Kota modéren

nu kota Éta mangrupikeun situs anu ngalaman parobihan numutkeun prosés anu bénten-bénten anu kajantenan, cara komunitasna diatur sareng langkung waktos.

¿Naon kota modern sapertos?? Persyaratan naon waé anu kedah dipiboga pikeun nyumponan kabutuhan pangguna sareng antukna ramah ka lingkungan? Hayu urang tingali salajengna:

Karakteristik kota modéren dina abad ka-XNUMX

Kota ékologis modéren

Dinten ayeuna aya kacenderungan anu tangtu pikeun modérenkeun kota, tapi pikeun ngahontal tujuan ieu, aspék dasar anu tangtu kedah diperhatoskeun anu ngabédakeun kota modéren anu mundur sapertos anu sanés:

  • Tinjauan sareng upami diperyogikeun ngarobih bentuk organisasi sareng panggunaan daérah kota.
  • Ngalegaan layanan publik ka sakumna masarakat sapertos cai minum, jasa solokan, listrik, internét, gas, sareng anu sanésna.
  • Ngamajukeun gedong ékologis ngeunaan gedong atanapi bumi énggal ogé réformasi atanapi mulangkeun anu langkung lami pikeun ngajantenkeun langkung lestari.
  • Matriks énergi kedah direncanakeun dumasar kana énergi renewable sareng anu rupa-rupa. Salaku tambahan pikeun promosi panggunaan énergi bersih duanana dina bentuk domestik tapi ogé dina panggunaan industri.
  • Pelestarian rohangan héjo kedah diwanohkeun sareng perpanjanganana ningkat upami jarang.
  • Investasi sareng ngembangkeun strategi pikeun mobilitas sustainable di kota sareng ngamajukeun sareng ningkatkeun angkutan umum, sapédah sareng sarana ékologis anu sanés.
  • Prioritaskeun panggunaan téknologi héjo sareng énergi épisién.
  • Ningkatkeun hemat energi sareng panggunaan énergi anu rasional di sadaya daérah kota.
  • Ngadidik perkawis lingkungan dina pendidikan formal sareng informal ngeunaan kumaha ngurus lingkungan sareng pola konsumsi naon anu kedah dirobih.
  • Ngembangkeun program anu lumangsung di daur ulang tina sagala rupa bahan.
  • Laksanakeun tindakan sareng kabijakan anu ngirangan kateusaruaan sosial sareng kamiskinan.

Ieu aspek utama anu kedah diperhatoskeun pikeun ngahontal a kota modéren abad ka-XNUMX.

Aya seueur kota anu narékahan pikeun ngahontal éta, tapi anu sanésna jauh pisan, anu ngabutuhkeun kaputusan politik sareng tekanan ti warga masarakat pikeun ngahontal.

Éta rada tangtangan ngarobih inti kota janten kota modéren kalayan kaayaan hirup anu pantes pikeun jalma anu mayungan lingkungan sareng ngalestarikeun sumberdaya na pikeun generasi kahareup.

Naha anjeun nambihan poin deui kana daptar ciri anu kedah dipiboga ku kota modéren?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.