Imah kai, kumaha milih éta, kaunggulan sareng karugian

Imah kai tradisional

Sektor imah kai parantos naék pisan dina dasawarsa ka tukang sareng éta harga kalapa na sareng periode konstruksi anu langkung pondok ngajantenkeun seueur urang resep kana jinis perumahan ieu.

Janten langkung pas na imah kai sakitar 25-30% langkung mirah yén imah beton sareng dina hal pawangunanna kedahna henteu kedah langkung ti 5 atanapi 6 bulan.

Ieu sababna seueur jalma mimiti milih aranjeunna pikeun tempat cicing kadua sareng engkéna janten bumi salami sataun.

Upami anjeun hoyong bumi kai henteu ngan ukur anjeun kedah ningali harga sareng ngajantenkeun saageung mungkin, dugi ka ayeuna aya seueur jinis sareng aspek anu kedah diperhatoskeun ngagaduhan bumi "ampir sampurna" sareng kuring nyarios ampir sampurna kusabab teu aya anu sampurna dina kahirupan ieu.

Kitu ogé Anjeun tiasa mésér beuli ngalangkungan 3 modalitas:

  1. Mésér hungkul Kit (alat-alat) sareng masang nyalira.
  2. Mésér pakét anu dirakit
  3. Mésér turnkey bumi, bérés réngsé.

Di sisi anu sanésna, hal anu munggaran anu anjeun kedah terang nyaéta sahenteuna dina España ngawangun imah kai Anjeun peryogi ijin gedong ti Déwan Kota sareng proyek arsiték.

Pikeun mastikeun yén imah-imah diwangun matuh ka CTE, katelah Kodeu Gedong Téknis.

Jenis imah kai.

Aya tilu jinis konstruksi imah kai, masing-masing ku kaunggulan sareng karugian.

Tina log.

Anu mimiti sadayana nyaéta log.

Imah sapertos kieu éta diwangun atanapi dipasang langsung dina plot ngagunakeun log sahingga masihan anu némpél ciri.

Jenis bumi ieu ngagaduhan kaunggulan kandel kai, Kalayan ieu kuring hartosna yén hatur nuhun kana diménsi kai anu urang ngagaduhan suhu pangatur sareng kalembaban régulator di jero bumi ngagaduhan kualitas dina usum salju sareng tiis dina usum panas, anu tungtungna nyaéta naon anu penting.

Masalah atanapi karugian jenis ieu nyaéta teu sampurna perpaduan antara hiji batang sareng batang anu sanés, sanaos tiasa direngsekeun ku ngagunakeun log kuadrat anu pas langkung saé tibatan anu buleud.

Jinis imah log

Enéng dianyam.

Anu dianggo panel standarisasi sareng bagian anu nyederhanakeun pisan rakitan, ditambah sajumlah ageung elemen alit ngabantuan modulasi, prefabrication sareng silih tukeur.

Jenis imah bingkai lampu

Anyaman beurat.

Dina pandangan heula, bedana antara kerangka lampu sareng beurat nyaéta ukuran balok atanapi potongan kai anu dianggo, tapi ieu sanés masalahna.

en los ngabingkai beurat nyingkahan panggunaan sendi sareng paku dumasar waja sareng majelis atanapi serikat pekerja anu ngamangpaatkeun tegangan tina struktur langkung dianggo.

Sajaba ti éta, ngamungkinkeun pangwangunan gedong bertingkat, hal anu ku kerangka lampu tiasa kaleungitan stabilitas tina 3 jangkung.

Jenis imah bingkai beurat

Telepon sélulér.

Aranjeunna tiasa duanana kai sapertos jinis palapis anu sanés.

Éta imah parantos dirakit di pabrik sareng diangkut dina sababaraha lembar atanapi bahkan dina hiji, gumantung kana ukuran akhir bumi, dugi ka lokasi akhir.

Jenis imah kai biasana paling umum di Éropa tengah sareng kalér.

Di Spanyol, sabab éta henteu acan pilihan normal, tukang ngawangun daék ngamajukeun aranjeunna dugi aranjeunna kéngingkeunana.

Nyatana, aya anu Asosiasi Pabrikan sareng Pembina Imah Kayu kalayan tujuan utama, dina hiji sisi, éta tina negosiasi sareng asuransi pikeun ngahindaran hukuman sareng di sisi anu sanésna, nawiskeun inpormasi ngeunaan kaunggulan tina jenis perumahan ieu dina umumna, naha ka wargi, arsiték atanapi tukang nyalira.

Jinis imah sélulér

Timana asalna kai?

