Wilah turbin angin mangrupikeun jinis limbah anu anyar muncul

turbin angin

Énergi anu tiasa diperbarui ogé ngahasilkeun limbah nalika dianggo. Panél surya anu teu aya panggunaan, kulub lami atanapi, sapertos dina hal ieu urang badé nyarioskeun, wilah turbin angin.

Di Spanyol, sakitar 4.500 wilah anu dianggo ku turbin angin pikeun ngahasilkeun énergi angin aranjeunna moal deui cocog sareng kedah diubaran dina 8 taun ka payun. Pikeun ngamangpaatkeun bahan anu dianggo dina wilah, éta kedah didaur deui, kumargi 60% peternakan angin Spanyol "dina paruh kadua hirupna anu mangpaat. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan wilah turbin angin anu henteu nganggo?

Tegalan angin Spanyol

Javier Díaz mangrupikeun diréktur kaamanan, kaséhatan sareng kelestarian Energías De Portugal Renovables (EDPR) sareng parantos mastikeun yén 60% kebon angin di Spanyol aya dina satengah kadua hirupna anu mangpaat, anu diperkirakeun antara 20 sareng 25 taun langkung.

Babarengan tanaga surya, tanaga angin parantos janten salah sahiji tarohan anu pangsaéna pikeun sektor pembaharuan di Spanyol ti saprak 2000. Kusabab kitu, kagiatan peternakan angin anu kuat parantos nyiptakeun jinis «limbah muncul». Éta henteu langkung sareng teu kirang ti agul-agul turbin angin. Pikeun nyobaan ngadaur ulang sabisa-bisa bahan tina turbin angin sareng agul-agul na didamel, téknologi anu dirancang pikeun ieu bakal dianggo.

Téknologi daur ulang agul

wilah turbin angin

Hatur nuhun kana téknologi daur ulang wilah turbin angin, pangaruh lingkungan énergi angin dikirangan, anu parantos sakedik. Téknologi ieu mangrupikeun sistem R3fiber, prosés anu dikembangkeun ku Thermal Recycling of Composites, cabangna Déwan Tinggi pikeun Panélitian Ilmiah (CSIC) dirancang pikeun ngarancang téknologi daur ulang pikeun bahan komposit.

Kalayan résin tina agul-agul turbin angin aranjeunna tiasa nyiptakeun suluh cair sareng gas anu kaduruk, kéngingkeun serat gelas atanapi karbon anu tiasa dianggo deui. Sanaos dina prinsipna "teu aya watesan panggunaan bahan daur ulang atanapi dina manajemén bahan", Díaz parantos terang yén" tujuan na, tanpa panerapan anu ngahartikeunana ayeuna, kedah dipendakan di gudang sareng setoran "di caket kebon angin.

 

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Kabayang héjo cenahna

    Ieu mangrupikeun parobihan anu hadé pikeun sadaya pamaréntah pikeun diémutan, ngabantosan lingkungan