Jenis wadah sampah

jinis wadah sampah

Dina raraga ngirangan pangaruh parobihan iklim sareng panggunaan anu leres sareng panggunaan bahan baku, daur ulang dianggo. Mangrupikeun salah sahiji alat anu paling caket anu kedah dianggo ku sadaya warga pikeun ngirangan pangaruh lingkungan urang. Salaku tambahan, urang tiasa langkung saé ngatur sumber daya alam sareng bahan baku. Nanging, kadang-kadang sesah pikeun didaur ulang leres. Pikeun ieu aya anu béda jinis wadah sampah dimana neundeun sadaya limbah anu dihasilkeun di bumi urang.

Dina tulisan ieu kami badé nyarioskeun naon rupa-rupa wadah sampah sareng naon masing-masingna.

Daur mulang di imah

Daur ulang mangrupikeun prosés anu tujuanna pikeun ngarobah limbah kana produk atanapi bahan énggal kanggo panggunaan salajengna. Ku ngagunakeun pinuh ku prosés ieu, urang tiasa nyingkahan limbah bahan anu berpotensi aya gunana, urang tiasa ngirangan konsumsi bahan baku énggal sareng tangtosna konsumsi énergi énggal. Salaku tambahan, kami parantos ngirangan polusi udara sareng cai (ngalaksanakeun pembakaran sareng TPA masing-masing) sareng ngirangan émisi gas rumah kaca.

Daur ulang penting pisan sabab aya seueur bahan anu tiasa didaur sapertos komponén éléktronik, kai, lawon sareng tékstil, besi sareng logam non-ferrous, sareng bahan anu paling populér sapertos kertas sareng karton, kaca, sareng plastik tangtu.

Pikeun jalma anu langkung énggal sareng langkung berpengalaman, tapi anu masih ngagaduhan patarosan, biasana aya sababaraha kampanye atanapi program pendidikan lingkunganana ngeunaan limbah sareng daur ulang (unggal taun) pikeun ningkatkeun kasadaran sareng kasadaran ngeunaan dampak lingkungan. Generasi limbah sareng tindakan perlindungan lingkungan pikeun ngirangan limbah.

Kampanye atanapi program ieu biasana dilakukeun ku Junta de Andalucía, Féderasi Kotamadya sareng Propinsi Andalusia (FAMP), Ecoembes sareng Ecovidrio. Penting pisan pikeun jalma diajar ngadaur mulang, sabab seueur jalma ayeuna henteu terang kumaha carana. pikeun ngadaur mulangkeunana sadayana.

Jenis wadah sampah

Aya sababaraha jinis wadah sampah sareng urang ngagaduhan anu utami anu dianggo neundeun runtah anu béda-béda numutkeun asal sareng komposisina. Hayu urang tingali naon éta:

Wadah konéng

Masing-masing urang nganggo langkung ti 2500 wadah sataun, langkung ti satengahna tina plastik. Ayeuna di Andalusia (sareng kuring kantos nyarioskeun perkawis Andalusia kusabab kuring ti dieu, kuring ngagaduhan langkung terang datana), langkung ti 50% bungkus plastik didaur deui, ampir 56% logam sareng 82% karton didaur ulang. Lumayan! Ayeuna tingali siklus plastik sareng diagram ilustrasi leutik dimana anjeun tiasa ningali aplikasi anu mimiti sareng dianggo saatos didaur ulang.

Pikeun ngarengsekeun wadah ieu, kedah dicarioskeun yén runtah anu henteu kedah dipiceun nyaéta: wadah kertas, karton atanapi gelas, ember plastik, cocooan atanapi gantungan, CD sareng alat-alat rumah tangga.

Saran: Sateuacan ngalungkeun wadah kana wadah, bersihkeun sareng kempelkeun wadahna pikeun ngirangan volume na.

Wadah biru

Sateuacanna, kami parantos ningali naon anu disimpen dina wadah, tapi kami henteu acan ningali anu teu tiasa dilebetkeun, dina hal ieu: Popok kotor, serbet atanapi anduk kertas, gajih atanapi karton atanapi kertas berminyak, foil aluminium, sareng karton sareng lomari ubar.

