Kaleungitan uranium radioaktif dideteksi di belah kulon kalér-tengah Laut Tengah

Tengah

dina kolom cai diulik Ku Pusat Akselerator Nasional (CNA), sajumlah uranium-236 parantos kapendak anu ngaleuwihan ku faktor 2,5 yén daérah anu sami sami dina lintang anu sami.

Panilitian ieu parantos diterbitkeun dina jurnal Élmu tina Total Lingkungan sareng éta parantos ngaanalisis tingkat isotop radioaktif ieu di stasiun Oceanographic DYFAMED anu ayana di Laut Ligurian, daérah Laut Mediterania anu perenahna antara Riviera Italia sareng pulau Corsica.

Panilitian nyobian mendakan sumber lokal sareng régional uranium-236 anu mangaruhan perairan sareng sédimén daérah éta, ogé prosés alami anu bakal kapangaruhan ku fénoména anu katelah fallout global, anu radioaktif dileupaskeun ku aerosol nalika tés nuklir atmosfir antara taun 40an sareng 80an.

Kami nyanghareupan isotop radioaktif anu ngagaduhan apjaman satengah umur 23,4 juta taun sareng yén éta mangrupikeun radioisotop anu sintétik, anu mangrupikeun anu teu aya sacara alami di Bumi sareng anu diciptakeun ngalangkungan réaksi nuklir ieu. Ieu biasana aya dina émisi reaktor nuklir, naha teu kahaja atanapi dikontrol.

Ulikan ieu anu pangpayunna nunjukkeun data uranium-236 di Laut Tengah sareng anu munggaran diala ku sistem CNA 1 MV AMS. Naon anu tungtungna dikumpulkeun ku panilitian nyaéta di daérah éta aya sumber tambahan pikeun isotop sareng diantarana, émisi anu dikawasa tina tutuwuhan olahan bahan bakar nuklir Marcoule di Perancis tiasa janten cukang; kacilakaan Chernobyl; atanapi tina operasi anu diturunkeun tina tutuwuhan nuklir anu aya di baskom Mediterania.

Pokokna aranjeunna kedah langkung studi pikeun milari asal usul kaleuwihan uranium-236.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.