Konstruksi biologis, konstruksi ékologis, séhat sareng éfisién

pedalaman imah dumasar kana pambangunan bio

Ayeuna, beuki seueur jalma anu ngamimitian ngonsumsi produk organik supados langkung caket kana kahirupan anu langkung séhat kumargi aranjeunna sadar kana seueur pisan produk kimia, seueur anu beracun, ngandung dahareun anu urang tiasa ngagaleuh di supermarket.

Sareng éta urang pinuh ku agén toksik dina dinten ka dinten urang, boh kusabab tuangeun, polusi udara atanapi bumi urang sorangan. Leres, bumi urang ogé tiasa ngabahayakeun kusabab ayana bahan kimia anu dianggo dina pangwangunanna.

Aya seueur pisan anu bahkan Greenpeace ngagaduhan kampanye toksik na di bumi.

Unsur pencemar ieu tiasa dipendakan di jerona bahan wangunan sapertos semén (kaseueuran bumi diwangun sareng éta), biasana ngandung logam beurat sapertos kromium, seng, sareng sajabana.

Cét sareng varnis anu diturunkeun ku minyak nyalira ngaluarkeun unsur-unsur anu teu stabil sareng toksik sapertos toluene, xylene, ketones, jst.

Unsur-unsur PVC henteu luput kusabab éta toksik pisan nalika didamel sareng nalika diduruk.

Éta pikeun alesan ieu éta Lahirna biokonstruksi, anu tujuanna pikeun nyiptakeun bumi anu séhat sareng nyaman anu janten sekutu urang.

Konstruksi bio sapertos anu anyar, pikeun nini-nini urang ka tukang aranjeunna parantos cicing di imah ékologis, sanaos dina kaseueuran kasus kamajuan sareng kanyamanan anu urang tiasa terasrasakeun ayeuna teu disayogikeun.

Ku harita, imah-imah diwangun ku cara tukang kalayan bahan-bahan anu disayogikeun ku alam nyalira sapertos kai atanapi batu sareng aranjeunna berhasil masihan panyumputan anu cekap pikeun pangeusi na sanaos didamel ku bahan-bahan ieu, seueur diantaranana parantos dugi ka kami dina kaayaan anu saé.

Teu dugi Révolusi industri anu nyababkeun urang kana pangwangunan ayeuna, éta beusi sareng semén.

Bumi héjo

Bahan anu dianggo dina salah sahiji imah ieu ngajantenkeun langkung kualitasna.

Seueur produk anu tiasa diterapkeun dina wangunan héjo parantos dianggo sareng teras dianggo dina proyék tingkat luhur sapertos restorasi istana sareng bumi méwah.

Ieu tangtosna kitu kusabab na tingkat kualitas, aranjeunna henteu mahal teuing sareng aranjeunna langkung awét sahingga urang ngahémat artos dina jangka panjang.

Naha urang kedah nyerahkeun habitat anu séhat sareng alami pikeun bumi modéren anu diluyukeun sareng kabutuhan ayeuna?

Nya kantenan henteu. Imah ékologis tiasa gaduh kamajuan anu sami sareng anu konvensional sareng sababaraha kaunggulan, salian ti bahan anu langkung séhat.

fasad bumi kalayan bahan alami

Kauntungannana biasana difokuskeun a tabungan énergi anu ningkat (pikeun ieu kami nerapkeun bioklimatik), anu nyababkeun a dampak lingkungan anu langkung handap imah urang na a réduksi waktos pangropéa di bumi sareng, sapertos anu urang nyarioskeun sateuacanna pikeun hemat énergi anu hébat, éta diperhatoskeun ku saku urang.

Naon anu kedah urang diperhatoskeun dina wangunan héjo?

Pikeun ngamimitian proyek biokonstruksi, sababaraha faktor kedah diperhatoskeun, anu mimiti nyaéta rekomendasi pikeun nyewa propésional dina widang ieu sabab éta bakal ngahemat urang seueur nyeri sirah.

