Deforestasi di Amazon diréduksi ku 28% dibandingkeun sareng 2016

amazon déforestasi

Deforestasi mangrupikeun salah sahiji masalah lingkungan anu hébat anu nyababkeun ningkatna pangaruh rumah kaca sareng, ku sabab kitu, suhu rata-rata anu langkung luhur di planét ieu. Bagian tina jumlah seueur CO2 anu dipancarkeun dina skala global nyerep nalika prosés fotosintésis ku pepelakan sareng tatangkalan. Nanging, Amazon, anu katelah paru-paru di planét, nuju diteukteuk sareng ngaleungit.

Poe ieu nuju dirayakeun KTT Iklim Bonn (COP23) sareng di jerona aranjeunna parantos ngabahas usulan pikeun ngaleungitkeun Pasatujuan Paris. Salaku tambahan, topik sapertos déforestasi Area Dijagaan Amazonian sareng pangaruhna. Naon panorama Amazon sareng cara teureuh tangkal?

Ngurangan déforestasi

Amazon

Dina rapat anu diayakeun di COP23, masalah déforestasi di Amazon parantos dibahas. Dicatetkeun yén dina sasih Juli ieu tingkat déforestasi di Amazon nyaéta 28% langkung handap tibatan Agustus 2016 sareng minor kadua ti saprak 1997.

Angka-angka ieu parantos dipasihkeun data tina Program Monitoring Satelit pikeun Deforestasi di Amazon (Prodes). Kusabab Rencana Aksi pikeun Nyegah sareng merangan Deforestasi dina Hukum Amazon diluncurkeun taun 2004, déforestasi parantos dikirangan ku 76%, numutkeun panilitian ieu.

Lampah pikeun ngirangan tabrakan

Prak-prakan sareng tindakan ieu anu dilakukeun épéktip, sabab jumlah tangkal anu diteukteuk diréduksi. Hal panggih anu dipimilik ku Amazon nyaéta ngahasilkeun ékonomi héjo sareng sanés logging anu teu pilih kasih. Dina kontéks ieu, dua perjanjian kerjasama finansial parantos diumumkeun sareng dua nagara Éropa pikeun ngabantosan ningkatkeun pelestarian lingkungan di daérahna.

Inggris parantos nandatanganan perjanjian pikeun nyumbangkeun 70 juta euro pikeun program leuweung sareng Jérman bakal nawiskeun 61 juta euro pikeun Dana Amazon.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.