Pangaruh longsoran mungkin tina keluhan ngeunaan motong kana pembaharuan

california ngahasilkeun teuing tanaga surya

Tilas bank umum Jérman WestLB, parantos janten éntitas terakhir anu parantos nunjukkeun gugatan hukum ngalawan Karajaan Spanyol sateuacan ICSID (Pusat Internasional pikeun Padumukan Sengketa Investasi) ku potongan imbalan énergi terbarukan dilakukeun ku Pamaréntah PP.

Kalayan ieu, parantos aya langkung ti 30 arbitrase ngalawan nagara urang di organisasi internasional anu béda pikeun gugatan anu diajukeun ku investor asing di Spanyol: hiji, sateuacan Uncitral (Komisi PBB); tilu, sateuacan Arbitrase Institute of Stockholm Chamber of Commerce, sareng 28 sateuacan ICSID (World Bank).

Kusabab gugatan hukum anu munggaran, anu diajukeun 6 taun ka pengker, ngalawan pembaruan séktor anu dilakukeun ku pamaréntah Zapatero dugi ka ayeuna, ngan ukur tilu arbitrase anu direngsekeun. Dua di Stockholm, nguntungkeun ka nagara urang, sareng hiji di ICSID, anu pang anyarna sareng anu sapertos kitu sakumaha mairan dina halaman wéb ieu, nguntungkeun pikeun dana investasi Eiser.

ICSID ngutuk Spanyol dina bulan Méi kamari denda 128 juta euro, ditambah bunga, pikeun karusakan anu dipotong ku premium anu disababkeun dina tilu tutuwuhan termal surya na perenahna di kidul Spanyol.

tanaga surya

Sababaraha motong tanpa santunan

Miguel Angel Martinez-Aroca, présidén Anpier (National Association of Photovoltaic Energy Producers), negeskeun yén aya dua nuansa penting anu ngabédakeun dua panghargaan Pengadilan Stockholm ti ICSID. "Dina hiji sisi, kasus Stockholm ngarujuk kana réformasi séktor anu disahkeun ku pamaréntah sosialis tina Rodríguez Zapatero sareng ICSID kana reformasi PP anu pangénggalna.

Di pihak anu sanésna, sareng anu paling penting, pamaréntahan Zapatero ngimbangan tilu taun dipotong ku lima taun deui ngajaga imbuhan, nyaéta santunan éta punjul ti motong. Nanging, Pamaréntah Rajoy henteu netepkeun santunan pikeun potonganna anu luhur pisan.

Mr Martínez nambihan yén, Konflik anu tiasa diperbaharui parantos nempatkeun Spanyol salaku salah sahiji tina tilu nagara di dunya kalayan seueur gugatan anu diajukeun ngalawan éta. Sareng anu langkung penting, Nagara kedah nyanghareupan santunan anu jumlahna 7.000 juta upami sésa arbitrase satuju sareng investor. "Ieu bakal ninggalkeun nagara urang sareng gambar anu duka."

Pikeun bagian na, Menteri Energi, Pariwisata sareng Agenda Digital, Álvaro Nadal, parantos sacara publik nyarios yén kompensasi ieu aranjeunna tong hariwang teuing ka anjeunna, kumargi aranjeunna bakal teras langkung handap tina tabungan anu dihasilkeun ku réformasi séktor listrik.

Saatos arbitrase ICSID anu ngutuk Karajaan Spanyol denda 128 juta, Pamaréntah parantos nyatujuan hukum anu kalangkungan sistem listrik bakal dianggo mayar seueur pisan éta rupa sapertos anu pikahareupeun anu sanésna.

rajoy sareng esteban

Kaputusan ieu henteu resep pisan di séktor éta, saatos dua belas taun deficit, sistem parantos akumulasi ti saprak 2014 langkung seueur ngeunaan 1.130 juta dugi ka 2016. Numutkeun ka sababaraha organisasi, «Ngagunakeun surplus séktor pikeun mayar kompénsasi pikeun potongan ka investor internasional teu matak kaduhung.

Di sisi anu sanésna, dina konflik ieu aya paradoks anu serius yén investor Spanyol henteu tiasa ayeuna-ayeuna pulih deui Investasi anu dilakukeun dina pepelakan anu tiasa diénggalan kusabab Mahkamah Konstitusi sareng Mahkamah Agung parantos alesan ka pamaréntahSedengkeun investor asing dina pepelakan anu sami tiasa nampi santunan berkat arbitrase internasional (anu ngan ukur tiasa dianggo ku entitas asing).

Ombudsman pikeun nyalametkeun

Kaayaan ieu dikutuk ku sakelompok jalma anu kapangaruhan sateuacan Ombudsman, anu nyarankeun yén Pamaréntah "ngadopsi langkah-langkah anu diperyogikeun sahingga investor Spanyol dina énergi fotovoltaik anu parantos ningali remunerasi na henteu nampi perlakuan anu langkung parah tibatan investor ti nagara anu asup Perjangjian dina Piagam Énergi.

Salaku tambahan, éta kedah netepkeun mékanisme anu dianggap merenah pikeun ngimbangan pangorbanan tunggal anu dirobih ku parawatan pikeun padamel. Investor Spanyol".

Bahan LPP pikeun panél surya

ICSID

Ngeunaan arbitrase internasional, kudu dicatet yén éta prosés lambat pisan sareng resolusi na final. Dina kasus ICSID, 27 tina 28 kasus parantos nunjuk pengadilan anu aya, dibentuk ku présidén sareng dua wasit, salah sahiji dipilih ku masing-masing pihak. Katiluna asalna ti nagara anu béda sareng béda. Biaya arbitrase ICSID pangénggalna, anu masihan alesan ka Eiser Inggris, jumlahna ampir 900.000 euro, anu 255.000 pakait sareng presiden pengadilan, Amérika John Crook, 163.000 euro ka arbitrator Bulgaria Alexandrov, anu ngabela ngagugat, sareng 114.000 ka New Zealander McLachlan, anu ngabela kapentingan Karajaan Spanyol.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.