kontaminasi nuklir

Runtah radioaktif

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan limbah radioaktif sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

jinis wadah sampah

Jenis wadah sampah

Terang sacara jero naon rupa-rupa wadah sampah anu aya. Kami ngajarkeun sadayana ngeunaan ieu di dieu.

plastik biodegradable pikeun ngotorkeun kirang

Plastik biodegradable

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan plastik biodegradable sareng kaunggulanana. Diajar langkung seueur ngeunaan produk ieu.

pandemi sareng runtah

Dimana topéng dialungkeun

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan mana topéng dialungkeun sareng naon tujuanana. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

cara ngajantenkeun AC bumi

AC bumi

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang pikeun ngadamel AC di bumi anjeun nyalira.

daur ulang kaléng aluminium

Daur mulang kaléng

Kami ngawartosan anjeun naon pentingna daur ulang kaléng sareng disimpen dina wadah konéng. Diajar sareng didieu.

bahan didaur kanggo dianggo deui

Bahan daur ulang

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan bahan didaur sareng kumaha cara nganggona. Diajar langkung seueur ngeunaan prosésna di dieu.

kumaha makalahna didamel

Kumaha makalahna didamel

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kumaha ngadamel kertas sareng bahan baku naon anu dianggo pikeun éta.

titik bersih kota

Naon titik bersih

Kami nyaritakeun pentingna titik bersih pikeun manajemén limbah kota. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

kumaha ngadaur mulangkeunana di bumi ku misahkeun sampah

Kumaha daur ulang di bumi

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan cara didaur ulang di bumi. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

hiasan natal didaur

Daur ulang hiasan Natal

Kami nunjukkeun ide anu pangsaéna sareng tips tentang hiasan Natal didaur. Diajar masihan imajinasi sareng daur ulang anjeun.

Beda antara kaca sareng kristal

Beda antara kaca sareng kristal

Kami nyaritakeun sagala bédana antara kaca sareng kristal, ciri-cirina sareng panggunaan unggal matéri. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

kumaha cara ngadamel sabun buatan sendiri

Kumaha cara ngadamel sabun

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun kumaha ngadamel sabun buatan bumi di bumi pikeun ngadaur mulangkeunana minyak bekas. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

ecopark mobile

Ecopark

Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan ecopark sareng manpaatna. Diajar langkung seueur ngeunaan modél manajemén limbah ieu.

Plastik piaraan sareng daur ulang

Plastik piaraan

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan plastik PET sareng ciri-cirina. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

vermikultur

Vermikultur

Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan vermikultur, ciri sareng biologi cacing.

jinis plastik

Jinis-jinis plastik

Dina tulisan ieu anjeun tiasa mendakan sadayana klasifikasi tina sababaraha jinis plastik. Diajar ngeunaan kagunaan sareng komposisi na di dieu.

Samudra cleanup

Samudra cleanup

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun naon proyék The Ocean Cleanup diwangun pikeun ngabersihan plastik tina sagara. Diajar langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

Colokkeun palastik

Daur ulang tutup palastik

Daur ulang tutup palastik mangrupikeun salah sahiji kaputusan anu pangsaéna pikeun tiasa dilakukeun pikeun solidaritas sareng lingkungan. Asup ka dieu sareng terang kunaon.

Runtah nol

Runtah nol

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun naon éta enol limbah, naon tujuanana pikeun dilakukeun sareng kumaha cara ngalaksanakeunana. Lebetkeun di dieu pikeun terang sacara jero.