Hanjakalna, arsiték konvensional dina subjek henteu terang sakedik ngeunaan arsitéktur eko, janten urang kedah milarian ahli, ieu sakedik, tapi éta aya di daérah nasional sareng urang tiasa mendakan hiji.

Faktor anu kadua nyaéta studi géobiologis tina bumi tempat bumi badé didamel.

Dina panilitian ieu, kamungkinan perobihan geofisika kedah lengkep, ku cara ieu urang bakal tiasa nyingkahan atanapi mitigasi kamungkinan robih geofisika anu tiasa ngaganggu kahareupna, sapertos kasalahan géologis, emanasi gas radon, stasiun telepon sélulér, méja cai dimana aliran cai ngalir, medan éléktromagnétik anu disababkeun ku saluran listrik sareng anu panjang jsb.

Sakali medan parantos dianalisis sareng panilitian ngeunaan ciri géografis, budaya, sareng klimatologis daérah parantos réngsé, proyék dilaksanakeun pikeun adaptasi ka nekesidades reales yén boga mangsa nu bakal datang.

Bahanna

Pikeun ngamimitian struktur wangunan Urang tiasa milih tina sababaraha bahan sapertos blok keramik sareng bata, batu, bumi (blok bumi anu stabil, adobe, bumi rammed) sareng kai, ieu tiasa padet atanapi dina panel.

Pilihan kai bakal gumantung kana desain anu didamel dumasar kana bahan anu tiasa dipendakan di daérah éta.

Bahan pangwangunan

Dina kasus papisah, penting pisan dina pambangunan bio, bahan alami dianggo dina kaseueuran konstruksi sapertos serat sayuran (hemp, kai, linen, serat kalapa, katun sareng jarami), selulosa sareng gabus.

Gabus paling sering dianggo di sektor ieu, sanaos sélulosa sareng serat kai nuju jalan, anu katingalina lumayan mantep.

Témbokna, Boh interior atanapi exterior, éta tiasa didamel mortir jeruk nipis, plester alami atanapi lempung. Boh plaster sareng mortir gampang dipilari sareng dilarapkeun.

Upami kitu balok, panto sareng jandéla Ieu kedah didamel tina kai anu diubaran ku produk alami sareng tangtosna, kalayan kai tina pembalakan anu dikontrol. Pikeun ieu hal anu pangsaéna nyaéta aranjeunna tina sertifikasi leuweung sapertos FSC.

Bahan alami sanés anu lumaku pikeun wangunan héjo nyaéta cet luar sareng varnis. Salaku tambahan, aranjeunna kedah janten napas sareng yén aranjeunna henteu ngaluarkeun gas beracun, sabab cét sintétik nyegah peluh.

Perspirasi dina gedong penting pisan kumargi upami aranjeunna henteu ngagaduhan kesang anu cekap, masalah kondensasi sareng kalembaban dimimitian, ngabalukarkeun sadaya masalah anu caket.

Di sisi séjén, dina waktu pamasangan listrik Urang kedah tumut kana pentingna hubungan bumi anu saé, pamasangan ngawangun lonjakan sareng henteu nempatkeun kabel listrik dina sirah ranjang kanggo nyingkahan lapangan listrik.

Pangaruh tina bahan anu digunakeun dina pangwangunan gedong

Dina konstruksi biologis, alam alamiah sahingga pangaruh lingkungan anu langkung handap, pangaruh lingkungan ieu henteu dimimitian nalika wangunanna parantos diwangun atanapi nalika padamelanna dilakukeun, tapi pangaruh ieu ayana dina sadaya fase na: ékstraksi, angkutan, penanganan, komisioning, operasi, sareng akhir kahirupan sareng pembuangan. 

Sareng kuring ngan ukur nyebatkeun pangaruh tina bahan anu dihasilkeun boh kana lingkungan boh kana kaséhatan masarakat (patologis sareng panyakit pekerjaan).

