Gagasan pikeun didaur ulang

cara daur ulang

Ku ngadaur ulang barang-barang sapopoé, salian pikeun ngahémat artos sareng masihan sentuhan asli sareng pribadi ka bumi urang, urang tiasa ngirangan runtah sareng langkung hormat ka lingkungan. Aya seueur gagasan pikeun didaur ulang di bumi sareng tiasa masihan kahirupan kadua pikeun anu henteu deui dilayanan sakumaha anu ditakdirkeun janten runtah.

Dina tulisan ieu kami bakal masihan anjeun sababaraha ideu anu pangsaéna pikeun ngadaur ulang di bumi.

Pentingna daur ulang di imah

bungkusan didaur ulang

Kabiasaan daur ulang geus jadi pohara penting dina taun panganyarna. Ieu parantos kabuktosan janten cara anu pangsaéna pikeun ngirangan jumlah runtah anu ngotoran lingkungan. Sanaos konsumerisme ngajantenkeun tugas ieu rada sesah, langkung seueur jalma mutuskeun pikeun ngagunakeun deui sababaraha unsur bumi. Sanaos seueur anu sigana henteu aya gunana, aya sababaraha trik jeung gagasan nu bisa Anjeun pake pikeun nyegah kudu buang eta jauh.

Mangpaat daur ulang kreatif dina dasarna sami sareng daur ulang tradisional: miara lingkungan, ngurangan polusi, ngurangan gas rumah kaca, conserving sumberdaya alam jeung, paling importantly, ngamekarkeun kabiasaan konsumsi jawab.

Sanajan kitu, jenis daur ulang ieu masihan kami nilai tambah: eta mantuan kami piara kreativitas sarta ngajadikeun urang leuwih gampang neangan solusi sapopoé kalayan bahan, elemen jeung produk nu urang geus di leungeun.

Henteu ngan ukur nyortir sareng ngagunakeun deui, Kauntungan utama daur ulang kreatif nyaéta terang kumaha nyandak naon anu parantos urang gaduh sareng masihan siklus kahirupan kadua atanapi katilu, sahingga ngagampangkeun pola konsumsi anu tanggung jawab.

Cara anu saé pikeun nyéépkeun waktos anu teu hilap sareng kulawarga anjeun sareng masihan kahirupan pikeun produk anu anjeun henteu dianggo deui nyaéta ngadaur ulang kreatif. Salian ideu anu kami pasihan anjeun dina tulisan ieu, anjeun ogé tiasa pariksa pituduh DIY kami dimana anjeun tiasa mendakan conto kumaha cara ngadamel karajinan anu luar biasa.

Gagasan pikeun didaur ulang

gagasan pikeun ngadaur mulangkeunana di imah

Botol plastik salaku pot kembang

Upami anjeun mikir pikeun nyiptakeun kebon kota, anjeun tiasa nyingkahan mésér pot sareng nyumbang kana konsumsi anu tanggung jawab ku ngagunakeun botol plastik kosong. Kalayan cutter anjeun tiasa motong aranjeunna dina satengah, ngadamel potongan leutik di handap pikeun solokan cai, sarta eusian eta taneuh pikeun bisa melak kana liking Anjeun. Ogé, taman kota mangrupikeun cara anu saé pikeun tumbuh tuangeun anjeun nyalira sareng ngamimitian kagiatan anu bakal ngabantosan henteu ngan ukur lingkungan, tapi ogé pikiran sareng awak.

Wadah pikeun pasta sareng sayuran

Gagasan ieu ngamungkinkeun anjeun ngahémat rohangan sareng ngajaga produk ieu seger langkung lami. sakumaha? Paké botol plastik, kawas inuman lemes, sarta ngenalkeun béas, chickpeas atawa pasta pikeun tetep sadia. Kalayan cet anu didasarkeun cai, anjeun tiasa ngahias aranjeunna di luar pikeun karya anu langkung kreatif sareng ngaidentipikasi aranjeunna nganggo spidol permanén supados anjeun terang naon aranjeunna.

vas kalawan botol

Ieu cara klasik daur ulang kreatif botol kaca. Anjeun tiasa ngalukis aranjeunna dina vas anu éndah sareng ngahias bumi anjeun ku cara anu asli.