Sapertos anu logis panginten, kai mangrupikeun produk anu dipasarkeun sareng sapertos kitu ngagaduhan sababaraha rentang atanapi kualitas, bade tina anu paling optimal kana anu paling ditarima.

Sadayana mangrupikeun bumi kai sareng ngan iket

  • Kualitas luhur- Didamel di Finlandia, Amérika Serikat, Kanada, Dénmark, Norwégia sareng Swédia.
  • Kualitas rata-rata: didamel di Latvia, Perancis, Polandia sareng Spanyol.
  • Kualitas standar: didamel di Chili, Brazil, Lituania, Éstonia sareng Romania.

Pikeun gaduh klasifikasi ieu tina kualitas anu béda anu dicandak kana cacah sababaraha parameter sakumaha aranjeunna:

  1. Jaminan yén kai parantos garing. Sahingga ngahindarkeun deformasi, buruk diantara masalah anu sanés.
  2. Itungan beban. Éta ngarujuk kana beban anu témbok sareng langit-langit tiasa nahan.
  3. Téknologi. Anu paling dipeunteun nyaéta jumlah kendali unggal potongan Kit.
  4. Ukuran sareng ketebalan tina lambaran kai. Kandel optimal 90mm ditambah ruang isolasi pelengkap sahenteuna 50mm ditambah lapisan jero.
  5. Perawatan anti asor sareng pelindung. Inséktisida sareng fungisida.
  6. Sértipikat Patali sareng Responsible Forest Management (FSC sareng PEFC) sareng sertipikat CE.
  7. Kualitas bahan. Kayu anu paling diuntungkeun nyaéta tina gunung anu luhur sareng tangkal anu laun.

Hapunten bilih aya dina España upami anjeun hoyong bumi kai pasti janten rentang kualitas / standar ti saprak kai asalna tina pinus tina Carpathians Romania malah aya kagagalan dina organisasi, pasokan Kit sareng dina waktos pangiriman.

Upami kai ti Spanyol jarakna tengah, naha susunan kayu ti Rumania anu kualitasna standar?

Pasti anjeun parantos naroskeun ka diri nyalira patarosan éta sareng alesan na gampang ditingali, sanaos kuring pribadi henteu resep.

Éta sabab Kaseueuran distributor di Spanyol damel sareng kai ieu kusabab harga paling kalapa.

Kumaha carana milih bumi log anu "sampurna"

Kuring parantos parantos mairan yén urang moal tiasa milih atanapi ngagaduhan bumi anu sampurna tapi urang tiasa langkung caket kana kaayaan éta.

Anu pangsaéna sareng anu paling sering dianggo nyaéta anu ti kisi lampu anu ogé tiasa dikenal salaku bumi Amérika, imah Kanada atanapi kerangka kai (kerangka kai).

Imah kai jinisna lawon énténg ngagaduhan daya tahan langkung ti 75 taunIstilah sanésna, éta langkung ageung tibatan imah kai padet sareng bahkan ngaleuwihan bata atanapi struktur beton.

Salaku tambahan, imah ieu aranjeunna ngahontal kasaimbangan anu gedé pisan antara termal, uap sareng insulasi napas tina témbok.

Anu hartosna ningkat dina kaayaan hirup di jero bumi.

Kumaha cara milih bumi kai

Unsur dasarna.

Unsur dasar anu ngawangun imah bingkai lampu nyaéta 4: hateup, ngajalin (pipisahan antara lantai), témbok jero sareng témbok luar.

Tembok luar ngagaduhan:

  • Casing balok 45x145mm
  • Bahan hiasan (platform kai contona)
  • Strut 25x45mm
  • Mémbran tahan angin
  • Chipboard atanapi OSB
  • Insulasi 150mm
  • Membran kontra uap
  • Plasterboard 12,5mm

Tembok batin sareng:

  • Plasterboard 12,5mm
  • Insulasi 100-150mm
  • Membran kontra uap
  • OSB atanapi plasterboard 12,5mm
  • Casing balok 45x145mm

Pamisahan antara lantai atanapi tempa kudu boga:

  • Lantai palét
  • Mémbran tahan angin
  • Insulasi 150mm
  • Membran kontra uap
  • OSB atanapi plasterboard 12,5mm
  • Casing balok 45x145mm

Sareng akhirna teh hateup sareng:

  • Hateup (tégola, tehel)
  • Mémbran anti kalembaban
  • Kamar hawa
  • Strut 30x100mm
  • Insulasi 150mm
  • Membran kontra uap
  • Struktur balok 50x20mm
  • Plasterboard 12mm

Idéal imah bingkai cahaya nyaéta ngagaduhan struktur anu kuat sareng padet dina rohangan anu anjeun tiasa nempatkeun témbok, anu ogé ngagaduhan struktur slats kai anu ngabentuk pigura (sababna aranjeunna katelah bingkai kayu) sareng di antawisna bérés interior sareng éksternal dilereskeun, ogé unsur-unsur sanés.

ogé, Salah sahiji kaunggulanna tina jenis imah kai ieu nyaéta dimungkinkeun masihan anjeun bérés anu paling urang resep ku strukturna sami, boh di jero atanapi di luar (fasad), benten atanapi sami dina dua sisina.

