Jenis pinus di Spanyol

jenis pinus di Spanyol nu aya

Di Spanyol kami gaduh jumlah ageung tangkal anu béda. Nanging, salah sahiji anu paling seueur sareng paling dikenal ku seueur jalma nyaéta pinus. Aya béda jenis pinus di Spanyol sarta unggal sahijina boga ciri unik. Pinus mangrupikeun jinis tangkal evergreen anu kalebet kulawarga pinus sareng tiasa tumbuh dugi ka 40 méter. Éta ngagaduhan batang anu tegak sareng retakan dina kulit coklat. Nalika tangkal ieu tumuwuh, dahan handap ngaleungit, sahingga tangkal kasampak pisan lanky. Daun pinus héjo, ukuranana 3 dugi ka 8 cm sareng bentukna seukeut.

Ku sabab kitu, urang bade ngahaturanan artikel ieu ngabejaan Anjeun tentang jenis utama tangkal pinus di Spanyol nu aya jeung ciri utama maranéhanana.

Jenis pinus di Spanyol

congcot pinus

pinus radiata

Kualitas kai sareng produktivitasna anu luhur dina pergeseran rélatif pondok anu dipikaresep pisan. Kai dipaké pikeun meunangkeun rupa-rupa unsur: balok, pertukangan luar, papan partikel sareng pasta.

Pinus sylvestris

Pikeun realisasi balok, jati, lantai parket, kolom, jsb. Éta ogé dianggo pikeun kayu bakar sareng obor. Kiwari, bagian-bagian anu saé dianggo pikeun ngadamel jati digosok kualitas luhur, balok, sareng bentuk anu sanés, sedengkeun bagian anu langkung handap dianggo pikeun ngadamel ubin, dek, sareng barang-barang sanés anu kirang awét. Loba gereja di Ganadería del Norte diwangun ku kai pinus, boh pikeun hateupna, pikeun altar, atawa pikeun sakabéh Parancah maranéhna butuh. Ieu ogé loba dipaké dina pangwangunan imah jeung karaton, kayaning di San Lorenzo del Escorial.

Pinus uncinata

Kauntungannana pinus hideung di Pyrenees ayeuna diwatesan ku sabab leuweung ieu parantos dirobih mangabad-abad janten padang rumput hejo, sareng kayu bakar dikumpulkeun di pondok angon sareng domba di daérah anu langkung luhur pikeun pemanasan sareng masak. Loba leuweung pinus urang ayeuna aya di lamping lungkawing, wewengkon taringgul atawa taneuh sejenna euweuh pentingna pastoral.

Ieu kai bodas, heartwood nu kadang salmon coklat, teu pisan resinous, gampang motong, kualitas variabel, umumna sedeng alatan kaleuwihan knots.

pinus pinus

Sikina, nanas, dicandak tina tangkal pinus sareng dianggo pikeun ngadamel kueh sareng kacang. Tapi éta henteu ngan ukur sumber kadaharan pikeun manusa, tapi ogé pikeun sato anu teu kaétang, kalebet manuk, rodénsia sareng bahkan babi hutan. Produksi nanas triple unggal taun sarta panén kacang pinus téh volatile. Sababaraha jinis pinus tiasa ngahasilkeun hasil anu luar biasa dugi ka 3.000 congcot. Kualitas kai na alus, tapi eusi résin luhur ngajadikeun eta unattractive pikeun industri jeung karajinan. Tanin diekstrak tina kulit pikeun ngabubarkeun kulit.

Pinus pinang

hobi utama na nyaeta kempelan plastik, fishing jeung produksi kai. Dua produk utama sasari tina résin. Prosés meunangkeun résin pinus geus mekar kana waktu, ti sistem primitif nu réngsé ku pupusna tangkal pinus kana sistem kirang agrésif kiwari. Kiwari, urang masih bisa ningali sisi resinous Hugues motong pines, motong kana panjang ngeunaan 15cm, nu pohara populér sapanjang abad ka-XNUMX.

Pinus canariensis

Pinus Canary mangrupikeun spésiés langka diantara spésiés pinus kusabab gampang regenerasi dina batang sareng batang sareng tiasa bertunas saatos seuneu, tapi ieu nyababkeun budidayana di seueur tempat anu résiko seuneu.

Cai mibanda teuing résin kai pikeun dipaké dina industri atawa karajinan, tapi Hal ieu kacida ngaapresiasi nalika nyieun obor, utamana heartwood, nu mangrupa bagian sentral darkest.

