Hidroponik

hidroponik mangrupikeun bentuk tanam anu épisién

Aya cara alternatip pikeun melak pepelakan salain tina taneuh tatanén, kebon, sareng pariuk. Éta ngeunaan pepelakan hidroponik.

Naon hidroponik?

Hidroponik mangrupikeun cara anu diwangun ku panggunaan leyuran pikeun melak taneman tibatan nganggo taneuh. Aya seueur cara pikeun ngagunakeun téhnik ieu sareng éta mangpaat pisan. Naha anjeun hoyong terang sadayana ngeunaan hidroponik?

Fitur Hidroponik

pepelakan hidrofonik

Nalika urang nganggo téhnik ieu pikeun melak, akar nampi solusi anu beunghar ku nutrisi anu diperyogikeun pikeun tumuh sareng konséntrasi anu saimbang dina cai. Salaku tambahan, leyuran ieu ngagaduhan sadayana unsur kimia anu penting pikeun ngembangkeun pabrik anu saé. Kukituna, pepelakan tiasa tumuh dina larutan mineral hungkul, atanapi dina médiér iners, sapertos gravel, pearlite atanapi pasir.

Téhnik ieu dipanggihan dina abad ka-XNUMX nalika para ilmuwan ningali yén mineral penting diserep ku tatangkalan ngalangkungan ion anorganik anu leyur dina cai. Dina kaayaan alam, taneuh bertindak salaku cadangan gizi mineral, tapi taneuhna sorangan henteu penting pikeun pepelakan tumuh. Nalika nutrisi mineral dina taneuh dibubarkeun dina cai, akar pepelakan tiasa nyerep.

Kusabab pepelakan tiasa ngempelkeun nutrisi kana leyuran, substrat henteu diperyogikeun pikeun pepelakan berkembang sareng tumuh. Ampir sadaya pepelakan tiasa dipelak nganggo téhnik hidroponik, sanaos aya sababaraha anu langkung gampang sareng hasilna langkung saé tibatan anu sanés.

Pamakéan hidroponik

ngembang tomat ngagunakeun téhnik hidroponik

Kiwari, kagiatan ieu ngahontal booming hébat di nagara-nagara dimana kaayaan pikeun tatanén ngarugikeun. Ku ngagabungkeun hidroponik sareng manajemén rumah kaca anu saé, ngahasilkeun langkung luhur tibatan anu diala dina pepelakan terbuka.

Ku cara kieu, urang tiasa ngadamel sayuran tumuh gancang sareng nyayogikeun aranjeunna tuangeun anu beunghar nutrisi. Téhnik hidroponik éta saderhana, bersih sareng murah, janten pikeun tatanén sakedik, ieu mangrupikeun sumber daya anu pikaresepeun pisan.

Bahkan parantos ngahontal standar komérsial sareng sababaraha pangan, ornamén sareng pepelakan bako ngora dipelak ku cara kieu kusabab sababaraha alesan anu aya hubunganana sareng kurangna taneuh anu cekap.

Kiwari aya seueur daérah anu taneuhna terkontaminasi ku tumpahan atanapi mikroorganisme anu nyababkeun panyakit pepelakan atanapi ku ngagunakeun cai bawah tanah anu ngahinakeun kualitas taneuh. Kukituna, budidaya hidroponik mangrupakeun solusi pikeun masalah daérah anu tercemar.

Nalika urang henteu nganggo taneuh salaku tempat tumuh, urang henteu ngagaduhan pangaruh panyangga anu disayogikeun ku taneuh tatanén. Tapi, aranjeunna ngagaduhan seueur masalah sareng oksigénasi tina akar sareng éta sanés hal anu tiasa disebat bersih dina skala komérsial.

Aya seueur jalma anu ngagunakeun hidroponik. Jalma anu gaduh waktos luang anu hoyong ngahibur sareng nalungtik, pikeun panilitian, pikeun démo ka murid ngeunaan pentingna unsur kimia anu tangtu, bahkan pikeun anu hoyong tumuh dina wadah atanapi bak leutik, tumuh dina pesawat ruang angkasa atanapi kanggo skala ageung pepelakan.

Klasifikasi sareng kaunggulan anu ditawarkeun ku hidroponik

leyuran hidroponik didaur ulang ka sadaya pepelakan

Pepelakan hidroponik nembé nembékeun dibarengan ku cara dianggo sareng pangaruh lingkungan anu disababkeun. Dina hiji sisi, urang mendakan bentukna muka, anu mana anu miceun limbah éta, sareng di sisi anu sanésna, urang gaduh anu ditutup, anu ngagunakeun deui larutan nutrisi salaku bentuk panyalindungan lingkungan sareng ékonomi anu langkung ageung dina panggunaan na.

