Inersia termal

inersia termal dina wangunan

La inersia termal Éta mangrupikeun ciri tina bahan, éta nyarioskeun ka urang sabaraha panas anu tiasa dikandung ku obyék sareng dina laju naon anu dibangkitkeun atanapi nahan panas. Ditarjamahkeun kana wangunan, urang langsung bisa nyimpulkeun yén saolah-olah massa hiji imah laun nyerep tanaga sarta ngaleupaskeun kana waktu.

Dina tulisan ieu kami bakal nyarioskeun ka anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan énergi termal, aplikasina dina konstruksi sareng pentingna.

Naon inersia termal

inersia termal dina konstruksi

Inersia termal nyaéta kamampuan unsur anu tangtu pikeun nyimpen énérgi termal (panas) anu ditampi, ngahémat sareng ngaleupaskeun laun-laun. Kapasitas neundeun énergi bahan gumantung kana kualitasna, kapadetan sareng panas spésifik.

Inersia termal tina bahan anu dianggo dina wangunan ngamungkinkeun pikeun ngajaga suhu anu paling stabil sapopoe dina rohangan interior anu tiasa dicicingan. Dina usum panas, bahan kalawan inersia termal tinggi nyerep panas beurang, sarta alatan bédana suhu antara lingkungan indoor jeung outdoor, aranjeunna laun disimpen na dissipated peuting (panas lag sababaraha jam). Isukna, bahanna nurunkeun suhuna sareng mimiti ngiderkeun deui: nyerep panas beurang jeung emits panas peuting.

Ciri utama

inersia termal

Mangtaun-taun, nagara urang henteu nganggap ieu (booming bata), sareng gedong urang dasarna tiasa diréduksi jadi bata sareng kamar isolasi. Dinten ayeuna nalika karakteristik bahan dianggap deui pikeun ningkatkeun efisiensi konstruksi. Wangunan anu nyerep panas beurang jeung nyadiakeun panas peuting merlukeun kurang énergi pikeun panas sarta tiis.

Di Spanyol, saprak kode wangunan teknis diasupkeun kana kakuatan dina 2006 sarta dirévisi dina 2013, jenis nu tangtu wangunan kudu ngamangpaatkeun ciri ieu bahan.

Pentingna inersia termal dina konstruksi

témbok batu

Nalika urang ayeuna make prosedur disatujuan (CE3X, CE3, atawa HULC) keur ngitung ratings énergi, urang kudu mertimbangkeun amplop wangunan. Di dieu urang bisa ningali hal kawas "kulit wangunan." Kulit wangunan bakal hateup, fasad, windowsill, jsb.

Ieu "kulit" wangunan kudu dihartikeun salaku persis mungkin dina program, sabab teknisi asup kana program nurutkeun karakteristik bahan, maca database éksténsif na, interprets inersias termal béda tina bahan, sarta narjamahkeun kana. data mindahkeun panas.

Pikeun aranjeunna, nalika teknisi ngadamel sertipikat énergi, aranjeunna bakal ngenalkeun kandang ku tilu cara:

  • standar: Nalika teknisi asup kana data cangkang, alatan kurangna pangalaman atawa jahiliah, anjeunna milih "standar" pilihan, program bakal nyaho bentuk nu tangtu nurutkeun tanggal konstruksi, sarta eta bakal mindahkeun panas. Masalah sareng ngalebetkeun data ku cara ieu nyaéta urang "ngaleutikan" sareng skorna tiasa langkung handap tina skor anu urang kéngingkeun nalika kami nganggo salah sahiji metodeu anu sanés.
  • Dear: Ku ngasupkeun data salaku "estimasi", program bakal pituduh kami sarta ngajelaskeun eusi mindahkeun panas. Dumasar sababaraha patarosan, sapertos tanggal bumi diwangun, kami pikir éta insulasi, jsb. Bakal masihan data transfer panas.
  • Dipikanyaho: Ieu bakal salawasna jadi cara pangalusna pikeun ngasupkeun data tina enclosures dina program. Urang tiasa ngabentuk kandang, laun-laun ngenalkeun lapisan (ti luar ka jero).

Mékanisme isolasi

Hal ieu mindeng ngomong yén sipat bahan insulating alus di imah bakal disebutkeun, eta hal anu ngajaga urang tina tiis dina usum tiis, tapi kumaha urang éféktif nyegah stroke panas sarta chilling? Usum panas pertengahan Agustus ngajadikeun urang ngarasa pentingna ngajaga diri tina overheating di imah, sahingga urang ngarasa nyaman tanpa wasting énergi cooling.

Utamana dina spasi handap dek, Pilihan bahan insulasi panas kalayan ciri anu cocog sarta épék dipikawanoh dina struktur, kayaning susunan jeung ukuran jandéla, facades ventilated na roofs, sarta tightness hawa, hususna penting.

Ieu mékanisme pasip, nu nyokot kauntungan tina bédana suhu antara unsur konstruksi jeung sakuliling na, dampens béda termal sahingga leuwih stabil sarta reureuh transmisi panas (waktu lag) pikeun ngahontal kanyamanan termal gede di jero.

Konsep inersia termal ieu konci dina iklim kalayan fluctuations termal poean signifikan pikeun ngahontal salah sahiji tujuan pangpentingna dina imah: stabilitas termal; yén suhu rada béda-béda sareng henteu nganggo kaleuwihan énergi pikeun pangropéana.

Kai pikeun ngaronjatkeun inersia termal

Kai mangrupikeun bahan wangunan kalayan kapasitas panas spésifik anu paling luhur, 2100J / kg, sareng dina waktos anu sami gaduh dénsitas tinggi sareng konduktivitas termal anu rendah. Ciri alam na ngajadikeun insulators serat kai alam bahan kalawan kapasitas tinggi pikeun nyimpen massa termal: maranéhna boga inersia termal tinggi, nu ensures turun naek pisan low dina suhu internal, nu mangrupakeun wewengkon dimana hawa éksternal presents parobahan badag antara beurang jeung peuting

Salaku conto, upami papan serat 180mm dianggo pikeun ngahémat panas, waktos lag (delay) pikeun nyerep panas sareng dissipation ngahontal 10 jam. Sapertos gambar di handap ieu, hawa outdoor fluctuated dina 21ºC jeung hawa indoor fluctuates dina 3ºC (koéfisién damping = 7).

Salian inersia termal anu luhur, insulator serat kai kabuka pikeun difusi uap (nilai μ = 3) sareng nyaluyukeun kalembaban hawa ku cara nyerep atanapi ngusir hawa, gumantung kana kaayaan lingkungan rohangan. nepi ka 20% tina beurat na di lingkungan lembab tanpa kaleungitan kapasitas insulating na. Kombinasi dua ciri ieu boga dampak positif kana kaayaan ambient kamar.

Abdi ngarepkeun ku inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan énergi termal, ciri sareng kawajibanana dina widang konstruksi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)