan lingkungan.

Kulkas Greenfreeze

Kulkas kalayan téknologi greenfreeze mangrupikeun anu paling ékologis atanapi ramah sareng lingkungan

mobil suluh alternatip

Kandaraan suluh fleksibel

Kandaraan bahan bakar fléksibel mangrupikeun alternatif pikeun anu paduli lingkungan kusabab aranjeunna nganggo étanol salaku bahan bakar

Hotél kalayan tanaga surya

Industri hotél mangrupikeun sektor ékonomi anu penting kumargi aya rébuan hotél sadaya ukuran di dunya….

Tanaga surya dina tatanén

Énergi surya gaduh sababaraha aplikasi, salah sahiji anu paling henteu dimekarkeun nyaéta panggunaan pikeun operasi tatanén. Téknologi ieu…

AC surya

Produk anu ramah lingkungan janten langkung umum di sadaya daérah tapi salah sahiji séktor ...

7 Tip pikeun ngahémat énergi

Dina kahirupan urang sadidinten kami nganggo énergi sareng sababaraha kali urang henteu sadar yén urang salah ngagunakeun ...

Mangpaat biogas

Biogas mangrupikeun cara ékologis pikeun ngahasilkeun gas. Éta dihasilkeun ku dékomposisi limbah atanapi zat organik. Anu…