Nalika urang miceun runtah urang dina wadah koleksi selektif anu béda, urang nyobian pikeun ngatur supaya tiasa ngamangpaatkeun sadaya kamungkinan bahan.  Volume Umum limbah padet perkotaan (MSW) anu kami hasilkeun beuki luhur.  Kira-kira 25 juta ton dihasilkeun per taun.  Seueur limbah ieu tiasa dihargaan sareng dipulihkeun.  Nanging, anu sanés henteu tiasa gampang dipisahkeun sareng anjeunna terang pamulihan rada rumit.  Pikeun ngahindarkeun yén kalolobaan runtah angkat ka TPA, upaya dilakukeun pikeun milari cara ngatur éta.  Ieu anu disebat pamulihan limbah.  Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun naon pamulihan limbah, kumaha pentingna sareng kumaha cara ngalaksanakeunana.  Naon pamulihan limbah? Tina jumlah ageung limbah kota padet anu urang ngahasilkeun di akhir taun, sakitar 40% tiasa sampurna dipulihkeun.  Kami nyarioskeun limbah anu dipisahkeun dina wadah koléksi anu misah atanapi wadah daur ulang (tautan).  Sakali limbah ieu dipisahkeun dina sumberna, aranjeunna dibawa ka pepelakan pangolahan limbah anu béda.  Éta aya dimana aranjeunna tiasa diubaran ku cara anu béda sareng masihan kahirupan anu anyar sareng gabungkeun limbah salaku produk énggal.  Salaku conto, bahan baku énggal tiasa diala ngalangkungan gelas, plastik, kertas sareng limbah kardus.  Di sisi anu sanésna, anu sanés 60% tina sadaya limbah anu urang ngahasilkeun di akhir taun teu pati gampang dipisahkeun sareng pamulihanana langkung rumit.  Kusabab aranjeunna henteu cocog pikeun didaur ulang, aranjeunna kedah dibawa ka tempat pembuangan sampah terkendali.  Di tempat tumpukan aranjeunna henteu ngagaduhan kahirupan anu manpaat deui, tapi dikubur.  Hiji-hijina hal anu tiasa dianggo tina limbah ieu nyaéta ékstraksi biogas (link) anu dihasilkeun nalika dékomposisi na ku baktéri anaérobik.  Pikeun nyingkahan kalolobaan limbah ieu anu henteu ngagaduhan tujuan anu tetep tungtungna nepi ka TPA, usaha dilakukeun pikeun milarian cara ngatur éta pikeun kéngingkeun manpaat tina éta.  Ieu mangrupakeun pamulihan limbah.  Definisi resmi pamulihan limbah dipendakan dina arahan limbah 2008/98 / EC sareng ieu: Operasi anu milari tujuan utami éta limbah tiasa ngagaduhan tujuan anu manpaat pikeun ngagentos bahan-bahan sanés anu sanésna bakal dipaké pikeun minuhan tinangtu. fungsi.  Éta ngeunaan nyiapkeun padumukan pikeun minuhan fungsi anu khusus, boh dina fasilitas boh dina ékonomi sacara umum.  Jinis pamulihan limbah Nalika milari nilai énggal anu dipiboga ku runtah, aya sababaraha bentuk sareng analisis anu kedah ditepikeun heula.  Sifat sésana kedah dianalisis, jinis fungsi naon sareng naon jinis fungsi anu bakal dipasihkeun.  Urang badé nganalisis sababaraha jinis pamulihan limbah anu aya: • Pamulihan énergi: pamulihan ieu lumangsung berkat kagiatan anu disebut pembakaran sampah.  Salami insinerasi ieu sadaya limbah diduruk sareng diala sakedik tina ieu sareng énergi anu asalna tina bahan anu dikandungna.  