Karakteristik sareng jinis bumi ékologis

Imah héjo pikahareupeun

Efisiensi énergi sareng énergi terbarukan beuki ngadorong bumi janten langkung héjo sareng jaga lingkungan anu langkung ageung. Imah-imah ékologis nya éta anu konsumsi énergi na minimal sareng éta boro ngahasilkeun pangaruh kana lingkungan, boh tina hal émisi sareng limbah.

Tapi pikeun tiasa ngawangun bumi ékologis urang mimitina kedah terang bahan mana anu cocog pikeun mana anu mana anu henteu ngahasilkeun pangaruh kana lingkungan, boh dina pangwangunanana sareng panggunaanana. Salaku tambahan, aya sababaraha jinis bumi ékologis gumantung kana tempat dimana aranjeunna didamel, bahan anu dianggo, operasi anu anjeun hoyong pasihkeun, jsb. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan bumi?

Karakteristik imah ékologis

Hal anu munggaran sateuacan terang jinis sareng bédana anu aya di bumi ékologis, urang bakal terang ciri-cirina sareng kumaha jalanna. Imah ékologis mangrupikeun tempat cicing anu ngamangpaatkeun sumber daya alam matahari sareng bumi sareng éta ogé ngahargaan lingkungan boh nalika diwangun sareng sakali éta réngsé.

Dina raraga ngaoptimalkeun sumber daya maksimal pikeun konstruksi boh dina fase panggunaan, desain imah ékologis kedah canggih sareng minuhan sarat-sarat anu tangtu, sapertos:

Desain bioklimatik

Imah anu ngagaduhan desain bioklimat sanggup ngaoptimalkeun sumber daya anu ditawarkeun ku lingkungan nepi ka maksimal, sapertos jam cahaya panonpoe sareng panas anu dikaluarkeun ku taneuh pikeun ngahaneutkeun bumi sareng, di sisi anu sanésna, arus hawa pikeun ngudar sareng mendingan bumi.

Pikeun ngasingkeun témbok tina parobihan anu ngadadak dina suhu di luar, desain bioklimatik ieu dicirikeun ku kandel insulasi anu langkung ageung tibatan anu konvensional. Ku cara kieu, panas luar atanapi tiis henteu tiasa nembus di jero bumi sareng suhu interior tiasa dijaga langkung stabil, tanpa kedah AC atanapi alat pemanasan.

Parantos kanyataan ngahémat nganggo insulasi nawiskeun kaunggulan énergi, kumargi urang nyingkahan émisi gas rumah kaca kana atmosfir kusabab seueur teuing énergi tanaga listrik pikeun manaskeun atanapi mendingan bumi. Kalayan isolasi ieu urang bakal ngabantosan merangan parobihan iklim.

Desain bioklimatik ogé ngagaduhan orientasi ditangtoskeun pikeun néwak radiasi panonpoé saloba mungkin. Utamana orientasi kidul, éta biasana anu paling sering ningali sinar matahari. Salaku tambahan, panas ieu tiasa disimpen ku bahan anu inersia termal, sanggup nahan panas nalika siang sareng ngaleupaskeun nalika wengi nalika langkung tiis.

Pikeun ngahasilkeun arus hawa anu ventilasi sareng hawa di bumi tiasa disimpen palataran jero sahingga ventilasi disebrangan dina sadaya rohangan bumi.

Hormat pikeun lingkungan

Karakteristik anu sanés anu dilengkepan ku imah ékologis nyaéta matéri na hormat sareng lingkungan. Nyaéta, bahan-bahan anu diwangunna nyaéta alami, didaur ulang atanapi didaur ulang sareng gaduh tapak ékologis alit. Salaku tambahan, urang nyobian nganggo bahan anu meryogikeun sakedik tanaga, dina produksi sareng transportasiana.

Tambahan anu urang tambihan kana bahan ieu nyaéta aranjeunna henteu ngan ukur ngahargaan lingkungan, tapi ogé pikeun kasihatan sareng karaharjaan masarakat. Ieu kusabab bahan anu ngawangun imah ékologis henteu ngandung bahan kimia atanapi toksik anu tiasa mangaruhan kaséhatan urang sareng henteu ngarobih medan magnét di jero bumi, ngabantosan pikeun ngahontal lingkungan anu saé di jero.

Bahan hibroskopik, contona, ngatur kalembaban sacara alami, janten mémbran mukosa sareng pernapasan urang moal kapangaruhan ku kalembaban anu luhur teuing atanapi handap teuing.