Di sisi anu sanésna, kaunggulan sanésna lawon entéh nyaéta éta imah diwangun langkung mirah, sahenteuna dina tiori, tibatan jinis-jinis bumi sanés saprak aranjeunna kirang kai ti saprak témbok aranjeunna ti OSB atanapi barang anu sanés.

Naon témbok atanapi bérés OSB?

OSB mangrupikeun singkatan tina Oriented Strand Board, ditarjamahkeun jadi dewan chip berorientasi sareng éta mangrupikeun jenis dewan konglomerat.

Papan ieu mangrupikeun épolusi papan lapis, anu sanés ngagabung sareng sababaraha lambar atanapi veneers kai, sababaraha lapisan anu kabentuk ku chip kai atanapi serutan dipasang, berorientasi enya, dina arah anu sami.

Kemungkinan anu tiasa dilakukeun ku urang tiasa dilebetkeun.

Kuring parantos nyebatkeun sateuacanna yén anjeun tiasa milih bérés anu sami atanapi bahkan sababaraha pikeun pedalaman bumi atanapi pikeun bagian luar tapi anjeun terang anu mana?

Nya di dieu anjeun tiasa ningali 8 rupa bérés pikeun milih anu mana:

  1. Déwan OSB, sateuacanna dipedar (aranjeunna tren ayeuna)
  2. Canaxel, Lapisan ieu didamel tina chip kai kapadetan tinggi, anu nawiskeun éstétika sareng kateguhan kai warna tanpa sampurna alam na.
  3. Bata kakeunaan.
  4. Batu jijieunan, éta tiasa ditempatkeun salaku tangkal gundul sareng anu paling murah.
  5. Batu alam, éta biasana dilebetkeun salaku jéntré khusus kusabab harga na parantos naék.
  6. Létah kai sareng alur, khusus kanggo ker.
  7. Monolayer, finish ieu henteu langkung ti mortir khusus kalayan penampilan anu sami sareng semén. Éta rada mahal sareng parantos aya sababaraha salinan sapertos campuran semén sareng lem.
  8. Mortir ékologisÉta didamel nganggo bahan alami sapertos jeruk nipis, liat ...

Aspék hukum imah kai di Spanyol.

Sababaraha jalma yakin yén imah log atanapi imah prefabrikasi henteu kedah taat kana perencanaan lisénsi sareng ieu sanés masalahna.

Hukum Gedong

Anjeun kedah terang éta imah-imah kai sakali aranjeunna dina taneuh atanapi rada "berlabuh" kana taneuh, dina bagian taneuh siap dianggo, pikeun dianggap perumahan sareng sapertos kitu, aranjeunna tunduk kana panerapan perkotaan umum.

Éta ogé tiasa didaptarkeun dina Pendaptaran sipat sakali aranjeunna dipasang.

Najan kitu, imah kai prefabrikasi atanapi seluler anu henteu "ditabuh" kana taneuh ku padamelan, nyaéta aranjeunna tiasa dipisahkeun, dibongkar atanapi dirobih tempatna, aranjeunna dianggap sipat pindahan.

Kusabab ieu pisan, kedah pendak sareng NBE, Peraturan Gedong Dasar sareng hormat kana peraturan tanah tempat aranjeunna dipasang.

Janten salawasna anjeun kedah tumut kana akun jinis taneuh di mana anjeun masang bumi anjeun, upami éta lahan anu tiasa dikembangkeun, lahan anu henteu maju, perkotaan atanapi padesaan.

Elemen atanapi Peraturan anu diperhatoskeun.

Keur imah kai, dianggap salaku perumahan kedah tumut kana akun 3 Peraturan dasarna nyaéta: Standar Gedong Dasar (siga imah sélulér), éta Hukum Perencanaan Gedong (LOE) sareng Kodeu wangunan téhnis (ECT),

Standar Gedong Dasar (NBE).

Aranjeunna tingal dina pertahanan sareng kaamanan jalma, netepkeun kaayaan minimum pikeun nyumponan paménta manusa sareng ogé ngajagaan ékonomi masarakat.

Hukum Perencanaan Gedong (LOE).