Dina kasus limbah domestik, éta dianggo dina hiji cara atanapi cara sanés gumantung kana tingkat épisién énergi dina prosés.  Urang kedah ditaksir naha énergi anu urang anggo pikeun ngabakar limbah ieu langkung ageung atanapi kirang ti anu bakal dihasilkeun ku pembakaran éta nyalira.  Salah sahiji bahan bakar anu dicandak tina prosés ieu nyaéta bahan bakar pulih padet (CSR).  • Pamulihan bahan: éta mangrupikeun jinis pamulihan anu bahanna énggal diala.  Tiasa disebatkeun sapertos daur ulang bagian tina limbah ieu pikeun ngahindaran panggunaan bahan baku anu énggal.  Kami émut yén, upami urang ngirangan panggunaan bahan baku, urang bakal ngirangan teuing panggunaan sumberdaya alam (tautan) sareng pangaruhna ka lingkungan.  Kusabab kitu, salah sahiji pangajen anu paling penting nyaéta meunteun matéri.  Dina jenis pamulihan ieu, bahan anu dihargaan nyaéta bungkus lampu, kertas, karton, bahan organik anu dipénta sareng organik.  Kalayan bahan ieu, dievaluasi naha sababaraha jinis kompos atanapi pencernaan anaérobik tiasa dilaksanakeun.  Salaku pilihan terakhir, upami teu aya cara séjén pikeun nyéépkeun limbah ieu, éta bakal dikirim ka tempat pembuangan sampah terkendali dimana éta tungtungna dialungkeun.  Sékrési ieu kedah aman sareng léngkah-léngkah anu kedah dilaksanakeun pikeun ngajamin panyalindungan kasihatan manusa boh lingkungan.  Pamulihan limbah di Spanyol Nagara kami parantos ngalaksanakeun sababaraha panilitian anu nunjukkeun kumaha nagara-nagara Uni Éropa ngatur limbah kota padet.  Dina panilitian ieu, persentase limbah anu ditujukeun pikeun kompos, pembakaran, daur ulang sareng TPA tiasa dititénan.  Unggal tujuan dipilih pikeun sababaraha jinis limbah.  Hal kahiji anu dicobian sareng masing-masing runtah nyaéta ngahargaan aranjeunna pikeun kéngingkeun kauntungan tina aranjeunna.  Dina kasus henteu aya jinis kauntungan ékonomi atanapi anu dihasilkeun tiasa didapet, limbah éta ditakdirkeun ka TPA terkendali anu ngan ukur biogas anu tiasa diekstraksi.  Spanyol, dibandingkeun sareng nagara-nagara sanés sapertos Jérman, Dénmark atanapi Bélgia nyayogikeun perséntase anu luhur tina sadaya limbah ka TPA anu dikontrol.  Persentase ieu aya dina 57%.  Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta inohong anu luhur teuing.  Tujuan manajemén sampah anu leres nyaéta ngamanfaatkeun éta pikeun ngédit panggunaan bahan baku.  Spanyol henteu ngagaduhan manajemén limbah anu saé pikeun hal ieu.  Panilitian ieu ogé ngungkabkeun yén ngan 9% tina sadaya limbah anu ngaduruk.  Kalayan data ieu tiasa dicindekkeun yén Spanyol henteu ngamangpaatkeun énergi anu aya dina limbah ieu sareng nganggo bahan baku énggal anu tiasa diganti ku bahan daur ulang ieu.  Pamulihan limbah mangrupikeun téknik anu teras dianggo kumargi éta tiasa masihan nilai ékonomi pikeun limbah.  Urang kedah gaduh visi pangusaha anu upami limbah henteu nyayogikeun manpaatna, éta moal dianggo deui atanapi didaur ulang.  Kusabab kitu, perlu dipikirkeun yén pamulihan limbah mangrupikeun alat ékonomi.

