Kamajuan anu hébat anu bakal sumping pikeun ngamajukeun énergi anu terbarukan

Sanaos kami ngaitkeun ideu pikeun néwak sareng ngamanfaatkeun énergi ti panonpoé sareng panel surya, umat manusa parantos ngamanpaatkeun sumber énergi ieu saprak rébuan taun ka pengker pikeun cahaya sareng panas bumi anjeun, kéngingkeun cai panas sareng asak. Sedengkeun pikeun angin, pabrik-pabrik ayeuna mangrupikeun épolusi anu parantos dipidangkeun dina Don Quixote Cervantes.

Kamajuan téknologi parantos ngarobah énergi panonpoé sareng angin, sareng anu sanésna, janten hal beuki éfisién sareng gampang dianggo, tapi masih jauh kénéh jalan sateuacan urang permanén tiasa hilap suluh fosil sareng dianggo hungkul énergi alternatip. Ratusan kelompok panaliti sareng insinyur di panjuru dunya damel pikeun ningkatkeun épisiénsi énergi ieu, sareng ieu sababaraha ideu na.

1. Perovskites

Perovskite

Sél surya dumasar silikon ayeuna ngalaman sababaraha watesan: éta didamel tina bahan anu jarang éta aya di alam dina bentuk murni sareng diperyogikeun pikeun ngajantenkeunana, aranjeunna kaku sareng beurat sareng efisiensi na terbatas sareng sesah skala. Sababaraha matéri énggal, disebat perovskites, dipasang dina sababaraha kamajuan pangsaéna pikeun direngsekeun watesan ieu, hatur nuhun kanyataan yén aranjeunna gumantung kana elemen loba pisan sareng murah sabab ngagaduhan kamungkinan pikeun ngahontal efisiensi anu langkung ageung.

Perovskites mangrupikeun a kategori bahan anu lega dimana molekul organik kabentuk seuseueurna ku beungkeut karbon sareng hidrogén nganggo logam, sapertos timbel, sareng halogén, sapertos klorin, dina kristal bentukna kisi. Aranjeunna tiasa didapet ku gampang betah, murah sareng tanpa émisi, hasilna pilem ipis sareng ringan anu tiasa diadaptasi kana bentuk naon waé, anu bakal ngamungkinkeun pembuatan panel surya ku cara anu saderhana, épisién sareng sareng hasilna adaptasi sareng gampang dipasang.

Nanging, aranjeunna ngagaduhan dua kakurangan: anu kahiji nyaéta kamungkinan ngahijikeun kana produksi masal éta henteu acan kabuktosan; anu sanésna, anu aranjeunna condong ngarecah lumayan gancang dina kaayaan nyata.

2. mangsi Photovoltaic

mangsi fotovoltaik

Pikeun méréskeun masalah ieu sareng perovskites, tim ti Laboratorium Energi Terbarukan Nasional AS parantos nyiptakeun cara anyar pikeun méréskeunana. Éta ngeunaan ngadamel 'tinta photovoltaic anu ngamungkinkeun aranjeunna janten dina prosés produksi otomatis.

Panilitian ieu dimimitian ku a pervoskite saderhana pisan diwangun ku iodin, timah sareng methylammonium. Dina kaayaan normal, campuran ieu bakal gampang ngabentuk kristal, tapi éta bakal lami dina suhu luhur pikeun nguatkeun engké, anu bakal reureuh sareng ngajantenkeun prosés manufaktur langkung awis. Janten tim ieu milari kaayaan anu bakal ngagancangkeun formasi kristal, anu ngalibatkeun ngagentoskeun sababaraha bahan sareng sanyawa anu sanés, sapertos klorin, sareng nambihan naon anu disebatna "pelarut négatip," hiji hal anu bakal gancang ngalunasanana.

3. Turbin angin rotor ganda

Numutkeun ka insinyur Anupam Sharma sareng Hui Hu, ti Pusat Énergi Iowa, dasar pembangkit angin ngagaduhan dua masalah utama anu ngawatesan efisiensi na: hiji, éta potongan buleud ageung anu henteu ngahasilkeun tanaga dina dirina, sareng anu kadua, éta aranjeunna ngabalukarkeun a gangguan dina angin anu ogé ngirangan énérgi generator naon waé anu aya di tukangeun aranjeunna antara 8 sareng 40% gumantung kana kaayaan.

Angin kakuatan

Solusi anjeun nyaéta tambahkeun rotor kadua, langkung alit, ka unggal turbin. Numutkeun kana simulasi sareng tés anu dilakukeun dina torowongan angin, agul-agul anu nambihan nambihan énergi anu dihasilkeun dugi ka 18%. Rencana na ngembangkeun turbin sareng rotor dobel sakumaha épisién mungkin, tangtoskeun dimana tempat anu paling saé pikeun nempatkeun anu kadua, sabaraha ageungna, kumaha bentukna dasarna sareng upami éta kedah diputer dina arah anu sami sareng rotor utami, atanapi sabalikna.

4. Panel surya ngambang

Ti saprak 2011 parusahaan Perancis Ciel & Terre parantos damel damel panel surya ageung ngambang. Sistem na, disebat Hydrelio Floating PV ngamungkinkeun panel surya umum dipasang dina cai anu ageung sapertos situ, waduk sareng saluran cai pikeun irigasi sareng anu sami, ogé bendungan pikeun pembangkit listrik fotovoltaik. Éta ngeunaan nyiptakeun alternatip anu saderhana sareng lumayan pikeun taman surya terestrial, khususna mikiran industri anu ngagunakeun luas cai sareng aranjeunna henteu kedah kaluar pikeun masihan aranjeunna langkung seueur dianggo.

panel surya Korea

Numutkeun ka perusahaan, aranjeunna gampang dirakit sareng dibongkar, aranjeunna tiasa diadaptasi kana konfigurasi listrik anu béda, aranjeunna tiasa diukur sareng teu kedah alat-alat beurat atanapi alat. Fasilitas munggaran tina jenis ieu parantos diwangun di Inggris sareng Jepang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.