Énergi gas alam ogé ngahasilkeun polusi

Garapan gas

La énergi gas alam katingali ku panon anu saé kumargi perkawis bahan bakar langkung bersih tibatan areng sareng kadang dianggo salaku pengganti alami na.

tapi reputasi positip ieu henteu leres pisan sabab sigana numutkeun sababaraha laporan sareng laporan, anu dijelaskeun kumaha énergi anu asalna tina gas alam ngahasilkeun polusi anu hébat nalika prosés nimba éta dilaksanakeun. Justru nalika kaduruk dina prosés pembakaran éta langkung jelas kusabab émisi gas na langkung handap dina waktos éta.

Anjeun kedah ati-ati sareng kumaha produk tangtu hargana, kumargi éta sanés ngan ukur bagian terakhir dimana kontaminasi anu dihasilkeun henteu kabuktosan, tapi dina sakabéh prosés. Fracking atanapi hidrolik beungkeut tepatna dimana momen anu paling najisna.

Fracking diwangun dina nyiptakeun celah dina batu sahingga bagian tina gas ngalir ka luar sareng tiasa langkung hadé sasari engké tina sumur. Salaku tambahan, masalah sareng sistem ieu nyaéta bahan kimia anu dianggo dina bagian produksi ieu anu teras dileupaskeun ka atmosfir.

Salah sahiji masalah anu serius nyaéta ngotorkeun cai nginum bawah tanah sareng nyababkeun émisi ageung CO2 sareng metana, anu ngorotan pemanasan global sareng perubahan iklim. Kusabab kontaminasi cai nginum jero taneuh, kajadian éta kaséhatan masarakat di caket waduk buruk pisan jauh ti limbah anu lebet kana hawa.

Bahan bakar fosil

Seuneu gas alam

Gas alam mangrupikeun bahan bakar fosil, sanaos émisi global tina durukanana aranjeunna sanés mayoritas tina masalah éta upami nyababkeun batubara atanapi minyak bumi.

Gas alam ngaluarkeun 50 dugi 60 persén kirang CO2 nalika diduruk di pembangkit listrik gas alam énggal dibandingkeun sareng émisi has tina pembangkit batubara. Éta ogé ngirangan gas anu dileupaskeun ka atmosfir ku 15 dugi ka 20 persén dibandingkeun sareng anu disababkeun ku mesin bénsin dina kendaraan.

Dimana enya éta émisi na aya dina ékstraksi gas sareng pangeboran gas alam ti sumur sareng angkotna ngalangkungan pipa hasilna nyaring metana, gas bahkan langkung kuat tibatan CO2. Panilitian awal nunjukkeun yén émisi métana mangrupikeun 1 dugi 9 persén tina total émisi.

Polusi dina hawa ku cara ngahasilkeun énergi tina gas alam

Kontaminasi

Gas alam ngakibatkeun durukan langkung bersih dibandingkeun suluh fosil anu sanés, sabab ngahasilkeun jumlah walirang, raksa sareng partikel anu sanés. Ngaduruk gas alam ngahasilkeun nitrogén oksida, sanaos dina tingkat anu langkung handap tina béngsin sareng solar anu dianggo dina mesin kendaraan.

10.000 bumi Amérika anu dianggo Kalayan gas alam sanés batubara, éta nyingkahan émisi taunan 1.900 ton nitrogén oksida, 3.900 ton SO2 sareng 5.200 ton partikel. Ngurangan émisi éta janten kauntungan kaséhatan masarakat, sabab éta polutan parantos dikaitkeun sareng masalah sapertos asma, bronchitis, kanker paru-paru, sareng seueur deui.

Sanaos aya manpaat ieu, pamekaran gas teu konvensional tiasa mangaruhan kualitas udara lokal sareng régional. Konsentrasi tinggi polutan udara parantos dialaman di sababaraha daérah tempat pangeboran.

Paparan tingkat luhur polutan ieu tiasa ngamajukeun masalah pernapasan, masalah kardiovaskular sareng kanker.

Fracking

Diagram Fracking

Pecahan hidrolik nyaéta téhnik pikeun ningkatkeun ékstraksi minyak sareng gas jero taneuh. Ti saprak 1947, sakitar 2,5 juta patah sumur ogé kajantenan di dunya, kalebet sajuta di Amérika Serikat.

Téhnikna diwangun ku ngahasilkeun hiji atanapi langkung saluran perméabilitas anu luhur ngaliwatan suntikan cai tekanan tinggi, sahingga ngungkulan résistansi batu sareng muka patahan anu dikontrol di handapeun sumur, dina bagian hidrokarbon anu dipikahoyong anu ngandung formasi.

