Cyclalg kéngingkeun 12 kg biomassa munggaran tina microalgae

skéma

Téknisi jurusan Biomassa tina Cénér (Pusat Energi Terbaruan Nasional), salami semester kahiji 2017 aranjeunna parantos tiasa ngalaksanakeun proyek ("Cyclalg") tina budaya mikroalga dina fasilitas generasi kadua Pusat Biofuels atanapi langkung dikenal salaku CB2G, sadayana tina protokol budidaya dikembangkeun di Neiker-Tecnalia, Basque Institute pikeun Pananian sareng Pangwangunan Pertanian.

Dina proyék ieu anu munggaran 12kg biomassa mikroalga seger parantos diala kalayan hasil anu langkung luhur tibatan anu diarepkeun tina konsentrasi padet sareng kontén lipid, kalayan nilai anu langkung luhur tibatan 50% tina anu terakhir.

Salami ieu waktos panyilidikan, anu meunteun minyak anu diekstraksi tina mikroalga anu dibudidayakan, dilaksanakeun ku mitra proyek, Qatar-CRITT, pikeun produksi biodiesel.

Salaku tambahan, perusahaan anu didaptarkeun pikeun sektor biofuel ayeuna anu ngurus tés atanapi tés kualitas biodiesel ieu diala, ogé ngira-ngira sigana daya tarik anu produk ieu gaduh pikeun sektor industri.

proyék nu Cyclalg dibiayaan ku Program Operasi Operasi Kerjasama Teritorial Spanyol-Perancis-Andorra, POCTEFA, salami 2014-2020.

Tujuan tina proyék

El tujuan utama Cyclalg nyaéta tina ngembangkeun sareng ngesahkeun sababaraha prosés téknologi lengkep ditujukeun pikeun nerapkeun pengambilan biodiesel ku cara melak mikroalga sapertos anu parantos anjeun diverifikasi.

Kitu ogé, salian ti Cener sareng Neiker-Tencalia (anu parantos janten koordinator proyék), Yayasan Tecnalia, AIN (Asosiasi Industri Navarra), Catar-CRITT (Center d'Application et de Transfromation des AgroRessource) sareng Apesa (Association pour l 'Environnement et la Sécurite en Aquitaine) mangrupikeun bagian tina konsorsium Cyclalg.

Tanggal 18 sareng 19 Juli, rapat terakhir sadaya mitra diayakeun di kantor pusat Cener di Sarrigurren (Navarra), ieu mangrupikeun rapat susulan anu katilu pikeun proyék éta.

Dina gambar ieu anjeun tiasa ningali mitra proyék cicing di Cener salami dinten-waktos rapat éta.

Cénér

Salami dua dinten ieu, anu hadir, dina hiji sisi, dibagi sareng babarengan dianalisis hasil anu kahontal sareng, di sisi anu sanésna, aranjeunna ngahontal kana perjangjian tindakan perlu pikeun maju dina ngalaksanakeun kagiatan anu direncanakeun salajengna.

Solusi inovatif

Cyclalg nyumbang sareng solusi inovatif pikeun mayunan pamekaran sumber alternatif énérgi anu tiasa dibangkitkeun, sahingga langkung resep kana kelestarian ékonomi tina prosés global kéngingkeun biodiesel tina mikroalga ogé kelestarian lingkungan.

Karakter inovatif ngeunaan Cyclalg dumasarkeun kana ngadeukeutan ka pabrik biologis mikroalga. Kitu ogé, éta henteu ngan ukur diwatesan ku panggunaan salaku sistem énergi anu produktif, tapi langkung milarian kamajuan kelestarian anjeun.

Ngahontal nuhun terakhir pikeun panggunaan biomassa ngaliwatan ganggang ku cara integral, sahingga kéngingkeun spéktrum lega bioproduktor anu mungkin ngagaduhan nilai komérsial pikeun séktor ékonomi anu béda dina daérah POCTEFA, sapertos: kosmétik, pupuk, séktor pakan ternak, sareng anu sanésna, sareng industri kimia, khususna pikeun perekat sareng poléol.

Nanging, pendekatan inovatif Cyclalg dituluykeun ku dumasar kana a modél ékonomi sirkular pikeun prosés, sahingga ngudag efisiensi sumberdaya maksimum parantos dianggo, salawasna sareng tujuan pikeun ngahontal paradigma sampah, sahingga ngahargaan lingkungan sareng ku cara éfisién.

Proyék ieu bakal dikembangkeun salami 3 taun kalayan anggaran anu 1,4 juta euro, anu 65% tina anggaran anu diabiayaan babarengan ku ERDF, nyaéta, Dana Pangembangan Daérah Éropa, ngalangkungan Program Interreg VA Spanyol-Perancis-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

pagawéan laboratorium

Kanyataan yén biodiesel tiasa didapet tina mikroalga anu dibudidayakan mangrupikeun léngkah anu hadé pikeun ngahasilkeun tanaga alternatip, dina hal ieu biomassa, nyingkirkeun atanapi sahenteuna ngirangan ku cara anu pasti daérah-daérah kénca pikeun ngokolakeun jinis-jinis pepelakan sapertos tebu biasa sareng ngantepkeun aranjeunna pikeun tatanén.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)