Irigasi netes bumi

irigasi efisien

Irigasi tetes mangrupikeun salah sahiji sistem paling canggih anu ayeuna aya pikeun tatanén. Sadayana urang anu ngagaduhan kebon atanapi kebon bumi hoyong éta mekar dina kaayaan anu saé. Kituna, urang tiasa ngarancang a irigasi netes bumi rada épéktip. Mangrupikeun salah sahiji sistem irigasi pang éfisiénna anu aya sareng tiasa didamel di bumi ku bahan anu biasana henteu urang anggo.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun kumaha anjeun kedah ngawangun irigasi netes bumi nyalira sareng naon kaunggulanana.

Kaunggulan tina irigasi netes

sistem irigasi netes bumi

Urang bakal ningali hiji-hiji sadaya kaunggulan irigasi netes:

  • Kekecapan: évaporasi cai, luncuran permukaan sareng perkolasi jero diréduksi sareng dileungitkeun upami urang nganggo sistem irigasi netes. Sareng éta upami éta dirarancang kalayan saé, dikelola sareng dijaga éta ngagaduhan efisiensi 95%. Salaku tambahan, éta ngabantosan nerapkeun sajumlah alit irigasi anu tiasa ngamungkinkeun kaputusan langkung épisién ngeunaan produksi.
  • Usum pepelakan: dina pepelakan anu lega jarakna aya pecahan volume taneuh anu langkung alit anu tiasa dibasuhkeun kanggo ngirangan karugian cai anu teu perlu nalika diirikeun.
  • Hindarkeun perkolasi jero cai sareng nutrisi: Nalika urang cai turun-turun, nutrisi na henteu dikocorkeun kana lapisan anu langkung jero. Ieu penting pisan upami urang hoyong ngajaga taneuh sareng pepelakan langkung séhat.
  • Kaseragaman anu langkung ageung dina panerapan cai: ku irigasi netes kami ningkatkeun kaseragaman sadaya irigasi sareng tiasa ngahasilkeun kontrol anu langkung saé tina cai, nutrisi sareng uyah mineral.
  • Ningkatkeun produksi: Aya sababaraha rupa sistem anu nguntungkeun anu ngabantosan ningkatkeun produksi sareng nganstabilkeun pepelakan dina nyanghareupan kaayaan iklim anu béda.
  • Ningkatkeun kaséhatan tutuwuhan: Hatur nuhun kana jinis irigasi ieu, aya langkung seueur panyakit anu aya hubunganana sareng jamur anu lumangsung kusabab pepelakan anu langkung garing.
  • Perbaikan dina ngatur pupuk sareng péstisida: Ieu mangaruhan urang teuing upami urang hoyong gaduh kebon bumi perkotaan kalayan sakedik atanapi henteu aya aplikasi pupuk sintétik sareng péstisida.
  • Kontrol nalungtik langkung saé: Irigasi netes ngabantosan ngirangan pengecambahan gulma sareng tumuhna kusabab cai na difokuskeun kana pepelakan. Éta ogé ngabantosan sacara signifikan ngirangan sadaya upaya pangendali gulma.
  • Éta ngamungkinkeun pikeun ngahasilkeun pepelakan ganda: Hatur nuhun kana sistem irigasi tetes bumi ieu, éta bakal ngijinkeun pepelakan kadua sareng ningkatkeun kamungkinan produksi.
  • Automation: irigasi tiasa otomatis janten kirang sadar panén.
  • Hemat énergi: Tabungan cai naon waé ogé bakal ngirangan biaya énergi naon waé.
  • Umur panjang: Entong hilap yén sistem irigasi bumi atanapi netes tiasa gaduh umur panjang upami didesain leres-leres.

