Sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan biogas

biogas

Aya seueur sumber énérgi anu tiasa dirobih sajaba ti anu urang terang salaku angin, surya, panas bumi, hidrolik, jst. Dinten ieu kami badé nganalisis sareng diajar ngeunaan sumber énergi anu tiasa dibangkitkeun, panginten henteu ogé katelah sésana, tapi kakuatan anu hébat. Éta ngeunaan biogas.

Biogas mangrupikeun gas anu kuat anu sasari tina limbah organik. Salaku tambahan kana seueur manpaatna, éta mangrupikeun bentuk énergi anu beresih sareng tiasa dibaharukeun. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan biogas?

Ciri biogas

Biogas mangrupikeun gas anu dihasilkeun dina lingkungan alam atanapi dina alat khusus. Éta mangrupikeun produk réaksi biodegradasi zat organik. Éta ilahar dihasilkeun dina tempat pembuangan sampah salaku sadayana dégrési bahan organik anu disimpen. Nalika nyatakeun zat organik kakeunaan agén éksternal, tindakan mikroorganisme sapertos baktéri métanogenik (baktéri anu muncul nalika teu aya oksigén sareng feed kana gas metana) sareng faktor sanés ngaruksak éta.

Di lingkungan ieu dimana oksigén teu aya sareng baktéri ieu tuang zat organik, produk limbahna nyaéta gas metana sareng CO2. Ku alatan éta, komposisi biogas éta campuran anu diwangun ku 40% sareng 70% metana sareng sésana CO2. Éta ogé ngagaduhan babandingan gas anu sanés sapertos hidrogén (H2), nitrogén (N2), oksigén (O2) sareng hidrogén sulfida (H2S), tapi éta henteu mendasar.

Kumaha biogas dihasilkeun

produksi biogas

Biogas dihasilkeun ku dékomposisi anaérobik sareng seueur kapaké pikeun ngubaran limbah biodegradable, sabab ngahasilkeun bahan bakar nilai tinggi sareng ngahasilkeun saluran cai anu tiasa diterapkeun salaku kondisioner taneuh atanapi kompos generik.

Kalayan bénsin ieu kakuatan listrik tiasa dihasilkeun ku sababaraha cara. Kahiji nyaéta ngagunakeun turbin pikeun mindahkeun bénsin sareng ngahasilkeun listrik. Anu sanésna nyaéta ngagunakeun gas pikeun ngahasilkeun panas dina oven, kompor, alat pengering, boiler atanapi sistem pembakaran sanés anu peryogi gas.

Kusabab dihasilkeun salaku hasil tina nguraikeun bahan organik, éta dianggap mangrupikeun jinis énergi anu tiasa dibangkitkeun anu sanggup ngagentoskeun suluh fosil. Kalayan éta anjeun ogé tiasa kéngingkeun énergi pikeun masak sareng manaskeun sapertos jalan gas alam. Nya kitu, biogas dihubungkeun sareng generator sareng nyiptakeun listrik ngalangkungan mesin pembakaran internal.

Poténsi énergi

Ékstraksi biogas di TPA

Ékstraksi biogas di TPA

Janten tiasa disebatkeun biogas gaduh poténsi sapertos ngagentoskeun suluh fosil téh sabab leres-leres kedah ngagaduhan kakuatan énergi anu hébat. Kalayan méter kubik biogas éta tiasa ngahasilkeun dugi ka 6 jam cahaya. Lampu anu dihasilkeun tiasa ngahontal anu sami sareng bohlam 60 watt. Anjeun ogé tiasa ngajalankeun kulkas méter kubik salami sajam, inkubator salami 30 menit, sareng motor HP salami 2 jam.

Kusabab kitu, biogas dianggap gas anu kuat kalayan kapasitas énergi anu luar biasa.

Sejarah biogas

kéngingkeun biogas buatan bumi

Sebutkeun anu munggaran anu tiasa ditingali tina gas ieu ti taun 1600, nalika sababaraha élmuwan ngaidentipikasi gas ieu salaku anu asalna tina dékomposisi zat organik.

Mangtaun-taun, dina 1890, éta diwangun biodigester munggaran dimana biogas dihasilkeun sareng éta di India. Dina 1896 lampu jalan di Exeter, Inggris, didukung ku gas anu dikoléksi tina pencernaan anu ngéparasi lumpur tina kotoran kota.

Nalika dua perang dunya réngsé, anu disebut pabrik ngahasilkeun biogas mimiti sumebar di Éropa. Di pabrik ieu biogas didamel kanggo dianggo dina mobil jaman harita. Tangki Imhoff katelah jalma anu sanggup ngubaran perairan kokotor sareng fermentasi bahan organik pikeun ngahasilkeun biogas. Gas anu dihasilkeun digunakeun pikeun operasi pepelakan, pikeun kendaraan kota sareng di sababaraha kota disuntik kana jaringan gas.

Difusi biogas kahalangan ku aksés gampang sareng kinerja suluh fosil sareng, saatos krisis énergi taun 70an, panilitian sareng pamekaran biogas dimimitian deui di sadaya nagara di dunya, janten langkung fokus kana nagara-nagara Amérika Latin.

Salami 20 taun ka pengker, pamekaran biogas parantos seueur kamajuan penting berkat pamanggihan ngeunaan prosés mikrobiologis sareng biokimia anu nindak di dinya sareng berkat panilitian tina paripolah mikroorganisme anu campur dina kaayaan anaérobik.

