Dunya nuju ka Argentina pikeun ngembangkeun pembaruan

Tantangan énergi anu tiasa diréntenkeun

Pikeun sababaraha dinten, salah sahiji konperénsi perusahaan ngarah di sektor énergi anu tiasa dibaharukeun di sadayana Amérika Latin.

Ngalangkungan debat, konperénsi, rapat ... aranjeunna sadayana lulus: ti pamekar, ka pejabat ti sagala rupa nagara, perusahaan, bank sareng analis khusus dina pamikiran ngeunaan pasar.

Airec 2017 (Argentina)

Sutradara kongrés nyaéta Rosa Elswood, anjeunna nampilkeun sababaraha pamendak ngeunaan naon prospek pikeun Argentina dina hal anu tiasa dirobih.

- Naha anjeun ngalakukeun acara di Argentina taun ayeuna?
Di Green Power, nalika nyerat agenda konperénsi kami, urang teras ngamimitian ti awal sareng prosés panilitian anu cukup ketat sareng intens. 6 bulan ka pengker urang mimiti ngalakukeun wawancara sareng 85 pamimpin di séktor énergi anu terbarukan, dunya kauangan sareng spesialis lingkungan sareng tina prosés panilitian ieu kami sadar yén Pasar Argentina ngagaduhan seueur kasempetan pikeun masa depan pembaruan. Anu diperyogikeun mangrupikeun platform pikeun industri pikeun babarengan sareng ngupingkeun ideu, strategi sareng tantangan aranjeunna.

Murcia ningkatkeun efisiensi énergi sareng énergi anu diperbarui

- Kunaon Argéntina janten fokus? Naha éta aya hubunganana sareng peraturan, naha aya hubunganana sareng sumberdaya alam?
Aya seueur faktor. Dunya panon ka Argentina sabab aya parobihan paradigma sareng ogé kusabab kerangka pangaturanna robih. Kusabab hukum anu didédikasikeun pikeun énergi terbarukan diciptakeun, éta parantos mekar sareng peraturan pikeun ngamajukeun aranjeunna. Ayeuna aranjeunna gaduh dugi taun payun konsumén ageung tanaga pikeun mastikeun yén 8% énergi anu dikonsumsi asalna tina sumber bersih. Sareng éta nyepetkeun industri.

énergi renewable china

- Aya ogé patarosan ngeunaan harga, leres?
Leres. Ngomongkeun harga, ogé penting pikeun nyatakeun yén biaya téknologi terbarukan parantos turun pisan. Ayeuna masuk akal pikeun investasi di pembaruan henteu ngan ukur pikeun masalah lingkungan, tanggung jawab sosial atanapi moral, tapi ogé tina sudut pandang ékonomi sareng kauangan. Ieu kusabab téknologi langkung mirah, hargana henteu saluhur tiheula sareng éta jauh langkung kalapa dibandingkeun suluh.

- Naon tantangan pikeun Argéntina?
Jigana hal anu diajar saatos babak kahiji Renovar nyaéta anjeun kedah réalistis ngeunaan harga anu anjeun pikagaduh. Henteu sadaya proyék anu meunang parantos kahontal pembiayaan. Sareng kuring pikir éta mangrupikeun hal anu parantos diajar. Tantangan anu sanés nyaéta kontén lokal, anu ogé mangrupikeun kasempetan kusabab éta nyiptakeun padamelan di tingkat lokal sareng mangrupikeun kasempetan anu saé pisan pikeun ngembangkeun proyek ti mimiti.

- Naon saran anu anjeun damel tina sudut pandang kauangan atanapi aksés ka kauangan?
Poe ieu urang ngupingkeun Michael Ekart ti Citigroup, anu mamatahan masarakat supados ati-ati sareng harga nalika ngarencanakeun Ngarénovasi 2. Upami harga dijaga bakal ngahasilkeun investasi bank pangwangunan sareng dana investasi swasta. Anjeun kedah ati-ati sareng réalistis.

Nyatana, ti nagara-nagara tatangga, henteu ngan Argéntina anu tohan kana pembaruan, urang tiasa mendakan sababaraha conto. Éksponén anu paling jelas nyaéta Uruguay

Uruguay

Kumaha nagara leutik anu henteu ngagaduhan cadangan minyak anu dikenal tiasa nurunkeun harga listrikna, ngirangan katergantunganana kana minyak, sareng janten pamimpin énergi terbarukan?

Dina 10 taun ka pengker, Uruguay parantos ngahontal hal anu sigana teu mungkin, janten nagara anu paling ageung proporsi listrik anu dihasilkeun tina énergi angin di Amérika Latin sareng salah sahiji anu utami dina istilah relatif sadunya.

Kaayaan anu pikaresepeun pikeun énergi angin

Kumaha cara Uruguay ngatur sacara radikal sacara béda-béda matrix énergi na? Nagara ieu ngagaduhan kaayaan anu hadé pikeun tanaga angin, janten langkung dipikaresep aranjeunna reuwas malah teknisi sorangan.

"A. A. ogé Kami reuwas sabab kami nagara anu lega nyaéta semi-polos, nagara anu rata pisan. Sareng nalika ukuran dimimitian dina 2005, urang panginten ngan ukur sababaraha tempat anu tiasa ngagaduhan kabiasaan anu hadé pikeun peternakan angin ieu. Di sisi anu sanésna, pangukuran ngamungkinkeun urang pikeun ningali yén kami ngagaduhan stabilitas pangukuran angin anu saé sapanjang taun, "saur Otegui.

Laju angin variabel, jadi a turbin angin éta tiasa dianggo handapeun kakuatan nominal anu dirancang.

Angin

Ku alatan éta, indikator utama épéktipitas peternakan angin nyaéta faktor kapasitas, hubungan antara énergi éta sacara efektif ngahasilkeun dina hiji periode, sareng anu bakal kajadian upami éta ngajalankeun non-stop dina kakuatan nominal.

«Tanpa nganggo seueur teuing detail téknis, kabuktosan yén kebon angin 50 MW di Uruguay ngahontal faktor kapasitas antara 40% sareng 50% pikeun modél listrik. turbin angin sapertos V80, G97, V112 sareng anu sanésna ». Kontrasna, peternakan angin di AS, contona, dioperasikeun di 2014 dina kapasitas 34% di 2014, numutkeun data ti Departemen Energi AS.

Angin Uruguay

Rencanana salami 25 taun

Saluareun kaayaan anu pikaresepeun, faktor anu penting nyaéta perencanaan kawijakan énergi 25 taun. Rencana énergi 2005-2030 ogé disahkeun, salaku kabijakan Nagara, ku sadaya pihak politikus kalayan representasi parlemén, hal anu henteu umum, sok aya kapentingan anu kalibet.

Perencanaan énergi 25 taun nyayogikeun kerangka anu stabil pikeun investor sareng narik perusahaan swasta internasional.

Numutkeun ka Otegui, "Henteu disayogikeun subsidi", tapi tawaran ku "transparansi sareng kaamanan pikeun investor".

«Aranjeunna dijamin harga anu ditawarkeunana sareng harga éta disaluyukeun ku parameter anu ogé sapuk. Aranjeunna terang pisan ti saprak éta pedoman ditepikeun sareng kumaha harga éta bakal diluyukeun sareng aranjeunna ckontrak anu tiasa dugi ka 20 taun".

Pamasangan kincir angin


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.