Pamulihan limbah

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun naon pamulihan limbah sareng kumaha cara ngalaksanakeunana. Diajar ngeunaan manajemén sampah di dieu.

Tabél didaur

Diajar ngadaur ulang jati

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun anjeun sababaraha ideu anu asli pikeun diajar kumaha ngadaur mulangkeunana parabot lami di bumi. Entong sono!

Kertas daur ulang

Kertas daur ulang

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun masalah konsumsi kertas di dunya sareng urang ngajarkeun anjeun step by step kumaha ngadaur mulangkeunana kertas di bumi.

Sakumaha urang terang, karton parantos janten atanapi janten bahan anu sampurna pikeun ngadamel jati.  Sanaos mimitina ieu sigana kontradiktif, jati kardus aya sareng beuki tambah réa patalina.  Hal anu paling normal nyaéta mikir yén jati ieu moal tiasa ngadukung beurat ageung kusabab éta didamel kalayan bahan anu rada kirang tahan.  Nanging, kardus anu diperlakukeun khusus pikeun pembuatan jati mangrupikeun bahan anu tahan, ekonomis sareng berkelanjutan.  Dina tulisan ieu kami bade ngajelaskeun sadaya ciri jati kardus, ogé kaunggulan sareng karugian utama.  Perabotan kardus sareng lingkungan Diantara masalah utama anu urang ayeuna gaduhkeun ngeunaan lingkungan nyaéta konservasi sareng panggunaan sumberdaya alam (link) anu pas.  Pikeun pangwangunan, industri, jst.  Penting pikeun kéngingkeun bahan anu, salami ékstraksi sareng panggunaan, ngotorkeun sakedik-gancangna.  Pangeluaran énergi anu kedah dianggo dina pangwangunan sareng panggunaanna kedah dikontrol, ti saprak éta bakal janten masalah anu sami.  Daur ulang mangrupikeun salah sahiji pilihan utama anu anjeun tiasa nganggo deui bahan anu anjeun henteu ngagaduhan kasempetan sanés salaku produk.  Seueur ideu didamel pikeun upcycling (link).  Nanging, jati parantos dikaitkeun sareng kai salami hirup sareng sesah pikeun ngarobih pola pikir yén objék atanapi bahan anu didaur tiasa dianggo saé pikeun panggunaan ieu.  Nalika urang nyobian di abad ieu, inovasi ngagaduhan peran penting dina pamekaran ideu sareng pembuatan produk énggal.  Salaku conto, jati kardus mangrupikeun révolusi anu bakal ngajempékeun langkung ti hiji mamang perkawis éta sareng kagunaanna.  Tiasa waé mendesain sareng ngadamel jati sagala rupa nganggo kardus didaur, kumargi, sanaos anjeun mikir sanésna, éta mangrupikeun bahan anu cukup tahan.  Karakteristik utama Karton mangrupikeun bahan anu diwangun ku sababaraha lapisan kertas anu ditumpukkeun.  Ieu masihan kakuatan langkung ageung tibatan kertas biasa.  Penampilan kardus dibatesan ku lapisan luhur anu urang tingali ku panon taranjang.  Tamatna tiasa bénten sareng duanana tiasa dicetak sareng dicét.  Hatur nuhun kana ciri intrinsik kardus, urang tiasa ngadamel desain jati anu cukup pikaresepeun anu henteu ngan ukur minuhan fungsina pikeun nyimpen objék, tapi ogé nyayogikeun hiasan bumi anu inovatif anu kuat.  Sapertos anu kabuktosan, jati kardus kedah dijauhkeun sajauh-jauhna tina asor atanapi kontak langsung sareng cai.  Sapertos anu diarepkeun, teu aya mébel kardus dapur, dimana biasana, cai aya unggal dinten.  Hasil ngadamel desain mébel kardus cukup pikaresepeun sareng ngahibur.  