Biometana

biomethane

Sami-sami manusa milari sumber énergi anu diperbaharui kanggo dijantenkeun alternatif pikeun suluh fosil, biofuel dilahirkeun. Salah sahijina nyaéta biomethane. Biomethane timbul tina biogas, anu diala berkat rupa-rupa substrat. Nanging, pikeun ngagunakeun biogas ieu, éta kedah dimurnikeun. Ieu kumaha lahir biomethane.

Di dieu urang carioskeun sadayana ngeunaan biofuel ieu.

Naon biometana sareng kumaha cara ngahasilkeunana

produksi biogas

Perlu dianalisis pentingna sumber énérgi alternatip pikeun énergi anu henteu tiasa diperbarui, ti saprak polusi udara beuki parah pangaruh tina perubahan iklim. Saeutik demi saeutik urang kedah ngalih ka transisi énergi dimana sumber énergi asalna tina asal-usul anu béda sareng urang kéngingkeun campuran anu langkung lengkep dimana énergi anu diperbarui penting pisan.

El biogas Éta mangrupikeun anu dihasilkeun tina sababaraha rupa substrat biologis. Urang tiasa ningali éta ngabentuk dina résidu tatanén sapertos pepelakan panengah, kandang, jarami, sareng sajabana. Éta ogé diwangun dina lumpur limbah sareng limbah organik sanés, boh domestik boh industri. Hal ieu dipikaterang yén produksi biogas tinggi dina tempat pembuangan sampah terkendali. Dina tempat pembuangan sampah ieu diusahakeun nempatkeun sababaraha lapisan pikeun ngubur runtah sareng pipa didamel pikeun ngadaur ulang hawa anu dihasilkeun dina dékomposisi sampah. Gas ieu disebat biogas.

Nanging, biogas ieu henteu tiasa dianggo nalika dibentuk, tapi kedah disucikeun heula. Hayu urang tingali kana asal usul biogas pikeun terang leres asal usul biometana. Produksi biogas diwangun tina hasil pencernaan anaérobik. Ieu hartosna, henteuna oksigén. Aya seueur baktéri anu nindak kalayan ngahinakeun zat organik sareng henteu kedah oksigén pikeun ngalakukeunana. Ngaliwatan prosés ieu gas energetik anu munggaran anu henteu diobati muncul.

Komposisi gas ieu antara 50 sareng 75% metana sareng sésana CO2 sareng sajumlah alit tina uap cai, nitrogén, oksigén, sareng hidrogén sulfida. Gas primér ieu anu parantos dibentuk tiasa ngekstraksi saeutik uap cai anu ngagaduhan sésa-sésa komponén alit pikeun tiasa ngahasilkeun panas sareng listrik.

Nanging, pikeun ngagunakeun biogas ku cara naon waé, sapertos suntikan kana jaringan gas alam atanapi dianggo salaku bahan bakar dina kendaraan, kedah ngaliwat prosés pemurnian sateuacanna. Prosésna diwangun ku ngaleungitkeun karbon dioksida dina komposisina, sahingga seuseueurna gas mangrupikeun metana. Pangseueurna Ilaharna, gas anu digosok ngandung 96% metana sareng minuhan standar anu tangtu pikeun dianggo saolah-olah éta gas alam.

Ti waktos dimana gas ngagaduhan komposisi ieu, éta parantos disebat biometana.

Anggo sareng kelestarian

mobil kalayan biomethane

Sakumaha didadarkeun di sateuacanna, biomethane mangrupikeun alternatif anu tiasa diperbarui pikeun bahan bakar fosil. Komposisina sareng kakuatan énergina mirip pisan sareng gas alam. Kituna, éta dianggo pikeun tujuan anu sami. Biometana tiasa disuntik kana jaringan gas sareng dianggo salaku gas alam dina babandingan anu béda atanapi dianggo salaku bahan bakar dina kendaraan.

Produksi gas ieu langkung lestari, kumargi seueur bahan baku anu dianggo. Hal ieu ngajantenkeun ciri lingkunganana seueur pisan, tapi sipatna langkung saé tibatan sumber bahan bakar fosil. Salila produksi teu aya kontaminasi sareng, sanaos nalika panggunaan na aya, kasaimbangan total langkung handap tibatan upami urang nganggo gas alam konvensional. Salaku tambahan, biomethane tiasa dibaharuan dumasar kana waktos.

Nalika ngagunakeun pencernaan, sapertos pupuk organik sareng paningkatan taneuh, tabungan anu ageung dina biaya produksi pupuk mineral sanés kahontal. Ku cara kieu, urang nyingkahan émisi anu aya hubunganana sareng produksi. Urang balik deui ka titik sateuacanna, kasaimbangan total émisi langkung handap. Pikeun masihan anjeun ideu, diperkirakeun yén nganggo panggunaan pencernaan sanés pupuk mineral Émisi CO13 per ton tiasa dikirangan dugi ka 2 kg.

Kaunggulan tina panggunaan na

produksi biomethane

Sakumaha anu parantos urang tingali, biomethane mangrupikeun pilihan énergi alternatip anu saé pikeun anu henteu tiasa diperbaharui. Aya sababaraha kaunggulan anu ditawarkeun ku gas ieu. Khususna, salah sahijina nyaéta produk anu lumayan ti sudut pandang komérsial. Éta tiasa dianggo dina infrastruktur anu aya pikeun gas bumi tanpa kedah ngawangun anu énggal. Élmuwan ngaku yén milikna téknologi pemurnian sapinuhna disatujuan sareng sustainable.

Ngeunaan kaunggulan panggunaanana, éta nyumbang kana nohonan tujuan iklim sabab ngirangan émisi CO2 total. Ieu nyandak perbaikan kualitas udara sareng masihan mandiri énergi anu langkung ageung. Kalayan kamerdekaan énergi anu langkung ageung urang henteu kedah gumantung kana mésér énergi ti nagara sanés kusabab urang sanggup ngahasilkeun nyalira.

Kauntungan sanésna nyaéta padamelan anu dihasilkeun nalika produksi sareng panggunaan biomethane di daérah tatanén sareng bahan bakar hemat énergi.

Kumaha cara ngahasilkeun biomethane di Éropa

Aya 15 nagara milik Uni Éropa anu ngahasilkeun sareng nganggo biomethane. Kaseueuran biometana ieu dianggo pikeun ngahasilkeun panas sareng listrik. Anggo na dina transportasi langkung penting sareng ngajantenkeun langkung seueur ruang di pasar. Salaku conto, di Swédia kami mendakan biomethane salaku bahan bakar kalayan perséntase panggunaan langkung luhur tibatan gas alam. Jérman ogé ningkatkeun panggunaan bénsin ieu langkung seueur mangtaun-taun.

Diperkirakeun yén, ku 2020, volume biogas produktif bakal langkung ageung ti 14 milyar méter kubik, anu sami sareng gas alam. Volume biomethane ieu moal aya pangaruh négatip dina lahan pertanian anu dianggo pikeun pangan sareng produksi pakan. Dina rotasi pepelakan sareng daur ulang nutrisi dina ékosistem, produktivitas ningkat berkat panggunaan pencernaan.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan biomethane sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.