Karajinan sareng bahan didaur

karajinan kalayan bahan didaur

Aya seueur cara pikeun ngamangpaatkeun bahan-bahan anu ku kami moal dianggo deui. Salah sahijina nyaéta ngalakukeun karajinan kalayan bahan didaur. Éta karajinan gampang nyaéta aranjeunna ngantepkeun anjeun pikeun ngahémat dina jaman anu paling hese ékonomi ieu. Salaku tambahan, urang tiasa ngadamel karajinan sareng bahan daur ulang di bumi tanpa kedah mésér naon waé sareng dibantuan ku kulawarga sareng babaturan.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun mana karajinan anu pangsaéna kalayan bahan didaur sareng kumaha anjeun kedah ngalaksanakeunana.

Karajinan sareng bahan didaur

lampu ku botol

Upami anjeun hoyong ngadamel tabungan anu saé di bumi, langkung saé didamelna karajinan nganggo bahan daur ulang. Mangrupikeun cara anu cukup murah pikeun ngadamel parabotan bumi anu didamel ku nyalira. Salaku tambahan, gaya ieu ngabantosan urang pikeun adaptasi sareng selera urang. Urang ogé tiasa nyiptakeun sababaraha perkakas anu cukup praktis sareng mangpaat pikeun bumi. Upami urang nambihan sadayana ieu kanyataan yén urang ngadamel karajinan sareng bahan didaur, urang ogé bakal ngahémat artos sareng ngirangan pangaruh lingkungan anu urang hasilkeun.

Anjeun pastina bakal ngagaduhan botol kaca, koran lawas, sareng sajabana. Yén urang henteu ngalakukeun nanaon tapi buang kana wadah. Hatur nuhun kana ideu anu bakal kami pasihkeun, anjeun tiasa masihan bahan ieu hirup kadua.

Karajinan sareng bahan didaur kanggo ngahias bumi

ideu karajinan kalayan bahan daur ulang

Hayu urang tingali naon karajinan utama sareng bahan daur ulang anu tiasa urang lakukeun pikeun ngahias bumi urang. Karajinan ieu Éta rada saderhana, gampang di panon, sareng murah pisan. Nyatana, anjeun tiasa ngarobih tampilan umum imah anjeun sababaraha kali tanpa nyéépkeun seueur artos. Hayu urang tingali naon karajinan ieu.

Lampu sareng botol plastik

Mangrupikeun salah sahiji karajinan anu paling saderhana, paling fungsional anu ngahijikeun kreativitas unggal jalma dina gaya anu badé didamel. Salaku tambahan, éta ngabantuan pikeun pakéan sadaya pelosok bumi anjeun nganggo gaya anu cukup tanpa kedah nyéépkeun artos. Henteu ngan ukur urang ngahémat artos tapi urang ogé ngabantosan lingkungan kalayan masihan botol plastik hirup kadua.

Hal kahiji anu kedah dilakukeun nyaéta cet botol anu warna anu anjeun pikahoyong sareng nambihan layar ka buruan. Atawa éta ngan ukur hiji-hijina bahan anu tiasa didamel lampu-lampu. Éta ogé tiasa didamel nganggo pariuk timah, kaléng bir atanapi kaléng soda. Pikeun ngadamel lampu ieu, anjeun ngan ukur kedah kosong, bor pikeun ngadamel liang, cet anu diperyogikeun sareng lampu anu aya dina ranté. Lampu ieu sami sareng anu dianggo pikeun tangkal Natal.

Rak, puzzles, gulungan sareng lampu

Ban daur ulang mangrupikeun salah sahiji limbah anu paling loba di daérah perkotaan. Anjeun panginten tiasa gaduh ban ban anu lami sareng anjeun tiasa ngadamel rak anu aslina. Rak ieu sampurna pikeun nempatkeun di garasi atanapi pikeun kamar budak. Ngan ukur ban, sababaraha papan kai sareng sababaraha katrampilan DIY anjeun tiasa ngagaduhan rak buku anjeun. Anjeun tiasa ngantepkeun warna alami atanapi cet ku warna anu béda.

Pasti anjeun kaleungitan tatarucingan dina laci kalayan potongan anu leungit atanapi anjeun parantos parantos sababaraha kali. Éta tiasa dianggo pikeun ngahontal desain anu pikaresepeun pisan. Desain ieu ogé ngagaduhan seueur aplikasi. Salaku conto, anjeun tiasa nyiptakeun inohong sapertos makuta idéal pikeun tangkal Natal.