Sugan éta Hukum Pangwangunan anu paling saé pikeun anjeun sareng maksa di Spanyol ti saprak 1999.

Hukum ieu nganyahokeun aspék dasar dina prosés ngawangun dina waktos anu sami nangtoskeun kawajiban agén gedong, ogé kompeténsi sareng bidang panerapanana.

Kodeu Gedong Téknis (CTE).

Sakumaha kuring nunjukkeun dina awal tulisan, pikeun mastikeun yén imah-imah saluyu sareng CTE, anjeun peryogi proyek arsiték sareng ijin pangwangunan ti Déwan Kota anu aya kaitanana.

CTE nujul kana susunan utama perda anu ngatur pangwangunan gedong di Spanyol ti saprak 2006.

Kukituna netepkeun sarat dasar pikeun kasalametan sareng kabiasan gedong.

Kaunggulan jeung karugian imah kai

Tungtungna, éta ngeunaan waktos, hayu urang ngalih kana anu pikaresepeun, kaunggulan sareng karugian imah anu anjeun kantos ngupingkeun / maca pisan.

Sigana di Spanyol mode pikeun jenis imah ieu ningkat tapi urang masih henteu terang naon anu leres-leres diarepkeun.

Pikeun ieu kuring badé masihan saperangkat sikat dina poin positip sareng negatif yén aranjeunna tiasa ngagaduhan jinis bumi sapertos kieu.

Kaunggulan atanapi poin positip.

Kayu, bahan wangunan utama, nyaéta a insulator alami anu tiasa ngajagi urang tina cuaca anu goréng.

Di sisi séjén, nulak cangkéng ogé dihasilkeun ku Matahari, angin atanapi kalembaban kitu durability na anjeunna jangkung pisan.

Kalayan di luhur (insulasi alami) kuring nambihan yén teu aya anu langkung saé tibatan imah anjeun haneut dina usum salju sareng tiis dina usum panas, kaunggulan anu ogé aya hubunganana sareng akibatna hemat énergi.

Salaku tambahan, kai ngagaduhan résistansi mékanis hébat, anu henteu nyegah tina janten bahan padet anu tiasa nawiskeun panyalindungan.

Aya solusi anyar bisi kahuruan sareng éta anu, kalayan perawatan énggal sareng zat tahan seuneu, durukan henteu gancang pisan nambihan yén kai parantos janten bahan anu mantep perkawis seuneu, hartosna ku ieu dikonsumsi lalaunan.

Sanés kasus pasipatan anu didamel tina bata, semén sareng beton.

Ninggalkeun matéri éta nyalira (kai), tetep bakal disebatkeun éta serbaguna pisan sareng tiasa diadaptasi kana desain naon waé tina imah sareng tiasa ngaropea lengkep.

Ngeunaan pangwangunanana, kedah diémutan éta éta mangrupikeun pangwangunan anu berkelanjutan, murah sareng gancang.

Berkelanjutan sabab éta konstruksi bersih, éta nyéépkeun sakedik cai nalika pangwangunan garing sareng sakedik tanaga dianggo dina prosés motong sareng ngagaringkeun kai.

Éta ogé tiasa dianggap sumber daya anu tiasa dibaharukeun upami kai asalna tina leuweung anu dikokolakeun kalayan tanggung jawab.

Éta mirah tur gancang sabab ngabandingkeun sareng imah bata, anu kai diwangun kira-kira 6 bulan paling na aya sakitar a 20 atanapi 25% langkung mirah janten aranjeunna langkung meujeuhna kanggo seueur jalmi deui.

Kalemahan atanapi poin negatif.

Nyarios éta kai mangrupikeun bahan anu tiasa diperbarui upami ékstraksi na diatur Éta pedang bermata dua Kusabab éta pembalakan haram atanapi pembalakan sacara sah tapi sacara masif atanapi henteu terkendali bakal salawasna aya sareng mangrupikeun masalah serius pikeun panangtayungan lingkungan sareng akibat parah anu lumangsung tanpa mahluk hirup ieu sareng déforestasi nyaéta banjir, érosi taneuh, kaleungitan kaanekaragaman hayati, pangaruh ngarugikeun kana fiksasi Karbon Dioksida (CO2), jst.

Hal sanés anu kedah diperhatoskeun nyaéta perawatan jawab anu kedah dilakukeun kana kai.

Kuring nyarios ieu kusabab salaku bahan alami éta éta bakal diserang ku serangga, hama sareng jamur.

Urang kedah nyingkahan serangan ieu sagala biaya upami urang hoyong teraskeun di bumi urang. Sanaos ayeuna masalah ieu ngagaduhan gampang ngalereskeun Como ngubaran kai ku zat anu ngajaga sareng tahan cai.

