Brussel nurunkeun target produksi anu tiasa dibaruakeun janten 27%

énergi langkung dibaharuan Déwan Uni Éropa ngaratifikasi sababaraha dinten ka pengker tujuanana pikeun ngahontal sahenteuna 27% énergi anu tiasa dibarukeun dina konsumsi pamungkas di 2030, dibandingkeun sareng 35% anu dibélaan ku Parlemén Éropa komo Komisi sorangan.

Kaputusanna héran, ngan hiji minggu engké yén sababaraha pamimpin Éropa utama, diantarana urang tiasa nyorot, Mariano Rajoy atanapi présidén Perancis, Emmanuel Macron, membela di Paris ayana énergi bersih anu langkung ageung dina rapat One Planet Summit.

Tantangan énergi anu tiasa diréntenkeun

Déwan parantos netepkeun mékanisme penting pikeun ngendalikeun sareng koordinasi kawijakan Nagara Anggota, dina kerangka pamaréntahan Uni Énergi, kalayan tujuan asuransi minuhan tujuan anu disebatkeun.

Spanyol sacara positip ngahargaan kerangka pangaturan anu parantos diusulkeun dina pedoman umum ieu, anu parantos ngajantenkeun kamajuan importantes dina nyederhanakeun teh paperwork pikeun pamasangan terbarukan, komitmen anyar dina bentuk penetrasi pembaharuan dina angkutan sareng pangadeg kriteria objektif pikeun ngaevaluasi kamajuan Negara Anggota anu béda-béda.

lélang terbarukan

Kamentrian Énergi ngajelaskeun yén éta bagikeun pituduh Déwan, anu jelas nunjukkeun yén teu kedah aya diskriminasi atanapi subsidi antara konsumén sareng yén aranjeunna kedah nanggung biaya sistem dina cara anu sami, henteu paduli naha aranjeunna nyéépkeun dirina atanapi henteu.

Nagara Amérika kedah nandaan Rencana Énergi Nasional sareng Iklim na strategi anu dikembangkeun kerjasama sareng nagara-nagara tatangga pikeun maju dina hubungan sareng ngahontal udagan 2030% dina 15.

Unggal dua taun Komisi bakal ngaevaluasi kamajuan nagara-nagara anu béda pikeun ngahontal tujuan interkonéksi, anu bakal janten unsur penting pisan pikeun Spanyol sareng éta, upami kamajuan henteu cekap dideteksi, Komisi sareng Amérika kedah kerjasama pikeun ngahontal solusi. Kitu ogé, interkonéksi parantos kalebetkeun nalika meunteun biaya anu disayogikeun ku nagara-nagara, ngakuan yén ngahontal tingkat interkonéksi 15% mangrupikeun konci, sakumaha anu dipénta ku Pamaréntah Spanyol.

Targét anu tiasa diperbarui

Target énergi anu tiasa diénggalan Uni Éropa mangrupikeun bagian tina sababaraha peraturan pikeun nerapkeun Perjanjian Paris ngalawan parobihan iklim, sareng anu ngusahakeun ngirangan émisi gas rumah kaca sahenteuna 40% dina 2030 relatif ka tingkat 1990. Perjanjian Paris ngamungkinkeun nyandak kanaékan suhu ku 2º C dibandingkeun sareng jaman pra-industri.

Spanyol henteu ngirangan émisi CO2

Kuda Trojan anu sanésna mangrupikeun subsidi anu tiasa ditampi pepelakan termal, pikeun ngimbangan pamilikna pikeun bertindak salaku dukungan di henteuna sumber énergi sanés (nalika angin lirén atanapi henteu aya panonpoé ...) sareng kusabab aranjeunna sayogi pikeun nyumponan puncak permintaan listrik.

CO2

Pangmayaran kapasitas, eufemisme anu nyumputkeun subsidi anu ditampi sumber énergi ieu (batubara, gas ...), parantos janten salah sahiji tarjamahan organisasi sosial anu ningali bantosan ieu ka suluh fosil sabalikna tina tujuan mitigasi perubahan iklim kusabab émisi na tinggi.

Komisaris Arias Cañete (CE) ngajukeun yén pepelakan anu aya teu tiasa nampi pembayaran ieu upami ngaluarkeun langkung ti 550 gram CO2per kilowatt jam ti taun 2020. Nanging, menteri ngan ukur nampi yén pembayaran ieu ngirangan dimimitian di 2025, sareng dileungitkeun 5 taun ka hareup.

CO2

Kitu ogé, Komisi Éropa parantos ngusulkeun yén pepelakan termal énggal henteu tiasa nampi bantosan ieu nalika aranjeunna ngaluarkeun langkung ti 550 gram CO2/ kWh dimimitian di 2020. Nanging, Déwan parantos entep sareng ngusulkeun yén jam ieu ngan ukur mimitian taun 2025. Perancis, Dénmark, Portugal sareng Walanda ngadukung target anu paling hésé ngalawan batubara.

Biofuel

Menteri énergi ogé ngajukeun yén ku 2030 14% bahan bakar angkutan janten bahan bakar hayati. Nyatana, ieu dorongan anu penting pikeun bahan bakar tina generasi kahiji (minyak sawit, kedele ...), ditaroskeun pisan nalika asup kana persaingan sareng nyayogikeun katuangan. Kusabab kitu, Komisi ngusulkeun ngawatesan aranjeunna kana kuota 3,8% ku 2030. Grup lingkungan yakin yén rata-rata tiasa ngarugikeun panempatan mobil listrik.

biofuel

Greenpeace sareng SEO / BirdLife nyatakeun "blokade nuju transisi énergi" Menteri Álvaro Nadal di Déwan, sareng aranjeunna nangtoskeun yén anjeunna "didelegitasi pikeun mingpin Parobihan iklim”. "Pasatujuan Paris badé janten pakta pikeun galéri.

Énergi biofuel


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.