Kengingkeun énergi anu tiasa dibaharukeun ti sagara

tegalan angin lepas pantai pikeun kéngingkeun énergi terbarukan

Dinten ieu kami ngarayakeun Poé Laut Dunya. Dina dinten ieu kami émut penting pisan sareng pangaruh anu aya di sagara dina kahirupan urang sareng jalma-jalma anu hirup di planét ieu. Urang tiasa nyarios yén tanpa aranjeunna, hirup moal sami. Hatur nuhun ka aranjeunna urang tiasa nghirup oksigén, sabab éta ampir sumber mimiti generasi gas anu diperyogikeun ieu di sakumna planét. Éta ogé nyerep sajumlah ageung karbon anu urang kaluarkeun kana suasana dina kagiatan urang, nyayogikeun urang tuangeun sareng sumberdaya, sareng salami hirup di dinya.

Sajaba ti éta, hatur nuhun kana sagara urang tiasa ngahasilkeun énergi anu tiasa dibangkitkeun. Aya sababaraha jinis énergi terbarukan anu urang tiasa kéngingkeun ti sagara. Kauntungan anu dipiboga nyaéta énergi anu lengkep sustainable, bersih sareng, tiasa dibantah, énergi anu teu tiasa habiskeun. Naha anjeun hoyong terang pentingna energetik sagara?

Naon anu urang ngamangpaatkeun sagara pikeun énergi?

dina Poé Laut Dunya kami émut manpaat énergi pembaruan laut

Hal utama urang ngamangpaatkeun sagara pikeun tiasa ngahasilkeun énergi anu tiasa dibangkitkeun aranjeunna angin, ombak sareng ombak. Hatur nuhun kana faktor ieu urang tiasa ngahasilkeun tanaga anu bersih pikeun masa depan generasi anyar. Produksi énergi terbarukan mangrupikeun sumber anu paling penting anu dipiboga ku sagara pikeun manusa, kumargi urang peryogi énergi pikeun tiasa ngalaksanakeun kagiatan urang.

Salaku tambahan, henteu ngan sagara lautan anu ngabantosan urang kéngingkeun énergi, tapi ogé tiasa dijantenkeun dukungan pikeun kéngingkeun jinis énergi terbarukan sanés sapertos kakuatan angin. Pangembangan peternakan angin lepas pantai mangrupikeun kaunggulan anu hadé dina hal penjajahan daérah sareng panggunaan arus sareng angin anu ngawangun ombak. Pikeun infrastruktur anu ngahasilkeun énérgi anu tiasa diénggalan dina cara anu dipercaya sareng berkelanjutan, éta kedah diperhatoskeun henteu mangaruhan ékosistem laut anu rapuh.

Kami terang yén pangaruh lingkungan ka sagara sapertos polusi, kaleuleuwihan sora, plastik sareng tindakan sanés anu urang ciptakeun teu tiasa dipangaruhan ékosistem laut. Éta sababna tugas éksploitasi énergi anu dilaksanakeun di sagara kedah teras-terasan dilakukeun ku panilitian ngeunaan dampak lingkungan anu tiasa urang cukang.

Kumaha cara urang ngahasilkeun énérgi anu tiasa diénggalan di lautan?

Pangwangunan énergi terbarukan ti sagara teu acan dikembangkeun

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun sateuacanna, aya sababaraha jinis énergi terbarukan anu urang tiasa ngahasilkeun di sagara. Salah sahijina nyaéta énergi angin luar negeri anu disebut di luhur, hiji deui énergi pasang surut (katelah énergi pasang surut), hiji deui anu dihasilkeun ku gelombang (énergi ombak) sareng, tungtungna, urang tiasa ngamangpaatkeun énergi arus laut.

Énergi angin luar negeri diala ngaliwatan turbin angin anu sami pisan sareng anu dianggo di darat. Éta dilereskeun kana dasar laut sareng diperyogikeun yén cai jero janten tiasa masang platform anu ngambang anu nahan turbin angin. Hatur nuhun kanaékan téknologi, pamekaran sareng panilitian ngeunaan turbin angin ieu, aranjeunna tiasa ditempatkeun langkung jauh sareng basisir, dimana anginna langkung luhur sahingga langkung énergi tiasa didapet kalayan kirang biaya.

Ngeunaan énergi anu tiasa urang anggo ngalangkungan ombak, arus sareng ombak, urang tiasa nyarios yén éta mangrupikeun alat anu néwak énergi pikeun ngahasilkeun listrik. Nya perkawis ngagunakeun pelampung, sistem cangkang-cangkang dina dasar laut, atanapi dina turbin jero cai anu mirip sareng turbin angin. Hatur nuhun kana sistem ieu, énergi anu tiasa dibangkitkeun tiasa didapet.

Kauntungan pikeun énergi ti lautan urang

palampung énergi gelombang

Salah sahiji kaunggulan hébat pikeun énergi ti sagara urang nyaéta jumlah padamelan énggal sareng perusahaan énggal anu tiasa didamel sareng ngembang berkat téknologi anyar ieu anu nuju jalan ka pasar. Kauntungan sanésna nyaéta énergi anu dihasilkeun nyaéta leres-leres bersih sareng sustainableKituna, urang tiasa ngabantosan épék tina parobihan iklim ku ngirangan jumlah gas rumah kaca anu urang kaluarkeun kana atmosfir.

Akhirna, berkat kanyataan yén sagara bakal janten sumber énergi anu langkung penting, éta bakal ngabantosan urang pikeun masihan nilai langkung saé sareng tiasa ngajagi langkung saé. Ngalestarikeun lautan urang penting pisan pikeun kahirupan urang sareng sadayana mahluk hirup di planet ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.