Efisiensi énergi dina gedong

Efisiensi énergi dina gedong

Ngahémat énergi sareng épisiénsi ayeuna babarengan. Seueur artos dibébaskeun per taun dina ngajaga AC dina daérah anu sibuk sapertos kantor, bisnis, supermarket, jst. Efisiensi énergi dina gedong éta nyobian pikeun ngirangan konsumsi énergi sacara umum. Pikeun ngalakukeun ieu, léngkah-léngkah dilakukeun sapertos ngarobah modél pencahyaan, ngaoptimalkeun rohangan, nutupan sareng cladding anu langkung épisién, jst.

Dina tulisan ieu anjeun bakal tiasa terang naha gedong épisién, naon tungtunan anu dilaksanakeun sareng kumaha efisiensi énergi dianggo dina gedong. Naha anjeun hoyong diajar ngeunaan éta? Terus maca.

Efisiensi rendah dina gedong

faktor anu kedah dipertimbangkeun dina épisiénsi énergi

Ayeuna aya laporan ti Déwan Ékonomi sareng Sosial anu nunjukkeun urang yén 13,6 juta bumi teu ngagaduhan syarat hemat energi minimum. Hemat énergi diperyogikeun kumargi éta mangrupikeun awal tina sadaya ranté. Tanpa pengeluaran énergi anu langkung luhur, anjeun henteu kedah seueur bahan baku (kalobaannana bahan bakar fosil) pikeun ngahasilkeun éta. Kusabab kitu, ku henteu ngahasilkeun seueur tanaga, urang moal nyababkeun émisi gas rumah kaca anu ningkat pemanasan global sareng perubahan iklim.

Dimana waé ayana, urang kedah diajar ngahémat énergi sadayana. Sareng aya rébuan ukuran anu tiasa dianggo pikeun ieu. Saatos laporan éta, tiasa ditingali yén rumah tangga swasta tanggung jawab pikeun konsumsi 18% énergi anu saluyu sareng total na. Salajengna, kusabab éta, Éta ogé tanggel waler pikeun 6,6% émisi gas rumah kaca kana atmosfir.

Hal ieu nyababkeun urang nyimpulkeun yén sistem énergi di bumi sareng gedong henteu dioptimalkeun sakumaha mistina sareng seueur pisan jalanna. Perlu maju dina pangwangunan gedong kalayan konsumsi énergi anu rendah sareng fokus dina ngarobih sistem bangunan anu aya. Rehabilitasi gedong penting pisan dina kaayaan sapertos kitu.

Kumaha anjeun terang naha bumi anjeun atanapi gedong tempat anjeun damel éfisién énergi?

Pangwangunan gedong éfisién anyar

Pasti anjeun kantos mikirkeun sabaraha bos tagihan listrik anjeun kedah mayar di gedong tempat anjeun damel. Sakitu seueur kantor, komputer, printer anu ngajalankeun, telepon disada sadidinten, charger nyambung, jst. Sadaya ieu nyababkeun panggunaan énergi gedong janten naek. Tapi kumaha urang terang naha gedong atanapi bumi kami éfisién?

Nya, kedah diémutan yén rupa-rupa faktor tindakan kana épisiénsi énergi dina gedong sareng bumi. Seueur-seueurna aya hubunganana sareng énergi sareng kanyamanan anu urang peryogikeun. Kami mendakan pemanasan, cai panas, penerangan, ventilasi, jst. Urang peryogi énergi pikeun masak, ngagunakeun pakakas rumah tangga, ngeusi batre telepon sélulér, nonton TV atanapi damel dina komputer.

Pikeun terang naha bumi atanapi gedong urang langkung épisién, urang kedah ngabandingkeun konsumsi sareng parameter anu katelah klasifikasi énergi. Parameter ieu tanggung jawab nawiskeun anjeun efisiensi bumi anjeun. Urang bakal ningali engké.