Pamakéan téhnik ieu parantos kénging produksi minyak bakal ningkat 45% ti saprak 2010, anu ngajantenkeun Amérika Serikat salaku produser kadua panglobana di dunya.

Éta ogé dicatet yén pangaruh lingkungan tina téhnik ieu, anu kalebet kontaminasi akuifer, konsumsi cai tinggi, polusi udara, polusi noise, migrasi gas sareng bahan kimia anu dianggo di permukaan, kontaminasi permukaan akibat tumpahan, sareng kamungkinan pangaruh kaséhatan anu diturunkeun tina éta.

Kasus sanés anu paling serius dina fracking nyaéta kanaékan kagiatan seismik, paling pakait sareng suntikan cairan jero.

Kontaminasi tina akuifer

Akuifer

Kalayan narekahan hidrolik sumur parantos nyababkeun kabocoran gas, bahan radioaktif sareng metana kana pasokan cai minum.

Aya kasus anu didokuménkeun akuifer caket sumur gas anu parantos terkontaminasi ku cairan fracking ogé gas, kalebet métan sareng sanyawa organik volatil. Salah sahiji sabab pangbadagna polusi nyaéta konstruksi anu goréng didamel atanapi sumur anu pecah sahingga gas bocor kana akuifer.

Cairan anu dianggo dina patah hidrolik ogé parantos dugi ka sumur anu ditilar, ogé sababaraha anu henteu leres disegel, anu pamustunganana ngahasilkeun akuifer ieu terkontaminasi.

lini

Gempa jalan ngageleser

Fracking parantos dikaitkeun kana aktivitas seismik gedena handap, tapi kajadian sapertos kitu biasana teu tiasa dideteksi di permukaan.

Sanaos panggunaan limbah nalika nyuntikkeun dina tekanan tinggi di sumur suntikan kelas II dikaitkeun sareng gempa bumi anu langkung ageung di Amérika Serikat. Sahenteuna satengah gempa bumi saageung 4.5 atanapi langkung gedéna nyerang pedalaman Amérika Serikat dina dasawarsa katukang parantos kajantenan di daérah dimana fracking kajantenan.

Panilitian anyar anu diterbitkeun dina 2016 sareng dilakukeun ku tim ahli géologis sareng seismologis ti Universitas Texas Metodis Kidul sareng Survei Geologi Amérika Serikat, nunjukkeun yén suntikan tina seueur cai limbah anu digabungkeun sareng ékstraksi brine tina handapeun taneuh dina sumur gas béak mangrupikeun panyabab anu paling dipikaresep tina 27 lini anu antara Désémber 2013 sareng spring 2014 dirasakan ku penduduk Azle, di Texas, dimana aranjeunna henteu kantos hubungan sareng gempa bumi.

Pangaruh na tiasa

Salain tina paningkatan gempa, sanyawa kimia anu dianggo dina téhnik ieu tiasa ngotorkeun boh daratan sareng akuifer jero taneuh, numutkeun ka British Royal Society di 2012.

Anjeun ogé tiasa mendakan tilu makalah ilmiah anu diterbitkeun dina 2013 anu sasarengan nunjukkeun éta Kontaminasi cai taneuh tina fracking éta henteu mungkin sacara fisik. Anu jelas nyaéta supados henteu kajantenan, prakték operasional anu pangsaéna kedah teras-terasan lumangsung. Éta kajantenan yén ieu sanés masalahna, janten aya masalah anu hébat pikeun najiskeun akuarium bawah tanah.

Dokumén ngeunaan énergi gas alam

Dokumén Gasland

Aya sababaraha dokumenter dimana oposisi anu jelas tiasa dipendakan ka fracking kawas Josh Fox urang Gasland. Dina ieu kakeunaan masalah kontaminasi akuifer caket sumur ékstraksi di tempat sapertos Pennsylvania, Wyoming sareng Colorado.

Anu pikaseurieun yén éta mangrupikeun lobi industri minyak sareng gas éta ditaroskeun ka anu dikumpulkeun dina pilem Fox sahingga halaman wéb Gasland bakal ngabantah klaim anu dilakukeun ku kelompok pelobi.

Pilem anu sanés anu matak nyaéta Land Promised., dipidangkeun ku Matt Damon ngeunaan masalah hidrolik bengkahna. Ogé di 2013, Gasland 2 dipidangkeun, bagian kadua dokumenter dimana anjeunna negeskeun potrétna pikeun industri gas bumi, anu nampilkeunana salaku alternatif anu bersih sareng aman pikeun minyak, leres-leres mitos. Kabocoran jangka panjang sareng polusi udara sareng cai pamustunganana ngarugikeun komunitas lokal sareng nempatkeun iklim dina résiko kusabab émisi métan, gas rumah kaca anu kuat.