Éta parabot anu anjeun tiasa lakukeun nyalira atanapi mésér éta parantos didamel.  Pikeun anu langkung pikaresepeun atanapi hobi, ieu mangrupikeun pilihan anu saé pisan pikeun ngadamel jati anjeun nyalira sareng henteu pati nyobian.  Pikeun kéngingkeun desain anu saé, kantun unduh témplat pdf tina sababaraha desain jati anu suksés pisan online.  Sababaraha témplat ieu gratis, tapi anu sanésna kedah dibayar.  The downside anu bahan ieu tiasa ngagaduhan nyaéta anu tahan kirang ti kai atanapi aluminium.  Tapi tangtosna, ieu diarepkeun janten karton barina ogé.  Biasana, frekuensi anu urang kedah ngaganti jati langkung ageung tibatan jati kai atanapi aluminium biasa.  Nanging, éta masih langkung mirah, henteu ngarugikeun lingkungan sareng henteu najiskeun naon-naon.  Tiasa disebatkeun, ngaevaluasi biaya sadaya tingkatan, mébel kardus langkung mirah.  Pilihan anu mampuh Upami anjeun henteu resep kana karajinan atanapi ngan saukur henteu resep atanapi henteu gaduh waktos ngurilingan ngadamel perabotan anjeun nyalira, pilihan anu sustainable pisan nyaéta milarian mébel kardus anu parantos didamel nyalira.  Aya rébuan desain anu didamel sareng dijual saolah-olah éta parabot umum.  Ieu kusabab jati kardus janten bahan trend.  Salaku conto, aya toko anu ngamungkinkeun anjeun milih parabot pikeun kamar barudak.  Aya méja, korsi, jati, ganti baju, jst.  Ku cara kieu, anjeun henteu ngan ukur bakal ngabantosan lingkungan ku henteu ngotoran atanapi ngarusak sumber daya alam, tapi anjeun ogé bakal masihan pendidikan anu saé pikeun barudak ti mimiti yuswa dina masalah lingkungan sareng konservasi.  Aya rak anu bentukna tangkal, korsi anu réngsé kalayan hadé, jst.  Urang tiasa mendakan jati kalayan langkung gaya tibatan anu biasa sareng harga anu saé pisan.  Positip ieu nyaéta, sanaos aranjeunna kedah dirobih langkung sering, anu ngabantosan anjeun henteu ngagaduhan imah anu selalu dihias dina cara anu sami pikeun nyeri tina miceun jati anyar.  Jati langkung rumit kalayan modular shelving ogé didamel.  Aranjeunna biasana hampang tapi cukup tahan sareng fungsional.  Anjeun tiasa ngaropea rohangan panyimpenan ku karesep anjeun.  Seueur perusahaan parantos bet dina kardus didaur kanggo sababaraha potongan jati na.  Sanaon sigana henteu kapake, korsi atanapi konsol didamel nganggo bingkai bahan kardus didaur.  Sababaraha pikasieuneun sampurna pikeun disimpen dina kamar tidur, jalan masuk atanapi bagian bumi.  Bahan ieu bakal masihan sentuhan modéren sareng inovatif pikeun bumi anjeun bari anjeun pasti yakin yén éta leres-leres lestari.  Kaunggulan sareng karugian tina jati karton Kauntungan utami tiasa dipendakan di: • Éta leres-leres lestari, janten henteu ngotoran lingkungan atanapi ngarusak sumber daya alam.  • Aranjeunna rada tahan.  • Modélna tiasa inovatif sareng desain hébat.  • Anjeun tiasa ngomean hiasan bumi ti jaman ka jaman.  • Anjeun tiasa ngalakukeun aranjeunna nyalira.  Di sisi anu sanésna, karugian tina jati kardus nyaéta: • Éta kirang waktos, janten aranjeunna kedah sering dirobah.  • Aranjeunna henteu ngadukung tempat anu lembab, langkung cai.  • Sababaraha desain henteu ngagaduhan utiliti pinuh anu tiasa dipiboga ku furnitur konvensional.