Jenis imah ékologis

Gumantung kana bahan anu diwangun imah ékologis aya sababaraha jinis. Hal anu penting pikeun diémutan nyaéta imah anu meryogikeun seueur jinis bahan sareng hésé pisan pikeun sadayana babarengan pikeun minuhan ciri anu ditétélakeun di luhur.

Contona, imah kai sareng bata Aranjeunna tiasa minuhan ciri anu dingaranan gumantung kana konstruksiana hormat sareng lingkungan sareng jalma-jalma anu hirup di dinya. Nanging, imah-imah beton henteu minuhan kriteria matéri alami sareng séhat, kumargi beton éta sorangan ngandung komponén toksik dina komposisina anu henteu ékologis atanapi henteu séhat. Tapi anjeun tiasa ngalakukeun analisa bumi ieu pikeun ningali kumaha héjo bumi na tiasa.

Imah kai ékologis

Aya sababaraha jinis imah ékologis

Kai mangrupikeun bahan ékologis tara kaunggulan, serbaguna sareng anu nyandak seueur kahaneutan ka bumi urang. Kauntungan utama anu dipiboga ku kai nyaéta ngagaduhan kapasitas hygroscopic sareng ngabantosan kalembaban di bumi dina kaayaan sampurna. Urang kedah tumut kana akun éta upami kai dirawat kalayan varnish, pori-pori bakal tersumbat sareng éta moal tiasa masihan fungsi hygroscopic na.

Kauntungan sanés anu masihan kai ka bumi ékologis nyaéta kapasitas insulasi anu saé. Pikeun ngasingkeun bumi, duanana tina tiis sareng panas, kai tiasa ngajagi urang tina suhu luar. Dina dirina mangrupikeun insulator anu saé, tapi upami éta digabungkeun sareng sababaraha bahan anu ngabantosan pikeun langkung ngaisolasi, épéktasi na bakal langkung ageung.

Haneut éta mangrupikeun ciri intrinsik tina kai. Maksudna, sanaos angeun anu dibawa ku kai ka imah teu tiasa diukur ku jumlah, leres yén lantai anu diaspal ku kai langkung lemes sareng ngajantenkeun tapak suku urang, tékstur témbok, sareng masihan perasaan langkung seueur genah.balesna éta mangrupikeun bahan hirup.

Sieun umum pikeun imah kai nyaéta anu aya dina seuneuNanging, peraturan ngeunaan imah kai ketat pisan nalika nempatkeun listrik dina titik anu paling sénsitip anu paling gampang kabakar. Seuneu di bumi ayeuna sering disababkeun ku sabab teu paduli sapertos kompor anu teu dijagaan anu biasana hurungkeun sofa, karpét atanapi tirai heula. Tapi kahuruan ieu tiasa kajantenan di imah tina sagala jinis.

Kumaha waé ogé, nalika aya seuneu anu mangaruhan struktur kai bumi, anu munggaran diduruk lapisan luar kai sareng ieu karbonat.

Lapisan anu sami ieu, parantos kabakar, meta salaku panyalindungan munggaran anu nyegah sésa kai tina ngaduruk gancang.

Imah bata anu ramah lingkungan

Imah bata ékologis mangrupikeun bangunan kadua anu paling diwangun, sabab éta téhnik anu paling sering dianggo dina sajarah, saatos kai.

Sateuacan ngawitan ngajelaskeun aranjeunna, urang kedah tumut kana éta aya rébuan jinis bata, Janten masing-masing bakal ngagaduhan ciri anu unik. Nanging, pikeun umumna, urang nyebatkeun yén bata pangsaéna anu cocog pikeun pangwangunan bumi ékologis nyaéta anu didamel tina taneuh liat anu teu dibungkus, kumargi seueur énergi diperyogikeun pikeun dipecat, anu nunjukkeun pangaruh anu langkung ageung pikeun lingkungan.

Bata aranjeunna henteu nawiskeun kaunggulan atanapi kauntungan anu sami sareng kai, Kusabab dina seuseueurna aranjeunna perlu ngagunakeun insulator termal. Salaku tambahan, pelosok bumi condong sangsara dina kaayaan insulasi sahingga henteu ngatur suhu luar kalayan épisién.

Ngeunaan hal kahuruan, bata réaksina langkung saé, sabab éta henteu ngaduruk atanapi nyebarkeun seuneu. Konstruksi bata biasana meryogikeun, dina kaseueuran kasus, ketebalan anu langkung ageung tina tembok fasad sareng interior tibatan sistem kai anu enteng. Kusabab ieu, permukaan bumi anu aya gunana bakal langkung alit tibatan dina kasus anu sanés.

