Sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan bioenergy atanapi énergi biomassa

biomassa

Dina tulisan samemehna kuring nuju nyarios tanaga panas bumi sareng kuring mairan yén énergi anu terbarukan anu aya di dunya ieu, aya sababaraha anu langkung dikenal sareng dianggo, sapertos tanaga surya sareng angin, sareng anu sanés anu kirang dikenal (sakapeung ampir henteu dingaranan) sapertos énergi panas bumi sareng éta tina biomassa.

Énergi biomassa atanapi disebut ogé bioenergi éta kirang dikenal sareng dianggo tibatan jinis énergi anu terbarukan sanés. Dina tulisan ieu kami bakal diajar ngeunaan sagala rupa anu aya hubunganana sareng jinis énergi anu tiasa dibangkitkeun ieu sareng kamungkinan panggunaan na.

Naon énergi biomassa atanapi bioenergi?

Énergi biomassa mangrupikeun jinis énergi anu tiasa diénggalan anu dicandak ngalangkungan durukan sanyawa organik anu dicandak ngalangkungan prosés alami. Éta sésa-sésa organik sapertos sésa motong, batu zaitun, cangkang kacang, sésa kai, jst. Éta asalna ti alam. Anjeun tiasa nyarios yén éta mangrupikeun runtah alam.

runtah biomassa

Sésa-sésa organik ieu diduruk ku durukan langsung atanapi tiasa dirobih janten suluh sanés sapertos alkohol, métanol atanapi minyak, sareng cara éta urang kéngingkeun énergi. Kalayan limbah organik urang ogé tiasa kéngingkeun biogas.

Sumber anu béda pikeun kéngingkeun bioenergi

Karakteristik utama bioenergi nyaéta éta mangrupikeun salah sahiji jinis énergi renewable sahingga, sustainable pikeun masarakat sareng konsumsi énergi na. Sakumaha anu parantos kuring sebatkeun sateuacanna, énergi ieu diala ku cara ngaduruk sababaraha jinis limbah, naha leuweung atanapi pertanian, anu sanésna henteu tiasa dianggo pisan. Nanging, urang bakal ningali jinis sumber biomassa naon anu dianggo pikeun generasi bioenergi sareng naon anu dianggo pikeun:

  • Bioenergy tiasa didapet liwat pepelakan énergi anu éksklusif dimaksudkeun pikeun éta. Ieu sababaraha spésiés tutuwuhan anu dugi ka ayeuna teu ngagaduhan fungsi nutrisi atanapi pikeun kahirupan manusa, tapi anu mangrupikeun produsen biomassa anu saé. Kusabab kitu urang nganggo jinis spésiés tutuwuhan ieu pikeun produksi biokenergi.
  • Bioenergi ogé tiasa didapet ngalangkungan anu bénten kagiatan kehutanan garapan, nalika résidu leuweung teu tiasa dianggo atanapi dijual kanggo fungsi-fungsi sanés. Ngabersihan résidu leuweung ieu ngagaduhan kaunggulan yén, salian ti méré sumbangan pikeun ngabersihan daérah sareng ngahasilkeun énergi berkelanjutan, ngahindaran kamungkinan kahuruan kusabab pembakaran sésa-sésa.

résidu tatanén pikeun biomassa

  • Sumber runtah anu sanés pikeun produksi bioenergi tiasa janten panggunaan llimbah prosés industri. Ieu tiasa asalna tina tukang kayu atanapi pabrik anu ngagunakeun kai salaku bahan baku. Éta ogé tiasa asalna tina limbah anu tiasa dianggo sapertos liang zaitun atanapi cangkang almond.

Kumaha énergi biomassa dihasilkeun?

Énergi anu diala ngaliwatan sésa-sésa organik dihasilkeun ngaliwatan durukanana. Pembakaran ieu lumangsung di kulub dimana bahanna kaduruk sakedik-sakedik. Prosedur ieu ngahasilkeun abu anu tiasa dianggo engké sareng dianggo salaku kompos. Akumulator ogé tiasa dipasang pikeun tiasa nyimpen kaleuwihan panas anu dihasilkeun sareng tiasa nganggo énergi éta engké.