Gelas cangkir yogurt salaku wadah lilin

Salah sahiji fungsi tina gelas ieu tiasa dianggo salaku bagian tengah. Anjeun ngan ukur kedah nyeuseuh aranjeunna sareng nempatkeun lilin dina aranjeunna supados cahayana dipantulkeun sapanjang rohangan.

Daur ulang balon kempis

Bola kempes sering ditempatkeun di juru sabab henteu deui ngalayanan tujuanana. Nanging, kusabab bahan anu didamelna, Éta tiasa dianggo pikeun ngadamel kantong olahraga anu pikaresepeun.

Gelang Botol Plastik

Kami masihan anjeun ide supados anjeun henteu miceun botol cai atanapi inuman lemes. Potong potongan-potongan sareng gariskeun ku jalur lawon pikeun ngadamel gelang lucu.

Lampu sareng sendok plastik

Sendok disposable sésa liburan tiasa dianggo deui janten wadah lampu, kantun motong bagian handapna, make lem ipis jeung methodically ngagantelkeun kana kendang atawa botol cai.

Pangatur kalayan tabung kardus

Tabung kertas toilet kardus sareng produk anu sami tiasa dianggo pikeun ngadamel pangatur kabel. Éta ogé tiasa dianggo pikeun ngatur makeup, pensil sareng seueur deui. Nempatkeun sababaraha dina kotak kardus sarta ngagunakeun unggal salaku separator pikeun elemen ceuk. Ieu gampang pikeun ngalakukeun.

pigura poto kalawan jar

Ieu ngawengku nempatkeun poto dina kendi kaca. Lajeng, anjeun bakal kudu ngeusian eta kalawan loba minyak.

Sato jeung cap soda

gagasan pikeun didaur ulang

Kusabab bentukna, topi soda idéal pikeun karajinan sareng murangkalih. Contona, ku gluing aranjeunna dina kardus, anjeun tiasa ngadamel sato leutik lucu pikeun ngahias. Pilihan hébat séjén nyaéta nempelkeun kana panto atanapi kulkas nganggo magnet. Anjeun bakal boga hiburan gampang jeung senang.

Rak buku

Pecinta buku sering ngumpulkeun buku anu aranjeunna moal pernah dianggo deui. Tinimbang miceun aranjeunna, urang tiasa ngadaur ulang aranjeunna sareng ngadamel rak anu éndah ieu. Kucara kieu, urang nyieun épék visual endah pisan. A upeti ka literatur asli nu bakal ninggalkeun saha wae nu nganjang ka urang teu bisa ngomong.

Lilin hiasan kalayan stopper

Corks tina sababaraha jinis inuman tiasa janten lilin hiasan leutik di ruang tamu atanapi pangkeng. Sajaba ti éta, maranéhna pisan basajan nyieun. Eusian aranjeunna ku lilin, nempatkeun wick leutik dina aranjeunna sarta ngantep éta beristirahat. Nanging, sok ati-ati yén aranjeunna henteu tiasa ngaduruk naon waé di sakurilingna.

Gantungan jeung parabot heubeul

Alat-alat ieu bakal ngabantosan urang dina sababaraha tugas di bumi. Sanajan kitu, sababaraha geus jadi heubeul nu urang geus ngaganti aranjeunna kalayan leuwih téhnologi. Pikeun ngahindarkeun aranjeunna, ngalipet sareng lengket dina permukaan kai pikeun nyandak sababaraha gantungan. Ku cara kieu, anjeun bakal ngahontal hiasan anu mangpaat sareng rustic.

Lampu jeung bohlam heubeul

Hatur nuhun kana kaca anu saé, bohlamna gaduh sentuhan anu elegan pisan sareng sampurna pikeun hiasan. Pikeun ngamimitian, upami anjeun ngagaduhan anu lami, cabut tina luhur, eusian ku minyak atanapi cai, teras pasang sumbu.

Kotak perhiasan sareng botol plastik

Bentuk kembang di handapeun kalolobaan botol plastik bisa dipaké pikeun nyieun kotak perhiasan multi-lapisan geulis.

Kuring miharep yén kalawan gagasan ieu ngadaur mulangkeunana anjeun bisa nyumbangkeun gandum anjeun keusik pikeun konservasi jeung miara lingkungan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.