Itungan efisiensi énergi dina gedong

kantor sareng konsumsi énergi tinggi

Kami badé ngaléngkah sasarengan sahingga anjeun tiasa ngitung efisiensi énergi anjeun sareng netepkeun dina salah sahiji kategori klasifikasi anu aya. Hal anu kahiji nyaéta terang énergi anu dikonsumsi salami sataun dina kaayaan normal panggunaan sareng padamelan. Nyaéta, henteu pantes ngitung éfisiénsi énergi ieu pikeun bumi anu urang gaduh pikeun usum panas, anu urang jalankeun salami sababaraha bulan sataun.

Éta perkawis ngadamel perhitungan total tina sadaya konsumsi taunan bumi urang di mana urang nyéépkeun seueur waktos sareng dimana urang biasa cicing. Sadaya data ieu ngeunaan panggunaan pemanasan, cai panas, énergi pikeun alat-alat, lampu, ventilasi, jst. Aranjeunna nganyatakeun nilai konsumsi tangtu dina akhir taun. Data ieu diukur dina kilowatt per jam sareng per méter pasagi bumi dina kilogram CO2 dipancarkeun per méter pasagi bumi. Nyaéta, urang bakal ningali sabaraha urang meakeun per jam sareng per méter pasagi perumahan sareng sabaraha konsumsi ieu mangaruhan émisi gas rumah kaca kana atmosfir.

Hasil ieu saluyu sareng serat dina skala éfisiénsi énergi dina gedong anu bakal urang tingali engké. Pikeun ngajantenkeun langkung jelas, pikeun terang épisiénsi énergi hiji gedong, indikator dumasar kana émisi CO2 taunan sareng konsumsi taunan énergi anu teu tiasa diénggalan anu di bumi dianggo. Upami urang gaduh kakuatan angin mini atanapi panél surya di bumi urang, konsumsi ieu moal ngahasilkeun jinis émisi kana atmosfir, janten teu kedah kalebetkeun kana total perhitungan.

Klasifikasi énergi gedong

Sértipikasi énergi gedong

Ayeuna nalika urang ngahontal momen konci dimana urang terang katégori épisiénsi gedong atanapi bumi urang. Dumasar kana hasil anu dicandak dina persamaan samemehna, urang kedah ngabandingkeun sareng data anu urang gaduh dina klasifikasi. Klasifikasi ditingalikeun ngalangkungan serat ti A dugi ka G.

Upami bumi ngagaduhan kategori A, éta bakal nyéépkeun nepi ka 90% énergi kirang ti hiji dipeunteun panghandapna. Kelas B bakal nyéépkeun sakitar 70% kirang ti sésana sareng kelas C anu sanés bakal ngonsumsi 35% langkung alit. Kategori ieu ngan ukur kahontal ku nerapkeun ukuran gabungan anu diperyogikeun anu ngirangan konsumsi énergi bumi.

Rangkaian ukuran ieu mangrupikeun parobihan lampu bohlam pikeun LED atanapi konsumsi rendah, paningkatan insulasi termal dina témbok sareng fasad, jandéla dua kaca, pemanasan épisién atanapi panggunaan aerothermal, jsb. Tapi hayu urang tingali aranjeunna langkung saé hiji-hiji.

Kumaha ningkatkeun efisiensi énergi dina gedong

hemat énergi

Ngaronjatkeun gedong atanapi bumi urang sacara energetik henteu kedah kalebet réhabilitasi total. Éta merenah pikeun ngamangpaatkeun sababaraha karya anu badé dilaksanakeun atanapi ngalereskeun pikeun ngenalkeun paningkatan. Sakumaha urang parantos nyarioskeun sateuacanna, paningkatan dina insulasi témbok sareng fasad tiasa masihan nepi ka 50% kirang konsumsi énérgi dina AC.

Urang tiasa ningkatkeun efisiensi gedong kalayan:

  • Renovasi pemanasan, AC, sistem lampu, jst. Sareng anu langkung épisién.
  • Ngenalkeun pembaharuan pikeun ngabantosan total konsumsi. Salaku tambahan, émisi CO2 bakal turun.
  • Perbaikan insulasi.
  • Langkung saé lampu sareng orientasi.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan épisiénsi énergi dina gedong.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.