Bonn COP23 khusus, naon anu kénca gempungan iklim ieu

KTT Summit Bonn

Negosiator iklim ti sahanteuna 200 nagara, katelah Pulisi (KTT Iklim), ngagaduhan pasini Sabtu kamari (18 Nopémber) kanggo ngaevaluasi sapertos kieu, motong émisi gas rumah kaca anu hariwang urang pisan.

Konperénsi anu diadegkeun dieusi ku tanda-tanda goréng ku pengumuman Amérika Serikat ngeunaan ditarikna.

Sanaos kitu, COP23 lumangsung dugi ka jam-jaman mimiti waktos lokal di Bonn (Jérman), dimana éta lumangsung kusabab béntenna pembiayaan perang ngalawan perubahan iklim. Nadi sejarah anu hébat antara nagara berkembang sareng nagara-nagara paling beunghar.

Tujuan tina COP23

Tujuan utama COP23 nyaéta pikeun ngamimitian nyusun peraturan pikeun Pasatujuan Paris anu bersejarah 2015, pikeun nyegah suhu planét tina naék langkung ti 2ºC dibandingkeun sareng jaman pra-industri.

Permintaan anu sumpingna nagara berkembang nyaéta sadayana anggota netelakeun sateuacana komitmenna pikeun ngirangan gas rumah kaca, ogé komitmen kauanganna ku taun 2020, sateuacan tangtosna Perjanjian Paris di luhur mimiti diberlakukeun.

Dina akhir COP23, dituduhkeun yén inventarisasi rencana émisi sareng pembiayaan bakal dilaksanakeun di 2018, di COP24, ieu ngandung harti yén éta bakal dilakukeun dina bulan Désémber di Katowice, Polinia.

Bonn, Jérman, COP23

Émisi gas rumah kaca

Émisi ieu anu utamina jawab pemanasan global aranjeunna parantos ningkat deui taun ieu, khususna 2%, saatos 3 taun stabilitas patokan, numutkeun panilitian.

Alden Meyer, saurang panitén Samaun pikeun Serikat Élmuwan Prihatin ngajelaskeun:

Aya seueur gugup dina nagara-nagara industri, anu henteu hoyong kompromi kana inohong sareng tenggat waktos.

Di sisi séjén, Jaringan Aksi Iklim resep nyarios:

Kaputusan ieu nempatkeun tekanan langsung ka nagara maju pikeun ningkatkeun cita-cita na antara ayeuna sareng 2020 sareng sajabina.

Sakumaha anu kasebut di luhur, AS, tanpa diragukeun, émisi utama CO2 sareng ogé salah sahiji pembiayaan terbesar bantuan iklim, parantos robih paripolahna ti saprak datangna Donald Trump sareng, sanaos kanggo waktos anjeunna ngabantosan perundingan, anjeunna parantos ngumumkeun ditarikna tina Pasatujuan Paris dina Juni 2020.

Hal ieu ngajantenkeun nagara-nagara industri sareng berkembang narékahan pikeun nyandak alih sareng skor diantarana ngumumkeun minggu ieu hiji aliansi pikeun ngaleungitkeun batu bara salaku sumber énergi dina puluhan taun ka payun.

Seyni Nafo ti grup Bangsa Afrika ngajelaskeun:

"Posisi Amérika Serikat mangaruhan nagara maju sanés, anu dina gilirannana ngagaduhan konsekuensi pikeun posisi anu kalolobaan nagara berkembang. Sadayana silih lalajo »,

Sanaos sadayana, délégasi AS berperilaku "konstruktif sareng nétral, tanpa ngaganggu" padamelan éta, jelas Menteri Lingkungan Jérman Barbara Hendricks.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.