Di langkung ti 50 nagara, tanaga surya pangmurahna sadayana.

neundeun tanaga suryaMasarakat terus ngabantah naha wijaksana henteu bet beurat kana énergi anu diperbarui, téknologi énergi nyalip pamaréntah satengah dunya sareng aranjeunna badé ngarobah perdebatan ieu kana hal anu mutlak.

Énergi surya, anu janten langkung mirah dina sataun katukang langkung ti 75%, parantos langkung mirah tibatan jinis énergi sanés anu dihasilkeun ku batubara, minyak atanapi gas.

Ieu sadayana saé, tapi éta henteu cekap. Upami tanaga surya hoyong janten pamuter global, kedahna ogé langkung nguntungkeun tibatan sumber énergi jangka pondok sanés: Ayeuna parantos, sajaba ti, di langkung ti 50 nagara, tanaga surya mangrupikeun énergi anu paling murah sadaya.

Kurnool Ultra Mega Solar Park

Perangna énergi 20 taun payun

Sanaos urang biasana ningali harga produksi per kilowatt jam, éta sanés harga anu paling narik pikeun nyoko tina énergi renewable. Sahenteuna, dina kontéks sapertos ayeuna anu mana pembaruan teu gaduh subsidi kanggo mayar Investasi.

Sistem énergi anu gaduh struktur raksasa dina inpormasi didamel kalayan sababaraha taun diantisipasi, bahkan puluhan taun. Éta salah sahiji alesan kunaon nyoko kana pembaharuan lambat: sakali pabrik nuklir, gas, batubara (atanapi jinis sanés anu sanésna) parantos didamel, henteu mungkin pikeun mareumanana dugi ka akhir umur anu aya gunana. Upami éta, biasana natanapi investasi bakal dipulihkeun, anu moal kajadian kusabab lobi ageung di ditu.

Kalayan kecap séjén, upami urang hoyong diajar sacara rinci kumaha komposisi pasar énergi badé mekar, urang kedah ningali sabaraha biayana pikeun ngamimitian unggal énergi ti mimiti. Profitabilitas jangka pondok sareng sedeng pembangkit listrik mangrupikeun konci dina kaputusan akhir pangusaha sareng politikus; Atanapi, kecap sanésna, énergi anu murah pisan pikeun ngahasilkeun sareng meryogikeun inpormasi awal anu luhur pisan moal pernah diadopsi.

Tenaga surya tiasa bersaing sareng saha waé

Numutkeun sababaraha laporan ti langkung ti hiji awak, ngeunaan industri énergi: «Tenaga surya anu teu disubsidi ngamimitian nyetir batubara sareng gas alam di pasar Salaku tambahan, proyék-proyék surya anyar di pasar berkembang aya biayana kirang ti angin.

Portugal bakal nyayogikeun énergi terbarukan opat dinten

Sareng, memang, ampir dina genep puluh nagara berkembang harga rata-rata pamasangan surya anu diperyogikeun ngahasilkeun unggal megawatt parantos turun ka $ 1.650.000, handapeun 1.660.000 anu biaya énergi angin.

Sakumaha urang tiasa tingali dina grafik sateuacanna, épolusiana jelas pisan. Ieu ngandung harti yén nagara berkembang, anu sacara umum mangrupikeun nagara anu pangageungna dina émisi CO2.

Spanyol henteu ngirangan émisi CO2

Aranjeunna parantos mendakan cara pikeun ngahasilkeun listrik ku harga anu kalapa sareng ku cara anu lengkep.

Harga tanaga surya vs harga batubara

Taun ayeuna parantos ngabuktoskeun balapan pikeun tanaga surya dina sagala aspek, ti saprak evolusi téknologiPikeun lélang dimana perusahaan swasta bersaing pikeun kontrak ageung pikeun pasokan listrik, sasih demi sasih catetan parantos disetél pikeun tanaga surya anu paling murah.

Taun kamari anjeunna ngamimitian kontrak pikeun ngahasilkeun listrik $ 64 per MW / jam ti nagara India. Perjanjian anyar dina bulan Agustus nurunkeun inohong ka sosok anu luar biasa nembé $ 29 megawatt waktos di Chili. Jumlah éta mangrupikeun tonggak tonggong dina hal biaya listrik, ampir ampir 50% langkung mirah tibatan harga anu ditawarkeun ku batu bara.

Batubara

Kalayan laporan Biaya Énergi Anu Disingkat (Biaya tingkat téknologi énergi anu béda, tanpa subsidi). Éta mendakan yén unggal taun, tiasa dirobih aranjeunna langkung mirah sareng anu konvensional langkung awis.

Sareng trend biaya na langkung ti jelas 😀

Catetan anyar di Dubai dina harga énergi termal surya

tks Otoritas Listrik sareng Cai Dubai (Dewa) parantos ngumumkeun harga tender tina opat tawaran konsorsium pikeun pamekaran 200 megawatt fase kaopat taman surya Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Panawaran panghandapna dikintunkeun pikeun proyék tanaga surya pekat ieu 9,45 sén AS (sakitar 8.5 sén euro) per kWh.

Harga ieu ngagambarkeun rékor anyar, kumargi anu sateuacanna 40% langkung luhur tibatan harga panghandapna anu ditawarkeun dugi ka ayeuna. Dua wawaran anu sanés aranjeunna ogé nampilkeun harga anu langkung handap dina 10 euro sén per kWh.

Tender pikeun fase kaopat taman surya pabrik térmosolar sareng téknologi menara kalebet panyimpenan énergi dugi ka 12 jam, anu hartosna kompleks ieu bakal tiasa teraskeun nyayogikeun listrik sapanjang wengi, sareng éta mangrupikeun fase mimiti pangembangan anu ngarencanakeun gaduh 1.000 MW tanaga termal surya nganggo téknologi menara.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.