Pangwangunan téknologi di luhur parantos ngamungkinkeun ningkatkeun ciri téknis bahan, tapi, éta "mayar" ku kualitas biologis sareng kaamanan lingkungan.

Nyaéta, ku munculna bahan-bahan énggal pikeun pangwangunan, masalah anyar parantos muncul sareng aranjeunna, sapertos: biaya lingkungan anu tinggi, radioaktivitas anu tinggi, keracunan, kurang ngesang, gangguan tina medan listrik sareng magnét alami, jst. Sadaya ieu nyababkeun jinis pangwangunan anti ékologis, henteu raoseun sareng henteu séhat.

Kusabab ieu biokonstruksi kedah tumuh sareng ngalakukeun éta sacara éksponénsial, ngagunakeun bahan alami sakumaha anu parantos didadarkeun di luhur sareng ngagunakeun sababaraha téhnik pangwangunan paling merenah sareng ngémutan:

  • Pangaruhna kana lingkungan nalika siklus kahirupan.
  • Balukar kana kaséhatan masarakat.
  • Kasaimbangan énergi salami siklus hirupna.
  • Mangpaat sosial.

Kaunggulan diala ku ngawangun légal (pikeun tukang ngawangun)

Di Spanyol pikeun pangwangunan bumi (kumaha ukuranana) proyék penting tina arsiték atanapi téknisi sanés anu ngagaduhan katerampilan ieu, sapertos: insinyur industri, padamelan umum, sareng sajabana, gumantung kana ciri sareng ukuran pagawéanana.

Kusabab kitu, upami anjeun hoyong janten tukang ngawangun bumi di bumi anjeun, anjeun henteu kedah ngémutan detail penting ieu.

Nya kitu, langkung merenah pikeun ngagaduhan téknisi anu tiasa anjeun buka upami aya mamang sareng sababaraha itungan sanés anu anjeun tiasa sono kumargi anjeun henteu cekap pangalaman.

Di sadaya kota ogé perlu pikeun nyungkeun idin sateuacanna pikeun sagala jinis konstruksi sareng ngemutan yén gumantung kana masing-masing kotamadya jinis ijin tiasa bénten-bénten, anu kedah masihan anjeun idin, jalma anu ngagaduhan hak nampilkeun proyek ...

Sanaos tiasa rumit, upami anjeun ngagalisasikeun proyék pangwangunan diri anjeun tiasa kéngingkeun sababaraha kaunggulan ieu:

  • Ngaleungitkeun résiko urutan pembongkaran kusabab henteu patuh kana peraturan.
  • Ngaleungitkeun kasusah dina jasa kontrak pikeun pasokan cai, listrik sareng pangolahan cai limbah.
  • Ngaleungitkeun kasusah dina ngontrak pinjaman hipotik anu aya hubunganana sareng konstruksi atanapi kamungkinan kéngingkeun subsidi sareng pangakuan dina jaringan akomodasi padesaan sareng / atanapi bantosan pikeun kagiatan tatanén sareng / atanapi bantosan pikeun hemat énergi sareng pamasangan énergi anu diperbarui.
  • Kaayaan anu langkung saé pikeun dijual di bumi atanapi konstruksi.

Proyék Bala-box

Salaku inpormasi tambihan, kuring kedah nyebatkeun Proyék Bala-box, anu diwangun ku pangwangunan prototipe imah leutik anu nganggo blok kai sareng jarami anu tos disiapkeun.

Kalayan proyék ieu, Éta ditujukeun pikeun nyebarkeun sacara terbuka manpaat konstruksi ékologis, séhat sareng éfisién.

Anu ngamajukeun proyék ieu nyaéta Alfonso Zavala, arsiték, sareng Luis Velasco, tukang kayu sareng tukang bangunan, resep kana téknik Biokonstruksi. Paloma Folache, restorer sareng teknisi dina aplikasi témbok, ahli dina bérés alami, sareng Pablo Bernaola, pembina biologis khusus dina kompor inersia termal, ngalengkepan tim.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.