Jati karton

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun naon jati kardus sareng ciri utamina. Anjeun tiasa diajar ngeunaan hiasan berkelanjutan.

Aya seueur pisan simbol daur ulang pikeun produk anu urang mésér.  Aya seueur logo sareng ngartos sadayana langkung rumit.  Dina yogurt aya hiji, dina bata aya deui, botol cai anu sanésna ... Masing-masing hartosna aya artina sareng nunjukkeun pikeun didaur ulang.  Diantara simbol ieu urang mendakan titik héjo.  Naon hartosna titik ieu sareng kumaha manpaatna pikeun daur ulang produk?  Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun sadaya ciri tina titik héjo sareng pentingna pikeun didaur ulang.  Naon titik héjo Hal anu pangpayunna nyaéta terang naon héjo titik éta sareng mikawanoh éta ku panon taranjang.  Gambar anu kuring anggap, pikeun anjeun atanapi saha waé, henteu kanyahoan.  Simbol ieu parantos lami ti saprak daur ulang parantos penting.  Éta mangrupikeun bunderan anu diwangun ku dua panah anu nyilangan di sumbu nangtung.  Dina warna héjo anu langkung hampang nyaéta panah di sisi kénca sareng dina warna anu langkung peteng tanggal dina arah anu leres.  Biasana, dina format standar dimana seueur produk dipendakan, éta ngagaduhan simbol mérek.  Warna resmi nyaéta Pantone 336 C sareng Pantone 343 C, sareng disarankeun nganggo éta nalika bungkus atanapi labél produk dicitak dina opat warna.  Simbol ieu dianggo sareng tiasa ogé ditingali nalika aya produk dina latar bodas atanapi warna.  Anjeun panginten parantos ningali simbol ieu sababaraha kali.  Tapi naon maksadna?  Urang bakal ngajelaskeun ka anjeun dina langkung jéntré.  Naon hartosna Fungsi simbol ieu paling saderhana tapi nunjukkeun.  Éta hartosna yén produk anu nganggo titik héjo bakal didaur deui saatos janten limbah sareng ninggali siklus kahirupan produk.  Perusahaan anu jawab produk éta ngagaduhan sistem pengelolaan sampah terpadu (SIG) anu mayar kanggo aranjeunna tiasa ngadaur mulangkeun produkna.  Nyaéta, nalika ningali botol plastik sareng titik héjo, éta hartosna produk ieu bakal didaur deui saatos dianggo.  Mangrupikeun simbol anu netepkeun jaminan anu pasti sareng anu nunjukkeun yén perusahaan tanggung jawab bungkusan anu dihasilkeun.  Salaku tambahan, perusahaan-perusahaan ieu kedah patuh sareng Arahan Éropa 94/62 / CE sareng hukum nasional 11/97 ngeunaan Pembungkus sareng Pembuangan Runtah.  Biasana, titik héjo ieu biasana némbongan dina palastik, logam, karton, kertas sareng wadah bata.  Éta résidu paling umum anu ngagaduhan simbol ieu.  Sistem manajemén limbah terpadu anu nanganan produk anu ngandung simbol ieu sareng daur ulang anu saluyu di Spanyol nyaéta Ecoembes.  Éta ogé muncul dina wadah gelas sapertos botol, jsb.  Dina hal ieu, sistem manajemén limbah terpadu nyaéta Ecovidrio.  Supados limbah nyandak titik héjo, éta kedah nyumponan standar anu ditetepkeun.  Ku cara kieu, anu dimaksad nyaéta idéntifikasi na dipermudah sareng gampang bacaeunana sateuacan konsumen akhir langkung gampil.  Standar anu kedah ditepikeun ku produk nyaéta: • Éta henteu tiasa dirobah ku cara naon waé.  • percetakan kudu dilakukeun hormat integritas produk.  • Babandingan kedah cocog sareng anu di wadah.  • Henteu tiasa direngsekeun ku elemen grafis.  • Éta moal tiasa dirobih upami teu nganggo otorisasina Ecoembes.  Asal sareng pentingna titik héjo Asalna titik héjo ieu aya ti saprak 1991.  Perusahaan nirlaba Jérman nyiptakeunana dina taun éta sareng sacara resmi dilebetkeun salaku simbol pikeun bungkus Éropa sareng diréktur limbah di 1994.  Éta sumping ka Spanyol di 1997, nalika Ecoembes nandatanganan perjanjian sareng Pro Éropa pikeun tiasa masihan lisénsi pamakean eksklusif merek héjo di nagara éta.  Pentingna simbol ieu aya dina pentingna 3Rs (link).  Kahiji nyaéta ngirangan.  Lingkungan kulawarga mangrupikeun anu kedah ngarobih kabiasaan konsumen upami anjeun leres-leres hoyong ngahontal hasil anu nyata.  Salaku conto, ngirangan panggunaan produk anu urang henteu diperyogikeun penting pisan pikeun ngirangan panggunaan bahan baku pikeun pabrik.  Ieu ngabantosan ngirangan dampak lingkungan sareng polusi.  Upami teu kitu, henteu sadaya simbol ieu bakal masuk akal.  Urang Sunda penting anu sanés nyaéta nganggo deui.  Produk anu ngandung titik héjo ogé tiasa dianggo deui.  Salaku conto, botol cai tiasa diisi deui sababaraha kali sateuacan dibuang janten limbah.  Ieu bakal ngabantosan urang pikeun manjangkeun umur mangpaat produk sateuacan kedah ngadaur mulangkeunana atanapi ngantepkeun éta salaku limbah.  Anu pamungkas, basa Sunda anu katilu nyaéta ngadaur ulang.  Daur ulang, sanaos éta anu paling dikenal sareng disebatkeun, kedah janten aturan anu paling henteu penting.  Ieu kusabab, sanaos prosés daur ulang urang tiasa kéngingkeun produk énggal tina limbah salaku bahan baku, dina prosésna kami nganggo énergi, mesin sareng éta ogé terkontaminasi.  Urutan pentingna Urang Sunda Pikeun titik héjo pikeun asup akal dina produk, 3R mangrupakeun faktor anu penting pisan.  Anu paling penting nyaéta ngirangan.  Tangtosna, ku ngirangan konsumsi produk, perusahaan ageung henteu ningali kauntunganana ku ngirangan penjualanna.  Éta rada kontradiktif dina modél ékonomi anu urang gaduh ayeuna.  Upami urang kedah ngahasilkeun pendapatan, urang ogé kedah ngadaur mulangkeunana pikeun ngagaduhan bahan baku langkung.  Ngirangan mangrupikeun basa Sunda anu paling penting pikeun lingkungan nyarios.  Nanging, éta anu paling henteu merenah sacara ékonomis nyarios.  Dina kasus perusahaan anu mayar sistem pengelolaan limbah terpadu ieu, aranjeunna ngajantenkeun aranjeunna mastikeun yén, sakali dipasihan fungsina salaku produk, limbahna diolah leres sareng didaur ulang.  Éta mangrupikeun jaminan yén, salaku perusahaan, anjeun henteu ngotoran produk anu didamel.  Salaku tambahan, anjeun pastikeun yén, ku runtah sareng daur ulang na, éta bakal tiasa masihan kahirupan anyar salaku produk énggal.

