Évolusi biomassa di Spanyol

Biomassa mangrupikeun salah sahiji sumber anu tiasa diénggalan ku kahareup sareng poténsi anu langkung ageung di nagara urang, sabab urang gaduh artos anu saé pikeun ngahasilkeun: tatanén, sumberdaya kehutanan… Nanging, kami masih jauh tina tingkat anu dipikahoyong sareng tina ngamangpaatkeun éta sakumaha urang tiasa. Kunaon Urang dimana?

Kabeneran, biomassa beuki aya di daérah urang sareng gaduh masa depan pisan ngajangjikeun. Ieu kagambar dina data tina AVEBIOM Biomass Observatory, anu kami ngajelaskeun di handap.

 

Biomassa

Tapi mimiti sadayana urang badé ngartikeun naon diwangun énergi terbarukan ieu. Anu urang sebut biomassa nyaéta bahan organik atanapi industri anu biasa dianggo pikeun ngahasilkeun énergi renewable diturunkeun tina panggunaan prosés pembakaran masalah anu sami ieu. Biasana, biomassa dihasilkeun ku zat tina mahluk hirup atanapi sésa-sésa na résidu. Éta tiasa didamel tina daun, puing kai, puing, sareng sajabina.

biomassa
Ngajelaskeun ku cara anu saderhana, upami pikeun patani nyingkirkeun résidu pepelakanna kantos janten masalah, panggunaan biomassa mangrupikeun jalan kaluar, kumargi sadaya limbah ieu tiasa dianggo pikeun ngahasilkeun listrik, dina tingkat domestik atanapi industri. Produk tina biomassa anu dianggo pikeun tujuan énergi disebat biofuel, sareng éta tiasa padet (kanggo kaperluan termal sareng listrik) atanapi cair (biofuel). Ayeuna tiasa ngagunakeun énergi tina biomassa ku sababaraha cara, ti pembangkit listrik sareng pembangkit panas dugi ka aplikasi lalu lintas sareng transportasi.

Salajengna urang bakal ningali grafik anu béda, anu nunjukkeun épolusi tilu tina faktor utami tina séktor énergi: perkiraan kakuatan dina kW, jumlah pamasangan sareng énergi anu dihasilkeun dina GWh. Sumber data anu dianggo nyaéta wéb anu khusus dina séktor: www.observatoriobiomasa.es.

Naon ari Observatoriobiomasa.es?

La Asosiasi Spanyol pikeun Valorisasi Énergi Biomassa (AVEBIOM) nyiptakeun halaman wéb ieu di 2016 ka mawa data biomassa sareng perkiraan ka seueur jalma sabisa-bisa, sareng tujuan utama pikeun ngahijikeun, dina platform anu sami, inpormasi ngeunaan panggunaan biomassa termal di Spanyol.

Hatur nuhun kana data AVEBIOM sorangan sareng anu disayogikeun ku National Observatory of Biomass Boiler sareng Indéks Harga Biofuel, salian ti kolaborasi perusahaan sareng entitas dina sektor biomassa, tiasa ngahasilkeun épolusi, ngabandingkeun sareng nyayogikeun data sareng perkiraan.

Grafik 1: Évolusi jumlah pamasangan biomassa di Spanyol

Conto anu jelas tina ledakan hébat téknologi ieu nyaéta kanaékan jumlah pamasangan tina jenis énergi terbarukan ieu.

Data anu pang anyarna aya nunjukkeun yén di 2015 aya 160.036 pamasangan di Spanyol. Kanaékan 25 persentase poin dibandingkeun taun saméméhna, dimana inohong na langkung ti 127.000.

8 taun ka pengker, henteu aya 10.000 pamasangan sareng di 2015 éta parantos ngaleuwihan 160.000, jelas yén évolusi sareng paningkatan biomassa di nagara urang mangrupikeun kanyataan anu tiasa diverifikasi sareng jelas katingali.

Kulub

ketel biomassa pikeun bumi

Kami émut yén kulub ieu dianggo salaku sumber énergi biomassa sareng pikeun pembangkitan panas di bumi sareng gedong. Aranjeunna dianggo salaku sumber énergi suluh alam sapertos pelet kai, liang zaitun, résidu leuweung, cangkang kacang, jst. Éta ogé dipaké pikeun manaskeun cai di bumi sareng gedong.

Graf 2: Évolusi perkiraan kakuatan biomassa di Spanyol (kW)

Konsékuansi anu jelas tina kanaékan jumlah pamasangan nyaéta kanaékan perkiraan kakuatan.

Total kakuatan anu dipasang diperkirakeun pikeun Spanyol nyaéta 7.276.992 kW di 2015. Ngabandingkeun sareng jaman harita, total kakuatan anu dipasang ningkat ku 21,7% dibandingkeun 2014, dimana perkiraan kW éta sahandapeun 6 juta.

Sakumaha tiasa ditingali dina grafik, kanaékan beurat biomassa dina métrik ieu tumuh tina cara tetep mangtaun-taun.

Tumuwuhna anu dialaman tina total kakuatan anu dipasang ti 2008 dugi ka data terakhir anu disayogikeun dina 2015 parantos 381%, angkat ti 1.510.022 kW dugi ka langkung ti 7.200.000.

Grafik 3: Évolusi énergi anu dihasilkeun di Spanyol (GWh)

  

Pikeun béréskeun sareng grafik, urang bakal nganalisis évolusi nalika panungtungan 8 taun tina énergi anu dihasilkeun ku énergi ieu di Spanyol.

Saperti dua métrik samemehna, kamekaran angger dina mangtaun-taun janten 2015, kalayan 12.570 GWh, taun kalayan volume GWh pangluhurna. 20,24% langkung seueur tibatan di 2014. Kanaékan énergi anu dihasilkeun ku biomassa ti saprak 2008 nyaéta 318%.

Integrasi biomassa diantara sumber énergi utama nagara urang teras-terasan jalan. Pikeun ningali jelas épolusi positip na ngan ukur ningali data 2008.

Dina période éta aya 9.556 pamasangan anu ngahasilkeun perkiraan énergi 3.002,3 GWh kalayan perkiraan kakuatan 1.510.022 Kw sareng di 2015, tukang data sayogi, parantos ningkat janten 12.570 GWh énergi anu dihasilkeun, 160.036 instalasi sareng 7.276.992 Kw perkiraan kakuatan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.