Cadangan litium global di dunya

El litium Dugi ka sababaraha taun ka pengker unsur ieu ampir teu dikenal tapi dina waktos anu singget janten sumber daya alam anu dipeunteun pisan.

Litium bakal janten sumber daya strategis dina tingkat ékonomi sabab bakal ngagentos minyak bumi di sababaraha industri pikeun sababaraha taun ka pengker. Kualitas pangpentingna nyaéta ngagaduhan panas anu khusus sareng ngamungkinkeun akumulasi sajumlah ageung kakuatan.

utama cadangan litium sadunya Éta aya di gurun pasir sareng daérah gersang Chili, Cina, Australia, Argentina, sareng Bolivia.

Boom litium dihasilkeun ku paningkatan panggunaanna dina sektor téknologi dina pembuatan aki-aki sareng aki-aki pikeun laptop sareng alat éléktronik sanés.

Éta ogé komponén penting pikeun ngahasilkeun batré litium anu ngagunakeun éta mobil listrik sareng hibrid. Éta ogé ngagaduhan aplikasi dina séktor keramik sareng ubar. Kagunaan anyar pikeun mineral ieu terus ditalungtik.

85% cadangan lithium sadunya aya di nagara Amérika Kidul sapertos Bolivia, Argentina sareng Chili. Maka, diperkirakeun dina taun-taun ka hareup Éksplorasi, eksploitasi sareng penjualan mineral ieu tina simpen nagara-nagara ieu bakal dimekarkeun deui, kumargi sababaraha ayeuna henteu ngalakukeun éta.

Sapertos sadayana operasi tambang, peryogi pangendalian supados aranjeunna kirang ngabahayakeun lingkungan. Kitu ogé administrasi cadangan anu leres supados panggunaanna rasional.

Dibikeun kamekaran dina produksi mobil ramah lingkungan Di sakumna dunya, paménta litium bakal terus ningkat kumargi éta mangrupikeun unsur pang épisién anu pang épisiénna sareng paling henteu dugi ka ayeuna ngadamel produk ieu.

Kandaraan kalayan aki-aki litium henteu ngaluarkeun CO2 janten ngajantenkeun aranjeunna leres-leres ékologis.

Litium bakal janten salah sahiji unsur alami palaku protagonis abad ka XNUMX sasarengan sareng suluh alternatip na énergi renewable.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.