Sistem irigasi netes bumi

irigasi netes bumi

Pasti unggal dinten urang miceun sajumlah ageung botol plastik anu teu aya gunana deui. Botol ieu tiasa dianggo pikeun nyiptakeun sistem irigasi netes saderhana. Urang ngan ukur peryogi botol sacangki ageung saurna kapasitas anu langkung luhur, objék anu seukeut, sareng tali ipis atanapi tabung. Kalayan matéri ieu anjeun bakal ngagaduhan sadayana anu diperyogikeun pikeun tiasa ngadamel sistem irigasi netes bumi anjeun.

Hayu urang tingali naon rupa-rupa anu aya:

Botol kalayan liang

Éta ngeunaan nyieun liang dina tutup botol ku motong bagian handapna sareng dilebetkeun tibalik kana taneuh, caket. Urang ogé kedah nyambungkeun selang jinis sareng tekanan cai anu handap. Éta mangrupikeun sistem anu praktis sareng mangpaat, utamina upami anjeun badé jauh ti bumi salami lami.

Tube atanapi kabel pvc dina cap

botol cai

Urang ogé tiasa ngarancang sistem irigasi netes buatan ku ngadamel liang dina tutup sareng lebetkeun kabel pikeun ngeusian botol cai. Mangrupikeun sistem anu cukup optimal anu bakal ngabantosan urang pikeun ngahémat sajumlah ageung cai kumargi akarna nyerep cai langkung lambat.

Botol dina kokotor tanpa cap

Mangrupikeun salah sahiji metodeu anu paling saderhana sareng paling épéktip. Urang ngan ukur kedah ngadamel liang alit dina botol, nyabut cap sareng nempatkeun kana taneuh sacara nangtung. Hatur nuhun kana ieu, urang tiasa kéngingkeun botol cai sareng ngantosan didieu sakedik-sakedik kanggo nyiram pepelakan urang. Mangrupikeun mangrupikeun varian sistem irigasi tetes bumi anu cukup pikaresepeun kanggo dianggo di kebon sareng di kebon bumi.

Irigasi Drip Surya Bumi

Sistem ieu rada canggih sareng urang bakal nganggo énergi panonpoé pikeun éta. Éta rada gampang pikeun didamel sareng ngamungkinkeun urang pikeun ngahemat seueur pisan cai. Pikeun ngalakukeun ieu, urang kedah nganggo dua botol cai, anu ageung kalayan kapasitas 5 liter atanapi langkung sareng anu langkung alit anu tiasa janten 2 liter. Kami badé ngaléngkah sareng ngajelaskeun sadayana anu anjeun kedah lakukeun pikeun nyiptakeun irigasi netes buatan ieu:

  • Kami nyandak botol ageung sareng motong na dina dasarna, sedengkeun anu alit dipotong dua.
  • Bagian handap botol leutik nyaéta anu biasa ditempatkeun langsung dina taneuh. Anu ageung bakal disimpen dina luhur sapertos kitu, nalika anjeun muka tutup botol anu ageung, cai dihasilkeun dina anu alit.
  • Duanana botol badé ditempatkeun di gigireun pepelakan anu urang hoyong cai. Jarakna henteu kedah ageung teuing sahingga henteu aya jinis kabur. Karugian tina sistem irigasi tetes bumi ieu nyaéta sipatna henteu épisién upami taneuhna lamping.
  • Sistem ieu nganggo énergi tina panonpoé pikeun nguap cai sareng ngarahkeun ka tempat anu paling dipikaresep ku urang. Nalika sinar panonpoé diarahkeun ka arah sistem botol, suhu hawa naék, ngabalukarkeun cai ngejat. Salajengna, hawa dina jero botol bakal jenuh ku beueus sareng cai bakalan dina tembok botol. Sakumaha urang terang, tetesan cai beuki ageung sareng ageung di daérah dimana aya évaporasi anu teras-terasan. Nalika aranjeunna janten ageung, aranjeunna beuratna langkung seueur sareng akhirna ngageserkeun tembok botol dugi ka akhirna nyebarkeun bumi di sakurilingna.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan kumaha cara nyiptakeun sistem irigasi tetes bumi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.