Castilla y León bakal nyubsidi sareng proyek efisiensi énergi 3 M € di komunitas tatangga

sertipikat efisiensi énergiWarta Resmi Castilla y León (Bocyl) dinten ayeuna nyebarkeun ekstrak tina panggilan bantosan, "anu Déwan badé nyumbang kana transisi nuju ékonomi rendah karbon dina sadaya séktor produktif sareng sosial, dina kerangka Stratégi Kekecapan Énergi 2016-2020, anu parantos tunduk kana partisipasi warga masarakat dina Pamaréntah Terbuka.

Numutkeun ka Pamaréntah Castilian-Leonese, hatur nuhun insentif ieu tiasa ngabiayaan paningkatan dina fasilitas termal sareng cahaya (upami aya hemat énergi sahenteuna 20% kabuktosan), sapertos campur kana lift atanapi éskalator, nalika pangirangan konsumsi énergi sahenteuna 30

Komunitas anu ngagaduhan tiasa ngiringan subsidi ieu pikeun ngalaksanakeun padamelan di gedong diwangun saatos 1 Januari 1981 sareng asosiasi atanapi badan nirlaba. Pasipatan anu tunduk kana réformasi kedah didaptarkeun dina Sértipikat Énergi Efisiensi Énergi Castilla y León, kacuali pengecualian anu diwincik dina telepon.

Jumlah bantuan individu per proyék kisaran antara 15% sareng 30% tina inpéstasi anu ditampi, gumantung kana tabunganana kahontal tanaga. Proyék anu menerkeun babandingan énergi anu langkung saé - dipikaharti salaku biaya paningkatan antara tabungan anu dibutuhkeun - sareng anu dieksekusi dina gedong anu permukaan anu langkung alit.

 

Prioritas pikeun proyek di padesaan sareng di kota pertambangan (efisiensi)

Kriteria pamilihan bakal masihan prioritas pikeun inisiatif anu dikembangkeun di daérah anu gaduh tantangan demografi –nikmati kota kalayan jumlah penduduk anu langkung alit–, dina 81 lokalitas didefinisikeun dina Rencana Revitalisasi Ékonomi tina Kotamadya Pertambangan, anu dipromosikeun ku komunitas pamilik sareng anu resep kana padamelan jalma cacat.

konsumsi mandiri listrik domestik

Telepon kalebet pembiayaan hasil karya paningkatan dimimitian ti 1 Januari 2014, salami aranjeunna henteu acan nyimpulkeun dina waktos ngadaptar pamundut, sareng istilah pikeun ngajalankeun réformasi bakal réngsé dina 15 Oktober. Kalayan paréntah ieu, Kamentrian Ékonomi sareng Keuangan pelengkap anu diterbitkeun sababaraha bulan kapengker Juni sareng Désémber, anu ngatur bantuan anu ditujukeun ka perusahaan pikeun tujuan anu sami ieu sareng ngagaduhan anggaran gabungan dua juta euro.

Aplikasi bakal diolah sacara éksklusif ku cara telematik, ngalangkungan pamasang anu sah atanapi kolaborator anu kadaptar dina pendaptaran anu saluyu, atanapi langsung ngalangkungan aplikasi AYAE, sayogi di kantor pusat éléktronik Déwan, www.tramitacastillayleon.jcyl.es. Inpormasi ngeunaan telepon tiasa dikonsultasi dina www.energia.jcyl.es.

Kabeneran administrasi sadar kana tabungan anu kalebet dina investasi dina épisiénsi énergi, conto anu sanésna nyaéta kota Olot, ayana di propinsi Girona.

Olot (Girona) nyiptakeun jaringan AC anu munggaran dumasar kana tilu énergi anu tiasa diperbarui

olot

Déwan Kota Olot, ibukota daérah Garrotxa di Catalonia, nembé ngaluncurkeun jaringan AC pemicu pembaharuan munggaran. Éta parantos diresmikeun ku présidén di Generalitat Carles Puigdemont. Sistem, anu nyayogikeun panas, tiis sareng listrik di tengah Olot sareng ngagaduhan sistem kendali calakan otomatis, éta parantos dilaksanakeun ku Serikat Sementara Perusahaan Gas Alam Fenosa sareng Wattia.

Proyék ngajantenkeun kota La Garrotxa ieu anu pangpayunna di Spanyol kalayan sistem pemicu pikeun énergi anu terbarukan: sistem ngagabungkeun téknologi ti panas bumi, fotovoltaik sareng biomassa. Numutkeun ka perusahaan, «dua faktor janten Olot lokasi idéal pikeun ngembangkeun ieu proyek panaratas: kahiji, éta mangrupikeun daérah anu sacara téknologi aub dina kalestarian énergi sareng, kadua, kotamadya ngagaduhan massa leuweung anu padet ».

Jaringan ngalayanan total 7 pakakas: Rumah Sakit lami Sant Jaume (padumukan Sant Jaume sareng tempat komérsial), Museum Daérah La Garrotxa, Caritat, Pasar Kota, padumukan Montsacopa, Casal de la Gent Gran tina kotamadya sareng Can Monsà. Jaringan AC na panas sareng tiis panjangna sakitar 1.800 méter anu ngamungkinkeun AC tina 40.000 méter pasagi permukaan tina gedong-gedong tempat aranjeunna nyambung.

Infrastruktur panas sareng tiis énggal bakalan hémat unggal taun ka warga Olot sami sareng 750 ton tina émisi karbon dioksida, sajumlah 290 héktar leuweung kedah nyerep, sareng ogé bakal ngirangan tagihan énergi.

olot

«Ngamangpaatkeun karya-karya Pasar Olot énggal, aranjeunna diwangun 24 sumur panas bumi di kolong alun-alun, sareng padamelan dimimitian dina desain pamasangan panel surya fotovoltaik sareng Ruang Energi, tempatna di fasilitas lami di Rumah Sakit Olot ». Di rohangan ieu -terusan Consistory-, dua boiler parantos dipasang biomassa 450 sareng 150 kilowatt kakuatanmasing-masing tilu pompa panas bumi masing-masing genep puluh kilowatt, dua akumulator tina cai panas masing-masing 8.000 liter, "ogé sistem impulsion sareng kontrol jaringan anu nyayogikeun énergi pikeun total 7 pakakas". Déwan Kota diperkirakeun ngahémat sakitar 10% dibandingkeun sareng biaya sumber énérgi anu henteu tiasa dibaruakeun ayeuna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.