Pikeun unggal kertas ukuran standar (DIN A4) disimpen sareng dicandak, énergi anu disimpen sami sareng ngahurungkeun dua lampu bohlam hemat energi 20-watt salami 1 jam. Kusabab kitu, tong daur ulang kertas sareng kardus penting pisan.

Ku didaur ulang hiji ton kertas, 12 dugi ka 16 tangkal sedeng tiasa disimpen, 50.000 liter cai sareng langkung ti 300 kilogram minyak tiasa disimpen.

Jenis wadah sampah: wadah héjo

Salah sahiji jinis kontainer sampah anu paling seueur dianggo pikeun ngadaurkeun gelas. Kaca 100% didaur ulang sareng moal leungit kualitas aslina. Pikeun unggal botol didaur ulang, énergi anu diperyogikeun pikeun ngahurungkeun TV salami 3 jam disimpen. Daur ulang kaca ngagambarkeun sakitar 8% (ku beurat) tina total limbah anu dihasilkeun.

Dibutuhkeun 4.000 taun pikeun botol kaca dikubur di tempat pembuangan sampah kanggo ngarobih atanapi ngaleungit lengkep. Pikeun mempermudah daur ulang, Émut pikeun nempatkeun éta dina wadah héjo tanpa tutup atanapi tutupna, sareng éta kedah ditempatkeun dina kaléng sampah.

Upami urang kaluar tina wadah ieu sareng nganggo wadah abu, urang ogé tiasa ngirangan sareng ngamangpaatkeun bahan organik anu langkung saé, sabab bahkan bahan organik tiasa dikompos sareng tiasa dijantenkeun kompos.

Jenis wadah sampah: wadah abu sareng coklat

Wadah abu-abu disebut wadah tradisional, sareng akhirna anjeun miceun sadaya sampah anu anjeun henteu terang cara nyimpen. Nanging, anjeun kedah miceun sababaraha jinis limbah sabab éta ngan ukur hiji wadah daur ulang. Diantara wadah abu, éta mangrupikeun wadah pangkolotna di antara sadaya wadah sampah anu dipikaterang. Éta wadah anu aya sateuacan diterapkeun sesa wadah daur ulang, sareng éta dipesan ku warna numutkeun tujuan sareng jinis sampah. Kiwari, seueur jalma mikir yén wadah abu cocog pikeun sagala anu teu aya dina sésa-sésa wadahna. Ieu jelas sanés masalahna.

Tuang sagala jinis limbah kusabab henteu lebet dina sesa wadah mangrupikeun kalepatan lengkep. Aya sababaraha jinis sampah anu henteu dialungkeun dina jinis wadah naon, bahkan henteu sareng kulawu. Runtah ieu biasana ditakdirkeun titik bersih. Aya ogé jinis limbah sanés anu ngagaduhan wadah khusus kanggo na, sapertos minyak runtah sareng aki-aki. Pikeun aranjeunna, aya wadah khusus. Masalah sareng limbah ieu nyaéta wadah anu didaptarkeun pikeun aranjeunna langkung sering sareng langkung sumebar.

Wadah coklat mangrupikeun salah sahiji wadah anu nembongan énggal sareng seueur jalma anu ragu ngeunaan éta. Kami parantos terang yén dina wadah konéng aya wadah sareng plastik, dina kertas biru sareng karton, warna héjo kaca sareng dina kulawu sampah organik. Wadah anyar ieu mawa seueur mamang, tapi di dieu urang bakal méréskeun sadayana.

Dina wadah coklat urang bakal miceun sampah anu diwangun tina bahan organik. Ieu ditarjamahkeun kana kaseueuran potongan kai anu urang hasilkeun. Timbangan lauk, kulit buah sareng sayuran, potongan kai tina piring, cangkang endog. Runtah ieu organik, nyaéta, aranjeunna nguraikeun nyalira kana waktos. Jenis limbah ieu tiasa janten bagian tina 40% tina sagala hal anu dihasilkeun di bumi.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan sababaraha jinis wadah sampah anu aya sareng ciri utami.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.