Milarian gaganti énergi gas alam

Panel surya salaku alternatip kana énergi gas alam

Kalayan sadayana nyarios ieu, éta gas alam henteu bersih éta Sakumaha parantos diusahakeun ditingalikeun, tapi dina prosés na ngaluarkeun polutan kana atmosfir, sapertos kajadian nalika téhnik fracking dianggo.

Éta sababna merenah pikeun terang kanyataan anu ngurilingan énergi gas alam na tetep ngadorong pisan pikeun sumber énergi sanés anu leres-leres beresih sareng lestari dina waktosna sapertos angin atanapi surya, anu mana urang kedahna pikeun ngajaga planét ieu tetep aman.

Sadaya bahan bakar éta dumasar kana fosil teu bisa dihindari ngarah urang ka KTT Iklim Paris numana puluhan nagara kedah nganggo kaputusan anu tangtu pikeun nempatkeun taun payun dina énergi anu terbarukan kedah janten tujuan utami.

Naha anjeun hoyong terang naon kompor gas alam sareng kumaha jalanna? Entong sono tulisan ieu:

Tulisan anu aya hubunganana:
Sadayana anu anjeun kedah terang perkawis kompor gas alam

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

15 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Diana Alvarez cenahna

    Adriana Abdi resep tulisan anjeun sareng kuring hoyong nganggona pikeun skripsi kuring, naha anjeun tiasa ngalirkeun kuring data anjeun pikeun ngarujuk anjeun leres sareng tanggal dimana anjeun nyebarkeun tulisan ieu. Hatur nuhun

  2.   Vicardiag cenahna

    Klién anyar Fracking di Chiapas, beus anu ngajalankeun gas bumi, sareng sakedik anu terang karusakan ékologis anu disababkeun di nagara éta, sanaos kanyataan yén éta "ECO" namina. Pecahan hidrolik ngancurkeun alam nagara urang

  3.   ssslabb cenahna

    Masalah anu hébat pikeun kelompok lingkungan di nagara ieu nyaéta kurangna latihan téknis sareng kurangna kaku intelektual dina alesan aranjeunna. Penting sateuacan nyanghareupan téhnik atanapi ngamangpaatkeun sumberdaya, pikeun terang pisan, upami henteu sakumaha anu kuring parantos disebatkeun sateuacanna, arguménna henteu ketat ku intéléktual sahingga aya validitasna.
    Perdebatan diperyogikeun pisan, masarakat kedah waspada sareng pangwangunan ayeuna moal tiasa kompromi pamekaran generasi kahareup, tapi kabodoan sareng kasieun teu tiasa ngeureunkeun pamekaran ayeuna.
    Gas alam nalika diduruk ngahasilkeun 1/5 tina émisi CO2 anu dihasilkeun ku ngaduruk batubara, tangtosna éta henteu bersih 100% tapi éta mangrupikeun pilihan anu langkung saé.
    Bohong yén patah hidrolik diperyogikeun pikeun ékstraksi gas alam, éta tiasa lumangsung ku cara konvensional upami embung ngamungkinkeun, sareng ieu parantos dilakukeun dugi ka ayeuna.
    Tungtungna, émisi métan teu kabendung nalika produksi gas alam diusahakeun diminimalkeun sabisa-bisa, ieu gampang kahartos, nalika perusahaan ékstraksi nyéépkeun seueur artos dina sumur produksi, hal terakhir anu dipikahoyong nyaéta pikeun objék anu anjeun panilitian. bakal ngajauhkeun anjeun. Sanaos kitu, éta sakapeung teu tiasa dihindari, tapi pikeun nyéépkeun ieu di pepelakan produksi aya obor anu ngabakar metana anu kabur (bahaya pisan sareng pangaruh rumah kaca 8 kali langkung luhur tibatan CO2) kana CO2, kalayan pangaruh rumah kaca anu langkung handap.
    Pemanasan global mangrupikeun masalah anu serius pikeun diperhatoskeun, sareng émisi gas rumah kaca kana atmosfir kedah dikirangan sabisa-bisa. Sacara pribadi, kuring yakin kana transisi ka arah masarakat anu tingkat émisi karbon handap sareng handap dugi ka ngahontal 0. Tapi dina jangka pondok éta rumit sareng penting pikeun ketat dina debat sareng ngémutan modél anu paling pikaresepeun.
    Wasalam

  4.   Carlos Fabian cenahna

    Manuel Ramirez hayu atuh béjakeun yén tulisan anjeun rada saé, saur kuring yén gas "alami" henteu leres-leres ngotorkeun tapi kuring ningali ayeuna béda pisan, nyeri kumaha cai dikurbankeun, pikeun ieu.
    Anjeun leres ngeunaan énergi angin, tapi ieu ogé ngagaduhan kontra kusabab nalika aranjeunna mendakan usum salju lila énergi ieu bakal béak, ayeuna kuring hoyong naroskeun naon pilihan sanés polusi anu tiasa kami anggo?