Urang ogé tiasa ngadaur mulangkeunana benang benang anu parantos dianggo mangtaun-taun nalika ngaput. Kalayan utas anjeun tiasa ngadamel seueur karajinan sapertos gambar hiasan kanggo bumi.

Solokan dapur sareng parutan ogé tiasa dianggo pikeun ngadamel karajinan sareng bahan daur ulang. Parabot ieu ngagaduhan sababaraha kagunaan sanés parutan kéju sareng sayuran sanés. Éta tiasa sampurna pikeun nyiptakeun lampu sareng éta katingalina lumayan menawan. Anjeun tiasa ngalakukeun hal anu sami sareng solokan dapur sareng alat-alat sanés. Anjeun kedah nempatkeun utensil dina siling sareng bohlam di jero. Éta bakal gaduh pangaruh anu cukup narik ati.

Karajinan sareng bahan daur ulang: ngamangpaatkeun objék lami

hiasan ku lampu bohlam

Pot kembang mangrupikeun barang anu nyésa di bumi anu ngagaduhan pepelakan atanapi kebon di jero ruangan. Sanés sanés mimitina anjeun badé ningali bohlam lampu dina lebet pot kembang. Pikeun ngalakukeun ieu, urang bakal nganggo bohlam anu parantos usul anu lami tina anu gaduh filamen. Lampu bohlam ieu lengkep luntur tapi tiasa dipasihan kahirupan kadua. Bahan-bahan anu urang peryogikeun ngadamel panci nganggo bohlam nyaéta sapertos kieu: bohlam, tang sareng silikon panas. Materi terakhir ieu leres-leres opsional.

Hal kahiji anu kedah urang lakukeun nyaéta miceun tutup bohlam sareng ieu urang bakal nganggo tangna. Sakali kami parantos ngabuka bohlam, urang cabut potongan tengah anu warna hideungna. Biasana bagian tengah ieu tempatna di beulah luhur benteng. Nalika kami parantos ngaleungitkeun, kami bakal masihan sababaraha potongan nganggo tang anu sami kanggo tiasa ngarecah sapotong kaca leutik ieu. Potongan éta mangrupikeun anu ngurus nyekel filamén anu bakal kami anggo. Sugan ieu mangrupikeun bagian anu paling hese pikeun karajinan sabab anjeun kedah peka pisan sareng daérah ieu. Mangrupikeun potongan anu hipu sareng upami urang pencét pisan kami tiasa ngarecah bohlam.

Nalika kami parantos ngarecah bagian tengah gelas kami nyobian ngaleungitkeun sakujur per bunderan. Kieu carana urang tiasa ngaleungitkeun sadaya kamungkinan puncak anu parantos dibereskeun saatos niupna. Kalayan bagian diputer ka jero, éta bakal tetep babarengan sareng filamén dina jero bohlam. Ayeuna waktuna pikeun ngaluarkeun aranjeunna. Cara anu paling saé pikeun nempatkeun bohlam nyaéta tibalik sareng cokot sapu kapas anu dicelupkeun kana alkohol kanggo ngabersihan sadayana gelas bohlam boh di jero sareng di luar.

Upami urang hoyong bohlam nangtung, urang kedah nyandak bedil silikon sareng nempatkeun sababaraha lampu di handapeun. Kami ogé tiasa nganggo cimata silikon perekat diri ieu. Léngkah pamungkas nyaéta nempatkeun kembang di jero sareng anjeun tiasa nempatkeun pepelakan alami sareng sakedik cai atanapi kaén atanapi tiruan pepelakan palastik. Upami anjeun hoyong ngagantungkeunna, urang ngan ukur butuh kapas pikeun ngabungkus tutupna teras nempatkeun kana juru rohangan.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan sababaraha karajinan anu paling saé kalayan bahan daur ulang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Anonim Otter P cenahna

    Abdi hoyong anjeun nempatkeun kumaha carana ngadamel karajinan rahayu sabab kuring geus nepi ka Kemis ieu pikeun ngalakukeun eta sarta sakumaha aranjeunna henteu nempatkeun prosedur kuring henteu ngalakukeun eta, sabab kasalahan anjeun kuring bisa earn 1.0 dina dagang jeung DUVERSE materi. JENGKÉ, MAH MAH MAH AYA NU NU KAJADI SAHA.

bool (leres)