Hidroponik nyingkahan halangan sareng watesan anu ditepikeun ku taneuh tatanén konvensional. Taneuh pertanian butuh substrat, bahan padet, hérbisida, pupuk, péstisida, jst.

Hidroponik tiasa gaduh substrat iners upami hoyong, sapertos perlite, pumice, peat, gravelJeung sajabana

Sistem hidroponik mimitina tina jinis "terbuka", kusabab pangaruh lingkungan tina pembuangan épluén anu dianggo dina budidaya henteu diperhatoskeun. Sakali aranjeunna ningali pangaruh tina miceun leyuran ka lingkungan, metode 'tertutup' dikembangkeun. Cara ieu dumasarkeun kana panggunaan deui nutrisi pikeun pepelakan sanésna, nyingkahan ngahasilkeun pangaruh kana lingkungan.

Hidroponik nawiskeun seueur kaunggulan tibatan pepelakan konvensional:

  • Éta ngamungkinkeun pikeun tumuh di jero rohangan (balkon, teras, teras, sareng sajabana)
  • Peryogi ruang anu kirang (pamasangan tumpang tindih tiasa dilakukeun pikeun langkung ngalikeun ruang)
  • Mangsa budidaya langkung pondok tibatan dina tatanén tradisional, kumargi akarna langsung kontak sareng nutrisi, ngahontal pertumbuhan batang anu luar biasa, daun sareng buah.
  • Peryogi padamelan kirang, sabab henteu perlu dikerjakeun lahan (miceun taneuh, ngalaksanakeun cangkok, ngabersihan pepelakan, jst.)
  • Teu aya masalah érosi taneuh, sapertos dina pepelakan tradisional
  • Henteu perlu diterapkeun pupuk, janten sayuran anu dihasilkeun 100% organik.

kanyataan henteu kedah pupuk éta kauntungan hébat dina hal dampak lingkungan. Sakumaha urang terang, panggunaan pupuk nitrogén kaleuleuwihan mangrupikeun panyabab utama eutrofikasi cai  sareng kontaminasi cai taneuh. Ku nyingkahan panggunaan pupuk urang bakal ngirangan pangaruh négatip kana lingkungan.

Pamakéan kontainer

leyuran hidroponik ngagaduhan nutrisi anu diperyogikeun pikeun tumuh sareng pamekaran pepelakan anu leres

Nembe pisan, panggunaan wadah dina sistem hidroponik parantos diusulkeun. Babarengan ngahasilkeun "sacara éksponénsial langkung luhur", panggunaan wadah dina hidroponik mastikeun yén sadaya sistem anu tumuh ogé aranjeunna bakal nganggo 90% langkung cai tibatan anu dianggo dina tatanén konvensional.

Nalika ngagunakeun hidroponik containerized, perlu mastikeun yén cai ngaliwat ka tempat anu sami unggal dua belas menit. Ku cara kieu urang bakal ngarobah pepelakan janten tegalan portabel.

Upami urang itung, nganggo hidroponik, éta tiasa dipanén sakitar 4.000 dugi 6.000 unit sayuran mingguan (anu jumlahna sakitar 50 ton per taun), anu sami sareng 80 kali jumlah unit anu kahontal dina rohangan anu sami nganggo sistem panen sareng panén konvensional dina tatanén.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, hidroponik mangrupikeun téknik anu beuki nyebar, sabab henteu meryogikeun lahan tatanén sareng ngaoptimalkeun sumber daya sareng rohangan. Upami urang manjangan hidroponik, urang bakal masihan putus ka taneuh tatanén anu dina tekenan seueur teuing tina kaleuleuwihan pupuk, bajak, herbisida sareng bahan kimia sanés anu dianggo, bari nyumbang kana pangirangan polusi.

Tulisan anu aya hubunganana:
Pepelakan hidroponik, naon ari aranjeunna sareng kumaha cara nyiptakeun di bumi

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Daniel cenahna

    Abdi resep terang naon jinis nutrisi anu dibangkitkeun sareng dimana mésérna.

  2.   Antonio cenahna

    Dimana anjeun tiasa mésér tabung pvc kuadrat supados tiasa ngamimitian atanapi ngubaran hidroponik pikeun kaperluan kulawarga di argenrin?