    1.    Manuel Ramirez cenahna

      Hatur nuhun kana koméntar anjeun Carlos!

  5.   maria morinigo cenahna

    miara lingkungan nyaeta miara diri

  6.   Konsultasi KualitasConsulting cenahna

    Téma anu saé sareng titik anu saé ... sagala anu fosil moal héjo

  7.   Brayan cenahna

    Leres éta gas alam tapi henteu ngabahayakeun (éta anu disangka jalma). Tapi éta mangrupikeun bahan bakar fosil anu hartosna éta béak sareng najis

  8.   Danilo Martinez Olivo. cenahna

    Publikasi tulisan saé saé pisan. Kuring ngalanggan sababaraha minat «ti klan balapan», ngeunaan pangaruh rumah kaca sareng pemanasan global anu mangaruhan urang sadayana sareng tungtungna éta bakal maéhan kami henteu lirén pikeun milarian kakayaan anu teu aya anu nyandak. kuburan tapi éta enya éta bakal tinggaleun dina mulang, kerjasama na ngaracun planét. Ieu parantos nyababkeun kuring pikeun ngamajukeun pas pisan proyék listrik anu penting di Républik Dominika, dimimitian ku turunna cai tina Laut Karibia ku gravitasi dina tahap anu munggaran ngalangkungan torowongan sareng turbin anti-karat anu murag handap, sareng dina sadetik panggung kalayan jumlah cai anu sami ngalangkungan saluran mesin osmosis tibalik anu ageung, anu disimpen dina waduk ageung bakal ngahasilkeun tahap kadua. Cai anu dihasilkeun parantos aya dina 44 méter handapeun permukaan laut (di lebak La Bahía de Neiba) bakal diindustriankeun sareng dianggo pikeun konsumsi sareng industri agro ogé klorida sareng produk sanés anu bakal diekstraksi ku éléktrolisis sapertos emas molekular, jst. .

  9.   Alexander ocampo cenahna

    Abdi hoyong terang mana tina dua gas, propana sareng alami, ngahasilkeun langkung karbon monoksida nalika diduruk?
    Kuring naroskeun sabab kuring sering nganggo bénsin propana botol sareng nembé ngalih kana gas bumi bumi.
    Kusabab kuring ngalih kana gas bumi, kuring mendeteksi bau kabeuleum anu tangtu anu ngajantenkeun kuring pusing, anu henteu kajantenan kuring nalika nganggo propana. Abdi langkung ngartos yén c. éta henteu bau ... tiasa saha ngabantosan kuring?

  10.   Joseph cenahna

    Wilujeng énjing, naha anjeun tiasa masihan inpormasi kuring sahingga kuring tiasa ningali anjeun kana bagian tina panilitian kuring. Hatur nuhun

  11.   lirén ngaroko nganggo laser malaga cenahna

    Blog pikaresepeun. Kuring diajar hiji hal tina unggal halaman wéb unggal dinten. Éta salawasna ngagumbirakeun tiasa maca eusi panulis anu sanés. Abdi hoyong nganggo naon waé tina tulisan anjeun dina halaman wéb kuring, sacara alami kuring bakal ngantunkeun tautan, upami anjeun kéngingkeun kuring. Hatur nuhun kana pangageungna.

  12.   Luis Antonio Riaño cenahna

    Wilujeng sonten kuring ngalaksanakeun panilitian kontaminasi gas alam sareng kuring resep tulisan anjeun anjeun tiasa masihan kuring data pikeun rujukan panilitian kuring.
    Gracias

  13.   zaid cenahna

    ok kontol éta gunana pikeun kuring: v

  14.   MARITZA MORALES cenahna

    Manuel Ramírez, kuring resep tulisan anjeun ngeunaan "énergi gas alam ogé ngahasilkeun polusi" sareng kuring resep sareng kuring hoyong ngagunakeunana pikeun skripsi kuring, naha anjeun tiasa ngalirkeun data anjeun pikeun ngarujuk anjeun leres sareng tanggal dimana anjeun nyebarkeun tulisan ieu. Hatur nuhun