Bahan bakar hayati generasi kahiji

nu bahan bakar Éta tiasa diklasifikasikeun kana generasi kahiji, kadua sareng katilu numutkeun jinis bahan baku anu dianggo pikeun ngadamel suluh.

nu biofuel generasi kahiji Éta anu pangheulana didamel sareng mangrupikeun anu ngahudangkeun perhatian anu paling ageung kumargi pepelakan pangan dianggo salaku bahan baku. Antarana nyaéta jagong, tebu, kécap, sareng anu sanésna didamel bioétanol y biodiesel.

AS sareng Brazil mangrupikeun panaratas dina jenis biofuel ieu sareng mangrupikeun penghasil panggedena kumargi aranjeunna parantos ngembangkeun bahan bakar alternatif sapertos ieu langkung tiheula di nagara-nagara sanés.

Jenis bahan bakar hayati ieu tiasa hirup dina jangka pondok sabab panggunaan lahan tatanén diwatesan pikeun pepelakan anu engkéna dianggo ngadamel biofuel tanpa ngahasilkeun éta. teu aman dahareun atanapi masalah harga pangan pikeun séktor anu paling miskin tina penduduk. Kitu ogé masalah lingkungan sapertos lemah cai, déforestasi, sareng anu sanésna.

Dipiharep dina sababaraha taun ngan ukur proporsi minimal tina total produksi biofuel bakal janten generasi kahiji sareng generasi kadua sareng katilu bakal panglobana dianggo kumargi kelestarianana langkung ageung ti waktos sabab henteu nganggo pepelakan pangan.

Variabel penting pikeun diémut yén perubahan iklim éta mangaruhan ngahasilkeun pepelakan janten henteu disarankeun maksa ngaliwatan penanaman intensif pikeun ngahasilkeun suluh.

PBB ngadorong panggunaan sareng produksi biofuel tapi dina sababaraha laporan nunjukkeun kaprihatinan na pikeun nyingkahan krisis dahareun biofuel diturunkeun tina biofuel anu mana éta nyarankeun ka nagara sareng perusahaan ngembangkeun jinis bahan bakar dina jangka menengah sareng jangka panjang.

Kamajuan téknologi penting dihontal dina generasi kadua sareng katilu sabab éta anu paling cocog pikeun ngagentoskeun suluh fosil anu ngadominasi pasar ayeuna.

Penting pikeun ngamangpaatkeun manpaat tina bioenergi tanpa nyiptakeun masalah sosial sareng lingkungan anu énggal.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.