Nanging, anu kedah diperhatoskeun nyaéta zat anu dianggo kumargi henteu sami nganggo kimia anu tiasa ngarugikeun kasihatan urang atanapi kaayaan kai dina jangka panjang éta produk alami atanapi hormat kalayan bahan baku sareng kaséhatan masarakat.

Salaku titik négatip anu kedah diperhatoskeun nyaéta henteu sadaya kotamadya ngijinkeun pangwangunan bumi kai sabab numutkeun "aranjeunna" nganggap yén jenis bumi "rusak" sareng bentang dina hal desain, warna sareng anu panjang sareng sajabana.

ogé, imah ieu henteu ngaapresiasi sabab tiasa janten bumi konstruksi konvensional kumargi sistem konstruksi na énggal di sababaraha nagara.

Nyingkahkeun kasulitan anu aya di jinis imah ieu, sorangan Abdi pikir éta cicing di imah kai tiasa janten pilihan anu saé pisan kumargi éta mangrupikeun alternatif pikeun imah konvensional langkung "ékologis" sareng tanggung jawab lingkungan, tanpa ngandelkeun éta pesona jadi istiméwa anu gaduh.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   wikicost cenahna

    Imah kai vs bata tradisional sareng bumi semén
    Kai mangrupikeun salah sahiji elemen anu paling dipikacinta ku duanana propésional di séktor sareng ku konsumén sareng anu gaduh bumi. Nyatana, matéri ieu panginten ngan ukur hiji anu leres-leres tiasa dimutahirkeun, berkat siklus produksi na, sareng éta ogé ngagaduhan sipat fisik anu pikaresepeun, henteu kanyahoan ku kaseueuran bahan bangunan. Naon sababna? Hayu urang terang sasarengan.

    Imah kai hampang tapi tahan pisan.
    Sakumaha urang terang, kai mangrupikeun bahan anu hampang pisan, akibatna, gampang diangkut. Nanging, ieu sanés hartosna yén bumi kai henteu stabil, sabalikna! Struktur beban-bantalan kuat pisan sareng, diantarana waé, ngamungkinkeun ngalereskeun optimal dina témbok pikeun barang saniter, unit témbok, rak sareng seueur elemen hiasan anu sanés. Salajengna, tina sudut pandang seismik, pangwangunan kai ngagaduhan tingkat kaamanan anu jauh langkung luhur tibatan konstruksi bata, sabab kaku pisan na handap pisan. Ieu ngandung harti yén imah kai sanggup nyerep optimal énergi anu dileupaskeun ku gempa bumi, nyaéta, imah kai mangrupikeun bumi anti gempa.

    Imah kai gaduh résistansi seuneu anu luhur.
    Sabalikna tina kapercayaan umum, kai ngabakar lalaunan sareng, upami aya seuneu, imah kai prefabrikasi langkung kuat tibatan gedong tradisional. Nyatana, kai diduruk hungkul dina permukaan, nyésakeun struktur internalna ampir teu robih. Ku karbonisasi, lapisan ieu tiasa ngalaunan laju panyebaran seuneu, bertindak salaku insulator anu nyata sahingga ngajaga sipat statis tina strukturna, anu henteu dikompromikeun pisan. Sementén sareng waja, di sisi anu sanésna, mangrupikeun bahan anu ngalaman turunna gancang dina ciri mékanis. Kusabab kitu, bisi kahuruan, imah kai jauh langkung aman tibatan persetujuanana, contona, didamel tina beton.

    Kai mangrupikeun insulator thermoacoustic anu sampurna.
    Salah sahiji ciri anu paling dipikaresep pikeun imah kai nyaéta pasipatan insulasi anu dipimilik ku bahan ieu. Nyatana, kai ngajamin insulasi akustik sareng termal anu luar biasa. Kusabab alesan terakhir ieu, nagara-nagara Nordik milih kai pikeun nyiptakeun struktur luar sareng internal bumina. Di Itali, nanging, bahan ieu dianggo ngan ukur pikeun konstruksi langit-langit, lantai sareng bérés. Upami anjeun parantos mutuskeun ngawangun bumi kai anjeun, anjeun kedah terang yén anjeun bakal cicing di bumi anu iklimna pikaresepeun, haneut dina usum salju sareng tiis dina usum panas. Kayu anu dianggo pikeun pangwangunan bumi prefabrikasi, kanyataanna, gaduh tingkat asor anu tepat, berkat prosés pangeringan anu khusus, ogé ngajagi tina bahaya kapang.

bool (leres)