Biofertilizers ngalawan deterioration taneuh

pupuk hayati

Tatanén parantos ningkatkeun panggunaan pupuk kimia salami mangtaun-taun pikeun nyumponan paménta pangan anu kuat ku populasi. Masalah sareng pupuk kimia ieu nyaéta deteriorasi taneuh anu nyababkeun. Dina raraga alleviate masalah ieu, nu pupuk hayati. Pupuk hayati ieu nyobian ngirangan dampak lingkungan tatanén, ngahindarkeun karusakan taneuh sareng ningkatkeun kualitasna.

Dina artikel ieu kami bade ngabejaan ka maneh kumaha biofertilizers dipaké ngalawan deterioration taneuh jeung naon kaunggulan aranjeunna leuwih tradisional.

Biofertilizers ngalawan deterioration taneuh

pupuk organik

Degradasi taneuh mangrupikeun masalah anu serius sareng ngembang anu disababkeun ku pamakean deui, manajemén anu goréng sareng eksploitasi sumberdaya alam anu teu rasional. Diperkirakeun éta leuwih ti 70% taneuh nagara sacara fisik, kimiawi atawa biologis terdegradasi Kusabab tatanén intensif, pamakean input pertanian anu teu cekap, ngaleungitkeun résidu pepelakan sareng henteuna pupuk organik, taneuhna mudun unggal dinten.

Masalah utama dina degradasi sumberdaya alam ieu aya hubunganana sareng erosi, salinisasi sareng réduksi stok organik, ogé compaction disababkeun ku overcropping tina mesin pertanian. Ieu merta ngakibatkeun masalah degradasi fisik. Sistem produksi tatanén gaduh dampak penting dina lingkungan, kagiatan sareng biodiversiti organisme taneuh. Gangguan sareng panggunaan input tatanén parantos ngirangan jumlah sareng jumlah spésiés biologis anu nyicingan di dinya.

Sanggeus parobahan tata guna lahan dina ékosistem darat, jumlah spésiés tutuwuhan diréduksi drastis sarta kuantitas jeung kualitas sumberdaya maranéhanana beda-beda sareng sistem akar anu béda. Ieu ngakibatkeun eusi bahan organik taneuh handap, anu dina gilirannana ngawatesan biodiversiti taneuh jeung kasadiaan pangan.

Mikroorganisme pupuk hayati

pupuk kimiawi

Dumasar kana hal-hal di luhur, perlu dikembangkeun téknologi anu bisa nambahan cadangan organik taneuh, ngahémat kalembaban taneuh, ningkatkeun efisiensi pamakean pupuk, sarta ngurangan polusi taneuh jeung cai. Seueur panilitian parantos dilakukeun ngeunaan panggunaan pupuk hayati salaku pilihan pikeun ningkatkeun kaayaan taneuh sareng ningkatkeun hasil. Geus menyimpulkan yén aplikasi tina pupuk organik pohara positif pikeun ningkatkeun kaayaan taneuh ku ayana jumlah mikroorganisme anu dipibanda.

Mikroorganisme boga rupa-rupa mékanisme éta ngamajukeun tumuwuhna tutuwuhan ngaliwatan simbiosis rhizosphere, anu paling penting nyaéta: ningkat pamakean gizi sareng cai, asupan nitrogén kana sistem taneuh-tanah ku cara biofiksasi ku baktéri genus Rhizobium, jsb.

Biofertilizers ieu gaining taneuh leuwih pupuk umum saprak dampak lingkungan greatly ngurangan. Hatur nuhun kana pamakean mikroorganisme anu tiasa ningkatkeun kaayaan taneuh sareng kualitasna, mungkin waé pikeun ningkatkeun hasil pamotongan tanpa kedah ngarusak taneuh.

Kaunggulan tina biofertilizers

pamakéan pupuk hayati

Kaunggulan utama anu ditawarkeun ku biofertilizers nyaéta:

  • Ngurangan pamakéan pupuk kimia. Minangka alternatif pikeun pupuk kimia, biofertilizers boga dampak positif kana lingkungan ku cara ngurangan pamakéan amonia dina produksi pupuk kimia, ngurangan konsumsi énergi global.
  • Pangembangan pepelakan sareng perawatan taneuh. Pamakéan mikroorganisme ieu ni'mat kasuburan taneuh jeung pepelakan, nyegah erosi sarta ni'mat struktur bener taneuh.
  • Ningkatkeun kapasitas gizi pepelakan. Pamakéan pupuk organik jinis ieu tiasa ningkatkeun nyerep gizi pepelakan, sapertos nitrogén, séng atanapi fosfor.
  • Aranjeunna ngidinan pamakéan runtah organik.
  • Ngahasilkeun ngaronjat ku 30%. Pangropéa taneuh anu saé ngabantosan pepelakan tumbuh langkung saé nalika usum garing.

Bedana utama

Seueur patani henteu sadar kana sipat regeneratif biofertilizers dibandingkeun sareng bahan kimia, nyiptakeun mitos palsu sareng nolak panggunaanana. Pupuk tradisional nambahkeun bahan kimia ka lingkungan, kayaning logam beurat nu kapanggih dina komposisi sorangan. Di sisi anu sanésna, pamakéan rasional biofertilizers teu boga dampak negatif kana lingkungan sabab komposisina henteu ngandung unsur ngabahayakeun.

Sajaba ti éta, pamakéan biofertilizers ni'mat aksi antiparasit sarta ngaronjatkeun atawa ngajaga tutuwuhan tina hama. Di sisi séjén, pupuk kimia nyumbang kana desertification sarta bisa ngabalukarkeun leungitna ampir permanén taneuh. Salaku tambahan, pamakéan biofertilizers mantuan dina regenerasi taneuh jeung pepelakan, dimana bahan organik sareng mikroorganisme tiasa ngalereskeun gizi sareng ningkatkeun struktur taneuh.

Abdi ngarepkeun ku inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan pamakean biofertilizers ngalawan deterioration taneuh.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.