Biodigesters di padesaan Argentina

La Argentina Mangrupikeun salah sahiji nagara anu ngagaduhan penyuluhan sareng pangwangunan ékonomi pangageungna.

Tapi sapertos di kaseueuran nagara, ngagaduhan daérah terasing ageung jauh ti pusat kota, palayanan dasar sapertos jasa dasar sering kakurangan atanapi henteu cekap. cahaya, gas, listrik sareng cai minum.

Nyanghareupan kaayaan ieu, pikeun sababaraha dasawarsa ayeuna, éta parantos mimiti dianggo biodigér di padesaan ieu. Pamakéan téknologi saderhana tapi épéktip ieu beuki loba tumuh.

Diperkirakeun yén di panjuru Argéntina aya langkung ti 50 biodigérer disebarkeun di peternakan susu, peternakan babi, kebon ternak sareng perusahaan tatanén industri sanés.

Alesan naha panggunaan biodigesters gancang ngembang sareng ngalikeun kusabab kauntungan hébat téknologi ieu, anu ngamungkinkeun pikeun ngahasilkeun gas pikeun panas, ngahasilkeun listrik pikeun dikonsumsi kulawarga sareng pikeun nyayogikeun kabutuhan kagiatan tatanén ogé pikeun ékstraksi ku cara ngompa pompa cai sareng ogé dianggo salaku pupuk.

Operasiana saderhana pisan sareng éta merenah pisan kusabab seueur bahan baku anu dihasilkeun ku perusahaan ieu sapertos kandang, résidu pepelakan, jst.

Biayana henteu mahal janten pilihan anu nguntungkeun pisan ékonomina sareng lingkungan lestari.

Kusabab jumlah limbah dikirangan sacara signifikan, émisi tina karbon dioksida y métana dihasilkeun ku sato sareng pupuk alami tiasa dianggo pikeun pepelakan. Salian ti henteu gumantung kana sistem palayanan publik anu kakurangan atanapi teu aya di daérah-daérah anu tangtu sareng ngahesekeun kagiatan ékonomi.

Sistem ieu dimekarkeun pisan di padesaan Jérman sareng Brasil Kusabab kaunggulan anu dipibanda sareng manpaatna, sapertos listrik, biogas sareng pupuk murah, anu ngamungkinkeun urang pikeun langkung kompetitif dina kagiatan tatanén.

Di Argentina tren ngagunakeun biodigesters pasti bakal teras ngagedéan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)