Naon ari biodigéers?

pepelakan biogas

Bahan bakar hayati mangrupikeun jinis wadah tertutup, hermétik sareng tahan cai dimana bahan organik disimpen sareng kénging nguraikeun sareng ngahasilkeun biogas. Biodigester kedah ditutup sareng hermétik sahingga baktéri anaérobik tiasa meta sareng nguraikeun zat organik. Bakteri métanogenik ngan ukur tumuh di lingkungan anu teu aya oksigén.

Réaktor ieu ngagaduhan diménsi tina langkung ti 1.000 méter kubik kapasitas sareng aranjeunna damel dina kaayaan suhu mesophilic (antara 20 sareng 40 derajat) sareng thermophilic (langkung ti 40 derajat).

Biogas ogé diekstraksi tina tempat tumpukan dimana, sabab lapisan bahan organik dieusi sareng ditutup, lingkungan bébas oksigén didamel dimana baktéri métanogenik ngarusak bahan organik sareng ngahasilkeun biogas anu sasari ngalangkungan tabung konduktif.

Kaunggulan anu dimiboga biodigérér tibatan fasilitas pembangkit listrik anu sanés nyaéta aranjeunna ngagaduhan pangaruh lingkungan anu handap sareng henteu meryogikeun personil anu mumpuni. Salaku tambahan, salaku produk sampingan tina dékomposisi zat organik, pupuk organik tiasa diala anu dianggo deui pikeun ngabuahan pepelakan dina tatanén.

Jérman, Cina sareng India mangrupikeun nagara panaratas dina ngenalkeun jinis téknologi ieu. Di Amérika Latin, Brazil, Argentina, Uruguay sareng Bolivia parantos nunjukkeun kamajuan anu signifikan dina kalebetna.

Aplikasi biogas ayeuna

kagunaan biogas ayeuna

Di Amérika Latin, biogas dipaké pikeun ngubaran panyawat di Argéntina. Stillage nyaéta résidu anu dihasilkeun dina industrialisasi tiwu sareng dina kaayaan anaérobik didegradasi sareng ngahasilkeun biogas.

Jumlah biodigester di dunya henteu acan tiasa ditangtoskeun. Di Éropa ngan ukur aya 130 biodigesters. Nanging, ieu tiasa dianggo sapertos énergi anu tiasa dibaharukeun sanés sapertos surya sareng angin, nyaéta, nalika téknologi kauninga sareng dimekarkeun, biaya produksi turun sareng reliabilitas generasi biogas ningkat. Maka, dipercaya yén aranjeunna bakal ngagaduhan bidang pangwangunan anu lega di payun.

Larapna biogas di padesaan penting pisan. Anu tilas parantos ngabdi pikeun ngahasilkeun énergi sareng pupuk organik pikeun patani di daérah anu paling marginal anu gaduh pendapatan alit sareng aksés sesah kana sumber énergi konvensional.

Pikeun padesaan, téknologi parantos dikembangkeun anu ngusahakeun ngahontal pencernaan kalayan biaya minimal sareng gampang dioperasikeun. Énergi anu kedah dihasilkeun henteu seueur di daérah perkotaan, kumargi éta henteu kondisional yén épékténsi na luhur.

Daérah sanés anu dianggo biogas ayeuna Éta aya dina séktor pertanian sareng agro-industri. Tujuan biogas di séktor ieu nyaéta nyayogikeun énergi sareng méréskeun masalah serius anu disababkeun ku polusi. Kalayan biodigesters kontaminasi zat organik tiasa dikontrol langkung saé. Biodigér ieu ngagaduhan langkung épisiénsi sareng aplikasi na, salian ti gaduh biaya awal anu tinggi, ngagaduhan sistem pangropéa sareng operasi anu langkung rumit.

Kamajuan anyar dina alat koogénasi parantos kéngingkeun pamakean gas anu langkung épisién sareng kamajuan kontinyu dina téhnik fermentasi mastikeun pamekaran anu berkelanjutan dina bidang ieu.

Nalika téknologi jenis ieu dilebetkeun, wajib yén produk anu dialungkeun ka jaringan solokan kota-kota sacara éksklusif organik. Upami teu kitu, operasi pencernaan tiasa kapangaruhan sareng produksi biogas sesah. Ieu kajantenan di sababaraha nagara sareng biodigesters parantos ditilar.

Prakték anu nyebar pisan di panjuru dunya nyaéta tempat pembuangan sampah. Tujuan tina prakték ieu nyaéta nyaéta tina ngaleungitkeun seueur sampah anu dihasilkeun di kota ageung sareng ieu, ku téhnik modéren, dimungkinkeun pikeun nimba sareng nyucikeun gas metana anu dihasilkeun sareng puluhan taun ka pengker ieu ngahasilkeun masalah serius. Masalah sapertos maotna pepelakan anu aya di daérah caket rumah sakit, bau bau sareng kamungkinan ledakan.

Kamajuan téhnik ékstraksi biogas ngamungkinkeun seueur kota di dunya, sapertos Santiago de Chile, nganggo biogas salaku sumber kakuatan dina jaringan distribusi gas alam di pusat kota.

Biogas gaduh ekspektasi anu saé pikeun kapayunna, sabab éta énergi anu tiasa dibaharukeun, anu ngabantosan pikeun ngatasi masalah polusi sareng perlakuan limbah. Salaku tambahan, éta nyumbang positip pikeun tatanén, masihan salaku pupuk organik ku-produk anu ngabantosan dina siklus kahirupan produk sareng kasuburan pepelakan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ec Jorge Bussi cenahna

    Boas,
    Kuring nalungtik ngadamel biodigester.
    Gawe di tegalan babi kalayan 8000 sirah, kuring peryogi perusahaan anu gaduh pangalaman dina pangwangunan biodigesters.
    Estou na regiao do sul.
    marahmay
    G.Bussi