Kurang gizi, kaséhatan sareng lingkungan

pertanian

La Organisasi PBB pikeun Pangan sareng Pertanian (FAO) sareng WHO (WHO) parantos ngumumkeun peluncuran konperénsi internasional kadua ngeunaan nutrisi (CIN2) anu bakal kajantenan di Roma ti 19 dugi ka 21 Nopémber, sareng bakal ngatasi salah sahiji masalah anu paling penting dina waktos urang: kumaha carana ngatur deui pamaréntahan sistim nutrisi mundial pikeun nyanghareupan tilu tantangan pangbadagna abad ka-XNUMX?

Tangtangan munggaran, proporsi ageung tina populasi mundial dinten ieu kakurangan tina kurang gizi. Sapertilu barudak di nagara berkembang pangwangunan kurang beurat atanapi nyangsang naékkeun. Dua milyar jalma kapangaruhan ku kakurangan di mikronutrién, sareng langkung ti 840 juta sangsara kalaparan kronis.

Tangtangan kadua, masalah tina kasehatan patalina sareng kacukupan atanapi kaleuleuwihan konsumsi urang, kalayan téhnik produksi, transformasi industri atanapi sebaran lepat, sumebar. Obesitas sareng kaleuwihan beurat aranjeunna mangaruhan sakitar XNUMX milyar jalma.

El kaleuleuwihi pameunteu lemak atanapi gula, résidu péstisida dina tuangeun, paningkatan panggunaan suplemén gizi parantos janten fenomena masif ambisi Sosial. Henteu kaitung masalah kaamanan kabersihan anu maéhan sakitar tilu juta jalma unggal taun di dunya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)