Kapsul kopi kedah didaur dina wadah khusus

kapsul kopi

Di masarakat ayeuna urang ngahasilkeun limbah anu teu aya watesna dina akhir dinten. Henteu ngan ukur dina jumlah, tapi dina sababaraha rupa. Biasa kana runtah sareng daur ulang umum, sapertos plastik, bungkus, kertas sareng karton, gelas sareng organik, urang henteu ngémutan yén aya seueur jinis sampah anu sanés sareng aya anu kedah dilakukeun sareng aranjeunna.

Dina hal ieu, urang badé nyarioskeun résidu kapsul kopi. Sabalikna tina anu panginten, kapsul kopi teu kedah dituang kana wadah konéng, tapi aya mékanisme anu dikembangkeun ku perusahaan pikeun ngumpulkeun sareng ngubaran jenis limbah ieu. Naha anjeun hoyong terang naon anu dilakukeun ku kapsul kopi?

Résidu kopi

wadah kapsul kopi

Kapsul kopi henteu dianggap bungkusan numutkeun Hukum Pakét sareng Limbah. Ieu kusabab kapsul teu tiasa dipisahkeun tina produk anu dikandungna. Kusabab kitu, éta henteu lebet kana ranté daur ulang bungkusan sapertos botol, kaléng atanapi bata anu disimpen dina wadah konéng tapi kedah dilakukeun ku cara anu sanés.

Pikeun ngubaran limbah ieu, perusahaan sapertos Nespresso sareng Dolce Gusto parantos ngalaksanakeun program kanggo ngubaran limbah ieu sareng ngadaur mulangkeunana. Titik bersih pikeun ngadaur ulang kapsul kopi parantos dipasang ti Pébruari 2011 di Barcelona. Sakuliah Spanyol, aya anu disebarkeun di sakitar 150 poin koléksi pikeun Dolce Gusto sareng 770 pikeun Nespresso. Perusahaan nyatakeun yén aranjeunna tiasa ngadaur ulang 75% kapsul anu dijualna, tapi aranjeunna gagal mastikeun jumlahna konsumén saleresna balik kana wadah.

Bahan daur ulang

daur ulang kapsul

Ukuran ieu mangrupakeun ide anu saé, tapi kurangna kanyaho yén kapsul ngagaduhan titik daur ulang nyalira ampir umum. Saatos panilitian anu dilakukeun ku Organisasi Konsumén Spanyol (OCU), éta kauninga yén ngan ukur 18% konsumén anu mésér kapsul ieu didaur ulang ku aranjeunna dina poin saluyu na. Nanging, 73% ngaku yén aranjeunna miceun aranjeunna.

Perusahaan misah bahan plastik atanapi aluminium masing-masing tina kopi. Anu baheula didaur ulang dina pepelakan anu khusus dina bahan ieu. Plastik dianggo, contona, pikeun pembuatan parabot kota sapertos bangku atanapi wastebasket. Kopi ogé didaur salaku kompos kanggo pepelakan.

Ku alatan éta, perlu manjangan élmu ieu ka langkung seueur jalma supados bahan ieu tiasa dianggo.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.