Naha kabeungharan anu dihasilkeun ku pembaharuan penting dina PDB di Spanyol?

lélang terbarukan

Untungna, taun kamari, sareng kanggo taun berturut-turut kadua, énergi héjo ningkat kontribusina pikeun ékonomi nasional sareng aranjeunna murah utamina harga pasar listrik.

Hanjakalna, sareng sakumaha mairan dina halaman wéb ieu, anu karuksakan padamelan di séktor éta, ngaku langkung ti 2.700 padamelan.

Pakasaban di Spanyol

Ku téknologi, anu nyiptakeun padamelan paling ageung di 2016 nyaéta angin (535), fotovoltaik surya (182), thermoelectric surya (76), geoterma entalpi rendah (19), laut (17) sareng kakuatan angin mini (lima belas) . Nanging, kaseueuran padamelan di sektor éta terkonsentrasi dina turunan énergi biomassa. Ieu dituturkeun ku angin, kalayan 17.100, sareng fotovoltaik surya, kalayan 9.900, numutkeun data anu disayogikeun ku Irena (Badan Energi Terbarukan Internasional).

Di dunya sanésna, photovoltaic surya mangrupikeun salah sahiji aya dina sirah, ku padamelan 2,8 juta jalma, anu ngagambarkeun 11% tina sadaya padamelan anu dihasilkeun ku pembaharuan. Dituturkeun ku pamasangan angin, kalayan 1,1 juta padamelan.

Pagawean anu tiasa direnovasi

Irena parantos netepkeun salaku tujuan pikeun matuh ka kawijakan parobihan iklim anu dugi ka taun 2030 palaksanaan pembaruan di dunya bakal dua kali. Éta bakal, ku itunganana, ngajantenkeun 24 juta jalma bisa padamelan di séktor ieu ku harita.

Numutkeun ka Irena, anu ngagunakeun Asosiasi Perusahaan Energi Terbarukan (APPA) salaku narasumber, séktor asalna ngancurkeun padamelan ti saprak 2008, nalika pembaharuan damel sakitar 150000 urang, taun éta angka pangluhurna kacatet di nagara urang.

ngembangkeun pembaharuan

Irena nyalahkeun kaayaan ieu "kabijakan ngarugikeun di séktor listrik«, Anu nyababkeun jumlah karyawan dina angin, surya sareng biomassa terus turun.

PDB di Spanyol

Saatos mangtaun-taun turunna, sigana sumber énérgi anu terbarukan mimiti ningkat saeutik demi saeutik, beuratna dina ékonomi nagara urang. Numutkeun kana Panilitian Pangalaman Makroeconomic Dampak Energi Terbarukan di Spanyol anu disiapkeun taunan ku Asosiasi Perusahaan Energi Terbarukan (APPA), di 2016 séktor nyumbang 8.511 juta euro ka PDB, anu ngagambarkeun 0,76% tina total sareng paningkatan 3,3. % dibandingkeun sareng taun saméméhna.

Tantangan énergi anu tiasa diréntenkeun

Ku téknologi, anu paling nyumbang nyaéta tanaga surya fotovoltaik (32,37%), dituturkeun ku angin (22,38%) sareng surya tékoelektrik (16,45%). Salaku tambahan, éta nambihan 1.000 juta di pajeg net sareng kasaimbangan ékspor bersih 2.793 juta deui kacatet.

Alesan pikeun pertumbuhan ieu kedah dipendakan dina paningkatan kagiatan dina industri ieu, anu utamina disababkeun ku lelang angin (500 MW) sareng biomassa (200 MW) sareng pengumuman tawaran anyar anu parantos dilakukeun dina 2017 sareng anu pangaruhna, kalayan pasti, bakal kagambar dina laporan taun payun.

Sanaos data anu saé ieu (anu jauh tina kontribusi catetan ka PDB di 2012 -10.641 juta, 1% tina total-), pakaitna hoyong sorot paralisis yén énergi anu terbarukan hirup di Spanyol, kumargi dina sadaya taun 2016 ngan ukur 43 MW kakuatan dipasang anyar anu ditambihan, angka minimum upami urang ngabandingkeun sareng nagara sanés dina période anu sami.

Tabungan hejo di pasar listrik

Salain tina pangaruhna dina tingkat makroekonomi, sumber bersih ogé mangaruhan masa depan pasar listrik di nagara urang di 2016. Hatur nuhun ka aranjeunna, harga unggal jam megawatt (MWh) anu dibeli turun 21,5 euro, anu tungtungna nangtung dina 39,67. Numutkeun kana panilitian ieu, tanpa angin, surya atanapi hidroelektrik, masing-masing MWh artos 61,17 euro, janten ayana aranjeunna dina campuran ngagambarkeun hemat total 5.370 juta sapanjang taun. Tokoh anu langkung penting

Di sisi anu sanés, pembaharuan nyegah impor ampir 20.000 ton minyak, anu nyegah pencairan 5.989 juta euro deui, sareng nyegah 52,2 juta tina ton CO2 ngotoran suasana urang, anu ogé nyababkeun ngahémat 279 juta hak émisi.

Kami ngarepkeun yén ku 3 lélang mega terakhir di nagara, beurat pembaruan dina PDB bakal ningkat, sareng seueur salami 2 atanapi 3 taun ka payun.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.