Titik Héjo

Diajar sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan pentingna titik héjo. Lebetkeun di dieu pikeun diajar langkung seueur ngeunaan simbol daur ulang ieu.

Daur mulang baju

Dina tulisan ieu kami ngajarkeun anjeun téhnik anu paling asli pikeun ngadaur mulangkeunana baju di bumi sareng masihan panggunaan énggal. Entong sono!

Runtah padet

Limbah padet nyaéta bahan anu dihasilkeun unggal dinten di panjuru dunya. Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun klasifikasi na kumaha cara ngaturna.

Daur mulang plastik

Daur mulang plastik

Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun sacara rinci ngeunaan cara ngadaur mulangkeunana palastik ku cara anu leres. Lebetkeun di dieu pikeun ngajawab patanyaan anjeun.

Wadah sampah abu

Wadah abu

Henteu yakin kana sampah naon anu disimpen dina wadah abu? Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun ka anjeun sacara rinci pisan. Datang sareng diajar ngeunaan éta.

upcycling

Upcycling

Upcycling mangrupikeun téhnik daur ulang dimana urang masihan utiliti anu langkung ageung pikeun limbah tibatan anu tiheula. Di dieu urang ngajelaskeun sadayana sacara rinci

Wadah coklat

Wadah coklat

Dina tulisan ieu anjeun bakal tiasa méréskeun sadaya mamang ngeunaan wadah coklat. Anjeun bakal diajar naon anu anjeun kedah buang sareng naon anu dianggo ku éta.

Pentingna ka-3

Anu ka-3

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun ku cara anu detil aspek-aspek utama dina 3r. Ku cara kieu urang ngajelaskeun kumaha carana ngirangan, nganggo deui sareng ngadaur mulangkeunana.

Wadah konéng

Wadah konéng

Kami ngajelaskeun jinis-jinis runtah pikeun disimpen dina wadah konéng. Lebetkeun pikeun terang kasalahan anu paling umum sareng sababaraha kapanasaran.

Naon hal anu tiasa didaur ulang

Naon hal anu tiasa didaur ulang

Kami ngajelaskeun sacara rinci naon hal anu tiasa didaur sareng naon pentingna didaur ulang. Lebetkeun sareng terang langkung seueur ngeunaan éta.