Ciri pinus di Spanyol

jenis pinus di Spanyol

Pinus mangrupikeun tangkal ageung anu tetep héjo sapanjang taun, dahanna piramida nalika ngora sareng janten langkung lega sareng langkung cabang nalika ngadeukeutan kematangan. Mibanda awak kandel, sisik jeung résin nutupan sabudeureun eta. Daun anu runcing ibarat jarum.

Buahna ditutupan ku lapisan kayu sareng di jero aya sikina. Aya tilu jinis jarum pinus:

  • utama, nu nyaliara jeung toothed.
  • bracts (organ nu nyimpen gizi pikeun kembang), nu leuwih leutik batan daun normal deukeut dahan sarta bentukna segitiga lamun dipisahkeun tina dasarna.
  • daun sawawa, ieu evergreen sarta kawas jarum, sarta kapanggih dina klaster nepi ka lima daun triangular.

Buah-buahan ngagaduhan kualitas dibentuk ku congcot, sababaraha di antarana tetep ditutup mangtaun-taun dugi ka aya anu ngarangsang aranjeunna, sapertos seuneu, pikeun muka sareng leupaskeun siki kana taneuh. Sarat réproduktif ieu disebut serotonin (adaptasi kana seuneu dina sababaraha spésiés).

Propiedades

rupa-rupa pines

Pinus ngagaduhan sababaraha pasipatan, kauntungan utama nyaéta eusi turpentine tina kulitna. Sanajan zat ieu irritating kana kulit, geus miboga rupa-rupa kagunaan ti jaman baheula. Bagian anu paling sering dianggo tina pinus nyaéta: résin, kuncup, sage, kancing jeung kai.

Mangpaatna ogé diapresiasi dina industri kuliner, kosmétik sareng kai. Kacang pinus geus lila dipaké dina baking jeung nambahkeun rasa kana salads, fillings jeung saos dina rupa-rupa masakan, sarta katelah 'pesto'. Jarum pinus didahar dicampur sareng breadcrumbs sareng bawang bodas garing.

Sipat balsamic pinus loba dipaké dina sababaraha spa, bak mandi, parfum jeung tonics dijieunna tina pinus.

Di Éropa, roti tradisional anu dijieun tina kulit tangkal ieu disebut "pettu". Tradisi na balik deui ka jaman nalika dahareun langka. Jarum pinus parantos lami dianggo di dapur pikeun seungitna sareng rasa anu aheng.

Budaya pangan dihirupkeun deui di sakumna dunya nalika pepelakan anu tiasa didahar liar, anu parantos ngaleungit ku komersialisasi, didahar. Pinus asli sareng mawa mangpaat ékologis pikeun pangeusina, ngahasilkeun rasa anyar anu ngahudangkeun indra.

Pikeun ngagunakeun jarum pinus dina dahareun urang, aranjeunna mimitina kudu bleached. Éta kudu disimpen dina cai nu ngagolak salila kira 20 detik. Langsung saatos waktos ieu, aranjeunna disimpen dina cai és. Ieu ngabantuan ngabersihan aranjeunna sareng ngajaga warnana caang.

Kuring miharep éta kalayan informasi ieu anjeun bisa leuwih jéntré ngeunaan jenis pines di Spanyol sarta ciri maranéhanana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Stirner cenahna

    En Facebook, grupo ARBOLES: «CUIDADO CON LAS FUENTES: numerosos artículos divulgativos en la Red están plagados de errores o particularismos, especialmente la «omnisciente” Wikipedia. Los libros afortunadamente aún están escritos por profesionales… No es así en Internet, aun hechos con la mejor intención. Más cuando en una página a alguien le encargan un artículo sin ser su especialidad, como parece el caso. Éste, sobre los pinos españoles, contiene no solo errores de bulto y fotos que no corresponden sino frases inexplicables y sin sentido que deben ser resultado supongo de traductores automáticos, como:
    Pinus pinaster: «Sus principales aficiones son la recolección de plástico, la pesca…»(!!). O del pino canario: “Tiene demasiada resina de madera para ser utilizada en industria o artesanía…”O sobre Pinus sylvestris: ”Hábitat: Cordillera Cantábrica y sierra de Baza” (y nada más…)
    La página es reciente, de mayo, así que el autor bien puede ir mejorando su contenido. Ayudaría a la fiabilidad de la página (de renovables) cuya calidad general se puede poner con esto en duda. Para mejorar el artículo basta leer libros (aún existen las bibliotecas) más que “copiar y pegar” y revisar las traducciones automáticas.
    Sería de risa si no fuera porque cada vez más gente sin formación recibe la “información” solo de internet (o de una prensa decadente). Lo que produce una “deformación” creciente no solo p.e. “terraplanistas” y otros, los crecientes manías y prejuicios alimentarios son también un triste resultado. «