Harga aerérmal

sistem pemanasan aeroterma

Kami terus nyobian nurunkeun biaya AC dina bumi atanapi di gedong. Sareng éta anu langkung raoseun dina lingkungan anu stabil kedah langkung mirah berkat kamajuan téknologi. Upami di luhur AC ieu asalna sumber énérgi terbarukan langkung saé Dinten ieu kami bade fokus kana kumaha jalanna aerothermal sareng naon hargana.

Naha anjeun henteu terang naon waé aerotermal na? Naha anjeun hoyong terang harga sareng kumaha jalanna? Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun sadayana 🙂

Naon aerotermy

imah anu ngagunakeun manaskeun udara

Hal anu pangpayunna nyaéta terang jinis énergi ieu sareng kumaha jalanna. Mangrupikeun sumber énérgi anu tiasa diénggalan kumargi éta henteu kaburu ku waktos sareng meakeun listrik sakedik pisan. Ngan urang peryogi listrik 1/4 kanggo ngamangpaatkeun éta. Jinis énergi ieu dumasar kana ngamangpaatkeun énergi anu ngagaduhan hawa luar pikeun manaskeun interior urang. Pikeun ngalakukeun ieu, pompa panas efisiensi tinggi.

Hawa anu medar ngalangkungan atmosfir ngagaduhan énergi alami sareng teu aya wates anu tiasa dianggo pikeun AC dina ruangan tanpa kedah dianggo suluh fosil anu ngotoran lingkungan sareng ningkatkeun tagihan listrik di akhir bulan.

Entong dipikirkeun pisan yén ku cara ngaluarkeun panas tina hawa anu medar di luar urang bade ngantunkeun tiis sareng urang badé ngarobah jalan janten daérah usum salju. Panonpoé tanggung jawab pikeun manaskeun hawa deui sareng supados terus beredar sacara bébas. Kusabab kitu urang tiasa nyarios yén énergi aeroterma mangrupikeun énergi anu terbarukan sabab praktisna teu aya watesna.

Upami urang nganggo aerothermal pikeun AC tina gedong urang tiasa ngahémat listrik dugi ka 75%.

operasi

Pamasangan aerérmal

Ayeuna urang kedah netelakeun operasina supados teu aya kabingungan. Hal anu mimiti nyaéta naon anu dianggo pikeun: éta énergi anu biasa dianggo pikeun AC atanapi AC di rohangan. Énergi ieu, anu diekstraksi tina hawa di luar, digunakeun pikeun manaskeun atanapi mendingan hawa di jero tempat.

Sadaya ieu tiasa dilakukeun hatur nuhun kana pompa panas. Tapi éta sanés ngan ukur pompa panas, tapi mangrupikeun salah sahiji sistem tipe cai-cai. Éta jawab nimba panas anu aya dina hawa ti luar sareng masihan ka cai. Ngalangkungan sirkuit anu ngalirna cai, éta tiasa nyayogikeun panas kana sistem pemanasan pikeun ningkatkeun suhu rohangan. Cai panas ogé tiasa dianggo pikeun panggunaan sanitasi sapertos anu parantos dilakukeun tanaga termal surya.

Sugan anjeun tiasa mikir yén kinerja alat-alat ieu henteu saé pisan, kumargi ngaluarkeun panas tina hawa di luar tiasa sesah pisan. Nanging, anu ngareuwaskeun sareng kaunggulan kami, pompa panas anu dianggo dina énergi aeroterma ngagaduhan kinerja sareng efisiensi ngadeukeutan 75%. Éta idéal pikeun dianggo dina usum salju, sanaos suhu anu handap pisan sareng épisiénsi boro-boro leungit.

Dibikeun efisiensi sareng révolusi téknologi na, énergi aerérmal dianggo pikeun kaayaan AC, sababaraha tempat sareng gedong anu langkung alit kawas sababaraha kantor.

Kekecapan salaku cara jual

Aéroterapi

Nalika sasari 75% énergi hawa sareng ngan ukur nganggo 25% listrik, énergi aeroterma janten pilihan AC anu murah pisan. Dipayuneun alat keur ngagolakkeun gas alam atanapi solar nawiskeun seueur kaunggulan sareng ngagaduhan kamungkinan pikeun janten énergi anu paling seueur dianggo pikeun éta. Sareng éta kauntungan hébat anu dipimilik nyaéta nyaéta, dibandingkeun sareng pakakas konvensional, éta bakal nawiskeun kami tilu fungsi anu béda: panas dina usum salju, tiis dina usum panas sareng cai panas sapanjang taun.

Upami urang ngamimitian ngabandingkeun sareng sumber énergi sanés, teu aya téknologi anu sanggup ngaliput tilu fungsi ieu ku cara anu sami. Salaku tambahan kana ieu, aranjeunna henteu ngahasilkeun sagala jinis limbah polusi, émisi gas rumah kaca, atanapi haseup durukan, jst. Dina prosés aerothermal teu aya durukan sapertos dina ampir sadaya sistem konvensional.

Saatos sababaraha studi pasar di Spanyol, kalayan merhatoskeun kabutuhan manaskeun ku zona, parantos dicindekkeun yén sistem pemanasan aeroterma sanggup manaskeun bumi dina harga minimum 25% langkung handap tina sistem gas alam. Ogé, upami urang ngabandingkeun éta sareng alat ketel solar, aerothermal langkung mirah 50%.

Dina jangka panjang, éta tiasa hartosna ngahémat taunan sakitar 125 euro kanggo bumi Spanyol sakitar 100 méter pasagi. Pikeun nyorot inohong ieu, kedah disebatkeun yén biaya listrik rata-rata bumi di Spanyol per taun nyaéta 990 euro, dimana 495 euro dianggo kanggo nutupan biaya pemanasan anu bénten-bénten. Ngaronjatna biaya manaskeun tiasa ditingkatkeun dugi ka 71% di imah kulawarga tunggal anu terasing di daérah anu paling tiis.

Sakumaha seueur harga aerotermy

sistem aerothermal

Sanaos tabungan ageung anu dimaksad ieu, éta mangrupikeun tanaga anu paling bersih sareng henteu dikenal ku masarakat. Aérothermal cocog pisan sareng sadaya kawijakan decarbonisation Éropa ku 2020, janten janten pilihan anu hadé pikeun ngaganti metode pemanasan konvensional anu sanés.

Tabungan énergi sanés hiji-hijina kaunggulan anu ditawarkeun énergi aeroterma. Éta diwangun ku unit jero rohangan, hijian luar sareng bak cai dimana hawa mindahkeun panas na. Biaya pangropéa sareng kapamilikan sacara praktis nil sareng henteu kedah révisi périodik, sabab éta kajantenan ku sistem pemanasan anu sanés. Biaya peralatanna antara 5.800 sareng 10.000 euro teu kalebet instalasi. Perbaikan kinerjaana nyababkeun komérsialisasi na nyebar gancang di Spanyol.

Mudah-mudahan, ku datangna kabijakan dékarbonisasi Spanyol, sistem anu terbarukan ieu tiasa janten langkung nyata dina pasar pemanasan sareng ngagentos anu konvensional mundur sareng ngarusak lingkungan sacara konvensional. Dupi anjeun kantos nguping ngeunaan aerothermal?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)