Kulub biomassa

Kulub biomassa

Produk utama diturunkeun tina biomassa

Kalayan runtah organik, bahan bakar sapertos:

  • Biofuel: Ieu diala tina sésa-sésa sésa sato sareng pepelakan. Sipat tina sésa-sésa ieu tiasa dibaharuan, nyaéta, aranjeunna teras-terasan dihasilkeun di lingkungan sareng henteu béak. Pamakéan bahan bakar hayati ngamungkinkeun pikeun ngagentoskeun suluh fosil anu dicandak tina minyak. Pikeun kéngingkeun biofuel, spésiés pikeun kagunaan tatanén, sapertos jagong sareng singkong, atanapi pepelakan oleaginous sapertos kécap, kembang matahari atanapi palem tiasa dianggo. Spésiés leuweung sapertos kayu putih sareng pinus ogé tiasa dianggo. Kauntungan lingkungan tina ngagunakeun biofuel nyaéta yén mangrupikeun siklus karbon katutup. Nyaéta, karbon anu dipancarkeun nalika durukan bahan bakar hayati parantos parantos diserep ku pepelakan nalika tumuh sareng produksi. Sanaos ieu ayeuna nuju dibahas kumargi kasaimbangan diserep sareng dipancarkeun CO2 henteu saimbang.

bahan bakar

  • Biodiesel: Ieu mangrupikeun biofuel cair alternatip anu dihasilkeun tina sumber daya terbarukan sareng domestik sapertos minyak nabati atanapi lemak sato. Éta henteu ngandung minyak bumi, éta biodegradable sareng henteu toksik sabab bébas tina walirang sareng sanyawaan karsinogenik.
  • Bioethanol: Bahan bakar ieu dihasilkeun salaku hasil tina férméntasi sareng distilasi aci anu aya dina biomassa, anu sateuacana sasari ku prosés énzimatik. Éta diala ku bahan baku di handap ieu: pati sareng séréal (gandum, jagong, gandum, singkong, kentang, sangu) sareng gula (molase tiwu, molas bit, sirop gula, fruktosa, whey).
  • Biogas: Gas ieu mangrupikeun hasil dékomposisi anaérobik bahan organik. Dina tempat pembuangan sampah dikubur, biogas diekstraksi ngaliwatan sirkuit pipa pikeun panggunaan énergi anu salajengna.

Naon anu dianggo biomassa sareng naon konsumsi na di daérah urang?

Umumna sareng langkung atanapi langkung mirip énergi panas bumi, biomassa éta dipaké pikeun ngahasilkeun panas. Dina tingkat industri, urang tiasa mendakan panggunaan panas ceuk pikeun ngahasilkeun énergi listrik, sanaos langkung rumit sareng mahal. Dina raraga ngamangpaatkeun panas anu dihasilkeun ku durukan runtah organik, alat pembakaran biomassa dipasang di bumi kanggo gaduh panasan sareng ogé pikeun ngahaneutan cai.

Di daérah kami, Spanyol aya di tempat kaopat di nagara-nagara anu nyéépkeun jumlah biomassa anu pangluhurna. Spanyol mangrupikeun pamimpin Éropa dina produksi bioethanol. Statistik nunjukkeun yén biomassa di Spanyol ngahontal ampir 45% produksi énergi terbarukan. Andalusia, Galicia sareng Castilla y León mangrupikeun komunitas otonom anu paling seueur konsumsi kusabab ayana perusahaan anu ngonsumsi biomassa. Évolusi konsumsi biomassa ngahasilkeun pilihan téknologi anyar sareng beuki dikembangkeun pikeun panggunaan na dina produksi énergi listrik.

Dandang biomassa sareng operasi na

Dandang biomassa dianggo salaku sumber énergi biomassa sareng pikeun ngahasilkeun panas di bumi sareng gedong. Aranjeunna nganggo bahan bakar alami sapertos pelet kai, liang zaitun, résidu leuweung, cangkang kacang, jsb. Éta ogé dipaké pikeun manaskeun cai di bumi sareng gedong.

Operasi na sami sareng boiler anu sanés. Dandang ieu ngabakar suluh sareng ngahasilkeun seuneu horizontal anu asup kana sirkuit cai dina exchanger panas, sahingga kéngingkeun cai panas pikeun sistem. Pikeun ngaoptimalkeun panggunaan ketel sareng sumberdaya organik sapertos bahan bakar, akumulator tiasa dipasang anu nyimpen panas anu dihasilkeun dina cara anu sami sareng kumaha panéka surya.