Pikeun titik simpang antara bata, anggo bahan anu aman pikeun kaséhatan urang sareng anu gaduh pangaruh minimum ka lingkungan.

Sababaraha jinis konstruksi bata nyaéta:

  • Tembok bata calcareous
  • Tembok batu alam
  • Pangwangunan ku leutak

Imah beton ékologis

Ieu mangrupikeun jinis imah héjo anu pamungkas anu bakal urang tingali. Beton mangrupikeun bahan batu jieunan anu didamel tina semén, agregat, cai sareng, dina kaseueuran kasus, aditif pikeun ngarobih sababaraha ciri na. Ieu ngajadikeun pangwangunan henteu sadayana ékologis, kumargi éta henteu nyumponan sarat pangwangunan anu berkelanjutan tanpa pangaruh pikeun lingkungan.

Dibandingkeun sareng bata sareng kai, beton henteu ngagaduhan kapasitas termal anu saé ogé hibroskopik, janten aranjeunna henteu ngatur suhu sareng kalembaban sumur interior. Salaku tambahan, éta ngagaduhan tapak ékologis anu rada ageung, kumargi peryogi seueur energi pikeun produksi na.

Logam mangrupikeun salah sahiji bahan anu kedah urang hindarkeun dina salah sahiji jinis bumi ékologis, sabab éta henteu ékologis pisan atanapi éta henteu resep ka lingkungan anu séhat di jero bumi ku ngarobih médan magnét alami lingkungan.

Kusabab beton mangrupikeun bahan anu seueur dianggo di panjuru dunya, ngajantenkeun bahan anu cukup murah sareng terjangkau pikeun sadaya anggaran.

Tulisan anu aya hubunganana:
Konstruksi biologis, konstruksi ékologis, séhat sareng éfisién

Naon kaunggulan imah ékologis?

Imah héjo ngahargaan lingkungan

Gambar - Wikimedia / Lamiot

Kauntungannana hiji imah ékologis didasarkeun kana paningkatan épisiénsi sareng pangirangan pangaruh lingkungan sareng tapak ékologis. Unggal bumi dirarancang ku cara anu pasti janten seueur rupa-rupa anu béda-béda. Nanging, sarat utama anu kedah aranjeunna nyumponan pikeun mastikeun yén sadayana ngagaduhan fungsi anu sami nyaéta ieu:

  • Arsitéktur bioklimatik: éta dumasarkeun kana panggunaan bahan bangunan anu sustainable sareng bahan didaur. Ku cara kieu, pangirangan panggunaan bahan baku sareng pangaruh lingkungan anu dihasilkeun ku pangwangunan sareng panggunaan bahan-bahan anu kasebat bakal kahontal.
  • Orientasi: imah kedah berorientasi kana optimalisasi sumber énergi.
  • Perlindungan surya: Saperti orientasi anu nyobian nganggo panggunaan sumber énergi, anjeun ogé kedah milarian perlindungan tina sinar matahari.
  • Ngamangpaatkeun pangaruh rumah kaca: Éta kedah diperhatoskeun yén pikeun ngirangan panggunaan énergi listrik, suhu bumi kedah dianggo pikeun manaskeun. Ku cara kieu, pangaruh rumah kaca alami parantos dianggo pikeun ngahontal suhu anu optimal.
  • Sealing sareng insulasi: sealing sareng insulasi penting pisan pikeun ngatur suhu internal. Hatur nuhun kana insulasi sareng panyegelan anu leres, urang tiasa ngirangan panggunaan énergi listrik kanggo bumi. Salaku conto, dina usum panas pamakean tanaga pikeun AC tiasa turun.
  • Inersia termal: aya hubunganana sareng anu tadi. Éta konci pikeun milari bahan anu tiasa gaduh tanaga termal. Ieu mangrupikeun bahan anu tiasa mindahkeun énergi anu langkung saé nganggo énergi listrik anu kirang.

Tujuan utama fungsi imah héjo nyaéta pikeun ngirangan tapak suku karbon sareng ngaoptimalkeun sumber daya alam langkung saé.

Ku kasimpulanana, tiasa dicarioskeun yén imah ékologis anu épisiénna nyaéta anu diwangun ku kai. Kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa terang anu langkung seueur ngeunaan imah ékologis sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Victor R Castañeda Sunda cenahna

    Ieu janten motivasi kuring langkung seueur pikeun neraskeun nalungtik bumi héjo. Hatur nuhun, Gusti mberkahi.