Botol kaca

Daur ulang botol kaca

Daur ulang botol kaca nyaéta urutan sadidinten. Dina tulisan ieu anjeun bakal tiasa terang naon prosés daur ulang na sareng keraguan anu timbul.

ideu pikeun ngadaur mulangkeunana botol plastik

Daur mulang botol plastik

Dina tulisan ieu anjeun tiasa diajar seueur ideu ngeunaan kumaha ngadaur ulang botol plastik sareng masihan kasempetan kadua pikeun aranjeunna. Anjeun hoyong terang langkung seueur?

biodegradasi

Naon produk biodegradable

Produk biodegradable mangrupikeun produk anu tiasa nguraikeun nyalira sacara alami. Diajar didieu sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan éta.

simbol daur ulang

Simbol daur ulang

Dina tulisan ieu anjeun bakal tiasa terang sadayana jinis simbol daur ulang anu aya sareng hartos masing-masing na. Naha anjeun hoyong terang aranjeunna?

daur ulang

Daur ulang beuki gampang

Urang tiasa ngadamel gerakan anu saderhana sareng gampang pikeun didaur ulang sareng, tanpa disadari, urang bakal ngabantosan planét urang. Naha anjeun hoyong terang naon ari gerakan éta?

Runtah plastik Mediterania didaur janten baju

200 kapal mancing Spanyol parantos ngamimitian ngempelkeun limbah plastik di Laut Tengah. Pabrik Madrid badé ngalakukeun daur ulang limbah ieu pikeun ngadamel lawon pikeun mérek pakean.

Polusi udara dirobih janten tinta printer

Panaliti nembé ngembangkeun sistem hisap sareng filtrasi anu cerdik, berkat anjeunna ngatur nimba karbon karbon tina polusi udara sareng ngajantenkeun kana tinta printer.

Produksi palastik dunya

Produksi palastik dunya ningkat unggal taun (288 juta ton, nyaéta, langkung ti 2,9% di 2012), hubungan langsung sareng tumuhna penduduk, sareng akibatna, ku paningkatan jumlah sampah.

Daur ulang kertas sareng limbah kardus

Kertas sareng kardus didamel tina kai, langkung ageung jumlah kertas sareng karton anu dikonsumsi, sareng langkung ageung karusakan leuweung. Kauntungannana kertas sareng karton nyaéta tiasa dipulihkeun sareng didaur ulang kanggo ngadamel kertas sareng karton anu sanés.

Naon énergi abu

Énergi abu sering nyarios pikeun nunjukkeun pangaruh lingkungan pikeun produk.

Bentang hirup tina runtah di alam

Pembuangan sampah di alam gaduh seueur akibat anu urang henteu terang kumaha ngukur pisan ... sareng éta biasana biasana langkung lami tibatan anu urang pikir dugi ka musnah.

Jantenkeun cai kirang dikotor

Sanaos leres yén industri atanapi patani sering dituduh ngotorkeun cai, pangguna swasta ogé ngagaduhan tanggung jawab masing-masing.

Mangpaat minyak daur ulang

Nalika urang tuang minyak masak atanapi minyak mobil kana tilelep, urang nyababkeun karuksakan laut sareng sagara sabab janten pilem tahan cai anu ngahalangan surup panonpoe sareng bursa oksigén tina kahirupan laut.

Titik bersih

Naon anu urang tiasa nyandak kana titik bersih

The Clean Points mangrupikeun tempat anu disebarkeun di sadaya kota Spanyol dimana anjeun tiasa nyandak limbah anu henteu kedah ditingalkeun dina wadah sabab bahaya pisan pikeun lingkungan.

Panén cai hujan

Kumaha ngamangpaatkeun cai hujan

Cai hujan tiasa manpaat pikeun sagala rupa panggunaan di bumi, anjeun tiasa ngumpulkeun sareng nyalurkeunana pikeun ngirangan konsumsi cai nginum di bumi, ngabantosan lingkungan.

Printer ramah lingkungan

Nyetak dina kertas tetep matak pikahariwangeun lingkungan. Salaku tambahan kana kampanye tabungan, perusahaan nyobian ngembangkeun téknologi anu ngamungkinkeun aranjeunna nganggo kirang kertas sareng mangsi.