Kulub biomassa

Dandang biomassa pikeun gedong. Sumber: http://www.solarsostenible.org/tag/calderas-biomasa/

Dina raraga nyimpen limbah organik anu bakal dijantenkeun suluh, alat-alat na kedah wadah pikeun neundeun. Tina wadah éta, ku cara nganggo sekrup atanapi feeder nyeuseup anu teu aya tungtungna, éta nyandak kana alateman listrik, dimana pembakaranna lumangsung. Pembakaran ieu ngahasilkeun lebu anu kedah dikosongkeun sababaraha kali sataun sareng akumulasi dina asbak.

Jinis kulub biomassa

Nalika milih jinis naon waé boiler biomassa anu urang badé mésér sareng dianggo, urang kedah nganalisis sistem panyimpenan sareng sistem transportasi sareng penanganan. Sababaraha alat ketel ngamungkinkeun ngaduruk langkung ti hiji jinis bahan bakar, sedengkeun anu sanésna (sapertos alat keur ngagolakkeun pelet) ngan ukur ngamungkinkeun hiji jenis bahan bakar diduruk.

Kulub anu ngamungkinkeun ngaduruk langkung ti hiji kabutuhan bahan bakar ngaronjat kapasitas gudang kumargi aranjeunna langkung ageung ukuran sareng kakuatan. Ieu biasana dimaksudkeun pikeun kagunaan industri.

Di sisi séjén kami mendakan anjeunnasalaku alat keur ngagolakkeun pelet anu paling umum pikeun kakuatan sedeng sareng dianggo pikeun manaskeun sareng cai panas domestik nganggo akumulator di bumi dugi ka 500 m2.

Kaunggulan tina ngagunakeun énergi biomassa

Diantara kaunggulan anu urang mendakan dina panggunaan biomassa salaku énergi anu urang gaduh:

  • Mangrupikeun énergi anu tiasa diénggalan. Urang nyarioskeun ngeunaan panggunaan limbah anu dihasilkeun ku alam pikeun ngahasilkeun énergi. Kusabab kitu urang ngagaduhan sumber tanaga anu teu tiasa habiskeun, kumargi alam ngahasilkeun jinis-jinis runtah ieu teras-terasan.
  • Ngurangan émisi gas rumah kaca. Sakumaha anu parantos kami sebatkeun sateuacanna, émisi anu kami ngahasilkeun nalika durukanana sateuacanna parantos kaserep ku pepelakan nalika tumuh sareng produksi. Ieu kontroversial dinten ieu, kumargi kasaimbangan CO2 dikaluarkeun sareng nyerep henteu saimbang.
Tutuwuhan biomassa

Tutuwuhan pangobatan biomassa. Sumber: http://www.fundacionsustrai.org/incineracion-biomasa

  • Harga pasar murah. Anggo énergi ieu anu aya dina biomassa ékonomis pisan upami dibandingkeun sareng bahan bakar fosil. Biasana hargana sapertilu kirang.
  • Biomassa mangrupikeun sumber anu seueur di panjuru dunya. Ampir sadaya tempat di planét, limbah dihasilkeun tina alam sareng tiasa dianggo pikeun panggunaan na. Salaku tambahan, sacara umum, prasarana anu ageung henteu diperyogikeun pikeun nyandak limbah kana titik pembakaranna.

Kalemahan nganggo énergi biomassa

Karugian tina ngagunakeun énergi ieu saeutik, tapi éta kedah diperhatoskeun:

  • Di sababaraha daérah, kusabab kaayaan ékstraksi biomassa anu langkung sesah, tiasa mahal. Ieu ogé biasana lumangsung dina proyék-proyék garapan anu ngalibatkeun ngumpulkeun, ngolah sareng neundeun sababaraha jinis biomassa.
  • Daérah ageung diperyogikeun pikeun prosés anu dianggo pikeun kéngingkeun énergi biomassa, khususna kanggo panyimpenan, kumargi résidu na condong ngagaduhan kapadetan rendah.
  • Kadang-kadang panggunaan énergi ieu tiasa nyababkeun karusakan ékosistem atanapi fragméntasi kusabab kagiatan ngumpulkeun biomassa sareng robahan ruang alam pikeun kéngingkeun sumber daya.

Kalayan ideu ieu anjeun tiasa gaduh visi anu langkung lega pikeun jinis énergi anu terbarukan ieu. Nanging, dina kasempetan anu sanés kuring bakal nyaritakeun langkung seueur ngeunaan jinis alat keur ngagolakkeun biomassa, operasi, jinis sareng kaunggulanana, sareng ngeunaan kontroversi anu kasebat ngeunaan émisi ka atmosfir.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)