Imah berkelanjutan

imah sustainable

Salah sahiji fenomena anu paling penting dina sektor perumahan pikeun ngirangan pangaruh kana lingkungan sareng akibat tina parobihan iklim nyaéta imah sustainable. Ieu mangrupikeun bumi anu ngagaduhan bahan ékologis sareng anu ngamangpaatkeun sistem anu tiasa didaur deui sareng disayogikeun ku énergi bersih. Salaku tambahan, jenis perumahan ieu ngagampangkeun gaya hirup anu paling hormat sareng lingkungan, anu ditarjamahkeun janten pangirangan tapak ékologis.

Dina tulisan ieu kami bakal ngajelaskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan ciri sareng pangwangunan kotak sustainable.

Ciri utama

kaunggulan imah ékologis

Supados urang nyarioskeun bumi anu berkepanjangan sapertos kitu, diperyogikeun bahan sustainable pikeun pangwangunannana. Salaku tambahan, éta kedah tiasa ngahasilkeun tanaga nyalira sareng tiasa nganggo sumberdaya nyalira. Salah sahiji ciri utama dina hal énergi sustainable nyaéta panggunaan generator surya sareng paracas. Kalayan panel surya anjeun tiasa nganggo énergi tina panonpoé. Aspék séjén pikeun bumi sustainable nyaéta panggunaan deui cai hujan. Generator ogé tiasa dirakit anu sanggup nyimpen énergi tina angin.

Nanging, éta henteu sadayana saé. Ongkos berkelanjutan gaduh sababaraha masalah. Sugan anu paling penting nyaéta harga bahan. Sareng ieu harga ieu langkung mahal tibatan bahan tradisional. Sanaos kitu, biayana henteu kedah langkung luhur. Aya sababaraha arsiték sareng désainer anu parantos tiasa ngadaur mulangkeunana bahan supados biayana henteu janten mahal teuing. Salaku tambahan, éta ogé kedah diperhatoskeun yén bumi-rumah berkelanjutan mulai ngahémat biaya pasokan ti prinsipna dibandingkeun sareng bumi tradisional. Ieu, dina jangka panjang, janten hemat anu hébat boh sacara ékonomi boh tina segi dampak lingkungan.

Faktor ngawangun bumi anu berkelanjutan

pangwangunan bumi berkelanjutan

Urang kedah mastikeun heula sababaraha faktor awal pikeun ningali naon sarat sareng kabutuhan anu diperyogikeun pikeun ngawangun bumi anu berkelanjutan. Anu paling disarankeun nyaéta kieu:

  • Nyiapkeun anggaran anu saluyu sareng jinis bumi anu anjeun badé ngawangun.
  • Perhatoskeun orientasi bumi supados tiasa diluyukeun sareng turunna biaya énergi.
  • Efisiensi énergi penting pisan nalika ngawangun jinis perumahan ieu. Éta ogé penting pikeun kalebetkeun panggunaan sumber anu tiasa dibaharukeun.
  • Bahan pangwangunan sareng panggunaan kedah sacara ékologis.
  • Cai kedah dikokolakeun kalayan calakan. Nyaéta, seuseueurna tiasa dikumpulkeun tina anu datang ngaliwatan hujan.
  • Anu paling penting sadayana nyaéta, meureun, éta nguntungkeun sacara finansial.

Di bumi anu berkelanjutan, penting pisan pikeun kéngingkeun kanyamanan dina ventilasi sareng AC. Anjeun tiasa ngahontal kondisi pencahayaan anu nyaman tanpa nganggo seueur bahan konsumsi sareng ngahontal tingkat insulasi sora anu pangsaéna. Sanaos sadaya poin anu dibahas, aspek ékonomi anu paling penting. Di dieu manajemén arsitéktur sareng desain anu saé dimaénkeun sahingga hargana henteu merok teuing. Salaku tambahan, pikaresepeun yén desain imahna rada pikaresepeun.

Pikeun perumahan anu lestari janten pikaresepeun pikeun masarakat umum, faktor harga penting pisan. Konsumén terang yén aranjeunna bakalan ngabiayaan inpéstasi dina sababaraha taun, janten aranjeunna bakal tiasa nanggung biaya konstruksi anu langkung ageung. Sakuduna ngagambarkeun jumlah tagihan listrik sareng cai anu bakal disimpen kana waktos.

Kulawarga berkelanjutan peryogi sumber daya ékologis sareng didaur ulang. Upami mahal sareng sesah kéngingkeun matéri diperyogikeun supados kulawarga dianggap ramah lingkungan, maka hartos latihanana moal tiasa kahontal.

Éfisiénsi énergi bumi sustainable

perumahan ékologis

Éta sababna naha bumi anu mampuh kedah ngitung efisiensi énergina sareng nyayogikeun sareng hemat biaya konstruksi salami sadaya umur anu aya gunana. Kusabab bahan pangwangunan munggaran diala, bumi tiasa gaduh mangtaun-taun hirup anu manpaat sareng perawatan dugi ka dianggo deui. Salian ti sadayana ieu, penting pisan pikeun mikaresep bumi anu mapan numutkeun arsitéktur na.

Konci pikeun ngajaga bumi anu mapan nyaéta aturan tilu urang Sunda ngeunaan kelestarian: ngirangan, ngadaur mulangkeunana sareng nganggo deui. Utiliti sumberdaya sareng efisiensi téknologi kedah dimaksimalkeun.

Henteu ngan ukur ngeunaan panél surya atanapi panén cai hujan pikeun produk rumah tangga. Disarankeun nganggo angin pikeun ngeringkeun baju tibatan nganggo mesin pengering, Disarankeun mertimbangkeun waktos enteng entong nyéépkeun teuing. Bahkan aya sababaraha anu ngagaduhan bumi héjo anu ngagunakeun kebonna pikeun ngagaduhan kebon biologis sareng nyumbang kana hormat ka bumi. Kusabab gaya hirup anu gaduh bumi héjo penting pisan pikeun ngajagi lingkungan.

Modél panglobana dipaké

Awi karembangan

H&P, firma arsitéktur Vietnam, ngawangun bumi sustainable pikeun dijual ka jalma miskin. Desainna ngingetkeun pepelakan di lingkungan sakurilingna, janten posisi dina tihang na luhur pisan. Tujuanana desain nyaéta tahan banjir nepi ka 1,5 méter.

Awi dina mekar nutupan legana 44 méter kubik sareng didamel ku bahan-bahan sumber lokal sapertos awi, serat serat sareng daun kalapa, janten pangwangunanna saderhana sareng gampang, sareng tiasa ogé dianggo sacara ékonomis ku jalma anu paling rentan.

Bumi ragrag

Studio arsitéktur Fougeron parantos ngararancang sareng ngawangun bumi anu mastikeun yén anjeun tiasa ngagaduhan kahirupan anu lengkep. Éta ngagaduhan fasad tambaga anu nyayogikeun hawa laut pikeun pendinginan alam sareng susunanana nyayogikeun panyalindungan anu sampurna pikeun kahuruan. Salah sahiji fasilitas hébat bumi ieu nyaéta jandéla éfisiénna. Aranjeunna gaduh desain anu unik anu ngamungkinkeun aranjeunna pikeun ngarangsang ventilasi alami nalika aranjeunna kabuka. Ciri khas anu sanésna nyaéta muka panto otomatis. Ieu bakal ngabantosan anjeun ngirangan kabutuhan AC. Tukang, imah gaduh sistem daur ulang cai anu ngajantenkeun mandiri lengkep.

Kuring ngaharepkeun yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan bumi sustainable sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)