Hidrogén héjo

dekarisasi

Hidrogén héjo parantos janten salah sahiji pilar dasar tina Dana Pamulihan Uni Éropa. Sababaraha dana bakal mangrupikeun paket stimulus pangageungna anu kantos dibiayaan ngalangkungan anggaran UÉ, kalayan suntikan ékonomi total 1.8 triliun euro anu dianggo pikeun ngawangun Éropa saatos COVID-19. Transisi énergi mangrupikeun salah sumbu tina pamulihan ieu, anu 30% tina anggaran dialokasikan pikeun perubahan iklim. Ieu dimana teh hidrogén hejo éta mimiti ngagaduhan status, narik minat anu langkung seueur sareng nempatkeun éta dina debat umum salaku salah sahiji pilar dasar dekarbonisasi ékonomi. Tapi naon anu sabenerna hidrogén héjo?

Dina tulisan ieu kami badé nyarioskeun anjeun naon hidrogén héjo, naon ciri sareng pentingna.

Naon hidrogén héjo

studi hidrogén héjo

Hidrogén mangrupikeun unsur kimia anu paling réa di bumi, tapi ngagaduhan masalah: henteu aya sacara bébas di lingkungan (contona, dina waduk), tapi éta salawasna ngagabung sareng elemen sanés (contona, dina cai, H2O atanapi metana, CH4). Ku sabab kituDina raraga dianggo dina aplikasi énergi, éta mimitina kedah dileupaskeun, nyaéta dipisahkeun tina sésa-sésa unsur.

Pikeun ngalaksanakeun pipisahan ieu sareng kéngingkeun hidrogén gratis, perlu dilakukeun sababaraha prosés sareng énergi dihabiskan pikeun aranjeunna. Ieu ngahartikeun hidrogén salaku operator énergi, sanés énergi utami atanapi suluh anu dianggap seueur jalma. Hidrogén héjo mangrupikeun pamawa énergi, sanés sumber énergi utama. Kalayan kecap séjén, hidrogén mangrupikeun zat anu tiasa nyimpen énergi, anu teras tiasa dileupaskeun sacara dikontrol di tempat sanés. Kukituna, tiasa sarimbag sareng aki-aki litium anu nyimpen listrik, tibatan bahan bakar fosil sapertos gas alam.

Poténsi hidrogen pikeun merangan parobihan iklim dumasarkeun kana kamampuanna pikeun ngagentoskeun suluh fosil dina aplikasi dimana dekarbonisasi langkung rumit, sapertos transportasi laut sareng udara atanapi prosés industri anu tangtu. Naon deui, ngagaduhan poténsi anu hébat salaku sistem panyimpen énergi musiman (jangka panjang), anu tiasa ngumpulkeun énergi pikeun waktos anu lami, teras dianggo dina paménta.

Asal sareng jinis hidrogén

hidrogén héjo

Salaku gas anu teu aya warna, anu leres nyaéta nalika urang nyarioskeun hidrogén, biasana urang nganggo istilah anu warna-warni pisan pikeun nganyatakeun. Seueur anjeun bakal kantos nguping hidrogén héjo, kulawu, biru, jst. Warna anu ditugaskeun pikeun hidrogén henteu sanés ngan ukur labél anu dianggo pikeun mengklasifikasikeunana numutkeun asal usulna sareng jumlah karbon dioksida anu dileupaskeun nalika produksi. Kalayan kecap séjén, cara anu gampang pikeun ngartos kumaha "bersih" na:

  • Hidrogén coklat: Éta diala ku gasifying batubara, sareng nalika prosés produksi karbon dioksida dileupaskeun. Kadang disebut hidrogén hideung.
  • Hidrogén abu: diala tina reformasi gas alam. Ayeuna mangrupikeun produksi anu paling loba sareng paling murah, sanaos biayana diperkirakeun ningkat kusabab harga hak émisi karbon dioksida. Produksi 1 ton abu H2 bakal ngaluarkeun 9 dugi 12 ton CO2.
  • Hidrogén biru: Éta ogé dihasilkeun ku reformasi gas alam, bédana nyaéta sabagian atanapi sadaya émisi CO2 dihindari ngalangkungan sistem tangkep karbon. Teras, karbon dioksida ieu tiasa dianggo pikeun ngadamel suluh sintétik, contona.
  • Hidrogén héjo: Éta diala ku éléktrolisis cai nganggo listrik tina sumber énérgi anu tiasa dibangkitkeun. Éta anu paling mahal, tapi kusabab biaya énérgi anu diperpanjang sareng éléktrolér turun, harga na diperkirakeun laun turun. Jinis hidrogén héjo sanés dihasilkeun tina biogas anu ngagunakeun ingon-ingon ingon-ingon, pertanian sareng / atanapi kotamadya.

Nyatana, prosés produksi hidrogén héjo henteu rumit pisan: éléktrolisis ngan saukur nganggo arus listrik pikeun ngarecah cai (H2O) kana oksigén (O2) sareng hidrogén (H2). Tantangan nyata nyaéta bersaing, anu meryogikeun seueur listrik anu tiasa dibaharukeun murah (anu langkung atanapi kirang dibereskeun), sareng téknologi sél éléktrolisis anu épisién sareng scalable.

Kagunaan hidrogén héjo

énergi terbarukan

Dina tiori, salah sahiji cara anu paling épéktip pikeun ngadékarbonisasi ékonomi nyaéta nyoba éléktrikasi sakabéh sistem énergi. Nanging, kanggo ayeuna, téknologi batré sareng listrik henteu tiasa dilakukeun, gumantung kana aplikasina. Dina seueur diantarana, hidrogén héjo tiasa ngagantikeun suluh fosil, sanaos henteu sadayana parantos asak atanapi saderhana:

Sabalikna, nganggo hidrogén coklat sareng kulawu. Léngkah munggaran kedahna pikeun ngagentoskeun hidrogén fosil anu ayeuna dianggo di industri, nganggo téknologi anu dikembangkeun sareng ngirangan biaya. Tantangan na henteu sakedik: paménta global pikeun hidrogén tina produksi listrik bakal nyéépkeun 3.600 TWh, langkung ti total generasi listrik taunan EU. Ieu kagunaan utama hidrogén héjo:

  • Industri beurat. Konsumén ageung waja, semén, perusahaan kimia sareng bahan bakar fosil sanés henteu gampang diakses atanapi langsung tiasa dilakukeun.
  • Toko énergi. Ieu pastina mangrupikeun salah sahiji aplikasi anu paling ngajangjikeun pikeun hidrogén: salaku sistem panyimpen énergi musiman. Kalayan popularitas énergi anu tiasa dibangkitkeun deui, urang bakal mendakan yén biaya listrik leres-leres murah, malahan bakal aya surplus kumargi teu aya tempat anu ngonsumsi éta. Ieu dimana hidrogén bakal dimaénkeun, anu tiasa dihasilkeun kalayan murah teras dianggo dina paménta pikeun aplikasi naon waé, naha éta pembangkit listrik atanapi aplikasi sanés.
  • Ngangkut. Angkutan pasti aya salah sahiji aplikasi hidrogén anu paling ngajangjikeun. Dina angkot ayeuna, batré meunang kompetisi, tapi sababaraha pabrik (khususna Jepang) tetep ngembangkeun modél sél suluhna sareng hasilna beuki ngajangjikeun.
  • Panaskeun. Pemanasan domestik sareng industri mangrupikeun sektor anu teu tiasa sok listrik (pompa panas henteu teras janten pilihan), sareng hidrogén tiasa janten solusi parsial. Salaku tambahan, infrastruktur anu aya (sapertos jaringan gas alam) tiasa dianggo pikeun ningkatkeun permintaan. Nyatana, campuran dugi ka 20% ku volume hidrogén dina jaringan gas alam anu aya peryogi modifikasi minimal pikeun jaringan pangguna-panungtung atanapi alat-alatna.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan hidrogén héjo sareng aplikasina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.