Wewengkon tambang disimpen deui ku leuweung tropis di Kolombia

cerrejon-mine

Di Albania, di jurusan La Guajira (Kolombia), legana langkung ti 3.500 hektar tempat titipan batu bara anu panggedéna, disimpen deui ku leuweung tropis anu gaduh vegetasi asli sareng spésiés sato sapertos iguana, kelenci, sababaraha manuk sareng kijang dipulangkeun ka habitatna. Daérah penambangan lami ieu, ayeuna mekar dimana oasis di tengah gurun, nyésakeun tanda héjo antara abu pisan.

Wewengkon anu disimpen deui aya di Tambang Cerrejon anu ngagaduhan sakitar 69.000 hektar lahan, tambang liang terbuka panggedéna di dunya. Tambang ieu ngahasilkeun langkung ti 33 milyar ton batubara termal sareng parantos ngembangkeun kagiatanana dugi ka 9.000 héktar, dimana sakitar 6.000 masih aktip sareng sésana anu ngalaman restorasi. Tambang di daérah ieu dimimitian taun 1984 di tempat anu disebut "Tajo Oeste" sareng 3.500 héktar daérah anu dipulihkeun janten liang jero abu anu berdebu kusabab aktivitas pertambangan.

Prosés restorasi daérah gaduh sababaraha léngkah. Mimiti, taneuhna dieusi ku rébuan ton taneuh teras dipencét pikeun diturutan. Sakali dasar taneuh parantos dirétrukturna, tatangkalan sareng jujukutan disebarkeun. Spésiés anu dianggo pikeun ieu nyaéta spésiés asli anu sanggup adaptasi kana mantra garing biasa di daérah Guajira.

Roberto Junguito Pombo Présidén Cerrejón, parantos negeskeun yén program restorasi na dirintis, kumargi ieu mangrupikeun pertama kalinya daérah parantos disimpen ti saprak tambang dimimitian di Kolombia. Saprak harita, Junguito nyarios yén lapisan vegetasi daérah éksploitasi parantos disimpen janten, nalika operasi penambangan réngsé, daérah anu dieksploitasi tiasa disimpen deui, sanaos negeskeun yén restorasi daérah penambangan mangrupikeun prosedur trial and error.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.